SOCIALADVOKAT

Hvis du af den ene eller den anden grund havner i en konflikt, som vedrører dit forhold til socialvæsenet, er det vigtigt at kende mulighederne for at skaffe en god socialadvokat, men først og fremmest er det vigtigt at vide, at der er andre muligheder, før det når så vidt.

På www.borger.dk kan du undersøge, hvordan du får adgang til advokatvagten, som hjælper dig med mundtlige råd og afklaring af din sag. En liste over de lokale advokatvagter findes her, og det er et godt sted at starte. Du møder bare op, og skal ikke afgive oplysninger om dig selv. Til gengæld kan advokatvagten altså ikke give andet end mundtlig juridisk hjælp.

Socialadvokat

Hvis du ikke tjener så mange penge, er der også mulighed for at søge advokatbistand i Retshjælpen. Retshjælpen ydes af almindelige advokater, og byretterne har lister over de advokater, der yder retshjælp. Når du har fat i en advokat, du stoler på, kan han søge retshjælp for dig. På denne måde bliver en god advokat fuldautomatisk til en billig advokat.

Og Retshjælps advokaten yder mere end blot råd og afklaring. Han kan simpelthen føre din sag. Endelig har du i nogle tilfælde mulighed for at søge fri proces. Der gælder forskellige regler i forskellige situationer, og her må du spørge din advokat til råds. Advokaten hjælper dig med at søge fri proces i byretten. Der er mere viden at hente hos advokatsamfundet på Advokatsamfundets hjemmeside, også.

Få 3 uforpligtende tilbud fra en socialadvokat

Står du og mangler hjælp til sociale sager? Brug, gratis og uforpligtende, vores service til at indhente tilbud, fra flere forskellige socialadvokater.

Udfyld formularen nedenfor, så er du i gang på 1-2 minutter. Vi har et stort netværk af socialadvokater, som alle kæmper om at give dig det bedste tilbud, til den bedste pris – derfor er du sikret en god pris.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Nævnt i:

Advokat og følelser

Sager mellem borger og socialvæsen handler ofte om, at kommunen og borgeren ser forskelligt på tingene. Kommunen vurderer måske ikke, at borgeren lever op til sine forpligtelser, mens borgeren føler, at kommunen ånder ham eller hende i nakken.

Ofte bliver den slags sager derfor meget følelsesbetonede, og det er netop de mest følelsesladede sager, der let kan ende med, at borgeren får behov for en advokat socialret.

Her er det blot vigtigt ikke at se bort fra, at kommunen ikke har følelser med i spillet. Derfor er der tale om et asymmetrisk magtforhold, og hvis borgeren skal håndtere dette uden at havne i en advokatsag, skal han eller hun kunne skille sagen fra følelserne. Det kan advokaten, men heldigvis er det også muligt at få hjælp til sociale sager andre steder. I nedenstående afsnit skriver vi om, hvad man kan gøre, før man tager kontakt til en social advokat.

Aktindsigt og bisidder klares uden socialadvokat

For det første har du ret til at få aktindsigt i din egen sag. Du skal stille dette krav i din kommune, som derefter har 10 dage til at kopiere sagen og sende den til dig. Sørg for at gøre dette uanset om du vælger at håndtere konflikten selv, eller du får hjælp til det. Dette vil også gøre processen hurtigere, hvis du i fremtiden skal have hjælp til sag mod kommunen. Sociale sager kan være komplicerede og oftest vil man gerne have sat skub i tingene, så hurtigt som muligt.

Dernæst skal du være opmærksom på, at du har ret til en bisidder til møder med kommunen. Denne bisidder behøves ikke være en advokat socialret. Bisidderen er dine ekstra ører og kan måske også give dig hjælp til de sociale sager, i form af hjælp til at skille følelserne fra socialsagens indhold. Men du skal være opmærksom på, at en bisidder ikke har tavshedspligt, på samme måde, som advokaten har det, så det er en fordel at underskrive en tavshedserklæring på forhånd – en advokat kan f.eks. formulere en gyldig tavshedserklæring for dig. Det er altså vigtigt at vælge sin bisidder med omhu.

Socialadvokat

Gratis juridisk bistand eller advokat?

Hvis du er medlem af en forening, som er relevant for din sag, kan du ofte ganske gratis få en bisidder derfra, men der er altså ikke tale om en gratis socialadvokat – kun en person, som kan hjælpe dig med at forstå kommunens udtalelser og holde fokus på sagen. I arbejdsrelaterede sager om f.eks. revalidering, flexjob, sygedagpenge eller lignende kan det være en person fra din fagforening, der kan hjælpe dig. I andre tilfælde kan det være en person fra en patientforening eller måske fra en frivillig hjælpeorganisation.

I en sag om tvangsfjernelse har man som part ret til gratis advokathjælp – i disse tilfælde vil en socialret advokat kunne være behjælpelig.

Hvordan kan man sagsøge kommunen? Socialadvokat til klagesag

Her skal du være opmærksom på, at kommunen skal følge loven og ofte vil forsøge at gøre dette. Loven på dette felt foreskriver, at kommunen skal afklare alle dine muligheder for at bestride et arbejde, og du kan derfor let føle, at du bliver trukket rundt i manegen. Det er ikke på dette tidspunkt, en socialret advokat kommer ind i sagen. Men i nogle tilfælde lykkes det ikke for kommunen at leve op til lovgivningen.  Man få typisk brug for juridisk hjælp til sag mod kommunen, da det er temmelig vanskeligt på egen hånd at føre sag mod dem uden en socialret advokat.

Igen er det vigtigt at være opmærksom på, at der er mange skridt, der kan tages før du kontakter en socialadvokat. Hvis du f.eks. vil klage over en sagsbehandlers adfærd, skal du indsende klagen til socialchefen eller borgmesteren. Det samme gælder, hvis du mener, der er begået formelle fejl i din sag. Igen er det en god idé at have kontakt med en socialjurist fra en fagforening, patientforening eller lignende, da lovgivningen er meget kompliceret, og det kan være svært at gennemskue, hvad der menes med de ord, der står i lovene. I visse tilfælde vil foreningens socialjurist anbefale at man tager kontakt til en advokat med speciale i socialret, for at være sikker på at sagen bliver håndteret korrekt.

Kontakt til en billig socialadvokat eller en anden hjælper

På www.borger.dk kan du undersøge, hvordan du får adgang til advokatvagten, som hjælper dig med mundtlige råd og afklaring af din sag. En liste over de lokale advokatvagter findes her: http://www.advokatsamfundet.dk/Default.aspx?ID=11780 og det er et godt sted at starte. Du møder bare op, og skal ikke afgive oplysninger om dig selv. Til gengæld kan advokatvagten altså ikke give andet end mundtlig juridisk hjælp. I advokatvagten vil der oftest sidde en advokat med speciale i socialret.

Hvis du ikke tjener så mange penge og ikke har råd til en advokat i socialret, er der også mulighed for at søge advokatbistand i Retshjælpen. Retshjælpen ydes af almindelige advokater, og byretterne har lister over de advokater, der yder retshjælp. Når du har fat i en socialadvokat, du stoler på, kan han søge retshjælp for dig. På denne måde bliver en god advokat automatisk til en billig advokat med speciale i socialret. Og Retshjælps advokaten yder mere end blot råd og afklaring. Han kan simpelt hen føre din sag. Endelig har du i nogle tilfælde mulighed for at søge fri proces. Der gælder forskellige regler i forskellige situationer, og her må du spørge din socialret advokat til råds. Din advokat med speciale i socialret hjælper dig med at søge fri proces i byretten.

Der er mere viden at hente angående social advokat hos advokatsamfundet på http://www.advokatsamfundet.dk.

Socialadvokat

Links til vores artikler om advokater:

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (20)
 1. m

  hej min kone er meget syg hun har kræft men hun slås stadig med hendes ex det har meget med penge at gørre hendes eldste datter skal konfirmeres men der har været mange andre ting med hensyn til hendes børn som hun er meget glad for men jeg har brug for hjælp kan ikke overskue det længere hjælp hjælp hjælp
  mvh
  l og m

 2. Ageras

  Hej M

  Det er altid trist at høre om mennesker, der er i konflikt med hinanden. Når der oven i købet er alvorlig sygdom og familie-problemer inde over, er det ekstra trist.
  Men desværre kan jeg ikke hjælpe. Vi driver ikke en rådgivningstjeneste her – vi informerer blot om, hvad advokater kan hjælpe med.
  I første omgang, vurderer jeg dog ikke, at jeres største behov er en advokat. Jeg ved, at Kræftens bekæmpelse råder over psykologer, der kan hjælpe både kræftramte og deres pårørende. Prøv at kontakte dem. Så vil du få fat i et rigtigt menneske, som måske vil kunne hjælpe dig med at finde hjælp til de problemstillinger, der ikke lige har med kræften at gøre.

  Held og lykke.

  het

 3. Gratis retshjælp

  Jeg kan se at I mangler at ajourføre Vesterbro Retshjælp på listen under “Links til informationer om socialadvokat”.

 4. Ageras

  @ gratis retshjælp.
  Selvfølgelig skal Vesterbro Retshjælp på listen.
  Læg bare linket her – så skal jeg nok sætte det på listen.

  Hans

 5. image description
  Ageras

  @ gratis retshjælp – mange tak. Linket til Vesterbro Retshjælp er nu på plads.
  Tak for hjælpen.

  Hans

 6. Gudmandsen

  Vi har siden 18/9-13 Fået taget vores børn på et børnehus,fra en inberet. fra Skolen pga. En fejlvuderning. Først var vi politianmeldt af Socialforv.(Som er fralagt igen).De siger at vi selv har været med til at aflev.børnene til dem(Men vi har ikke skrevet under på noget,men er bange for at hvis vi ikke gør så Tvangsfjerner de dem. De er til observation pedagoisk,og psykologisk. Vi har skrevet under på at de må lave en psykologisk-test. Men det ka´de vel også gører hjemmefra. Vi har først nu 8/11 modtaget : Rapport/Underretning/Handleplan. Som er fyldt med fejl,fortolkninger og modstridende udtagelser.
  Mht til besidder har,de grint af os,og sagt at Svigermor jo var med??(1x). Hva´skal vi gører de siger at sagen varer i 3-4 mdr på børnehusets observationstid,men at børnene ikke er anbragt (Men SKAL værer der i denne tid?? (ER de så ikke tvangs-fjernelse). Vi har kontakt til børnene,3 x Ugentlig Psykologerne kan først gå i gang her først i November,pga “Meget at lave” ?? – Er det vores skyld at de er langsomme!!!!! Vi er meget fustreret over situationen,men holder modet oppe for vores børns skyld. Som ellers har det godt,men godt snart vil hjem….De ved de skal være der 3.mdr ??Som nu er blevet til 4??? Håber at i ka ´gi´et svar Hurtigt. Med Venlig hilsen 2. fra Helsingørkanten.

 7. vicki klimerts

  En sag mod kommunen.
  Jeg har haft en sag gennem ankestyrelsen, og har fået medhold i de fleste klagepunkter og kommunen skal nu ændre den, udbetale merudgifter som ikke er et lille beløb oma
  Det er almindeligt for Frb. Kommune, og desværre den sagsbehandler de haer tildelt mig ikke at ville behandle mine henvendelser, og nu tage afgørelsen alvorligt svare, effektuerer den osv fra ankestyrelsen.
  Hvad vil I råde mig? Folketingest ombudsmand ift overholdelse af forvaltningsloven, vil jeg stå stærkt i en kommende sag mod kommunen når evt. også folketingets ombudsmand har udtalt sig. Og det konkrete i afgørelsen, da de ikke svarer, har også sendt mail til socialchefen, …..skal jeg bede en advokat tage en evt. opgørelse til inkasso, og hvad hvis de heller ikke svarer på den, anlægge retssag ned krav om at følge ankestyrelsens afgørelse, den er jo endelig eller hvad ?

  mvh Vicki Klimerts

 8. Margit Linnet

  Tak, nu fandt jeg ENDELIG det jeg havde brug for at vide. :0) I har her, fået lavet en rigtig god hjemmeside. :0)

 9. Malene

  Kan i hjælpe med at finde en god social advokat?

 10. Ditte Bak

  Hejsa! Jeg er på 6. år i kommunens hænder og er stadig ikke afklaret. har været sygemeldt pga. stress og depression. Kan jeg mon finde en advokat, der kan hjælpe i en sådan sag?

 11. Lisbeth Bach

  Hej… Er det lovligt at opføre en bygning på en kommunal grund, hvorpå der findes en servitut, som forbyder udstykning og videresalg. Det hedder sig at grunden er “stillet til rådighed”/givet som gave til 0 kr. !! Kommunen skriver selv i avisen, at servitutten var til hindring for byggeriet, og derfor aflyser de den ved Tinglysningen. Der er dog lige den lille hage, at byggeriet blev planlagt i 2009 og indviet 1/6 2012, men servitutten bliver først aflyst 6/12 2012. Jeg synes der er noget der ikke helt stemmer her? Er det lovligt at opføre bygningen FØR servitutten er aflyst???
  Mvh Lisbeth

 12. MH

  Jeg har brug for hjælp til at gennemgå min 17 år lange sociale sag, der startede med et nej til at færdiggøre min reva-uddannelse, der skulle skaffe mig papir, så jeg kunne bruge min lange, men for størstedelen informelle uddannelse.
  Jeg blev forsinket af forældres og egen sygdom og måtte ikke få orlov.

  Siden har jeg hængt fast i systemet. Der har kun været modstand, selv når jeg havde job på hånden og jeg ved, at der er masser af ulovligheder i den – har også fået tilkendegivelser fra systemets egne medarbejdere.
  Min aktindsigt fylder ca 30-40 cm (dog sorteret), men jeg kan bare ikke gennemskue kommunesprog og lovformuleringer. Det har jeg brug for hjælp til – og jeg vil vide, om jeg har en “sag”, hvilket mere end en har sagt.
  Jeg lever som flekser på KH niveau, så jeg kan ikke bare hyre en advokat.
  Skulle det komme til noget retligt, har jeg advokat i mit forsikringsselskab, men han laver ikke sagsgennemgang.
  Hvad har jeg af muligheder?

  Med venlig hilsen
  Mette Holm

 13. Ulla

  Jeg føler min datter og hendes kæreste bliver forfulgt af kommunen, de har sammen en pige på 3 år….de har hele tiden presse på og sagt hun ikke var egnet som mor… har pt fået lavet 3 forskellige undersøgelse, føler…hun har klaret pigen fint i nu 3 år.. nu vil kommunen pludselig have kæresten på nedsat til, min datter skal til at have en fra kommunen i sit hus hver dag.. fordi de ikke mere hun egner sig til at være alene med sin datter.. men sjovt nok kan hun godt arbejde i Føtex ( gratis som kommunal praktikant ) hver dag, har også været i praktik i børnehave, med stor ros…
  besøger hver fjorten dag, sin datter som har fantal autisme og er i familiepleje..alt dette klare hun til UG… sagen virker mere som personforfølgelse og hetz mod min datter, end som en sags set fra barnes side

 14. mette hholm

  Findes der advokater, som kan hjælpe ubemidlede til sagsgennemgang. Jeg er flekser på kh niveau og skal revurderes – evt for pension, men tror ikke meget på det, for min sag strækker sig tilbage til en afbrudt reva-uddannelse fra 2001- og jeg er blevet trukket rundt i labyrinten som Josef K….. Sagsforløbet er fuld af benspænd, udtræk, mudrede, flertydige formuleringer – og deciderede åbenlyse ulovligheder. Er der nogen mulighed for mig at opnå hjælp til sagsgennemgang og evt sagsanlæg?

 15. Pia

  Hej.. jeg har kæmpet en kamp mod kommunen i de seneste 6 år, de har ikke lyttet og i stedet for en udredning som lægen ventede papir på fra kommunen, bliver min datter smidt rundt med i 6 år.. der har været så meget galt i denne sag. Borgmesteren har modtaget 2 breve og kommunen har fået diverse bekymringer. I dag er hun helt igennem smadret og har ydet vold.

 16. Lonnie

  Hejsa

  Kører sag mod kommunen ang tabt arbejdsfortjeneste. Kan jeg mon få fri proces, er på dagpenge pt. Har mistet mit job under denne sag. Det handler om tabt arbejdsfortjeneste for at hjælpe min datter, der har panik angst.

 17. Dan løwenhertz

  Til rette vedkommende.

  Jeg har en svoger som er landet mellem to stole og sidder fast grundet uovenstemnelser mellem de forskellige sociale instanser og har brug for hjælp.

  Han er37 år udannet Bådbygger har to børn og er desværre fået nogle store knuder i ryggen som er blevet opereret i sverig samt fået stråling desværre har det resulteret i kroniske smerter følelses forstyrrelser og kateter.

  Han vil gerne udanne sig til bygnings teknikker da det ikke kræver hårdt fysisk arbejde men kan oprette holde hans mod og hans økonomi.

  Dette kræver at kommunen er behjælpelige under forløbet så han kan blive selvforsørgende men de mener han skal på kontant hjælp og og i noget praktik.

  De journaler fra div læger står der at han vil være skadet resten af livet så der er kun den mulighed at han får en revalidering eller en omskoling .

  Helle hans familie er ved at gå i opløsning og har brug for hjælp til at få styr på de juridske ting i forhold til kommunen .

  Hæber i kan hjælpe med at guide ham.

  Mvh
  Dan Løwenhertz

 18. ulla simonsen

  Hej. Skal prøve at gøre dette så kort som muligt. Det drejer sig om overtegnede og faderen til vores 2 fælles børn Marcel og Oliver. I 2014 bad vi om ekstra undervisning til Marcel, som er den ældste af vores børn, og som på daværende tidspunkt gik i 5. klasse. Siden dengang, har der intet “pænt” stået om os to, mor og far, til Marcel. Oliver blev mobbet ud af sin klasse, i skoleåret, 2016/2017, hvor han gik i 4. klasse. Vi besluttede os, at Oliver skulle gå 4. klasse om, og det gik rigtig godt. Da han så skulle rykke klasse, 5 og 6 klasse går sammen idet det er en friskole, så skete det igen. Oliver blev mobbet ud af skolen. Jeg har siden April 2018 undervist Marcel i hjemmet, og han er blevet væsentligt bedre til dansk. Jeg har fået hevet ham fra 3 klasse i dansk til ca 5 klasse. Marcel er nu 16 år, og jeg påtænker at undervise ham, i dansk, matematik og engelsk, resten af dette skoleår, og næste skoleår, inden jeg sender ham til eksamen. Han er testet ordblind, men det er han IKKE, han har bare aldrig lært at læse i skolen. Og når man ikke kan læse, så har man altså svært ved at klare sig videre i uddannelsessystemet. Oliver tog vi ud af skolen 1½ måned i indeværende skoleår, idet han bare ikke ville i skole, da drengene i klassen mobbede ham på det kraftigste, og han er blevet meget mere rolig og mindre stresset og er glad for at blive undervist hjemme. Han bliver ligeledes undervist i dansk, engelsk og matematik. Og han siger, at han er blevet bedre til matematik, som haltede lidt, men i dansk og engelsk er han superdygtig. Problemet er nu, at kommunen har været efter os, mor og far, lige siden, vi bad om hjælp, og vil nu for 2. gang lave en §50 som næsten lige er blevet afsluttet af en af de mange sagsbehandlere, der har været inde over i de sidste 5 år. Nu vil de så lave en §51 undersøgelse på os, altså undersøgelse af os, uden vores samtykke, selvom vi har sagt ja, men at de skal lade være med at sige, at vi IKKE vil samarbejde, idet der jo reelt ikke er nogen samarbejde, men vi bare skal rette ind, og gøre som kommunen siger. Så er proceduren åbenbart den, at begge vores børn, kommer på et tvunget ophold, på en institution, i max. 2. måneder, som de skriver i deres breve, som er fyldt med løgne, og den ene socialrådgiver ved ikke hvad den anden laver. Og frem for alt, mange af de socialrådgiver, der bliver sat på, vores 5 år gamle sag, ofte lige er blevet uddannet, og intet ved om, hvad der er foregået. Her kan jeg så forstå, at de skal undersøge Bo og jeg, og ved også “afhøre” børnene omkring, hvordan de har det i hjemmet. Alt sammen kun pga. vi bad om hjælp, til 2 ting. Hjælp til ekstra danskundervisning, til vores søn på 16 år, og hjælp mod mobning, mod Oliver, som er 13 år. Vi har brug for hjælp. På forhånd tak Ulla Simonsen og Bo Normann Jensen

 19. Pernille jørgensen

  Jeg har en dreng på 10 år der har gået i flex klasse på sin skole, og intet fungerede. De sendte ham hjem hver dag 11.30. Vi fik en dame ud fra kommunen til at observere ham og hendes udtalelse var,at det var direkte overgreb på min søn.skolen smed så håndklædet i ringen og sagde, at så kunne de ikke længere ha ham i skolen.
  Kommunen gik så ind og sagde at det eneste tilbud der var, var Polaris. Et undervisningstilbud en til som virkeligt var genialt.
  Vi får Noa ind på Polaris men pludselig hedder det, at mit barn skal gå i skole fra 8 til 19 hver dag,og jeg bliver pludselig umyndiggjort og har ingen indflydelse. Det finder jeg mig ikke i og tager kampen op, og pludselig står jeg i en situation, hvor kommunen siger, at hvis ikke jeg samarbejder bliver de nød til at overveje om det ikke i stedet skal være et døgntilbud. Det vil sige nu begynder de også at true mig, samtidig med at de gør alt for at gøre livet surt for mig. Nægter at give mig hjælp til et indskud da vores hus ryger på tvang, foreslår i stedet et vandrehjem.og sådan bliver det bare ved og ved.jeg aner simpelhen ikke hvordan jeg skal få et ben til jorden mere

 20. Daniella petersen

  Jeg er blevet syltet af kommunen og har brug for jeres hjælp.