Boligadvokat: Find den bedste boligadvokat her

Handel med fast ejendom – så er der brug for juridisk bistand fra en boligadvokat. De fleste danskere møder kun advokaten, når de skal handle bolig. En boligadvokat yder uvildig juridisk bistand i boligsager. Det vil sige, at du er sikker på, at advokaten er på din side – og kun er på din side – når du modtager rådgivning fra boligadvokaten.

Boligadvokat til hjælp i boligsager

Din boligadvokat kan sikre dig, at handelen foregår efter gældende lov, så du ikke efterfølgende risikerer dyre efterregninger. Der er papirer, som advokaten er ekspert i at lave korrekt. Juridiske dokumenter som en købsaftale og et skøde udformes typisk af en advokat. En boligadvokat vil stå for disse dokumenter samt almindelig rådgivning i forbindelse med boligkøbet, gennemlæsning af den endelige aftale indeholdende et advokatforbehold og i det hele taget praktisk hjælp til at få bolighandlen til at forløbe problemløst.

Hvis du vil finde den bedste boligadvokat, til den bedste pris, eller en billig ejendoms advokat anbefaler jeg, at du benytter formularen herunder. Denne sikrer dig tilbud fra 3 boligadvokater, der kan hjælpe dig videre. Formularen er gratis og uforpligtende.

Trustpilot

Typiske ydelser for en boligadvokat er:

 • Afklaring af hvilke dokumenter køber skal have
 • Indhentning af evt. manglende dokumenter
 • Vurdering
 • Salgsopstilling
 • Finansieringsforslag
 • Vejledning om tilstandsrapport
 • Tilbud om ejerskifteforsikring
 • Energimærke
 • Udarbejdelse af købsaftale / slutseddel
 • Gennemgang af refusionsopgørelse
 • Oprettelse af skøde – se skødeskrivning
 • Endelig berigtigelse med frigivelse af købersum m.v.

Hvis køber og sælger selv har fundet hinanden og er blevet enige om pris og alle andre betingelser for overtagelse, koster det kun ganske lidt at få advokaten til at lave de nødvendige papirer.

Mange danskere spekulerer hvert år over, om det er muligt at spare nogle nemme penge ved selv at ordne de papirer, en boligadvokat typisk tager sig af. Dette er dog sjældent tilfældet. At forstå og redigere papirer i det juridiske sprog tager typisk meget længere tid, end det ville tage at indtjene advokatens relativt lave salær ind igen.

Boligjura – advokat eller ejendomsmægler?

Hvis du vil sælge dit hus, vil ejendomsmægleren måske forsøge at påtage sig nogle af de opgaver, som advokaten og du selv også kan løse. Her må du sørge for på forhånd at finde ud af, hvordan du får løst opgaverne billigst. Jo flere opgaver, du selv påtager dig, des billigere bliver dit boligsalg – og des flere penge tjener du på boligen.

Et billigt boligsalg foregår ved, at du selv laver aftalerne på dansk, og lader advokaten ”oversætte” dem til juridisk sprog. Man kan sagtens selv få foretaget tilstandsrapport og energimærkning. Det kræver blot nogle simple opslag i telefonbogen.

Hvis du er interesseret i for alvor at spare penge på dit hussalg kan du forsøge at sælge din bolig selv udenom en ejendomsmægler. Dette kan gøres eksempelvis på Boliga Selvsalg eller på Robinhus. Her er der ingen mægler, men til gengæld skal du se stå for at tage billeder, for salgsfremstilling og så videre. Du vil som sælger have stor gavn af en billig boligadvokat til at tage sig af de juridiske aspekter, nu du tager dig af de praktiske. Noter gerne i formularen herover, når du beder om tilbud på en boligadvokat, at du selv sælger din bolig og har brug for juridisk hjælp hertil.

Priser på danske boligadvokater

En række af de danske bolig advokater, der beskæftiger sig med berigtigelse af bolighandler, har slået sig sammen i organisationen Danske BOLIGadvokater. Med medlemmer herfra får du altid tilbudt et gratis formøde og et prisoverslag.

De fleste andre bolig advokater er også villige til at give dig en fast pris på boligadvokat-ydelsen – både, hvis de er medlemmer af Danske BOLIGadvokater og hvis de ikke er. Du kan læse mere om foreningen Danske BOLIGadvokater her.

Du har også mulighed for at finde boligadvokat priser og -tilbud her på JUF.dk  – her kommer advokaterne nemlig til dig.

Scroll helt op i dette indlæg og vælg vores tilbud for hurtigst at finde en billig advokat. Overordnet set kan du dog regne med at betale nogenlunde nedestående for boligadvokathjælp:

 • Rådgivning og hjælp til det formelle og juridiske i en bolighandel: 7-11.000kr +
 • Familieoverdragelse og forældrekøb: 8.000 kr +

Vores priser er meget vejledende, da vi i Danmark har fri prisdannelse for blandt andet bolig advokater. Boligadvokaten kan derfor selv vælge sin pris.

Priserne varierer også alt efter hvor i landet du bor. Du kan dog være heldig at finde en billig boligadvokat uanset om du bor i Hovedstadsområdet eller holder til i det vestjyske.

Du behøver ikke at vælge en boligadvokat, der fysisk er lokaliseret nær dig. Alle opgaverne kan ordnes på computeren og blot sendes til dig per mail. Modtager du tilbud fra flere boligadvokater behøver du derfor ikke at vælge den, der bor tættest på – vælg i stedet den, der tilbyder dig den billigste pris eller giver dig den bedste fornemmelse i maven.

Advokat ved huskøb

Hvis du er boligkøber og endelig har fundet først frem til drømmehuset, kan du let føle dig presset til at underskrive en købskontrakt. Hvis du gør det, skal du sikre dig, at den indeholder et såkaldtadvokatforbehold, som betyder at en boligadvokat kan annullere handelen, hvis de juridiske forhold ikke er overholdt.

Se en video om advokatforbeholdet herunder:

Men han kan ikke skrue på pris og lovlige betingelser, så det vil altid være bedst, hvis man kan få lov at vente med underskriften til advokaten har læst aftalen igennem og måske foreslået rettelser. Advokatforholdet betyder praktisk set, at din boligadvokat efter at aftalen er underskrevet af dig læser denne igennem for juridiske fejl og mangler.

Finder din boligadvokat problemer med aftalen, er den derfor annulleret. Det ville den ellers ikke blive trods juridiske problemer, og du ville derfor potentielt kunne stå med en rigtigt dårlig sag efter at have købe eller solgt din bolig for billigt, under forkerte forudsætninger eller lignende. En boligadvokat er den sikre vej til et succesfuldt huskøb- eller salg.

Annullerer du din underskrift uden at det sker som følge af et advokatforbehold koster det dig 1 % af købssummen i bod til sælger. Din boligadvokat kan her spare dig for mange penge.

Fortryd huskøb – få hjælp af en boligadvokat

Hvis du vil fortryde købet af et hus, kan det også lade sig gøre. Her har du faktisk ikke brug for advokatbistand, for dine muligheder fremgår af ”Lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom”.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (11)
 1. Villaejer

  Vi købte hus i Hammel i sensommeren 2006. En meget vigtig baggrund for vort husvalg var, at det lå meget privat – afskærmet fra nyudstykning af 31 villaer med et højt/tæt naturdige med træer & hasler.
  Dette bragte den nærliggende skov helt ned i villa-området, og altså også ved vort hus. Da vi boede i udlandet indtil overtagelses-tidspunktet, fik vi derfor et CHOK, da vi skulle hente nøgler fra sælger ifbm indflytningen 1.12.2006 – og så at 3 naboer i nyudstykning umiddelbart vort hus havde set stort på lovgivningen og nedsavet et flot, 5 meter højt/tæt, FREDET dige indtil vort hus. Således at de fik maximum lys ind til deres nye boliger, uanset lovbrud. Samtidigt mistede vort hus komplet den karakter (værdi ?), som lå til grund for vort valg af hus – og vi forsøgte indledningsvis om handelen kunne “gå tilbage”.
  Det kunne den desværre ikke. Selvom der med tinglyst servitut henvises til lokalplan i grundenes skøder, udstedt af den lokale kommune (inkl vores) – hvoraf det klart fremgår, at diget er fredet og ikke må fjernes, er de 3 grundejere som foretog nedsavningen til dato sluppet afsted med deres forehavende.
  Naboer gjorde dem under nedsavningen opmærksom på, at deres forehavende var ulovligt, hvilket såvel Kommune samt Naturklagenævnet senere har bekræftet. Kommunen besluttede efterfølgende (Marts 2007) at eftersom fældningen var ulovlig, skulle skadevolderne plante hasler som erstatning for de nedsavede træer og hasler. Ligesom det blev bestemt, at man maximalt måtte beskære 25% af beplantningen fremover. Her i Januar 2008 er der stadig intet plantet, tværtimod fortsatte 2 grundejere den massive nedsavning af de få resterende vækster (langt over de tilladte 25%, bl.a. er 25 meter hegn komplet blevet nedsavet) – EFTER kommunens afgørelse. Kommunen har på trods af vore klager INTET gjort, men tværtimod afsluttet vor klage med at sige de nu anser sagen for lukket (til trods for skadevolderne totalt har ignoreret kommunens egen afgørelse). Måske det i denne forbindelse skal nævnes at vi er nytilflyttere, hvor de andre parter alle er lokale – hvilket nok ikke skal undervurderes i et lille samfund hvor “alle kender alle”.
  Men at man som myndighed vælge at se “igennem fingre” med lovbrud – og i den grad ignorere sin myndigheds pligt, ja det går simpelthen over vor forstand. Vi kan kun sige, at efter vor oplevelse af de 3 grundejeres opførsel – samt Kommunens sagshåndtering – så er vi ankommet i “Det Vilde Vesten”, i et område hvor ikke alle er “lige for loven”. Såfremt I har gode råd til hvordan man håndterer en sådan situation, hører vi MEGET gerne fra jer. Med venlig hilsen Villaejer, Hammel

 2. Bo

  Et tip:

  Mystisk nok,så existerer (for borgere)ikke samlet edb agang til DOMME.Derfor må borgere fysisk kikke i domme ved rets-kontorene.
  Dette er muligheden:at I finder en dom,som minder om JERES sag.Existerer der blot en eneste dom,som giver jer medhold,kan I logisk også vinde en retsag.
  Iærhvis dommen er en højsteretsdom,så start søning DER!
  PS:burde nu logisk være muligt for advokat at søge via PC(eller hur?

 3. Shadzad Arif

  jeg har købet ejer lejlighed for 3/12 år tidbage problemer med vand skade ,ringer til ejerforening de siger vi dækker ikke vand skade,så må de snakke med hvor i købte lejlighed fra.så ringer jeg til dem,de siger ringe til andre andre bleve de ved.jeg vil ikke hvad jeg skal gøre

 4. Ageras

  Hej Shahzad Vi er ikke advokater her på siden, så jeg kan ikke give dig juridisk bistand i din sag. Men jeg kan da give dig et almindeligt råd fra boligejer til boligejer. Hvis du har en vandskade i din lejlighed, skal du tale med dit forsikringsselskab. De bør kunne hjælpe dig med at finde ud af, om ansvaret for skaden er dit eget eller nogen andens. Held og lykke med det.

 5. aygul yildirim

  hej.jeg har fået en lejelejlighed i danmark gennem aab.men jeg har betalt dipositum uden at kigget på lejligheden.da jeg kigget på legligheden kan jeg godt se min möbler kan ikke vaere inde i dörene.fordi dörene er for smedt.aab har også almendelig döre man kan flytte möbler ind.jeg har ringet til aab at kan få en nye lejlighed.de sagde at man har 3 måneder opsigelse.jeg skal betale 3 måneder uden at flytte den lejlighed.jeg vil ikke hvad skal jeg göre.jeg håber i kan hjalpe mig med en lösning. mvh.aygul yildirim

 6. Ivan P

  Hej, Jeg har brug for en boligavokat i Sjælland. Hvor meget skal jeg regne med i pris at betale for dette? På forhånd tak, Ivan

 7. Ageras

  Hej Ivan

  Du skal regne med at betale fra cirka 7-8.000 kroner og opefter. Jeg vil med glæde tage din opgave ind her og hjælpe dig med at finde en billig boligadvokat til købet i Sjælland?

 8. Ageras

  Jeg er glad for, du kunne bruge tjenesten, Lars!

 9. Lars

  Jeg fandt en dygtig boligadvokat til en billig pris på en halv time med jeres tjeneste. Tak for det!

 10. Villaejer

  Hej. Ønsker hjælp i.f.m. Ejerskiftesag.

 11. Julija Baginska

  I Brande Elme Alle bygget et kompleks med huse. Vi var interesserede og havde en samtale med sælgeren, eller vi kunne foretage ændringer i huset for familie. Dette hus havde kun fundament. Sælgeren siger vi skal kun underskrev Danbolig i Nordea. Vi blev forsikrev om, at alle håndværkere og et nyt hus. Vi stolede på og tog ikke en advokat. Den første måned var perfekt, mens man byggede væggene. Hvad vi blev lovet at ændre begyndte at afvise laver det. I huset lå loftet, så laminatgulve og efter vinduet ind i huset. Vi satte skabene i køkkenet at male. Vi blev alle billeder og bedt om at ordne, men vi bliver konstant ignoreret. Vi vendte om til en ekspert på byggeri og var i samråd med advokaterne. Vi bliver fortalt, at vi har problemer med dokumenterne, og alligevel har vi en konflikt med sælgeren Danbolig i Nordea. Vi blev snydt, vi føler ondt. Huset er ikke registreret i kommunenen, og banken overførte pengene til handelskonto. Vi har en meget vaskelig situation. Vi er på udkig efter en meget god advokat, der har erfaring i sådanne sprøgsmål, og som vil forsvare vores situation. Vi skal underskrive det endelige dokument om 14.11.2018 Vi er bange for, fordi vi ikke forstår. Vi har tre dage tilbage. Vi har ikke tid mere.

  Vh Julija