Køberrådgiver eller advokat – Hvad skal man vælge? (Køberrådgivning advokat)

At købe en bolig er for de fleste mennesker en af de største beslutninger der bliver taget i livet. På det økonomiske plan, den største. Lige præcis derfor er der mange der vælger at inddrage en køberrådgiver eller advokat når de står i boligkøbs processen. Men hvilken af delene skal man egentlig vælge – en køberrådgiver eller advokat? Det kan for nogle være lidt svært at skelne imellem de to. På Google der der f.eks. mange der søger på køberrådgivning advokat, samt; hvad er en køberrådgiver?
Køberrådgivning advokat

Forvirringen er egentlig ret forståelig, da en køberrådgiver og advokat til tider kan være én og samme person. Når vi snakker køberrådgiver og advokater er der for det første tale om boligadvokater. Altså køberrådgiver eller boligadvokat. En køberrådgiver er – som navnet antyder – en person man hyrer til at rådgive sig når man vil købe en bolig. En køberrådgiver fungerer altså som købers mand i en bolighandel, hvor ejendomsmægler altid er sælger mands, og aldrig må rådgive køber.

Køberrådgiverens rolle er at sørge for at man kommer så sikkert som muligt igennem bolighandelen og, uden at havne i en eller flere af de mange faldgruber der kan være i en bolighandel. Opgaverne består bl.a. af:

  • Tjek af købsaftalen.
  • Gennemgang af alle handelens dokumenter.
  • Rådgivning om markedet.
  • Rådgivning omkring den udvalgte bolig.
  • Det juridiske arbejde.

Det er altså både opgaver der løses før, under og efter selve bolighandelen. En boligadvokats (normale) opgaver derimod, det er som regel de opgaver der ligger efter at man har skrevet under på købsaftalen, nemlig det juridiske, udarbejdelse og tinglysning af skødet mm.

Køberrådgivning advokat

Som nævnt ovenfor kan køberrådgiveren og boligadvokat dog somme tider være samme person og det skyldes meget simpelt at nogle boligadvokater også tilbyder de ydelser om køberrådgiver gør. På den måde kan advokaten tilbyder dig som boligkøber den fulde pakke, sådan at du slipper for at hyre andre end ham/hende, og dermed kan du ofte få en bedre pris – end hvis du både skulle hyre en køberrådgiver og en boligadvokat.

Skal der svares lidt mere præcist på det originale spørgsmål som lyder: ”Køberrådgiver eller advokat – Hvad skal man vælge?” Så vil svaret være at det vil være optimalt at vælge dem begge – finde én der kan begge dele – en køberrådgivning advokat. Men, står man – af den ene eller anden årsag – i den situation at man skal vælge mellem én – og kun én – af disse, så er den klare anbefaling at vælge advokaten, frem for køberrådgiveren, da advokatens vigtigste opgaver er at kigge de juridiske dokumenter igennem og han/hun gør én i stand til at benytte sig af advokatforbeholdet i købsaftalen – hvis der nu, mod forventning, skulle være noget der ikke er som man havde fået at vide.

Det er altså lige præcis her at advokaten kan sikre én at man ikke ryger i én eller flere af de mange faldgruber der findes når man køber bolig.

Prisen spiller for de fleste boligkøbere en rolle og derfor kan du med fordel benytte vores service til at få den bedste pris, på lige præcis din opgave – hvad end du ønsker en køberrådgiver, advokat eller begge dele. Brug 1½ minut på at udfylde formularen nedenfor, også vil du indenfor meget kort tid stå med 3 helt gratis og uforpligtende tilbud, til rigtige gode priser, fra nogle af de mange køberrådgivere og advokater vi har i vores netværk. Vi glæder os til at hjælpe dig videre.

[jufform type=”bolig” link=”Få 3 tilbud fra køberrådgivere/advokater”][/jufform]

Du kan læse mere om hvad en boligadvokat koster her. Se også vores andre artikler om køberrådgivning: Pris, huskøb, ejerlejlighed, sommerhus, andelsbolig, køberrådgiver eller advokat, Aalborg, Kolding, Nordjylland, Odense, Aarhus, Roskilde, Esbjerg, Randers, København, Horsens, Næstved.

Bag denne artikel..

Comments are closed.