Skødeskrivning – Det vigtige du bør vide, samt tips til bedste skødeskrivning pris

Skødet er det endelige dokument i en bolighandel. Skødet indeholder detaljerne vedrørende overførslen og boligen. Bolighandlen er en realitet, når skødet er underskrevet. Selve det at skabe skødet på en måde, hvorpå dette juridisk er helt vandtæt og man ikke, som hverken køber eller sælger, ender med at få fingrene i klemme, er en svær disciplin. Derfor får man typisk hjælp af fra en boligadvokat.

Denne disciplin, at skabe skødet til den konkrete ejendomshandel, kaldes også skødeskrivning. Det er typisk køber, eller dennes boligadvokat, der skal lave skødet.

Sådan får du den bedste skødeskrivning pris

Læs evt. vores store guide om skøder som dokument her: Skøder. Eller se vores video om skødeskrivning herunder.

Skødeskrivning

Boligadvokaten klarer skødeskrivningen

Har du allerede fundet en boligadvokat vil det falde ind under dennes arbejdsområder at skrive skødet. Har du selv foretaget handlen, også de juridiske detaljer, har du mulighed for alene at købe advokathjælp til at skrive skødet, såfremt du ikke ønsker selv at gøre dette. Det kan i de færreste tilfælde anbefales selv at stå for skødeskrivningen, da det kan være fatalt at lave fejl i denne.

Efter at skødeskrivningen skal skødet tinglyses, hvilket købers boligadvokat også typisk vil tage sig af, efter at du som køber har givet denne fuldmagt til dette. Selve tinglysningen foregår i dag online. Det er ved underskriften og tinglysningen, at skødet for bindende effekt og handlen endeligt er indgået – hvorefter sælger kan flytte ud og køber kan flytte ind.

Skødet over en bolighandel kan først laves efter at der er blevet lavet en underskrevet og bindende købsaftale over samme handel.

Hvad koster det af få skrevet et skøde: Typisk 2-3.000kr

Prisen for skødeskrivning isoleret set ligger typisk på omkring et til to tusinde kroner alt efter hvilken advokat, du vælger til at hjælpe dig. Der er tale om en relativt standardiseret ydelse, hvorfor du vil være i stand til at bede om en fast pris, før end advokaten begynder sit arbejde. Kun i meget specielle, typisk meget omfattende bolighandler, vil prisen være efter medgået tid og altså nogle tusinde kroner højere end foreslået herover.

Husk dog, at skødeskrivningen også kan kan blive for billig – det vil være billigere at vælge en jurist til at skrive skødet end en advokat, men bestemt ikke bedre, nødvendigvis. En advokat har i modsætning til en jurist været i “mesterlære” på et advokatkontor og har derfor specialiseret sig, hvorfor denne også vil være mere kompetent til at foretage skødeskrivning i sidste ende. Dermed kan alt for billig skødeskrivning, gå ud over kvaliteten.

Du kan med fordel hyre en boligadvokat til en pakkeløsning, der både indeholder generel juridisk rådgivning, hjælp til købsaftalen i form af et advokatforbehold samt hjælp til skødeskrivning. Diverse danske boligadvokater vil typisk være i stand til at give en fast pris på dette. Benytter du dig af muligheden for at indhente flere tilbud på skødeskrivning og boligadvokater øverst i indlægget (hvorved du kan finde den billigste skødeskrivning pris) vil du få et tilbud med en fast og endelig pris på dit behov.

Læs mere om boligadvokater: http://juf.dk/boligadvokat/

Mange steder på internettet kan du få komplet skødeskrivning til under tusinde kroner – her kan kvaliteten sagtens være ganske glimrende.

Skødeskrivning

Skødeskrivning gør det selv?

Der er ingen advokattvang i forbindelse med skødeskrivningen. Det betyder, at du sådan set selv kan skrive skødet og få det tinglyst. Du kan på nettet købe formularer til skøder, hvor du “blot” skal erstatte med eget og sælgers navn samt for de bolighandlen vedkommende detaljer.

Helt ligetil er det dog ikke – og selv, hvis du vælger at foretage skødeskrivningen selv, bør du få kigget det endelige resultat af en jurist eller en advokat inden tinglysningen. Dette behøver ikke at koste mere end tusinde kroner.

Du kan købe en formular til et skøde på bl.a. Familieadvokaten.dk til 400 kr. Dette kan du bruge til selv at udfærdige et skøde ved hushandlen.

Tinglysning af skødet og priser herpå

Et skøde er ikke gyldigt før det er blevet tinglyst. Det betyder, at sælgers kreditorer også kan gøre udlæg i ejendommen selvom huset reelt er solgt og pengene er overført, hvis tinglysningen ikke er gennemført. Køber har derfor en klar interesse i umiddelbart efter skødeskrivningen at få skødet tinglyst så hurtigt som overhovedet muligt.

Tinglysningen koster fast: 1.400 kroner plus 0.6 % af købssummen eller den offentlige ejendomsvurdering. Ved at hus til 2 millioner kroner vil beløbet for tinglysningen derfor være 13.400 kroner – 12.000 kroner er 0.6 % af 2 millioner plus 1.400 kroner i fast udgift.

Eksempel:

Jeg køber et hus til 3 millioner kroner i en forstad til København. Jeg udfører selv skødeskrivningen og får resultatet kigget igennem af en advokat for 1.000 kroner. Herefter skal skødet tinglyses. Det koster 1.400 kroner plus 0.6 % af 3.00.000 kroner = 18.000 kroner. Samlet set skal jeg altså betale 19.400 kroner for tinglysning af skødet og 1.000 kroner for tjekket af min skødeskrivning – altså samlet set 20.400 kroner.

Udgiften til skødeskrivning og den herpå følgende tinglysning er for mange ærgerlig, men den kan ikke spares væk, da tinglysningen endeligt giver skødet juridisk effekt.

Skødeskrivning

Om købsaftalen

Forløberen til skødet hedder en købsaftale. En købsaftale er ikke et endeligt dokument for hushandlen som sådan, men dog stadig et bindende dokument. I købsaftalen vil der stå mange af de samme ting, som der også vil stå i skødet.

Du har efter loven indtil 6 hverdage til at fortryde dig boligkøb – lidt ligesom den normale returret på 14 dage. Hvis du vælger at benyttedig af fortrydelsesretten skal du dog betale en godtgørelsessum på 1 % af købesummen til sælger. Hvis du eksempelvis har underskrevet en købsaftale om et hus på 2 millioner kroner, vil det koste 20.000 kroner at fortryde købsaftalen.

Det er muligt at undgå denne bod ved at indsætte et advokatforbehold i købsaftalen. Efter dette skal du ikke betale bod, hvis din boligadvokat ikke kan godkende det, der står i kontrakten. Boligadvokaten kan ikke bruges til at ændre fx prisen eller overtagelsestidspunktet, men kan redde dig som køber, hvis købsaftalen ikke juridisk holder vand. Det er gratis at indsætte et advokatforbehold i købsaftalen og forpligter dig ikke til at bruge en advokat – men det giver dig i hvert fald mulighed for at gøre det. Vi anbefaler på JUF.dk, at du får en boligadvokat til at kigge købsaftalen igennem og hjælpe med den endelige skabelse af et skøde; skødeskrivningen.

Læs mere om gennemgang af købsaftalen her.

Spar penge på din skødeskrivning

Der er ingen grund til at betale for mange penge for en relativt standardiseret ydelse som skøde skrivning

Netop skødeskrivning kan foretages af de fleste advokater og jurister i dag. Boligadvokater er især specialiseret i dette. Men spørger du én boligadvokat kan du både få en høj og en lav pris. Det problem kan vi her på JUF hjælpe dig med – gå til toppen af dette indlæg og udfyld formularen for at modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på skødeskrivning.

Skødeskrivning

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (6)
  1. Helene

    Hej
    Min mand og jeg ejer et hus sammen til ca 2 mill.
    Af forskellige årsager ønsker vi at skrive huset over på mig.
    Hvad vil dette ca. koste? Er det både skødet og tinglysning man skal betale for?
    Mvh. Helene

  2. Inger Gerstrøm Jensen

    Hej min mand og jeg købte vores hus i 1979, dengang blev skødet kun påført min mand navn, nu har jeg erfaret at ved en evt skillesmisse kan jeg ikke gøre krav på halvdelen af friværdien, derfor ønsker jeg at vi begge er påført skødet som ejer. Er det muligt , hvordan får vi det ændret og hvad koster det. På forhånd tak for svar. Med venlig hilsen
    Inger Gerstrøm Jensen
    Lærkevænget 13
    8721 Daugård

  3. Dorte Pedersen

    hej 🙂 har jeg forstået rigtigt? hvis jeg køber et hus til 60000,- kr, så kan jeg selv lave skødet, og så skal jeg betale 2400,- kr for at få det tinglyst? jeg har en kopi af det gamle skøde og der er kun et par rettelser + navne. ellers passer det til vores behov. håber på svar. 🙂 hilsen Dorte

  4. Mikala burmeister

    Pris på at lave skødet. Bor i en lejlighed (forældrekøb) som jeg nu selv skal købe af mine forældre.

  5. Hans Lyngvig

    salg af hus fra far til søn salgspris 650.000 der udbetales 450.000 der skal laves en gældsbrev 200.000, der udbetales på anfordring. Ingen gæld i huset der er vurderet til 740.000

  6. Neelam Malik

    Ønsker pris på skødeskrivning. Vi skal sælge vores sommerhus grund til min svigerfar.