Bliv advokat

At blive advokat er et langtidsprojekt. Det tager som minimum 8 år at blive advokat og ofte mere, men det forhindrer ikke mange tusinde danske (fortrinsvis) unge i hvert år at indmelde sig på et universitet på jurauddannelsen. I denne tekst kan du se, hvordan man bliver advokat, hvad det kræver og hvorfor man skulle vælge dette.

Advokat er traditionelt set et hverv forbundet med stor ære og respekt. Det er svært at blive advokat, ikke alene som følge af den lange og tunge uddannelse, men også kravene, der sættes ud over det boglige (adgangskravet alene til jurauddannelsen afskærmer mange studerende hvert år).

Jura på universitetet

Det første skridt på vejen mod at blive advokat er at blive uddannet jurist på et universitet. Jura-uddannelsen findes per skrivende stund på fire danske universiteter:

 • Aarhus Universitet – adgangskrav: 8.0
 • Københavns Universitet – adgangskrav: 8.5
 • Syddansk Universitet – adgangskrav: 8.2
 • Aalborg Universitet – adgangskrav: 7.8

Du kan ikke ud fra adgangskravet alene se, hvilket universitet, der er at anse som “det bedste“. Adgangskravet er et resultat af antallet af ansøgere kombineret med antallet af pladser – der er fx 2-3x så mange pladser på Aarhus Universitet som på Syddansk Universitet.

Opfylder dit snit ikke adgangskravet selv til Aalborg Universitet, kan du stadigt søge ind på jurauddannelsen med en motiveret ansøgning og håbe på, at du kommer ind på kvote 2.

Hvor det er bedst at læse jura er i høj grad et religionsspørgsmål. Her på siden vil vi dog især anbefale henholdsvis Københavns Universitet, der er placeret som verdens 52. bedste universitet og Aarhus Universitet, der er placeret som nr. 79.

Hvad der taler for Aarhus Universitet er det suveræne studiemiljø med et samlet universitet omkring universitetsparken. Foreningslivet på jurauddannelsen i Aarhus, det sociale sammenhold og den aktive metropol Aarhus gør det til en oplevelse blot at læse i Aarhus.
Hvad der taler for Københavns Universitet er de gode muligheder for at studiejob, da ministeriene traditionelt set opsamler en hel del jurastuderende, og at universitet er rangeret en tand højere end Aarhus Universitet. Til gengæld er universitetet ikke samlet og København er – ligesom Aarhus – en meget dyr by at bo i.

Bachelor i jura

Til at starte med skal du på dit foretrukne universitet tage en bachelor i jura. Dette tager 3 år, 6 semestre, hvor du til hvert semeste har en eller (typisk) flere eksamener.

I løbet af bacheloren kommer du bredt omkring til diverse emner indenfor jura-verdenen, herunder aftaleret, strafferet, familieret, EU-ret og især formueret. Du bliver ikke specialiseret i én gren, men får i stedet for mulighed for at lære “den juridiske metode” og du finder i løbet af bacheloren ud af, hvad du ønsker at beskæftige dig med senere hen.

Hvilke fag man har, og hvad der er fokus på, varierer fra universitet til universitet. Dog ender alle jurastuderende med til sidst at have fået et overblik over de grundlæggende samme emner indenfor jura.

Efter endt bachelor i jura kan den studerende kalde sig ba.jur.

Læs om jurabacheloren på UG.dk.

Kandidatgrad i jura

Efter at have taget en bachelor i jura, vælger de fleste at fortsætte med en kandidatgrad. Kandidatgraden tager 2 år og er mere specialiseret en bacheloren, da den studerende her selv skal vælge sine fag.

De to år på kandidatuddannelsen bliver blandt andet brugt på at skrive et speciale om et emne. Hvad man skriver speciale om har tit sammenhæng med det, man senere hen ønsker at arbejde med.

Det er både normalt at tage et enkelt år mellem bacheloren og kandidatgraden i jura, ligesom mange fortsætter med det samme. En bachelorgrad kan ikke bruges til særligt meget isoleret set, og derfor vælger langt de fleste da også at fortsætte og anskaffe en kandidatgrad og derved blive specialiserede indenfor et fag.

Efter endt kandidat i jura kan den (nu færdige) studerende kalde sig cand.jur.

Læs om jurakandidat på UG.dk.

Advokatfuldmægtig

Efter dine (minimum, ofte bliver et semester eller to udskudt) 5 år på universitet kan du kalde dig jurist. Men en jurist er ikke det samme som en advokat. For at tage det næste trin op ad rangstigen, skal du have 3 år i “mesterlære” på et advokatkontor som advokatfuldmægtig. Her kommer du under en anden advokats kyndige vision, og du bliver yderligere specialiseret indenfor et felt.

Allerede som færdiguddannet jurist, kan du som advokatfuldmægtig indhente en startløn på mellem 30.000kr og 40.000kr i det private erhvervsliv og en tand mindre i det offentlige. Efter 3 år som advokatfuldmægtig kan du endeligt kalde dig selv for advokat og nyde de privilegier, der følger hermed. Hvis du ikke allerede er, kan du her specialisere dig og blive fx strafferetsadvokat, socialadvokat, skilsmisseadvokat eller dygtig boligadvokat.

Det tager minimum 8 år at blive advokat. Men studiet er en fantastisk oplevelse og jurastudiet i sig selv er hamrende spændende – og det kommer fra en jurastuderende på Aarhus Universitet!

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (72)
 1. Anonym

  Super god og informerende hjemmeside. Jeg er en fyr på 28 år med masser af erfaring og en bachelor og master (business orienteret) fra to forskellige universiteter fra udlandet. Jeg har forhørt om det er muligt at komme ind på cand.jur uden en ba.jur og efter sigende vil det måske kunne lade sig gøre med supplerende fag og eksamner. Jeg vil som mange andre gerne tage advokat vejen, men frygter hvordan de vil vurdere min baggrund og erfaring. Håber jeg kan få nogle gode råd 🙂

 2. image description
  Ageras

  Hej Anonyme 🙂

  Det er svært for mig at sige noget uden at kende din konkrete situation – uanset, jeg rigtigt gerne vil hjælpe dig.

  Det kan ganske rigtigt være en mulighed i visse tilfælde. Jeg ville i dit sted tage kontakt til en uddannelsesvejleder for at høre videre fra denne, hvad der skal til for at komme ind.

  Jurastudiet er fantastisk – Jeg håber, du kommer ind på kandidaten!

  • Anonym :)

   Tusinde tak! Ja det håber jeg også. Har taget kontakt til kbh uni. og har fået oplyst at jeg kan søge (dog kan der komme supplerende eksamner inden jeg kan blive fuldt optaget på cand.jur hvilket er fint). Mit spørgsmål var mere rettet mod advokat karrieren, idet jeg ikke har haft formueret, aftaleret osv. fra ba.jur, og hvordan fremtiden ser ud med “kun” en cand.jur samt erfaring og en cand.merc (udenlansk) 🙂

 3. image description
  Ageras

  Hej Anonyme 🙂

  Det er svært for mig at sige noget uden at kende din konkrete situation – uanset, jeg rigtigt gerne vil hjælpe dig.

  Det kan ganske rigtigt være en mulighed i visse tilfælde. Jeg ville i dit sted tage kontakt til en uddannelsesvejleder for at høre videre fra denne, hvad der skal til for at komme ind.

  Jurastudiet er fantastisk – Jeg håber, du kommer ind på kandidaten!

  • Anonym :)

   Tusinde tak! Ja det håber jeg også. Har taget kontakt til kbh uni. og har fået oplyst at jeg kan søge (dog kan der komme supplerende eksamner inden jeg kan blive fuldt optaget på cand.jur hvilket er fint). Mit spørgsmål var mere rettet mod advokat karrieren, idet jeg ikke har haft formueret, aftaleret osv. fra ba.jur, og hvordan fremtiden ser ud med “kun” en cand.jur samt erfaring og en cand.merc (udenlansk) 🙂

 4. Anonym

  Hej Halfdan Timm 🙂
  hvilket fag skal man være god til i folkeskolen, hvis man vil være advokat? 🙂

  • image description
   Ageras

   Hej Anonyme

   Anders Bo ved siden af mig noterer, du skal være god til spisefrikvarterer.

   Jeg selv tænker især dansk. Korrekt sproglig formulering og evnen til at læse meget er vital.

   Samfundsfaglig er heller ikke helt dårligt.

   Til gengæld er idræt ganske ubrugeligt. 🙂

   Husgerning ditto.

   Mvh. Halfdan

   PS: Og hjemkundskab kan heller ikke bruges.

 5. Anonym

  Skal man på gymnasiet eller ligende efter 9. klasse, hvis ens snit opfylder følgende krav til at læse jura på universiteterne?

  • image description
   Ageras

   Hej Anonyme

   Det er dine afgangskarakterer fra din gymnasielle uddannelse, der afgør, om du kan blive optaget på universitetet. Du slipper ikke udenom i hvert fald et par år ekstra.

   Mvh. Halfdan

 6. Faisal Adan

  Hej jeg er en fyr på 31, jeg har taget mit jura studiet i London, men vil meget gerne flytte til Dk igen. Jeg ønsker mig at blive advokat.

  Jeg har taget 3 år bachelor og et år kandidat (post-graduate diploma in legal practice)

  Er det mulighed at jeg kan praktisere i dk

  Håber at der er en vej, uden at jeg skal starte helt forfra

  Håber at du kan hjælpe mig, eller henvise mig til en anden som har mere styre på

  På forhånd tak

  • image description
   Ageras

   Hej Faisal

   Jeg kender desværre ikke de præcise muligheder for at starte som advokat i DK efter at have studeret i udlandet – jeg er dog ganske sikker på, at du ikke kan gå direkte ind og starte.

   I dit sted ville jeg ringe til studieadministrationen for fx Københavns Universitet eller Aarhus Universitet – eller måske direkte til Advokatsamfundet.

   Mvh. Halfdan

 7. Miriam

  Hejsa! Jeg er en pige på 14 år, og vil virkelig gerne være, advokat. Hvis man kæmper og gør sig umage. Kan man så godt blive advokat. Det er min største drøm. Og jeg vil gerne være det. Kh Miriam 🙂

  • image description
   Ageras

   Hej Miriam

   Hvis du bliver ved med at kæmpe hårdt, er det bestemt muligt. Det kræver 3 år i gymnasiet, 5 år på universitetet og 3 år som fuldmægtig – men det er en sjov og spændende rejse.

   Alt kan lade sig gøre, hvis man kæmper tilpas hårdt for det!

   Halfdan
   JUF.dk
   (og jurastuderende 🙂 )

 8. Hua

  Hej 🙂
  Hvis man ikke har snit nok og heller ikke kom ind på kvote 2, er der så en alternativ for at opnå en ba.jur for at kunne søge kandidat i jura?

  • image description
   Ageras

   Hej Hua

   Kan du hverken komme ind på kvote 1 eller kvote 2 bliver det svært – jeg kan ikke se, hvordan det skal kunne lade sig gøre, desværre. At ansøge med kvote 2 næste år er nok dit bedste bud.

   Mvh. Halfdan

 9. Anonym

  Hej.
  Kan man se hvilket gennemsnit, man skal have for at blive optaget på uddannelsen – andre steder på nettet – end her på din side? 🙂
  – jeg regner også stærkt med at vælge Aarhus, her om to år, når jeg er færdig på gymnasiet. 😉

 10. unknown

  Jeg har et spørgsmål og jeg vil gerne vide hvor høj gennemsnit (karakter) skal man have for at være advokat. Og jeg taler gennemsnitet i gymnasiet. + hvad for en gynmasie skal man have hvis man vil have en jura uddannelse?

 11. Klara

  Hej Halfdan Timm!

  Ved du om det er et krav at have samfundsfag/idehistorie eller lign. på gymnasiet for at komme ind på jurastudiet eller om man godt kan uden?

  På forhånd tak

 12. Gøkce

  Hej, først og fremmest vil jeg sige 1000tak, efter jeg har læst inde på denne side er jeg helt sikke på at jeg gerne vil blive advokat. Jeg kan DSV ikke rigtig finde ud af hvilket gymnasium jeg skal vælge, det ville være super fedt vis i gad at hjælpe.

 13. Pernille

  Hej.
  Rigtig god, og informerende side!!
  Har du link til andre sider, hvor man kan se adgangskravene i forhold til karaktergennemsnit? Jeg kan nemlig ikke finde andre…

 14. Maria

  Hej.
  Jeg tænkte på hvad skal man kunne for at blive advokat? Altså skal man kunne grundloven udenad eller hvad?

  • image description
   Ageras

   Hej Maria

   Grundloven er et godt sted at starte – især i forhold til statsforfatningsret på første semester. Men du bliver ikke en særligt dygtig advokat alene ud fra den. Dine danskegenskaber og evne til at læse og lære er vigtigere. Så kommer resten.

   Mvh. Halfdan

 15. Hamza

  Hej Halfdan 🙂

  Hvilken retning skal man vælge efter 9. klasse for at være Advokat? Skal det være en erhvervs-uddannelse eller en gymnasial uddannelse? Hvilke fag er nødvendige for at kunne blive Advokat?

  På forhånd tak
  KH Hamza 14 år

 16. Martin

  Hej i dejligt velinformerede studerende 🙂
  Jeg er en fyr på 22 der ikke har haft meget af en opvækst at smile af, som følge af en række problemer tog jeg aldrig på Gymnasiet, eller færdiggjorde en HF – Mit spørgsmål til jer lyder, er der en vej ind på Jurastudiet igennem en HF? eller igennem supplerende enkeltfag til det samme resultat? Min største drøm er at være advokat. Jeg føler jeg er meget sent ude og at dette vil bremse mig. Der er intet i vejen med hjernen, tværtimod føler jeg mig nogle gange en anelse malplaceret i de sociale kredse jeg har færdes, men frygter at mit dårlige valg af uddannelse/mangel på samme, står imellem mig og realiseringen om at nå mit mål. “Alt er muligt, hvis du arbejder for det” – Siger de, men i realiteten er det ikke altid nok at slås for et studie.

  Hvad bør jeg gøre for at læse Jura? 🙂

  På forhånd tak

 17. Anonym

  Hej Halfdan

  Er det smartest at tage på stx eller hhx, hvis man skal læse jura? – og hvilke fag ville du forslå?

 18. Glenn

  Hej,

  Jeg går i 9. Klasse, og jeg har besluttet mig for, at jeg gerne vil være advokat. Jeg er dog blevet nervøs for om, jeg er god nok til at komme ind og læse jura. Jeg er droppet fra 8,6 til 6,7 med mine karakterer, og jeg er bange for at jeg ikke får et højt nok snit i gyminasiet.

  Jeg ved ikke, hvor hårdt det er i gyminasiet, så jeg ville bare høre om heg stadig har en god chance for at blive advokat?

  Og kan man godt tage hhx efter 9’ende og søge ind på jurastudie bagefter?

 19. Elev på en folkeskole

  Jeg vil gerne være advokat hvilke uddannelse kræver det ?

 20. Emil

  Hej Halfdan Timm.

  Jeg er en 14-årig dreng, som i øjeblikket går i syvende klasse. Jeg har i den seneste tid spekuleret over, om jeg havde potentialet til at blive fremtidig advokat. Jeg har altid været ekstremt god i alle mine forskellige tests, og får konstant topkarakter i alle fag.
  Jeg ville bare gerne høre din mening om, hvilke fag jeg skal fokusere meget på at forbedre, da det er min største ambition, at uddanne mig selv til advokat 🙂

  Håber du kan give mig et svar.

 21. Mathias

  Hejsa

  Ved du om Rudolf-Steiner elever kan komme ind på jurauddannelsen?

 22. 0,1 fra.

  Hej!
  Hvor gode tror du chancerne er for at komme ind på jura i Aarhus, hvis kvote 1 kravet er 8,6 – men mit snit er 8,5?

 23. Henrik B P

  Goddag. Er en ung mand på 31 år. Igennem de sidste par år på arbejdsmarkedet har jeg gået med en drøm om at starte på Jura studiet. I forhold til at starte på studiet har jeg gået og grublet over om det måske er for sent at starte i en alder af 31, da jeg jo først vil være færdig med uddannelsen som 39-40 årig, selvf hvis jeg også tager de 3 år med som advokat fuldmægtig. Jeg vil høre hvad du synes om at starte jura studie og hvad dit forhold er til at starte i en lidt sen alder, og om det er lettere for yngre færdiguddannet at få arbejde efter endt studie.
  Med Venlig Hilsen Henrik.

 24. Maryam

  Hej.
  Min drøm er at blive advokat, men er jeg er i tvivl om hvorvidt tørklæde vil bremse min karrier eller ej, da jeg bærer muslimsk tørklæde, vil det være et problem??

 25. mia

  Hej! Jeg er en pige på 14 år, og jeg vil også rigtig gerne være advokat, men tror ikke at jeg kan fordi jeg synes ikke at jeg er særlig god til dansk! Hvad kan jeg gøre for at blive bedre?

 26. Aysha

  God hjemmeside. Hvad nu hvis man ikke er god nok til at blive en advokat, men man virkelig gerne vil være en advokat, hvad gør man så.

 27. Aysha

  Hej. Jeg er 14 år og vil virkelig gerne være advokat. Mange siger at man skal være god til matematik, for at blive advokat. Jeg er ikke den bedste til matematik, men prøver. Hvis man tager 10. Klasse kan man så stadig blive advokat? Hvad gør man hvis man ikke har nok snit til at blive advokat?. Er det muligt for mig hvis jeg ikke er så god til matematik ?

 28. Mariam

  Kære Halfdal, Timm

  Tak for din tekst, yderst velinformeret og spændende.

  Jeg går med tankerne om at skifte branche. Jeg er udd. Tøjdesigner men har en passion for Jura.

  Da jeg har klaret med med en erhversvuddannelse og en designteknolog udd. Uden bestået afsluttende eksamen, er mit spørgsmål vil jeg kunne søge ind på bacheloren med 4 fag fra HF (dansk, matematik, engelsk, samfundsfag) ?

  På for hånd mange tak

  Mvh
  Mariam

 29. Safina

  hej, jeg har et par spørgsmål, so jeg håber at du kan hjælpe mig med at svarer på: 1. jeg er en pige med muslimske baggrund er der chancer for at blive set ned på senere hen 2. Kan man kom ind på universiteterne med hvilke som helst gym altså hhx, stx eller hf? 3. hvis jeg vælger hhx hvilke studieretning passer så bedst til jura studiet? 4. har man brug for 2. sprog på jura studiet som spansk, fransk elle tysk?
  mvh
  Safina

 30. Ano

  Hej.
  Er adgangskravene stadig dem der står her på siden?

 31. Anonym

  Hej

  Det er en super god “artikel” der er blevet skrevet om, omkring jura.
  Jeg vil starte med at sige, at jeg er en pige på 15 år, som går i niende klasse.
  Jeg har et spørgsmål angående om at blive advokat.
  Selvfølgelig er det hårdt, og hvis man virkelig brænder for at følge denne vej, skal man arbejde hårdt. Det er jeg udemærket klar over.
  Men jeg har her fornyligt haft terminsprøve, i niende klasse.
  Jeg fik ret så lave karakterer, og jeg følte at det ikke kunne lade sig gøre, at kæmpe videre. Jeg fik 02 i mange af prøverne, og 4 i dansk.
  Så nu er jeg nysgerrig på, om det stadig kan lade sig gøre, at blive advokat ? For det er min drøm, siden jeg var helt lille.
  Desuden overvejer jeg at tage stx gymnasium, efter folkeskolen.
  Jeg håber i vil svare på dette sprøgsmål, da det betyder meget. 🙂

 32. Kusuma

  Hej JUF.dk

  Ville en potentiel “mesterlære” finde mig mindre attraktiv, hvis jeg vælger at tage bachelor og kandidat på universitetet i Ålborg?

  Mvh Kusuma

 33. Folkeskole pige

  Hej.
  Jeg er en pige på 14 år og drømmer om at blive advokat. Men mit problem er, at jeg ikke er så mega faglig klog. Så jeg er rigtigt bange for, at jeg ikke mindst kan få 7.8 i gennemsnit. Vil ikke sige jeg er “dum” faglig, jeg er bare ikke den person som får 10 eller 12 særlig tit.

 34. Kathrine

  Hej Halfdan,

  Jeg har planer om at søge ind på jurastudiet til marts og jeg søger ind på kvote 2, da jeg desværre ikke har de karakterer som skal til. Jeg er igang med at skrive min levnedsbeskrivelse og ville høre dig, hvad du tænker kunne være interessant at skrive?

  Mvh.

  Kathrine J.

 35. Anonym

  Hej,
  Er der en gren i DK efter jura, der hedder miljømæssig, ligesom en environmental lawyer i USA? 🙂

 36. Frida

  Hej hvad skal ens adgangskrav være for at komme ind?

 37. Zara

  Hejsa 🙂 jeg ville bare lige spørge om, man SKAL være mega god til matematik for at blive advokat? eller skal man bare generelt være klog?

 38. Mathias Nielsen

  Jeg har et spørgsmål omkring det med en ph.d.
  Hvis jeg vil uddanne mig som advokat, så vil jeg hoppe på HHX, Bacheloruddanelse, Kandidatuddannelse og så til sidst en ph.d.
  Men jeg ville bare lige høre om det var en mulighed til at blive advokat, eller om man dog skal have været 3 år i arbejde hos en advokatfuldmægtig.

 39. Vildan Vatansever

  Hej . Er det umuligt at komme ind på Københavns universitet med et gennemsnit på 6.0?

 40. Ismail Kalkan

  jeg har en veninden som hun er advokat i tyrkiet …hun har jura uddannelse fra tyrkiet ..Hun vil gerne at få kandidatgrad uddannelse jeres universitet…hun har nok point at få uddannelse fra England , men hun kender ikke nogen mennesker derhen ..hun vil gerne at blive elev på jeres universitet ..jeg vil gerne hjælpe hende ..hvordan kan hun blive jeres elev ..kan De hjælper mig ..MHV:

 41. Anonym

  Hvilke linjer SKAL jeg tage på gymnasiet for at læse videre til advokat.

 42. Lea Tronier

  det var virkelig en god info! 🙂
  Jeg er selv en 13-årig pige som utrolig gerne vil være børneadvokat. Om karakterne er med må tiden jo så vise.
  Det er måske allerede stort at tage stilling til, men jeg glæder mig til at komme i gang! 🙂

 43. Anonym

  hey jeg er en pige på 13 år som gerne vil være advokat og det er mit største ønske inden for min uddannelse

 44. julius

  hej jeg er en dreng på 12, og jeg ønsker mig at blive advokat.
  men jeg kan ikke finde hvordan, man bliver forsvarsadvokat som jeg gerne ville være håber du gerne ville hjælpe mig, med at finde ud af hvordan jeg bliver forsvarsadvokat.

 45. Malou

  Hej,
  hvilken gymnasier kan jeg tage for at komme ind på Jura?
  Kan jeg godt tage STX?

 46. Malou

  Hej igen Halfdan,

  jeg ville lige høre, hvilken fag man særligt skal pivotere på sin uddannelse (ud over dansk og samfundsfag).

 47. Anonym83

  Jeg har altid syntes at jura er vanvittig spændende. Men gik bankvejen, og har læst jura via akademiuddannelsen. Har ligeledes en HHX, og har læst til ejendomsmægler (ejendomsjura)
  Hvad vil det kræve af mig ekstra for at komme ind? Og vil jeg kunne få merit?

 48. Laura

  Hej, hvis nu jeg gerne vil være advokat inde for dyrevelfærd. Skal jeg så læse jura eller hvad? er der en bestemt linje man skal vælge?

 49. Anton Nielsen

  Hej, jeg er en dreng på 15 år der rigtigt godt kunne tænkte mig at blive advokat, eller i hvert fald studere jura og så finde ud af det derfra, MEN jeg har et problem, jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre efter 9. klasse for at gå den rigtige vej i uddannelsessystemet. Er der nogen der kan hjælpe mig?

 50. Susanne

  Hvor lang tid vil det tage for en egyptisk advokat at kunne blive praktiserende dansk advokat (han har paktiseret sit hverv 3 år i Egypten kairo/sharm el sheikh )
  Mvh Susanne.

 51. Laura

  Hej Halfdan! Jeg er 15 år gammel og ved ikke helt endnu hvad jeg gerne vil arbejde med, men har overvejet advokat.. Har ret gode karakterer i næsten alt, men matematik er dsv ikke min stærke side.. Så ville høre om det stadig er muligt at blive advokat selvom man ikke er helt vildt god til matematik? Tak på forhånd:))

 52. anonym

  skal man være godt til tysk hvis man skal være advokat og er der nået man helst skal være godt til.

 53. Susanne

  Hej kan se i skriver det kræver 8.0 for at søge ind på jura studiet i Århus. Min datters drøm af et studie, men hun har desværre ikke karaktersnit til, at komme ind. Hendes er 8.4 og det rækker ikke. Derfor studser vi over i skriver 8.0. Kan i hjælpe hende ind vil det være en drøm for livet.

 54. jens peter jensen

  Til rette vedkommende

  Jeg er 63 år, dyrlæge uddannet og ønsker at læse til cand. jur. på nettet

  Kan det lade sig gøre ?

  Må jeg høre fra jer

  vh jens peter jensen

  • image description
   Ageras

   Hej Jens Peter

   Uden at lægge hovedet på blokken, så tror jeg desværre ikke dette er en mulighed.
   Jurastudiet er utroligt krævende, og mig bekendt udbydes uddannelsen ikke på nettet hos de 4 universiteter i Danmark, hvor man kan læse til hhv. ba.jur og cand.jur.
   Jeg har dog stor respekt for, at du opsøger muligheden i denne alder.

   Jeg håber du finder en løsning.

   Med venlig hilsen
   Malte, Ageras

 55. Jette Mae Abildgaard

  Jeg har soegt en del, baade her paa siden og, paa de forskellige Danske Universiteter der underviser i Jura, under baade kandidatgraden, advokatfuldmaegtig, advokat etc. og, har ganske enkelt vaeret hele vejen rundt det Danske jura miljoe online men, jeg kan ganske enkelt intet sted finde, hvor man laeser henne for at blive bedst indenfor det vi her kalder “Miscarriage of Justice” – altsaa undervisningen i det der jo nu har gjort Jer til “foregangsland” i netop Miscarriage of Justice…paa Dansk kaldes det saa vidt jeg er informeret for “Justitsmord”?

  Hvor finder jeg ud af hvor mange timer man bruger paa at laere dette paa Jere “fine” Jura studier og, kan man evt. tage en kandidatgrad i dette i Danmark??

  Jette

 56. Gülsu

  Hej! Jeg er ved at starte på gymnasiet, men jeg ved ikke hvilke gymnasie er bedst hvis man vil læse jura/ være advokat. Har du nogle anbefalinger?
  Tak!
  Mvh Gülsu

  • image description
   Ageras

   Hej Gülsu

   Det spiller ingen rolle om du vælger at læse på STX, HTX, HHX, HF eller EUX.
   Det vigtige er, at du har haft dansk på A-niveau, engelsk på minimum B-niveau og enten historie, idehistorie, samfundsfag eller samtidshistorie på minimum B-niveau.
   Derudover skal dit gennemsnit naturligvis som minimum møde adgangskvoten for jurauddannelsen på det pågældende universitet.

   Held og lykke!

   Med venlig hilsen
   Malte, Ageras

 57. Sophus lorentzen

  Jeg var meget glad for alt det du havde skrevet men jeg vil bare lige høre om vis man har ADHD kan køre noget så man ikke kan blive jurist eller advokat får jeg brænder virkelig for det her og går meget op i at alt bliver retfærdigt hilsen sophus lorentzen

 58. Selina

  Jeg elsker alle jeres informationer. jeg har bar et enkelt spørgsmål jeg håber i kan svare på. ‘jeg har lavet et væde mål med min veninde om at jeg skal finde et sted på nettet om hvad man skal efter niende klasse. Jeg tænkte i kunne hjælpe?
  Så hvad ksla jeg efter niende klasse? Er det ikke noget med et universitet eller…?

 59. Emma Mai Gerda Godskesen

  Hej mit navn er Emma. Jeg drømmer om at være advokat stramt. Jeg har altid drømt det og ønsker at kæmpe for at opnå min drøm. Jeg er 14 år og jeg spekulere på om hvis jeg skal på jura studiet i Århus Universitet hvor lang tid det vare om dagen, 5 timer?, 10? Osv. Hvordan foregår det helt præcis konkredt. Læser man kun jura? Skal man fremlægge om det man har lært såsom hvis man er kommet ind på et emne indenfor jura om man så skal fremlægge for det og få karakter osv??. Koster det noget? Hvilke karakter skal man have for at komme ind?

  Vh. Emma Mai

 60. Ahthirai Mukuntharaj

  Jeg går i 9. klasse, og jeg overvejer at læse jura eller den slags. Så mit spørgsmål er: Hvilken linje skal jeg tage i gymnasiet for at læse Jura?

 61. Anonym

  Vil gerne spørger om man skal tage en 10 klasse for at blive skilsmisseadvokat?