Gennemgang af købsaftale

Som køber af bolig, er det vigtigt at vide, hvad du skriver under på. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med en boligadvokat, det kan gennemgå købsaftalen, der oftest er på 80 – 100 sider. I denne aftale fremgår de forskellige vilkår for boligkøbet.

Typisk indeholder købsaftalen følgende oplysninger:

  1. Information om køber og sælger
  2. Prisen for købet
  3. Tidspunket for overtagelse
  4. Ting der indgår i købet (såsom møbler, hvidevarer og lignende)
  5. Hvordan sælger stilles til ansvar for skader, der opstår efter købet
  6. Tinglyste servitutter

Rigtig mange danskere vælger at tilknytte en boligadvokat, der skal gennemgå købsaftalen, for at sikre sig inden købet. Det er advokatens opgave at gennemgå aftalen og undersøge, om der er andet, der skal være styr på. Dette sikrer at køber står bedre stillet og undgår uheldige overraskelser eller oplevelser, efter købet er gennemført.

Står du og skal købe bolig? Lad JUF.dk hjælpe dig med at finde den rigtige boligadvokat til opgaven.

Med vores service kan du i løbet af under 24 timer får 3 gratis og uforpligtende tilbud fra boligadvokater, der er klar til at tage din sag – og med 3 tilbud i hånden bliver det nemt for dig enten at vælge den bedste eller billigste til opgaven.

Du kan komme i gang med det samme herunder – vi ser frem til at hjælpe dig videre:

[jufform type=”bolig” link=”Find boligadvokat nu”][/jufform]

Hvad er prisen ved gennemgang af købsaftale?

Hvis man ønsker den fulde pakke hos en boligadvokat, er en gennemgang af købsaftalen selvfølgelig inkluderet. Udover dette får man skødeskrivning, tinglysning af skødet og svar på de spørgsmål, der opstår i forbindelse med handlen.

Prisen kan variere fra advokat til advokat, men vil typisk ligge på mellem 8.000 til 15.000 kr. Hvis du kan ønsker gennemgang af købsaftalen, bør det kunne fås for ca. det halve beløb. Set i forhold til hvad et komplet boligkøb løber op i, må det siges at være fornuftige penge at investere. Man sikrer sig og kommer helskindet igennem købet. Og skulle man være uheldig og noget går galt efter købet, vil det være advokatens forsikring, der dækker dette.

Man fraskriver sig derfor ansvaret, når man får en boligadvokat til at stå for processen.

Sælger er ansvarlig for købsaftalen

Sælger har til ansvar at udarbejde købsaftalen. Typisk vil det være sælgerens ejendomsmægler, der udarbejder aftalen, men hvis der er tale om et selv-salg, står sælgers advokat for udarbejdelsen.

Når sælger har købsaftalen klar kan køberen underskrive aftalen med et advokatforbehold. Dette bør gøres for at sikre sig mulighed for, at få boligadvokaten til at gennemgå aftalen og finde eventuelle fejl og mangler.

Du kan se en video om advokatforbehold herunder:

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar