Hvad koster tinglysning (skøde, ægtepagt, bil)?

Du kan have købt en bolig, underskrevet købsaftalen, betalt pengene og være flyttet ind – men hvis du ikke har tinglyst skødet kan sælges kreditorer stadig gøre udlæg i boligen. Tinglysning skal også gennemføres for at en ægtepagt er gyldig og et bilsalg er endeligt.

Tinglysning er akten at indføre noget i enten tingbogen, andelsboligbogen, personbogen eller bilbogen. Det er en offentlig registrering af at en ejendom, en bil eller lignende har skiftet hænder.

Siden 2010 er al tinglysning foregået online, hvilket har gjort det væsentligt hurtigere at tinglyse dokumenter – men det har ikke nødvendigvis gjort det billigere.

Ønsker du hjælp til tinglysning af ægtepagt eller skøde?

Få op til 3 tilbud fra advokater og kom hurtigt videre med JUF.dk – udfyld blot formularen herunder:

[jufform type=”bolig” link=”Find advokat til tinglysning”][/jufform]

Priser for tinglysning herunder:

Tinglysning af skøde

Et skøde skal tinglyses som den sidste del af bolighandlen før at købet er gennemført. Ellers kan sælgers kreditorer stadig gøre udlæg i boligen. Tinglysningen foregår online og klares typisk af ens boligadvokat.

Tinglysningen koster først et fast gebyr på 1.400 kroner.

Derefter koster den 0.6 % af købssummen. Hvis du har købt en lejlighed koster tinglysningen altså 1.400 kroner plus nul komma seks procent, altså 12.000 kroner – samlet 13.400 kroner.

Eksempel: Jeg køber en ejerlejlighed i København. Min nye ejerlejlighed koster 1.795.000 kroner. Tinglysningen af skødet betaler jeg 1.4000 kroner for plus (0.6*1.795.000 = 10.770 kroner). Tinglysningen betales af mig som køber.

Hvis du vælger at hyre hjælp af en boligadvokat vil du typisk få hjælp til såvel udfattelse af købsaftale som skøde og tinglysning af samme udover almindelig køberrelateret rådgivning til dit boligkøb.

Tinglysning af ægtepagt

Ægtepagter skal ligeledes tinglyses for at være gyldige. Har du lavet en ægtepagt om skilsmissesæreje er denne ikke gyldig, hvis ikke den er blevet tinglyst, uanset om den er underskrevet – den skal tinglyses.

Tinglysningen af en ægtepagt klares ligeledes online. Dette koster alene et gebyr på 1.400 kroner med mindre ægtepagten er en gaveægtepagt og indebærer overførsel af fast ejendom mellem den ene ægtefælle til den anden.

Får du udfærdiget en ægtepagt af din advokat vil denne typisk stå for også at tinglyse den for dig uden et ekstra gebyr. Ved man, hvordan en ægtepagt skal tinglyses, tager dette 10-15 minutter – men det kan tage adskillige timer har man aldrig været processen igennem før. Vær opmærksom på at pengene i givet fald skal indbetales til advokaten eller advokatkontoret før end tinglysningen begyndes.

Tinglysning af bil

Har du købt eller solgt en bil?

At ændre dette i bilbogen koster, ligesom et skøde og en ægtepagt, et gebyr på 1.400 kroner. Der kommer ikke ekstra gebyrer oveni tinglysningen af en bil.

Jeg vil anbefale, hvis du er i tvivl eller ønsker at spare tid, at lade en advokat bistå med tinglysningen af dit juridiske dokument. Dette behøver ikke at koste mange penge – brug formularen på denne side og indhent 3 tilbud fra advokater, der kan klare din tinglysning. Herefter kan du blot vælge den billigste af advokaterne.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (4)
 1. Kristina

  Jeg står som tinglysning af vores bolig. Min mand (vi er gift) står ikke på, da jeg i sin tid købte huset alene. Vi har to fælles børn og jeg har et barn fra andet forhold.
  Bør min mand stå på tinglysning selvom vi er gift? Er der problemer i forhold til arv ved min død og vores ikke fælles barn?
  Hvad koster det?
  Mvh

  • Ageras

   Hej Kirstina

   Hvis I har formuefællesskab gør det ingen forskel om I begge ejer huset eller ej. Ved den enes død, vil hele boet blive gjort op og delt i to alligevel.

   God bagjul. 😉

 2. Lene Fagerland Petersen

  Hej.
  Jeg er separeret,men tænker at flytte tilbage. Jeg står ikke på skødet,men overvejer at lave ægtepagt

  Hej
  Jeg er separeret, men tænker at prøve at genoptage ægteskabet.
  Jeg overvejer at komme på skødet samt lave ægtepagt, da min eks. har modtaget kontanthjælp mod tilbagebetaling mens vi har været separeret(i 3år).
  hvor meget vil det koste?
  Den offentlige vudering er 2.600,000kr. men er vuderet af mægler til ca.4.000,000kr.
  På forhånd tak.
  Lene.

 3. Jakob Risum Jespersen

  Jeg skal flyttet sammen med min kæreste og købe halv del af hendes hus. Så vi skal ha lavet et skøde hvor vores navne stå på.
  Så skal vi også ha lavet særeje så hvis vi gå fra hinanden at beholde hver vores.