Advokat priser

Advokater er ikke just kendt for at være en billig fornøjelse. Men takket være fri prissættelse og internettet er det i dag ikke nødvendigt at udtage pensionsopsparingen for at få råd til professionel advokathjælp.

De danske advokater er samlet i flere forskellige organisationer, herunder Advokatsamfundet, men der er stadigt fri prisdannelse. Dette betyder, at en advokat selv er herre over, hvor meget eller hvor lidt, han eller hun ønsker at tage for sine ydelser. Alligevel er det dog muligt at komme med sparetips og generelle vilkår herunder for priser på danske advokater.

Søger du en billig advokat?

I givet fald vil jeg anbefale dig at benytte formularen herunder. Når du udfylder denne med dine kontaktinformationer og en linje eller to til at beskrive dit problem vil du modtage tilbud fra 3 advokater, der alle kan løse din situation. Tilbuddet er med en pris, så du kan vælge den billigste advokat – det er den nemmeste måde at finde en billig advokat på i Danmark, hvor det ellers kan være svært at få en klar pris oplyst fra starten af fra en advokat!


JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig advokat. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Normale timesatser

Timeprisen for danske advokatsatser ligger som nævnt ikke fast. Men går du ud fra, at du skal betale mellem 1.000kr og 2.500kr i timen for at få hjælp af en dygtig advokat, skyder du ikke helt ved siden af.

Dette er vel at mærke vores prisforslag til en advokat. At notere sig, at en advokat og en jurist ikke er det samme, er vigtigt. En jurist er uddannet i jura på et universitet og har en kandidatgrad heri. Det har en advokat også, og udover dette har advokaten også været fuldmægtig på et advokatkontor i 3 år: en form for moderne mesterlære. Derfor vil advokaten ofte være mere specialiseret og derfor også mere kompetent til at løse netop din problemstilling.

En advokat vil under de fleste omstændigheder vil dyrere end en jurist. Men til gengæld kan en advokat også ofte løse opgaven både hurtigere og mere tilfredsstillende end en ikke nær så specialiseret jurist. Sørg for, hvis du er interesseret i eventuelt at vælge en jurist, at indhente prisforslag fra både en advokat og en jurist for at sikre dig, at der også er penge at spare ved at vælge juristen.

Læs mere om hvad en advokat og advokatfuldmægtig tjener her.

Faste priser på visse opgaver

Danske advokater er i højere og højere grad begyndt at køre med faste priser på visse ydelser som fx rådgivning til boligkøb og oprettelse af testamenter. Her kan du før advokaten starter sit arbejde får den endelige pris oplyst.

Et par eksempler på sådanne priser er blandt andet som følger:

Den faste pris er naturligvis på betingelse af, at der er tale om en standardiseret procedure som fx oprettelsen af et testamente. Har du brug for advokathjælp til en unik sag, vil det ofte være umuligt at sætte en fair pris til at starte med, og du må derfor tage timelønnen, som den kommer.
Du kan også risikere, at prisen for din opgave skrider. Du kan få en pris på fx 1.500 kroner for stiftelse af et ApS, men har du også brug for skatterådgivning, rådgivning omkring alternative selskabs- og virksomhedsformer, hjælp til stiftelse af såvel holdingselskab som driftsselskab med rullende kapital eller lignende vil prisen stige lynhurtigt. Afgræns præcist med din advokat, hvad det er, du ønsker rådgivning til, og bed om ikke at få anden hjælp med mindre det er aftalt imellem jer.

Hvorfor koster advokater så meget?

Timelønnen for en advokat er højere end de fleste andre kan hive hjem. Hvad der blandt andet er med til at hive prisen for advokathjælp op er som følgende:

 • At blive advokat tager minimum 8 år og ofte mere. En 3-årig juridisk bachelor efterfulgt af en 2-årig kandidatgrad, hvorefter den jurauddannede yderligere skal have 3 år som advokatfuldmægtig på et advokatkontor. De færreste andre uddannelser tager 8 år at gennemføre – og ofte tager det også længere tid, da de færreste jurister tager alle 8 år i streg.
 • Advokater er traditionelt set forbundet med meget seriøse omstændigheder. En advokat bliver ikke kontaktet for sjov, men når en person er død, kommet til skade, når et hus skal købes, et testamente skal skrives eller lignende. Derfor ønsker kunderne også høj professionalisme af advokater til sådanne seriøse angåender, hvilket har betyder, at advokater igennem tiderne har haft store og dyre kontorer og store krav til sekræterer og andre ansatte. Alt sammen noget, der hiver prisen op.

Du kan læse lidt her om, hvorfor der er så stor forskel på priserne mellem forskellige advokater for ellers lignende opgave.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (8)
 1. søren

  Hej jeg ville spørger om man skulle droppe sin fagforening og i stedet prøve at få en aftale med en advokat istedet for

  • Andreas Karoff

   Hej Søren

   Det vil jeg faktisk ikke anbefale. Din fagforening er også en form for retshjælp, hvis du får problemer med din arbejdsgiver. Nogle fagforeninger vil have advokater tilknyttet, som kan håndtere en sag mod din arbejdsgiver, og andre vil betale for, at I finder n ude i byen der kan.

   Mvh.

   Andreas Karoff

 2. eva

  Vi har brug for en almene bolig advokat i Kobenhavn, kan I hjaelpe os ?

 3. Rikke Ljungberg

  Hej
  Jeg har fået en regning fra min advokat på knap 50.000. Sagen han har taget sig af er en forholdsvis ukompliceret piskesmæld sag. Jeg synes det lyder af meget. Hvad synes du? Venlig hilsen Rikke

 4. trine

  jeg skal have hjælp til at kikke en leje kontrakt igennem.

  • image description
   Ageras

   Hej Trine

   Det kan vi udmærket hjælpe dig med herfra.

   Hvis du ser følgende link, kan du indsende din opgave til os og derved få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater, der kan hjælpe dig videre:

   http://juf.dk/start

   Mvh. Halfdan

 5. lone

  Hvad er gennemsnits prisen på en advokat?
  en (L)advokat ?
  en (H) advokat ?
  en byretsadvokat ?
  og er de billige i Jylland eller hvad ?

 6. knud

  Jeg er meget interesseret i at blive en advokat, men jeg er i tvivl om noget: Hvordan ser hverdagen ud? Hvad lave en advokat til daglig? Ser frem til dit svar.
  De bedste hilsner, Knud P.