Køberrådgivning sommerhus: Sådan får du den bedste pris

At købe en bolig, hvad enten det er sommerhus, villa eller lejlighed, er for de fleste mennesker en rigtig stor beslutning. På den økonomiske front ofte nogle af de største beslutninger man kommer til at foretage i sit liv. Selvom mange nok foretager et køb af et sommerhus som et sekundært boligkøb, så er det stadig ofte store beløber der handles for og derfor er det vigtigt at man gør hvad man kan for at sikre sig at handelen forløber så godt som muligt, for én selv – både før, under og (især) efter handelen.

Og det er lige præcis derfor det er så vigtigt at benytte sig af køberrådgivning til sommerhus. Med køberrådgivning sikrer man nemlig sig selv mod at havne i mange af de faldgruber der nu engang bare kan være, når man foretager et køb af sommerhus, eller anden bolig for den sags skyld. En køberrådgiver er specialiseret i at være købers (og altså ikke sælgers) mand igennem hele processen.

Mange tror fejlagtigt at sælgers ejendomsmægler også fungerer en lille smule som rådgiver/vejleder/hjælper for én selv, som køber i en sommerhus-handel. Men dette er altså ikke tilfældet. Slet slet ikke. Det er nemlig vedtaget ved lov at ejendomsmægleren, der har boligen til salg, er sælgers og kun sælger rådgiver. Ejendomsmægleren må simpelthen ikke rådgivere (potentielle) købere af sommerhuset, lejligheden eller villaen.

Det er dog en stor del af os der har foretaget et boligkøb, der stod med følelsen af at have modtaget en lidt rådgivning af ejendomsmægleren, men her forveksler man salgsarbejde med rådgivning og det kan potentielt få konsekvenser for én selv, desværre. Nemlig hvis man på den bekostning ikke hyrer en køberrådgiver, fordi at man f.eks. tænker at ”det er der ikke brug for”.

Det er egentlig på sin vis forståeligt nok, at nogle fravælger køberrådgivning til sommerhuskøbet, hvis de ikke kender så meget til det, da der i forvejen, ved en bolighandel, er forbundet rigtig mange udgifter for køber. Derfor kan man jo egentlig godt forstå at en post/udgift som køberrådgivning bliver skåret fra, da denne ikke er tvungen, som mange af de andre poster/udgifter nu engang er. Men de 5.000 til 15.000 kr. sommerhus køberrådgivning ofte koster er altså givet rigtig godt ud, da køberrådgiveren sikrer én sikker og god handel, bl.a. ved at udføre disse opgaver:

  • Gennemgang og tjek af købsaftalen.
  • Rådgivning om pris, området og markedet generelt.
  • Tjek af handelens øvrige dokumenter.
  • Det juridiske arbejde.
  • Rådgivning af den specifikke bolig.

Står du og skal bruge køberrådgivning til sommerhus, nu, eller i fremtiden, så kan du med fordel benytte vores service, som giver dig 3 helt gratis og uforpligtende tilbud på køberrådgivning ved sommerhuskøb. Vi har opbygget et stærkt netværk af køberrådgivere og boligadvokater i hele landet, som sidder klar til at byde på din opgave. Brug 2-3 minutter på at udfylde formularen nedenfor, også står du snart med op til 3 helt gratis og helt uforpligtende tilbud, som du kan gå videre med, eller blot bruge til at få en idé om prisen på lige præcis din opgave.

[jufform type=”bolig” link=”Få 3 tilbud på køberrådgivning til sommerhuskøb”][/jufform]

Se også vores andre artikler om køberrådgivning: Pris, huskøb, ejerlejlighed, sommerhus, andelsbolig, køberrådgiver eller advokat, Aalborg, Kolding, Nordjylland, Odense, Aarhus, Roskilde, Esbjerg, Randers, København, Horsens, Næstved.

Bag denne artikel..

Comments are closed.