Skilsmisseadvokat

At blive skilt er et utroligt hårdt, men ofte nødvendigt skridt her i livet. Efterfølgende en skilsmisse er en bodeling og en adskillelse af to tidligere forenede, men stadigt forgrenede liv, hvor det gælder om at holde tungen lige i munden i forhold til juraen. Dette kan en skilsmisseadvokat hjælpe med. Skilsmisseadvokaten hjælper med at dele boet og at sikre klientens rettigheder i løbet af skilsmissen.

Søger du en dygtig skilsmisseadvokat til at hjælpe dig med bodelingen, forældremyndigheden eller noget helt tredje? Du kan her modtage tilbud på en skilsmisseadvokat gratis.

Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud:

Nævnt i:

En advokat til skilsmisse har især to hovedområder, hvor denne kan være behjælpelig til en kommende skilsmisse og de ting, der unægtelig hører med her:

Rådgivning:

Hvad er dine muligheder? Hvor står du i forhold til børn, formue og andet? Skilsmisseadvokaten har en gennemgående indsigt i familieretlige områder, og kan derfor hjælpe ikke alene med at ordne det juridiske omkring en skilsmisse, men også i form af kompetent rådgivning til dit videre liv efter skilsmissen – i hvert fald omkring juridiske aspekter.

Derudover kan skilsmisseadvokaten naturligvis sørge for at forfatte de dokumenter, der er nødvendige for at gennemføre skilsmissen.

Bodelingen:

Det suverænt mest problematiske punkt i en skilsmisse er bodelingen, hvor ægtefællerne – såfremt de ikke har særeje af en art – skal opdele deres ejendele med halvdelen til hver. Hvem, der skal have hvilke genstande, om der er tale om vederlagskrav og hvad der ellers kan være med til at skævvride denne bodeling er et helt kapitel for sig i den juridiske verden.

Kontakter du en skilsmisseadvokat får du en person på din side i denne sag. Din skilsmisseadvokat skal ikke være objektiv, men skal i stedet hjælpe dig med at få opfyldt dine prioriteter – og ikke den anden person i forholdets ditto. Det er netop dette en god skilsmisseadvokat kan.

skilsmisseadvokat

Hvis du ønsker at udtage visse genstande indenfor fællesboet, hvis du ønsker at få oplyst dine muligheder i forhold til at få anerkendt vederlagskrav, eller hvis du i det hele taget ønsker hjælp til den krævende bodeling, er en dygtig skilsmisseadvokat en rigtigt god idé.

Skilsmissepapirer, fælleseje og særeje

Om du har særeje eller fælleseje i ægteskabet har stor betydning for, hvor du står, når du gerne vil skilles igen. Mens du med fuldstændigt særeje beholder alt, hvad der retligt set tilhører dig, må du med fælleseje være klar til at dele alt med den anden part af ægteskabet, når dette opløses. Det er nemt at falde i en fælde og ende med at snyde sig selv for skattede genstande og økonomiske fordele, hvilket en dygtig skilsmisseadvokat kan hjælpe med at undgå. Som vi kom ind på tidligere er din skilsmisseadvokat din subjektive hjælper, der søger at opfylde dine prioriteter.

Din skilsmisseadvokat har desuden før stået i situationen med opbrudte forhold, og har derfor både erfaring og forståelse for din situation. Du vil blive udsat for kompetent og forstående support og juridisk hjælp i en tid, der skal overstås hurtigst muligt, så du kan komme ud på den anden side igen.

Konkret kan din skilsmisseadvokat blandt andet hjælpe med følgende:

 • Udfyldelse af papirer til skilsmissen og andre praktiske forhold
 • Rådgivning omkring forældremyndighed, samvær med børn og andre forhold til børn – se også tvangsfjernelsessager
 • Rådgivning omkring formueforhold, herunder særeje, fælleseje og pensioner
 • Hjælp i forhold til at få tilkendt ægtefællebidrag og din advokat
 • Stå ved din side under bodelingen og stå fast på dine krav

En skilsmisse foregår ikke som i amerikanske film ved, at to skilsmisseadvokater slås om genstandende. Den danske lovgivning forhindrer heldigvis dette – men en dygtig skilsmisseadvokat kan alligevel hjælpe dig til et bedre resultat både økonomisk og i forhold til børn, end du muligvis selv ville have haft mulighed for. Dermed kan en advokat til skilsmisse være en god investering.

skilsmisseadvokat

Hvad koster en skilsmisseadvokat?

Er en skilsmisseadvokat gratis? Prisen på en skilsmisseadvokat varierer meget, da advokater i Danmark har fri prisdannelse. Derfor har du ofte mulighed for at finde et billigere tilbud, hvis du ikke er tilfreds med prisen på dén skilsmisseadvokat, du har fundet. Her kan der være mange penge at spare, også på en god advokat til skilsmisse.

Dog er det vigtigt at understrege, at der er mange andre parametre end blot prisen, du skal tage med i overvejelserne omkring din skilsmisseadvokat. Du er nødt til at kunne stole på din advokat og føle dig tryg ved at benytte dennes råd, og den billigste skilsmisseadvokat er derfor ikke nødvendigvis den bedste.

En skilsmisse er både opslidende økonomisk og på det følelsesmæssige plan, og derfor anbefaler vi, at du tager den skilsmisseadvokat, du føler dig godt tilpas sammen med og som forstår dig – også hvis denne har en lidt højere timepris end naboen. En god skilsmisseadvokat kan føre dig trygt igennem hele processen.

Overordnet set koster det typisk et par tusinde kroner blot at få hjælp til udfyldelsen af skilsmissepapirer, mens det straks koster mere, hvis du også ønsker skilsmisseadvokaten til at stå ved din side under bodelingen. Her ender prisen på et højt eller et lavt beløb alt efter dit behov, og vi har ikke mulighed for at komme med et prisgennemsnit på denne side. Advokat priser, kan være en svær størrelse, men der er hjælp at hente.

Du har altid mulighed for at bede din potentielle skilsmisseadvokat om at komme med et prisoverslag. Advokaten er ikke forpligtet til at gøre dette, men i og med, at du kan finde en anden skilsmisseadvokat, såfremt du er utilfreds, vil advokaten alligevel ofte være tilbøjelig til at give et sådant overslag på prisen.

Er en skilsmisseadvokat nødvendigt?

Strenget taget er en skilsmisseadvokat ikke nødvendigt. De papirer, du skal udfylde i forbindelse med en skilsmisse, og den efterfølgende bodeling kan du sagtens selv stå for. Dog kræver det en vis indsigt i juridiske forhold, hvis du ikke skal ende med at snyde dig selv – og netop derfor anbefaler vi også at du kontakter en god skilsmisseadvokat.

En skilsmisse er en særdeles turbulent tid i forhold til ens følelser, og hvis ikke idéen om at blive skilt alene vil køre en psykisk ned, så skal de efterfølgende beslutninger og forhandlinger nok gøre det. At ansætte en skilsmisseadvokat er at fjerne en del af disse bekymringer og lade en professionel tage sig af dem i stedet for.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (3)
 1. Neslos

  Hvad er forskellen mellem bosondring og vederlagskrav?

 2. Neslos

  Hvad er forskellen mellem bosondring og vederlagskrav?

 3. Leif Kardø

  d. 15.sept. 2015 tiltvang min kones 2 døtre (af tidligere ægteskab) og den enes forlovede, sig adgang vores lejlighed. De sagde, at min kone ikke kom hjem mere, så de skulle have hendes tøj. De var meget provokerende, men jeg er 84 år og invalid, så hvad skulle jeg gøre. Den ene datter gik ind på det ene værelse, hvor hun havde nøgle til et værdiskab, hvor vi opbevarer vores opsparing, som hun tog en stor del af, samt et Dankort.
  For ca. 14 dage siden kom de igen, og tog resten af min kones tøj samt lidt inventar.
  D. 10.10.15. fik jeg en kontoudskrift fra min bank at de havde overført d. 08.10.2015 til Den Danske Bank på kr. 48.415.00.
  Jeg er meget ked af det hele. Jeg har ikke været i kontakt med min kone siden d.15/9-15 Både hun og den ene datter har fået nyt telefon nr.Jeg selv kan ikke komme nogen steder, da jeg sidder i kørestol herhjemme

  Venlig hilsen
  Leif Kardø