Gratis advokathjælp

I Danmark har vi et generelt indtryk af, at advokater er rigtigt dyre at have med at gøre – og det er faktisk ikke helt forkert. Heldigvis er det dog muligt at finde gratis advokathjælp på internettet, og hvis du kan klare dig med råd fra personer, der ikke just er uddannede advokater, men blot har erfaring indenfor problemfeltet, bliver det tilmed rigtigt nemt.

Note: JUF.dk er ikke en gratis retshjælp. Henvend dig til en retshjælp med oversigten længere nede på siden. Vi kan ikke besvare juridiske spørgsmål pr. telefon eller mail.

Gratis advokathjælp når så og så langt

Vær dog opmærksom på, at du – såfremt, du står med en større sag – uundgåeligt vil være nødt til at kontakte et privat advokatkontor før eller senere i processen, såfremt du har intentioner om at bringe sagen til ende. Det vil du også blive oplyst om, hvis du fx. ringer til den gratis Retshjælp og beder om hjælp.

Gratis advokathjælp

Juridiske brevkasser

På diverse juridiske brevkasser er det muligt at finde gratis advokathjælp. Disse har traditionelt set hørt til i ugeblade, men i dag er de rykket videre til internettet. Du har mulighed for at indsende et spørgsmål, og hvis du er heldig, bliver det udvalg og besvaret.

Når du søger gratis jurahjælp ved hjælp af brevkasser, bør du gøre det så nemt som overhovedet muligt for personen i den anden ende at besvare dig spørgsmål. Skriv gerne nogle linjer om problemstillingen og udelad ingen relevante informationer, da dette kan give dig et forkert svar i sidste ende. Et godt spørgsmål kan sagtens fylde 5-15 linjer – skriver du 2 linjer, gør du det ofte umuligt for advokaten at give dig gratis advokathjælp.

Links til gratis advokathjælp ved hjælp af juridiske brevkasser:

Retshjælpen og advokatvagten

I de større byer er der en retshjælp, der typisk består af et par ledende advokater og en masse jurastuderende, der tilbyder dig gratis advokathjælp. Du har mulighed for både at aftale en tid, men også blot at komme ind på kontoret i åbningstiden. Hvis de jurastuderende eller advokaterne ikke har kompetencer til at besvare dig spørgsmål, vil de sende dig videre til et organ, der kan.

Det er helt gratis at benytte sig af retshjælpen, der giver de jurastuderende en mulighed for at anvende deres studie på en praktisk måde. Du kan med fordel aftale tid på forhånd for at undgå ventetid i retshjælpen, der kan opstå fra by til by.

Her kan du finde gratis advokathjælp i form af retshjælp:

 • Århus Retshjælp – Vester Allé 8, 8000 Århus C, Tlf 86 19 47 00
 • Retshjælpen i Vestergade – Vestergade 51, 5000 Odense C, Tlf 66 12 09 44
 • Gellerupparkens Retshjælp – Dortesvej 1, 8220 Brabrand, Tlf 86 25 71 35
 • Silkeborg Retshjælp, Hostrupsgade 24B, 8600 Silkeborg, tlf. 86 81 03 00
 • Arbejdernes Retshjælp Skive – Østertorv 1 B, 1, 7800 Skive, Tlf 97 52 03 89

Dette er ikke en komplet liste, og hvis du ikke har en gratis retshjælp i nærheden af dig (og ikke ønsker at snakke i telefon), kan du ringe til din kommune og bede om direktioner til den nærmeste gratis advokathjælp i form af retshjælp dér.

Vi bør også her nævne Advokatvagten. I mere end 100 byer landet over sidder der en frivillig advokatvagt bestående af en uddannet advokat udenfor arbejdstid et par timer om ugen og rådgiver private om deres juraproblemer. Denne gratis advokathjælp kan altid anbefales, da det er en fuldt uddannet advokat, der her helt frivilligt tager sig tid til at hjælpe medborgere.

Se en liste over alle advokatvagterne i Danmark her.

Bor du i Aarhus? I så fald kan du med fordel benytte Studenterrådets Retshjælp på Aarhus Universitet for anonym og gratis jurarådgivning.

Gratis advokathjælp når så og så langt

Vær dog opmærksom på, at du – såfremt, du står med en større sag – uundgåeligt vil være nødt til at kontakte et privat advokatkontor før eller senere i processen, såfremt du har intentioner om at bringe sagen til ende. Det vil du også blive oplyst om, hvis du fx. ringer til den gratis Retshjælp og beder om hjælp.

Gratis advokathjælp

Arbejdsløshedskasser

Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse – populært forkortet a-kasse – kan du også være heldig, at denne tilbyder gratis jurahjælp. De fleste større danske a-kasser har professionel juridisk assistance som en fast del af deres tilbudspakke.

Den jurahjælp, du kan være heldig at have adgang til hos en a-kasse, er typisk henvendt arbejdsmarkedskonflikter og kan ikke altid benyttes til private konfliker. Jurahjælpen er først og fremmest opstillet for at hjælpe dig i strid med eksempelvis en tidligere arbejdsgiver, men visse a-kasser har stadig tradition for også at lade deres gratis advokathjælp give en hånd med private konflikter såsom nabokonflikter og lignende.

Ring og spørg din a-kasse ind til muligheden for gratis jurahjælp.

Online fora

Internettet giver dig ikke kun gratis advokathjælp i form af brevkasser. Også på online fora, hvor der hver dag er tusindvis af besøgende og derved potentielle svar til dit spørgsmål, kan du udbede dig hjælp til et spørgsmål og være heldig at få svar.

Det er ikke altid decideret gratis advokathjælp eller gratis retshjælp, du her modtager, da majoriteten svarer uden at være jurauddannede. Dog kan de tidligere have været i samme situation som dig eller have en vis viden om emnet alligevel, og denne metode er derfor heller ikke at kimse af.

Som med brevkasser gælder det om på online fora at være så specifik som overhovedet mulig med din problemstilling. Det er svært at give gratis advokathjælp over internettet uden at forstå, hvad den grundlæggende problemstilling går ud på.

Fora med mulighed for gratis advokat hjælp:

Gratis advokathjælp når så og så langt

Dette konkluderer vores guide til gratis advokathjælp og gratis retshjælp til dine problemstillinger som privat.

Vær dog opmærksom på, at du – såfremt, du står med en større sag – uundgåeligt vil være nødt til at kontakte et privat advokatkontor før eller senere i processen, såfremt du har intentioner om at bringe sagen til ende. Det vil du også blive oplyst om, hvis du fx. ringer til den gratis Retshjælp og beder om hjælp.

Gratis advokat hjælp kan føre dig så og så langt. Men det primære anvendelsesområde er for små og privatretlige tvister samt spørgsmål af mindre karakter. Må min nabo fælde mit træ? Må min lejer høre høj musik om natten? Kan jeg få erstatning, hvis jeg er blevet kørt ned af en cyklist? Større spørgsmål kræver hjælp fra professionelle advokater i deres arbejdstid og kan altså derfor ikke besvares af en gratis advokat.

Herunder kan du indhente 3 tilbud fra forskellige advokater. Du udfylder blot formularen med dine kontaktinformationer samt en kort beskrivelse af sagen, du skal have hjælp til. Herefter sender vi sagen i udbud og indhenter 3 tilbud specifikt til dig. Disse advokat tilbud er selvfølgelig helt uforpligtende og gratis, så du kan frit se dem igennem og udvælge det bedste.

[jufform type=”diverse” link=”Få 3 tilbud på din sag her”][/jufform]

Teksten er skrevet af

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (297)
 1. Bjarne Sidelmann

  Hej Halfdan.
  Jeg blevet skilt for 2 måneder siden desværre. Jeg har en dreng der på nuværende tidspunkt bor hos sin mor, om 3 uger skal han på efterskole. Og så er mit spørgsmål, skal jeg betale børnepenge i den periode han er på efterskole. Efter efterskolen ønsker han at bo hos mig.
  Med Venlig hilsen Bjarne

 2. Michael Hillenstedt

  Jeg vil gerne spørge, om jeg må som EU-borger, (tysk statsborger) med permanent opholdstilladelse og fuldtidsarbejde i Danmark købe mere end 1 Ejendom i Danmark, eller er der restriktioner?
  mvh Michael

 3. Ulla Nielsen

  jeg har en bil som jeg skylder 34000 på til bilfinansieringsselskab/bank. De har 1. prioritet i pant, men derudover er der en 2. prioritet i pant. Jeg står og skal sælge bilen. Jeg kan få det jeg skylder til 1. prioritet. Kan du svare mig på hvordan jeg skal gøre og om jeg kan sælge bilen.

  • image description
   Ageras

   Hej Ulla,

   Jeg vil anbefale dig at tage fat i en af de gratis retshjælpscentre, der er angivet her i indlægget. Jeg kan ikke umiddelbart svare på dit spørgsmål ud fra disse informationer – men den gratis retshjælp vil have mulighed for at spørge ind.

 4. Connie

  Jeg har følgende spørgsmål.
  Vi er samlevende på 31 år, og har 2 fælles voksne børn.
  Vi ejer sammen et hus, som vi er betalt om 8 år. Huset kan pt. sælges for ca. 2.000.000 kr.
  Vi har tegnet gruppe liv og efter fradrag for skat, skulle der i flg. Pensionsinfo være 1.100.000 kr. til udbetaling ved død inden 65 år. Vi har lavet begunstigelses erklæringer til hinanden.
  Nu har vi kig på en ejendom. Den skal sættes i stand fra A til Z. Pengene for vores hus, skal gå til renovering af det nye. Det betyder at vi skal låne 2.650.000,00.
  Disse penge kan lånes med sikkerhed i forventet arv, fra min samlevers far. Han er 86 år, og rask.
  MEN;
  Hvis nu min samlever dør, før hans far, er der så nogen måde jeg kan sikres økonomisk ?
  OG
  Hvis vi arvet og huset er betalt, hvordan skal der så skiftes med vores fælles børn, når én af os dør ?
  Hvilken forskel vil det gøre, hvis vi gifter os ?
  Tak for hjælpen.
  Venlig hilsen
  Connie

 5. Anita

  Jeg vil gerne spørge om..
  Er en skriftlig aftale underskrevet af to parter og to vidner jurist bindende? Eksempelvis ved privataftalt bodeling
  Eller kræver det et dokument fra en advokat?

 6. Christina

  Jeg vil gerne spørge om..
  Jeg er ved at blive separeret, og kan ikke finde ud af om hvad gæld jeg hæfter for. Vi har et lån jeg star på, men de andre star jeg ikke på. Lejligheden vi boede I købte min x-mand før jeg kom ind I billedet, så hæfter jeg også for den, hvis han vælger at sælge den? Og bilen vi havde star jeg hellere ikke på, men den er også købt I min tid, så hæfter jeg for den, hvis han vælger at sælge den.
  Jeg synes det er svært at finde ud af, og han siger jeg hæfter for alt. Gør jeg også det hvis jeg har en lav lønindkomst.?

 7. Lilian Rohde

  Jeg vil gerne spørge om..
  Er det lovligt at lydoptage møder, man selv er deltager i? Eller telefonsamtale, man selv deltager i? Jeg ønsker at lydoptage fra møder i vores ejerforeningen for selv at kunne huske, præcis hvad der foregår, efteom referaterne ofte er fejlbehæftede. Jeg mener det svarer til at tage andre former for noter. Nogle af de andre medlemmer ønsker ikke en sådan optagelse og mener, at det er i modstrid med registerlovgivningen.

 8. karl kloth

  Jeg vil gerne spørge om..hvem hæfter for værkstedsregning på auto ejer eller bruger. det er bruger som har lavet den og kan der gøres udlæg i bil selvom ejer intet har med sagen at gøre
  mvh
  karl kloth

 9. Kim Thestrup

  Jeg vil gerne spørge om..Jeg arbejder på Danish Crown og du har nok hørt om det tiltag de har med at vil trække og omkring 6 % i vores bruttoløn, jeg vil bare vide om de kan det unden ens tilsagn om at de må. Så vidt jeg er orienteret så er det kun stat , amt og kommune der har tilladelse til det. mvh Kim Thestrup –

 10. joan petersen

  hej jeg vil gerne høre om det er det samme for indskud hos private som i bolligselskab.ang. udflyttning.vi har boet 10år og 5 mdr der. hos boligforening er der jo % mæssigt pr år. altså ved udflytning efter 7 år skal man have hele sit indskud tilbage.

 11. Keld

  Hej. Jeg har en veninde som for ca 6 mdr siden fik nyt job. Men har nu klaget over hendes chef, hvorefter hun blev fyret med 3 måneders løn, hun blev fyret pga hendes leder mener at hun handlede illoyalt. Jeg mener at det ikke at hun skal finde sig i det, men da hun ikke er medlem af en fagforening, så ved jeg ikke hvor meget vi kan gøre. Håber at I kan hjælpe.

 12. lilly mærsk

  Hej jeg har fornydelig mistet min mand, så hans kontoer er lukket, og fik at vide de ikke betalte mere regninger hvilket også er ok, men må de godt selv hævet fra hans konto til den lån han har i banken, og flytte penge fra den ene konto til en anden konto (BANKEN)

 13. Finn Knudsen

  Jeg vil gerne spørge om. .Børn under 18 år må underskrive dokumenter de er 13 og 14 år

  Med venlig hilsen
  Finn

 14. Peter

  Hej jeg vil gerne vide om mine forældre kan gå ind og kigge på min bank konto på hvad jeg har brugt penge på osv… hvis man er de 20år

 15. Maria

  Jeg er anmeldt for socialbedrageri af min tidligere kæreste. Nu er mit spørgsmål før jeg skal på kommunen og forsvare mig:
  1. Må de bruge billeder, kommentarer etc fra facebook? Har læst at det er krænkelse af privatlivet, så kan jeg da tillade mig at bede dem smide de papirer ud?
  2. Jeg har hørt de ikke systematisk må overvåge. Hvor går grænsen på om det er systematisk overvågning?
  3. Har du en nærmere definition på hvad ordet “ægteskabslignende forhold” betyder? Evt en paragraf.
  4. Må deres folk gå ind på min grund?

 16. Pia

  Hej. En bekendt havde leaset en bil, men kunne ikke få delt forsikringen pr mdr – så jeg betalte ( via min bank) for 1 år.. Aftalen var at hun skulle betale af til mig hver mdr,,, hun har ikke betalt og vil ikke da hun siger vi ikke har noget på skrift… (Bilen er nu afleveret 1 år før tid, da hun ikke havde penge til næste års forsikring ). Kan jeg gøre noget…..?…

  • Anja Vigbert

   Hej Halfdan…
   Vi har solgt vores hus, og den nye ejer kom forbi. Han blev lukket ind af min mand og ville gerne lige se huset og have lov at tage lidt fotos, så han kunne orientere sig om inddeling af værelser i forbindelse med tegninger til ombygning. Han har taget billeder af samtlige rum, bl.a. min uredte seng og et billede hvor min mand er på, og sat alle 11 billeder på Boligportal fordi han vil leje huset ud. Der har de været siden 18/11-13 kunne min søsters veninde oplyse mig. Er det tilladt…? Jeg vil super gerne have de billeder fjernet. Håber at høre fra dig.

   Med venlig hilsen
   Anja

 17. Pia

  Hej igen. Er i tvivl om du fik den rigtige mail :-). Det var mig der spurgte om det med at jeg har betalt bilforsikring for en anden. Vil lige tilføje at jeg har alle SMS fra hende hvor hun skriver at hun nok skal betale så der er jo ingen tvivl om at hun skylder mig for den forsikring. På forhånd Tak. Venligst Pia

 18. Navn (krævet)birgit

  Jeg vil gerne spørge omhej.lånte nogle penge hos finanseringsselsskab..fik lov at forlænge..indbetalte forlængelsesgebyr til den normale konto.man sagde det ikke var forlænget da jeg skulle betale til en anden konto..men at man kunne acceptere det..så skulle jeg betale den 3nov..kan ikke pga div,,skrev en mail bad om en afdragsordning,,fik en mail tilbage om at det var ok..skulle straks betale et lille beløb..som jeg straks overførte..resten over 3 gange…senere fik jeg en mail fra en anden medarbejder der sagde at det alligevel ikke kunne lade sig gøre..og at hvis jeg ikke betalte idag går det til inkasso…Jeg mener at den aftale jeg har på mail og er startet på er gældende,,,hvas siger loven???på forhånd tak venlig hilsen Birgit

 19. Søren Hansen

  Jeg vil gerne spørge om..
  Er der fortrydelsesret på køb af en landbrugsmaskine, der er købt som beset.
  Maskinen er købt af en anden landmand med cvr. nr.

 20. Vita Plauborg

  3 piger holder fest sammen. De lejer et discotek som osse har bar med.
  Hvis der er nogen af gæsterne som medbringer drikkevare skal discoteket have 2500 ekstra i honorar.Der er skrevet i kontrakten.
  Piger skriver i indbydelsen at drikkevare ikke må medbringes og konsekvensen af det hvis nogen gør.
  I løbet af aftenen opdager man at en person har medbragt drikkevare, han får igen at vide at det koster 2500 selv at medbringe,(han har gemt dem udenfor i en hæk), bartenderen opdager det og de bliver konfiskeret og gæsten for at vide at han kan få sine drikkevare udleveret når han går hjem. Senere får han varerne da han siger at han går hjem nu, men han drikker bare videre af egne vare. Nu har pigerne fået en opkrævning på de 2500,-
  Kan man forlange at pigerne skal betale ,burde man ikke have krævet beløbet af den unge mand ,da han blev opdaget.
  Hvad gør vi ????
  gæsten er blevet kontaktet men nægter at betale.
  Vh Vita Plauborg

  • Ageras

   Hej Vita

   Som jeg ser kan firmaet ikke kræve pengene af gæsten, men derimod af arrangørerne. Herefter vil arrangørerne (“de tre piger”) kunne gøre et regresskrav gældende mod gæsten, som ikke respekterede reglerne.

   Håber svaret kan bruges.

   Mvh. Anders Bo 🙂 God jul

 21. margot

  Vi er 3 søskende der har arvet hus og sommerhus efter vores mor, der døde marts 2013.

  1)
  Vi har fået solgt vores mors hus, og mit spørgsmål går på om vi kan lave en delvis boopgørelse, eller om sommerhuset først skal være solgt?

  2)
  En af os søskende er bo deler nu, men hvis sommerhuset ikke er solgt inden det første år, skal vi som jeg har forstået det, hyre en bo deler.

  3)
  Der er også overvejsler om en af os søskende skal købe sommerhuset. Men ved ikke helt hvordan vi skal foreholde os til det, ang. arveafgift som vi alle 3 jo skal betale af værdiget for sommerhuset.
  Har tænkt at vi alle 3 søskende i første omgang kan købe sommerhuset til 15 % under ejendomsvurderingen, så boopgørelsen kan afsluttes, og efterfølgende kan en af os søskende evt. købe de 2 andre ud, eller vi kan sælge det til 4 person.

  Håber, at du kan hjælpe eller give os nogle gode råd.

  • Ageras

   Hej Margot

   Huset skal sælges inden dødsboet kan gøres endeligt op. En løsning du selv nævner, kunne være at I selv købte sommerhuset på den ene eller anden måde.

 22. Stine

  Hej. jeg vil gerne høre hvordan og hvor man kan lave et testamente eller hvad det er der skal laves så min kæreste ville kunne beholde min datter hvis der skulle ske noget med mig. Han er ikke min datters biologiske far, vi er ikke gift, vi har boet sammen i 2 år og jeg er den eneste som har forældremyndighed over min datter.
  Vh. Stine.

  • image description
   Ageras

   Hej Stine

   Det, du tænker på her, er et børnetestamente.

   Et børnetestamente giver dig mulighed for at bede om, at forældremndigheden gives til en anden person end den anden biologiske forælder.

   Læs mere her: http://juf.dk/bornetestamente/

   Mvh. Halfdan

 23. Ann Busch

  Har undertegnede krav på en rentenota til skattevæsenet, når der er indgået et forlig der strækker sig over nogle år.
  Firmaet påstår at de ikke skal udarbejde en sådan

  Mvh
  Ann Busch

  • image description
   Ageras

   Hej Ann

   Det er et spørgsmål, der kræver lidt mere kendskab til den konkrete sag. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en revisor for at komme videre her.

   Mvh. Halfdan

 24. lis nielsen

  hejsa.jeg er blevet anoymt anmeldt for at være samlevende med min kæreste.kan udbetaling danmark bruge det når det har været ulovligt at anmelde anoymt siden 2009.det er november 2013.har kommunen krav på kontoudskrifter fra bank og lån det kræver de 12 mdr tilbage.mvh lis

  • image description
   Ageras

   Hej Lis

   I dit sted ville jeg ringe til en gratis retshjælp, der vil have mulighed for at hjælpe dig videre med din konkrete sag. Det er desværre ikke noget, jeg kan hjælpe med herfra.

   Mvh. Halfdan

 25. Herbert

  Min ex kone og jeg er husejer i Skive. Nu vil hun forlade landet og tilbage til Tyskland. Jeg frygter nu, at jeg skal betale for gælden alene.
  Hun var allerede gået i sidste uge med min datter, og ingen vidste, hvor hun er.
  Hun bor stadig i huset, fordi hun ønskede at holde det. I december flyttede hun derind igen. Jeg tiltrukket hendes ønske om at gå ind i en lille lejlighed.
  Hvad skal jeg gøre?

  • image description
   Ageras

   Hej Herbert

   Jeg ville gerne hjælpe dig videre – men det her kræver et mere konkret kendskab til sagen. Og jeg hverken må eller kan desværre yde konkret rådgivning herfra.

   Jeg vil derfor anbefale dig at tage kontakt til en gratis retshjælp. Du kan se en oversigt over dine muligheder her på siden.

   Mvh. Halfdan

 26. Sofie

  Jeg har et tilgodebevis til en butik, tilgodebeviset er ca. 3 måneder gammel. I dag da jeg vil bruge tilgodebeviset fandt jeg så ud af at butikken pludselig er lukket. Mit spørgsmål er kan man gøre noget? Butikken har kun i kort tid skiltet med det i butiksvinduet (har ikke været nede i byen de sidste 3 uger) og på instagram (et medie jeg ikke bruger). En der har butik i nærheden mente at de lukkede butikken på ca. 14 dage og kun skiltede med at de lukkede i 14 dage. Er der regler for hvor/hvordan/hvor længe en butik skal skilte med at de ophøre så jeg som forbruger har mulighed for at bruge mit tilgodebevis inden de lukker?
  I mine øjne er det tyveri at mine penge bare bliver taget til indtægt og at jeg ikke er belevet oplyst i et mere offentligt medie at de lukker butikken så jeg har haft en chance for at bruge det. De lukkede 31/3 så for en lille uge siden sidst jeg var i butikken var i januar hvor der intet tegn på lukning var.

  Håber I kan give et godt råd og oplyse om der er “noget at komme efter”!

  På forhånd tak.

  • image description
   Ageras

   Hej Sofie

   Man kan – for at bruge et populært udtryk – ikke plukke hår af en skaldet mand.

   I har fordringen mod butikken, og er butikken lukket har I desværre ikke noget at komme efter udover som almindelig kreditor, hvilket næppe vil afstedkomme noget godt.

   Desværre!

   Mvh. Halfdan

 27. Bente Christensen

  Hej. Jeg har læst at mit banklån er forældet , jeg stiftede det i 1986 og har ikke hørt fra dem i nok over 20 år , alligevel har de trukket på min konto , og min overskyende skat . Jeg har ikke skrevet under at de må . Hvordan står jeg nu . Mvh Bente.

  • image description
   Ageras

   Hej Bente

   Er du sikker på, du intet har hørt i 20 år gennem fx breve, e-boks eller lignende?

   Det lyder meget mærkeligt.

   Forældelsesfristen er 20 år for indlån i pengeinstitutter, så har banken intet skrevet indtil 2006 er gælden teoretisk set forældet.

   Mvh. Halfdan

 28. diana

  hej min mand står til og kan miste sit kørekort i 3 år , vennerne holdt en polteraben for ham , røg han en sammen med vennerne , han kørte ikke bil i 5 dage , da han så endelig vil køre bliver han så stoppet og de vælger at teste ham de fandt ikke noget på ham eller noget , testen bliv ikke posativ med det samme det tog noget tid end det de sagede til ham , de valgte så at tage med ind til en blodprøve , vi ventede en uge ca før han fik svart men det der undre mig 1 er vi ved ikke hvor meget han lå over det nævnte betjenten ikke 2 han fik lov til at beholde sit pap kørekort indtil domen falder her om nogen dage , 3 vi har hørt fra nogen over fra at en blod prøve ikke gælnde der skal fortages en urin prøve det er der ikke blivet gjort endnu , det sagde på retsmidicin over , og det undre dem hvorfor de ikke havde taget en urin prøve , vorea advokat ville ikke tage de ting til sig som vi har fået afvide og selv har undersøgt , er der noget vi kan gøre .. mvh diana .

  • image description
   Ageras

   Hej Diana

   Det lyder som en rigtigt ærgerlig situation – men desværre ikke en, jeg umiddelbart kan hjælpe med. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en gratis retshjælp for at komme videre her.

   Du kan se en oversigt her på siden.

   Mvh. Halfdan

 29. Mary Jane Notarte

  Hej, min kæreste og jeg er i gang med at kigge på hus. Mit spørgsmål er så kan jeg tage et boliglån selvom jeg ikke er danskstatsborger? Jeg er 22 år, er uddannet materialist og er på nuværende tidspunkt i gang med kontorelev uddannelse og har boet i DK siden jeg var 13. Jeg kunne ikke få permanent ophold tilladelse da jeg kunne søge om det med begrundelse – min nuværende uddannelse er en erhvervsrettet uddannelse derfor skal jeg vente med jeg er færdig, hvilke jeg først er til okt. 2015.

  Jeg håber I kan hjælpe.

  Vh Mary

  • image description
   Ageras

   Hej Mary

   Det er ikke os, der tager stilling til, om du kan få et lån – det er noget, du skal tage med banken. Der er intet i loven der forhindrer dig i at optage et lån selvom du ikke er dansk statsborger. Om bankerne ønsker at give dig et lån eller ej er en anden ting. 🙂

   Mvh. Halfdan

 30. Yrsa Jørgensen

  Min datter kom hjem fra arbejde og opdagede hendes ven var smuttet. Hun havde en lejlighed med 3 mdrs opsigelse. Alligevel besluttede de sig for at leje en anden bolig. Aftalen var at han skulle betale for denne bolig Kr. 4800 til min datter havde betalt hendes lejlighed færdig og derefter skulle de betale hver det halve, altså 2400. Men så smuttede han uden varsel. Nu vil han ikke betale det aftalte, og yder mere skal de jo så betale for de 3 mdr, på den nye lejlighed. Problemet ligger så også i at han ikke havde penge til de 3 første mdr. som aftalt, så hun har betalt 2400 pr. mdr. hvor han altså skulle betale. Han vil ikke betale, men kan han undlade det når det var en aftale, han bl.a. selv har fortalt os alle om?? Håber i kan råde os ??
  M.V.H. Yrsa

  • image description
   Ageras

   Hej Yrsa

   Det store spørgsmål er, om der er indgået en skriftlig aftale om forholdet (reelt en lejeaftale?)?

   Hvis ikke, så får I svært ved at trumfe den igennem. Der er ingen tvivl om, at han skylder pengene, men kan det ikke bevises med en lejekontrakt, får I det svært.

   Mvh. Halfdan

 31. Kurt Petersen

  Har et ministerium ikke pligt til at svare en borger, når man skriver til dem.

  Er der nogen lovgivning her om.

  Jeg har kun et enkelt spørgsmål til et ministerium, jeg tænker på arbejdes markedet

  • image description
   Ageras

   Hej Kurt

   Alle ministerier i Danmark svarer i praksis – men det kan godt tage lidt tid.

   I praksis skal du væbne dig med tålmodighed for i hvert fald et par måneder i mange ministerier.

   Mvh. Halfdan

 32. Line Lauritsen

  Jeg var for to uger siden i byen på Diskotek East End hvor jeg betalte en 20’er for at få min taske ind i gaderoben. Da jeg så kommer for at aflevere mit nummer til min taske for ligesom at få min taske igen så har pigerne i gaderoben fået min taske væk. Og har haft skrevet en masse med bestyren derude fordi han ikke helt kunne finde ud af hvad han skulle gøre med sagen og han er nu kommet til den konklusion at de vil erstatte min taske, men kun selve tasken og ikke alt indholdet, hvilket er det som jeg aller helst vil have igen for der er for rigtig mange penge i den taske. Kan det virkelig passe at de kun skal erstatte selve tasken når det er dem som har fået min taske væk og jeg har betalt penge for at få min taske ind i gaderoben? Håber på at høre fra jer.

  Helst på mail da jeg arbejder, men ellers efter 18.00 eller inden 09.00..

  Mvh Line Lauritsen

  • image description
   Ageras

   Hej Line

   Jeg tror i praksis du får svært ved at få erstattet dine penge.

   Det forudsætter nemlig, du kan bevise, du havde mange penge i tasken.

   Jeg er bange for, det blot bliver en lærestreg for dig – desværre!

   Mvh. Halfdan

 33. lise

  Skader min søns fordel fok at få børnenes bofælleadresse hvis han flytter hjem i deres. Fælleshus. Hanbetaler husleje hvor han bor og til deres fælleshus statsamtet har berammet en tid. I Retten om 4 mdr. Aftalen er kun mundtlig med 7 /7

  • image description
   Ageras

   Hej Lise

   Jeg forstår desværre ikke helt dit spørgsmål.

   Jeg vil anbefale dig at kontakte en gratis retshjælp. Du kan se en oversigt direkte her på siden.

   Mvh. Halfdan

 34. Christina

  Kan jeg hænge på en andens medlemskontigent til en sportsklub, vi er ikke i familie men jeg ved hvem det er og vedkommende er over 18 år?
  Hvis man opsiger facilitetskort rettidig inden det er over sidste frist, klubbens kassere mener jeg skal betale, det vil jeg ikke og kassere køre hetz mod min datter. Hvordan kan jeg synlig gøre overfor resten af bestyrelsen at jeg har ret. Må min datter optage lydfil af verbale overfusning er det lovligt?

  • image description
   Ageras

   Hej Christina

   Med mindre du har underskrevet som kautionist hæfter du ikke for andre mennerskers gæld.

   Din datter må gerne optage lydfiler i hjemmet og på offentlige steder.

   Hvordan du kan synliggøre overfor resten af bestyrelsen, at du har ret, kan jeg ikke hjælpe med herfra – det kræver et bedre kendskab til den konkrete sag. 🙂

   Mvh. Halfdan

 35. Mette Jensen

  Hej jurister.
  Kan I fortælle om det er lovligt ,at hundeejere smider fyldte ” hundeposer” i private affaldsbeholdere. På vores vej er der en kvinde der dagligt benytter andres affaldscontainere selvom hun bor ” lige om hjørnet”. ( ca 30 m væk). Mvh Mette

  • image description
   Ageras

   Hej Mette

   Uden at kunne pege på den konkrete paragraf tvivler jeg på, at man må smide ens affald i andre menneskers skraldespande.

   Men hvad du har af praktiske muligheder ud over at tale med kvinden ved jeg ikke – dér ville jeg starte. 🙂

   Mvh. Halfdan

 36. Bent Jensen

  Min søn har et hus, som har været til salg længere tis sidste år. Vi prøvede så at opslå det til leje og lynhurtig kom nogen der gerne ville leje det snarest muligt. De var ved at bygge hus – hvilket vi fik at vide – og ville gerne leje det indtil det var færdigt. Det er det til juli og de flytter så. Så har vi dilemmaet igen skal vi sætte det til salg igen – salget går stadig trægt her i skive – eller skal vi leje ud igen og så se om et halvt/helt år hvordan markedet er. Det store spørgsmål lige nu er så: Kan man lave en tidsbegrænset lejekontrakt på f.eks. et halvt/helt år??? Jeg er forvirret for med det jeg kan finde på nette kan det være risikabelt, da man kan hænge på lejerne hvis de ikke vil flytte, MEN hans ejendomsmægler sige, at man godt kan lave en tidsbestemt kontrakt!! HJÆLP please!!!!

  • image description
   Ageras

   Hej Bent

   Du kan udmærket lave en tidsbegrænset lejekontrakt – om end kun i 2 år.

   Læs mere her:

   http://juf.dk/tidsbegraenset-lejemal-i-lejekontrakt-4/

   Hvad der er det smarteste at gøre i situationen er dog sværere at svare på – her kan jeg ikke hjælpe. Held og lykke med at finde ud af det! 🙂

   Mvh. Halfdan

 37. Poul Jensen

  Hej Halfdan Timm
  Mit problem er at der på mit skøde, står at min grund er på 1810 m heraf vej 590 m. Vejen som er anført på skøde og matrikelkort. ligger bagved mit hus og jeg har ikke brug for vejen på nogen måde. Nu er jeg ved at få vurderet salgsprisen på mit hus, ejendomshandleren påstår at jeg har vedligeholdelses forpligtigelser af vejen. I de 46 år vi har boet her har vi aldrig deltaget i nogen udgifter til vejen. På mit skøde er ikke anført noget om vedligeholdelsespligt eller servitutter på vej, ligesom der heller ikke er anført noget på skøderne på grundene langs vejen. Det kan jo have stor betydning for salget af vores hus.
  Med venlig hilsen
  Poul Jensen

  • image description
   Ageras

   Hej Poul

   Jeg er desværre ikke så stærk i servitutter. Jeg vil anbefale dig at ringe til en gratis retshjælp for at få konkret hjælp til denne sag. Du har mulighed for at se en oversigt længere oppe på denne side.

   Mvh. Halfdan

 38. valerija

  Hvis mand er ansæt i privat sektor i 4 år (restaurant), er arbejdsgiver forpligtet at udbetale pension eller der er individuelt?

  • image description
   Ageras

   Hej Valerija

   Det afhænger af, hvad der er indgået af aftale op til ansættelsen og eventuelt hvilken overenskomst, manden er dækket af. Det er desværre ikke til at svare på uden at kigge konkret på sagen. Jeg vil anbefale at tage kontakt til en gratis retshjælp.

   Mvh. Halfdan

 39. jane

  jeg skulle låne penge af en fransk bank.Banqqenerale financier.jeg har betalt en masse gebyrer og spørgsmålet er ,hvis jeg vil ikke ønsker lånet , siger de ,at så skal jeg betale 20000 kr.det kan jeg ikke .der er rigelig penge de kan ta af , men det må de ikke , siger de.kan det virkelig være rigtigt.hilsen jane rasmussen

 40. Betina dahlmann

  jeg har et problem jeg har købt en scoorter ved en ven og han skulle have den færdig her 1/8 og jeg har betalt men ikke haft varen hos mig og nu melder han ud den er stjålet og jeg vil self have mine penge retur men nu nægter han og betale mig dem tilbage hvordan er jeg stillet……

 41. Torben Jørgensen

  Jeg har et økonomisk mellemværende med en kammerat. Jeg lånte ham et større beløb så han kunne redde sin virksomhed. Han bekræftede dengang lånet på en sms.

  Nu vil jeg gerne sikre mig selv ved at lave et gældsbrev.
  Dertil har jeg følgende spørgsmål;

  1) Skal der skrives cpr. nr. på långiver og låntager?

  2) Min kammerat har i sms’en tilbudt at stille en bygge grund som sikkerhed, men den er ikke så meget værd som han skylder mig, og jeg vil derfor ikke bare overtage den. Kan den i stedet indgå som et afdrag ved at han forpligtes til at sælge den og betaler mig det beløb som grunden sælges for?

  3) En aftale med en grund som sikkerhed, er det noget der skal tinglyses?

  4) Skal et privat gældsbrev på nogen måder godkendes? Eller er de to underskrifter bindene nok i sig selv?

  På forhånd Tak
  Torben

 42. Teis

  Det var til nabo høring da de startet med at skulle bygge / udvielse af en retspsykiatrisk afd. og så vidt jeg ved var jeg var den eneste der klaget over det da det kun er mit hus der havde udsigt på hele indsejling af vores have. Nu hvor jeg ikke har det udsyn mere, er mit hus faldet i værdi, og her vil jeg høre om man kan søge erstatning for det ? Det er lige blevet indviget her i juni !

  mvh
  Teis

 43. Mia

  Hej Halfdan.
  Håber du kan klarelægge det her for mig.
  Min chef har sit eget firma, og jeg har lånt penge engang til noget kørekort og regninger Ialt 18000 kr. For at komme ud af gælden sagde jeg til ham, at han bare skulle trække hele min løn næstegang. Men jeg havde da regnet med at får en lønseddel. Så spurgte ham hvad jeg havde fået udbetalt og han svarede 15.000 kr. Men jeg tænker han har jo bare taget alt, dvs bruttoløn, det svarer jo til mere end de 18000 jeg skylder ham, det da ikke helt fair, hva synes du, eller er det sådan man normalt gør. så han har jo slet ikke kørt dem igennem skat eller noget.

 44. Tea Vedeby

  Hvad gør man hvis den forhandler man har købt bil ved er gået konkurs og man har en service aftale der gælder der hvor den er købt? Har fået brev fra forhandleren om at aftalen er flyttet til København, men har samtidig fået af vide af Hyunda Danmark at han ikke er autoriseret Hyundai værksted. Er mine penge bare forsvundet og forsvinder garantien hvis jeg får den lavet hos ham?
  Samtidig har jeg et gældsbevis jeg skylder ca 17000kr på og på det står der at jeg kan opsige aftalen hvis han går konkurs. Hvordan skal jeg forholde mig?

 45. Lene Andersen

  Hej

  For et år siden købte jeg hus med min kæreste. Vi har 2 børn hver fra tidligere forhold.
  Jeg havde en arv på 562.000.kr, som jeg bragte med i vores fælles huskøb. Pengene blev brugt til renovering, samt min kærestes gæld på ca. 200.000kr.
  Min kæreste og jeg har fælles økonomi. Han tjener lige under en million om året, og jeg er pædagog på ca. 30 timer, og har noget mindre udbetalt. Han får udbetalt lidt bonus, som han “deler” med mig. Jeg lever ikke ud over evne, og har et meget realistisk forhold til, at jeg så vidt det er muligt, bruger det jeg har.
  Mit spørgsmål er: hvordan sikre jeg mig ift min arv, hvis vores forhold ikke holder?
  Hvad kan jeg forlange i evt hussalg, og hvor meget burde vi skrive ned for at jeg kan leve fornuftigt, hvis forholdet ikke holder, og derfor ikke har mistet hele min arv??

  Med venlig hilsen Lene Andersen

 46. Jimmy

  Hej med jer.
  min kone og jeg blev skilt for ca. 1 år siden og flyttede hver til sit vi havde boet i det samme hus i ca. 20 år, det er min kone som stod på skødet og mig der stod som kautionist
  efter ca. 6 mdr. besluttede vi at flytte sammen igen….men men vores situation er nu at vi er blevet enige om at fraflytte hinanden for altid.
  mit spørgsmål lyder derfor som flg:
  kan man lave det sådan at jeg bliver boende i huset og overtager det meste af udgifterne, hun vil gå med til at betale det halve af lånet til kreditforeningen.
  det skal lige siges at hun er førtids pensionist og jeg er statsansat vi har sammen 2 børn på 16,19 som bliver boende hos mig i huset.
  Denne løsning vil være det bedste for os i et stykke tid, idet det er svært at sælge i øjeblikket og vi vil nødig miste for mange penge på det, så måske om 2 år vil det være mulig for mig at overtage huset helt.
  løsningen skal også være sådan at hun ikke mister retten til at få ydelser som enlig.
  Hilsen Jimmy

 47. Brian Nielsen

  Hej Halfdan
  jeg bor i en ejer lejlighed i en ejerforening med 4 lejligheder i alt vi har fordelt posterne i ejerforening så vi har en formand en kasser og en skribent det er kasser ansvar at lave regnskab problemet er at kasser ikke kommer med regnskab tros at vi andre har bedt om det flere gange det er 4 år siden der er lavet regnskab hvad gør vi?

 48. gitte jensen

  hej
  jeg har været syg siden 2012 og gået ved læge pga vægt tab blødninger og mange andre ting
  jeg blir sat i gang med kræftpakke forløbet pga vægttab og blødninger der blir lavet en tarme undersøgelse det ser fin ud
  jeg opdager en knude 2013 i juni månede på str med en nød i min nyre
  det er nu ved en anden læge og jeg siger jeg er sikker på det er kræft
  han gir mig en tid til røngen 5 uger efter
  den vokser vildt og jeg kontakter han han siger han ikke kan rykke ct scanning han har prøvet
  den blir 10 gange 10 cm og springer min nyrer og det er en kæmpe kræftknude
  jeg mener hvis han have læst min journal og set jeg var sat i gang skulle jeg have været afsted inden for 48 timer har jeg fået oplyst
  jeg har fået afslag fra patientskadeankenævnet og patiensikring
  afslag lyder på at en erfarene alment praktisernede læge ikke ville have handlet anderledes
  håber du kan hjælpe mig det da ikke ok
  mvh gitte jensen

 49. Marianne Andersen

  Jeg bor sammen med min kæreste i hans hus, da mit er solgt. Hans hus er til salg , da vi ønsker at købe et sammen. Vi har købt bil i fællesskab til kr. 210.000,- ½ eje til hver part. Mine ting, møbler osv. er fordelt i hans hus og et depotrum der står i mit navn.
  Desuden køber vi jævnligt ting sammen som hårdehvidevarer osv. Hvordan kan jeg sikre mine ting der står i hans hus. Og hvad vil der ske med den fælles bil, hvis der skulle ske min kæreste noget? Med venlig hilsen Marianne

 50. Tim

  Hej.Min samboer ønsker at ophæve samlivet der har varet i 13 år.Vi er ikke gift eller har samlivsattest.Vi har to børn (8 + 11)og hun har et særbarn på 14 år. ,Vi har købt hus sammen for 13 år siden. Jeg betalte ned kr.400.000 og hun betalte kr.100.000.Vi skylder kr.2,300.000 på huset.Vurdering er ca.3100.000.Før samlivet arvet jeg et sommerhus.Hun ønsker at købe en andelsbolig,hvor hun vil flytte ind med børn,og har foreslået at jeg skaffer kr.250.000.Kan evt.tage lån i sommerhuset. Kan hun forlange andel af dette?Vi har begge fast arbejde hvor jeg har en brutto indk.på kr.40.000 og hun har ca. 22.000. Jeg håber at høre fra dig. Med venlig hilsen Tim

 51. Dorthe Jensen

  Hej jeg skal arve efter min far og mor jeg skylder skat penge må de godt gå ind og sige at de skal have det jeg skylder dem eller er det en hvis del de må tage hilsen Dorthe

 52. Pia Ohlendorff

  Min søn flyttede til kollegieværelse i Roskilde den 1. maj 2013 og søgte i den forbindelse om boligstøtte. Udbetaling Danmark meddelte, at støtten ikke kunne bevilges, da der var tilmeldt en anden person på adressen. Dette var ikke tilfældet, og min søn henvendte sig til folkeregisteret i Roskilde Kommune for at få dem til at se på sagen. Efter flere rykkere fik han endelig svar i april måned i år. Kommunen kunne bekræfte, at min søn boede alene på adressen. Han fremsendte korrespondancen fra sagen og regnede så med, at han kunne få boligstøtten med tilbagevirkende kraft. Da han ved opstart af det nye studieår stadig ikke havde fået boligstøtte, viste det sig, at han i maj måned havde fået en besked i e-boks (ved en fejl har han ikke fået besked via e-mail om post i e-boksen), hvoraf det fremgår, at han skal ansøge påny og først kan få støtte med virkning fra den nye ansøgning.
  Kan det virkelig være tilfældet, at han ikke har krav på boligstøtte, når han har søgt rettidigt i maj 2013, og ikke har haft indflydelse på, hvem der har tilmeldt eller glemt at framelde sig hans adresse? Boligselskabet tillader kun én beboer i boligen, så de skulle jo kunne bevise, at han har boet der alene. Og at Roskilde kommune er næsten et år om at behandle frameldelsessagen har han jo heller ikke haft nogen indflydelse på.
  Med venlig hilsen
  Pia Ohlendorff

 53. Mona k Hansen

  Min gode ven købte en bil og spurte mig om jeg vil hjælpe med udbetaling jeg har lige solt min bil så jeg hjælpe ham med 15,000 kr nu hvor min gode ven er død er jeg så medejer men sønden vil have den solt skal man ikke i skifteretten først hvad gør jeg nu mister jeg nu mine penge hvad gør jeg mvh Mona k Hansen

 54. Søren Christensen

  Hej
  Jeg er 15-09-2014 opsagt fra min stilling
  problemet er bare jeg var arbejdsmiljørepræsentant i firmaet
  jeg har stået i lederne 14 år men de vil ikke hjælpe med sagen da jeg ikke længere er leder
  spørgsmålet er hvem kan hjælpe mig i denne sag ??????

 55. Bent Skjønnemann

  Jeg tænker på at købe svigermors hus. Hun skal så blive boende i huset til hun bliver nødt til at flytte af heldbred på grund af helbredet. Nu bor vi til leje selv. Vil det få noget indvirkning på den boligydelse vi får nu?
  MVH.
  Bent

 56. Lone Hansen

  Min ven bor i lejet lejlighed . Hans overbo har haft brand i sin lejlighed. Min ven har røggener, og kan ikke holde ud at være i sin lejlighed. Han har forsikring i IF, de siger de ikke dækker røggener. Og Lejerbo siger det ikke er deres problem. Han kan ikke holde ud at være i sin lejlighed. Hvad skal han gøre? skal han blot finde sig i at bo i sin lejlighed med røggener??

 57. Anne

  Jeg har fornylig købt et parcelhus. Da jeg ryddede op i kælderen fandt jeg (inde under en reol) et pengeskab, som er låst. Hvad er mine muligheder nu? Det virker underligt at have noget stående i sit hjem, man ikke ved hvad indeholder. Det virker også underligt bare at smide det ud i låst tilstand. Hvem ejer pengeskabet? Og hvad er mine muligheder for at få det låst op, når nu jeg ikke har koden? Og hvem ejer indholdet i fald pengeskabet indeholder noget af værdi? Jeg antager, at pengeskabet har tilhørt husets forrige ejere, som ikke lever længere – altså ikke dem, vi købte huset af.

 58. Thomas Christensen

  Til Halfdan jeg er invalidepensionist og har været det siden år 2000 nu har kommunen taget min elscooter pga. Jeg selv har købt en ladcykel men jeg orker ikke at cykle ud at handle jeg håber snart at høre fra dig mit Tlf nr 25645254 mvh Thomas Christensen

 59. Michael

  Hej
  Må jeg give afgiftsfri gave på kr. 59.800 til mit papbarnebarn. Det er min svigersøns biologiske barn. Barnet har boet hos sin biologiske mor men er altid kommet i familien gennem mere end 20 år og min datter og svigersøn har ingen børn sammen.

 60. Mogens Petersen

  Jeg bor i et kvarter hvor der er tinglyst nogle regler for hvordan parkering skal foregå. Der må f.eks. Ikke parkeres campingvogne, biler med gule plader, både m.m. Kan kommunen ændre/sløjfe sådan en tinglysning når den står i vores deklaration som er fra 1968.

  Hilsen Mogens Petersen

 61. Kevin Johansen

  Hej med jer.
  Jeg har netop vundet en sag over min tidligere udlejer i huslejenævnet, da han ikke udbetalte mit depositum efter min fraflytning. Nu er der så gået over 4 uger og han nægter stadigvæk at tilbagebetale mig mine penge. Ifølge Huslejenævnet er der ikke mere de kan gøre ved sagen. De oplyser kun at jeg skal hive ham i retten. Mit spørgsmål er så hvad jeg gør herfra? Og om der evt. er sted I vil anbefale jeg kontakter.
  Med venlig Hilsen
  Kevin
  (Jeg er desuden bosat i England, så har lidt svært ved at møde op og få personlig retshjælp, som jeg kan se der bliver tilbudt mange steder i Danmark.)
  På forhånd tak.

 62. Laila Hansen

  Hej Halfdan jeg har haft en lille firma i ca 10 år jeg lukkede ned i dec 2009 på grund af jeg fik førtidspension i 2010.Skat mener nu at jeg skal betale en del penge som de mener jeg skylder dem og det er for 2008-2009 men de tager også 2007 og 2010 med til trods for at jeg har fået brev fra skat inddrivelsecenter at jeg intet skylder i 2007 od da jeg lukkede i 2009 kan de da ikke kræve for 2010 også jeg har så betalt 10,000 kr pr mdr fra da fogeden var her i 2010 og da var beløbet ikke ret stort nu har jeg fået brev om at møde på skat for om de kan tage udlæg i mine ting men jeg har intet nyt fået siden sidst de var her.Kan de kræve lønindholdelse af min mands løn.De tager ekstra skat af min pension.

  Venlig hilsen Laila

 63. Berit

  Hej Halfdan
  Vi står i en situation hvor vi er gift, han har 2 voksne børn fra tidligere, vi har en fælles. han står som ejer af det hele. hvordan kan vi lave det om til fordel for mig og vores fælles datter.
  håber du kan hjælpe 🙂 TAK
  mvh Berit

 64. Tadas

  Hej Halfdan
  For et par år siden var vi sagsøgt af en Man/Firma som vi havde ansøgt for at ikke betale hans sidste løn, vi havde ikke gjort det fordi han var begyndt at snyde os. Da vi så kom i retten havde retten tildelt os en erstatning på 200.000kr fra sagsøgeren. Men han lukkede sin firma og vi kunne ikke få en eneste krone fra ham. Er der slet ikke noget man kan gøre for at få i det mindste et lidt mindre beløb eller noget fra ham?

 65. Ulf Winther

  Min kone ville skilles for et år siden. Vi havde hus i Helsingør og (før vores ægteskab) havde jeg investeret i en lille resort på Filipinerne.
  Vi udfyldte en “bodeling” i menlighed, med hendes to voksne drenge og min voksne søn. Vores aftale blev underskrevet af os og børnene som vitterligheds vidner !
  Efter nogle måneder begyndte min ex at storke mig, hakke mails mv.
  Nu forsøger hun at kræve en del af min resort !
  Hun fik hus i (med indbo) dk og jeg hvad der var på Fili. dette er nedfældet i aftalen.

  Er en sådan skriftlig aftale ikke gyldig i DK ?

  Venligst Ulf

 66. Brian Rosenlund Markussen

  ejer en butik med kælder som udlejes. har sat isolering på ydervæg i kælder, som bestyrelsen ville besigtige ved rep. af sokkel, nu vil de ikke opsætte dette igen efter nedtagning for besigtigelse.
  gav besked før de skulle besigtige, at de stod for genetablering, men nu vil de ikke.

 67. John

  Jeg er gift og har adopteret min kones barn, efter at barnet er fyldt 18 år, barnet har selv underskrevet adoptionen.
  Kan barnet arve sin biologiske far, “barnet” er nu 50 år.

 68. henrik purup

  Hej. Kan du fortælle mig hvordan jeg får fat i min offentlige straffeattest, der de ikke vil udlevere den til mig. Kan kun få den private sfraffeattest

 69. Mette s. Madsen

  Hej Halfdan
  Jeg er ved at købe et hus som blev færdigbygget for et år siden, der er problemer med ham som har bygget huset, han har ikke tegnet en byggeskadeforsikring, den skulle han sende til kommunen sammen med energimærket og andre ting, han er ikke til at komme i kontakt med hverken på mail, mobil eller per. brev, både jeg, kommunen og sælgers advokat har prøvet at få fat på ham uden held, den 24/11 begynder kommunen, at sende ham ugebøder, men jeg tror bare ikke det hjælper, hvad kan vi gøre for at få afsluttet denne sag, så jeg kan købe huset?
  Hilsen Mette S.

 70. Nicoleta Craciunel

  Hej 🙂

  Jeg har for et år siden købt en bil på afbetaling hos en bilforhandler (uden udbetaling). Selve lånet er blevet ansøgt om af bilforhandleren hos Nordea Finans Danmark A/S.
  Selvom bilen kun har kostet 134.000 DKK har jeg alt i alt (renter , gebyrer osv.) skulle give 185.000 i alt. Jeg har sådan set betalt af på gælden i et år nu. Men da jeg og min kæreste er gået fra hinanden og bilen kun står i mit navn, har jeg ikke rigtig længere råd til at betale af lånet. Derfor vil jeg gerne finde ud af om der er andre muligheder, såsom at sælge bilen eller aflevere den tilbage..

  På forhånd mange tak!

  Med venlig hilsen, Nicoleta

 71. morten

  VI bor i et byggeforeningshus, hvor der er i alt tre lejligheder. De er tale om en ideel anpart, de to lejligheder i stue og på første sal udgør en anpart og vores lejlighed på anden sal plus loft udgør en anden anpart. VI har sat lejligheden til salg og har fundet en køber. Men i vores samejeoverenskomst står der ikke noget om forkøbsret, og det kræver købers bankrådgiver for at lånet kan bevilliges. Ejeren af de to andre lejligheder er imidlertid ikke interesseret i at skrive under på en tilføjelse om forkøbsret. I stedet har han foreslået mig at bygningen opdeles i tre anparter med erhverv i stuen. I praksis vil stuelejligheden blive lejet ud til beboelse, den familie, der bor der nu, vil blive boende. Og man vil nok kunne indføre i samejeoverenskomsten, at der vil være tale om liberalt erhverv , man vil med andre ord kunne værne sig mod at der installeres et pizzaeria, en spillehal, massageklinik, mm. SPørgsmålet er bare, hvordan det vil stille os at vores bygning opdeles i tre anparter med erhverv i stuen? VIl det gøre lejligheden udsælgelig? Jeg synes at have hørt at mange kreditforeninger ikke vil røre ved den slags eller kun vil låne 60 og ikke 80 procent af købe summen MVH hilsen Morten

 72. Tina

  min bror har lejet lejet en lejlighed fra en gennem blå avis de har levet en skriftlig aftale om at han skal betale husleje hver den 1.i måned. Mand som han lejede lejligheden fra bor til leje hos boliselskabet men flytter imidlertid hos sin kærste. desunden betalte min bror depositum til 3 måned.han indbetaler husleje rettidigt til ham mand men efter 2,5 måned kom advokat fra boligselskabet som sætter ham ud af lejligheden idet lejemålet er ophævet. kan boligselskabet ophæve lejemålet på grund af huslejerestance også når min bror ikke har fået at vide noget og kan min bror søge økonomisk krav over for ham mand som han lejede lejliheden fra
  Mvh
  Tina

 73. Helle Nisted

  For at kunne låne penge til et hus bliver vi nødt til at blande vores søn ind idet så han står på skøge og bliver medejer. Men spørgsmålet er hvordan kommer han ud af det
  igen , hvis han vil flytte hjemme fra en dag ,hvor lang tid efter købet må der gå og ca. hvad koster det. mvh. Helle.

 74. Mik Snedker

  Hejsa, jeg går i et trænings center hvor man tilsyneladende kan få bøde for at glemme sit armbånd eller lukke en anden en som har glemt sit armbånd. Vil lige hører om det kan passe de må give høje bøder og hvor meget de egentlig må tag fra deres registre de medlemmer i bøde?

 75. Ken

  Jeg har modtaget et inkassokrav fra UPS, vedrørende varer bestilt på internettet, som min eks kone har foretaget og betalt, til vores drenge. Hun havde skrevet mig på som modtager, da jeg er hjemme i dagstimerne. Men pludselig kom der ovenstående krav, som jeg på daværende tidspunkt ikke vidste hvad var, indtil min ekskone pludselig modtager en rykker pr. sms.
  Jeg har tidligere kontaktet det firma der står for inkasso indrivelsen og bedt om dokumentation som jeg har modtaget samme dag som min ekskone modtog sms. Så faldt brikkerne på plads. Varene er bestilt over internettet fra et firma der hedder “Light in the box”. Her fremgår ikke særligt tydeligt at der kan fremkomme ekstra omkostninger i forbindelse med fragt og jeg kan ikke se hvor jeg kommer ind i billedet, da jeg kun fremstår som modtager. Alligevel fastholder inkassofirmaet deres krav, som jeg finder aldeles uforståelig da jeg IKKE har bestilt noget som helst. Kravet og ekstra faktura burde vel være sendt til modtager ? jeg hører meget gerne fra jer da denne sag har en betydning for mange private der bestiller varer over internettet uden nødvendigvis at være eksperter i import lovgivninger.
  mvh Ken

 76. Lene Fisker

  Hej.

  Jeg vil gerne hører hvordan jeg vil være stillet økonomisk hvis en skilsmisse skulle komme på tale.

  Jeg er 49 år.
  Har været gift nu i 11 år.
  Har boet sammen med ham i 20 år.

  Bor i hus, som står i mandens navn.
  Han har betalt huslejen i de 9 år vi har haft huset.
  Det skal siges at vi inden huskøb, boede i et hus som tilhørte min mands far,
  Og derfor ikke betalte for at bo der.
  Jeg har betalt alt husholdning til hustanden i alle 20 år.

  Familien består af 4 drenge ( nu fra 17 – 27 år )
  De 3 mindste hjemmeboende endnu.
  Det e r kun den mindste der er min mands.

  Kan I oplyse mig hvordan man evt. står økonomisk hvis man skal skilles.

 77. Jytte

  jeg har solgt en bil til en ung mand på afbetaling privat handel og så er spørgsmålet han har ikke over holdt sin betaling hvad kan jeg gøre? Har fået af vide af omveje af han har solgt den vider og han skylder mig 8500 kr. Er det lovligt det han har gjort vi har lavet en kontrakt og han har skrevet under på af han skal betale 1500kr. om månede men har ikke overholdt det kan jeg gå til politiet?

 78. Jytte

  hej Halfdan Timm jeg har solgt en bil på afbetaling har lavet kontrakt og han har skrevet under på af betale af på den vær månede men har ikke overholdt aftalen hvad kan jeg gøre håber du kan hjælpe mig

 79. Bolette

  Hejsa
  Vi fraflytter vores bolig 1-4,2015 men har først fået den sendt af sted nu,så på opsigelse er boligen opsagt pr.1-5-2015.
  i vores lejekontragt står der at det ikke er malet og istandsat ved indflytning.
  så spørgsmålet er om vi må holde huslejen tilbage de sidste måneder
  (Vi ved at han ingen penge har nemlig) og nogle af de ting han har lovet at gøre eks.nye vinduer da de er ved at falde ud maling udvendig og så mange andre tin jeg kan blive ved.
  men hvis vi nævner det for ham siger han at det har han ikke råd til og vi bare kan lægge ud og det vil vi bestemt ikke, så derfor vil vi holde de sidste 3 måneder tilbage så vi er sikker på at få dem,så vi kan bruge dem i det andet lejet hus.
  mange hilsner
  familien Bohl

 80. Chalotte s

  Hej
  Jeg står i en mindre kattepine.
  Jeg har sammen med 2 venner lejet mig en lejlighed med indflyttelse d 15 september 2014.
  Jeg betaler i grove tal omkring 18000 kr i indskud og overføre dette beløb af 2 gange til min venindes konto, så de kan indbetale depositummet rettidigt. Disse overførsler har jeg kvittering på.
  Der bliver underskrift på kontrakten (desværre ikke min, da der kun er 2 der skal skrive under, og da mine venner er et par, sagde ejendomsmægleren at det var deres der skulle bruges)
  Men vi flytter ind og jeg når at Være der er 5 dage Før jeg skal på ferie. Jeg kommer hjem igen d 4 oktober. Med den nyhed at jeg skal flytte til Tyrkiet allerede i november. Dette siger jeg til dem.
  Der bliver talt frem og tilbage om det pågældende depositum. Og jeg vidste at jeg havde 3 mdr opsigelse, men til mit held finder de en ny lejer allerede d 1 december (som jeg har på skrift fra mine veninde) jeg har betalt indtil den dato.
  Nu kommer vi så til den pine jeg stresser så meget over.
  De mener nu, at for den lille måned jeg har boet der, skal betale omkring 9000 for renovering (de bor der stadig) og der har ikkeret nogle ude t vurdere lejligheden + at jeg skal betale leje for december måned, til trods for at de har fundet en ny lejer d 1 december.
  Så jeg skal høre om mine “venner” retmæssig kan bede mig om det beløb, eller om jeg har en sag af det her?

  Jeg siger mange tak på forhånd.

 81. Tara Teicob

  Kan min søster lovligt, og uden beviser for sine påstande, skrive en bog om vores afdøde mor ? Pt. skriver hun en hel del om hende på Facebook, hvoraf det meste er fiktion, og hendes hensigt er at lave en bog. Det vil glæde mig meget hvis jeg kunne få dette vanvid stoppet.
  Venligst Tara Teicob

 82. Vinther

  Hej..
  Vil lige hører om en udlejer ikke har tavshedspligt, når man har fortalt nogle ting i fortrolighed om en anden lejer??
  Jeg bliver generet af en anden lejer i ejendommen. Da jeg takkede nej tak til sex, ser lejeren åbenbart en ære i at generere mig mest muligt..
  Helt fra start er jeg gået til udlejer, og blev enig om, at han nok snart kom over nederlag, og fordi han har kæreste, som bor i en anden by.. Han har spurgt til hyggelig samvær og trusler, hvis jeg sladder pr sms..
  Han brygget historier sammen over andre naboer og kæresten, så hun begyndte osse genere mig, hvad de går ud på er osse ligegyldigt, for er hans egen dårlig samvittighed..
  Det har stået på i 8 mdr Nu.
  Udlejer kan ikk gøre noget, og vil ikke blande sig, siger han.. Men hvergang vi har snakket, er den anden lejer rolig i et par dage.. Udlejer nægter, at skulle have snakket med ham, så det er tilfældigt, mener han…
  Har så fundet ud af det ikke er helt Sandt, og eftersom lejeren er små psykopat, kan han bruge de oplysninger, da han er i stand til at manipulere med folk..
  Jeg har så siden politianmeldt lejeren, da jeg ikke ville dække over ham mere, og fordi en tidligere lejer er bleven generet af ham i 6 år af andre årsager, hvilket min tålmodighed ikke er til..
  Nu lyder historien, at det er mig der jagter/ genere ham, fordi jeg har bedt ham opfører sig ordentligt og ikke tiltalte mig overhovedet.
  og udlejeren mener, at jeg skal finde et andet sted, for han kan ikke rumme uroen, og finde rundt i noget..
  Så????
  Vh
  Vinther

 83. Christa Berglund

  Jeg faldt ned på en trappe ved min boligselskab da der ikke var altid klat når der ikke var saltet. d.27.12.2014.
  Fik taget røngen og fik at vide at min albue har fået en lille flække plus en hævelse. Nu har jeg haft det i 6 uger, fordi jeg troede først at det bare var muskel skade.
  Nu har jeg fået henvisning til en ortopædkirurgisk ambulatorium på fredag.
  Kan man sagsøge boligselskab for svie og smerte. Min arm kan jeg ikke strække ud mere, men bliver vurderet på fredag om jeg skal opereres.

  Med venlig hilsen

  Christa Berglund

  ps.: jeg har ulykkesforsikring i tryg. Har meldt det og skal sende skema som jeg har udfyldt.

 84. Alexander Pedersen

  Hej
  Jeg står og har et lille (stort) problem da der er blevet bygget ved siden af på nabo grunden, da det er en mosegrund skulle der søjlepiloteres ( bankes 30 meter betonsøjler ned i jorderen), dette resulterede i at der er kommet revner i vores hus og ikke bare små revner men revner der gør at man kan se igenne en muret væg, firmaet der står for byggeriet har ingen før eller efter foto eller noget anden form for dokumentation, men da vi desværre ikke pt har råd til en advokat (er studerende) kan vi ikke rigtig komme videre…… HJÆLP

  Hvad kan jeg gøre og hvilken vej er den rigtige at gå ?

 85. Helle Nielsen

  Håber i kan svare 🙂
  Hvis et samlevende par som ikke har boet sammen i 2 år vinder 1 mill på et skrabe lod fra Danskespil, gevinsten sættes ind på mandens konto, de bliver enig om at bruge 100 000 kr hver på hvad de nu vil og resten skal indvisteres, kvinden får i 2014 20000 ind på sin konto, og 50000 ind i 2015 og de sidste 30000 i kontanter, hvordan med skat ? Det er jo en fælles gevinst, skal hun svarer skat af de penge som er sat ind til hende ?

 86. Jan Hansen

  Jeg har afviklet en gæld til obsion inkasso fra BoxerTV, hvis produkt aldrig har været tilsluttet; Aftalen lød på 2500,-kr hvis Jeg betalte på een gang, men grundet at det aldrig har været tilsluttet, aftalte vi at jeg kunne betale over flere gange, ialt 2700,-kr, fremfor 2500,-kr, sidst 1 september 2014 – nu forlanger de 1000,-kr mere, hvilket jeg har nægtet

  jh

 87. lars

  Hej

  Min mor står i den situation at hendes lejlighed brændte ned for et års tid siden, nu har hun så fået lov til at flytte ind i den nye til trods for at den ikke er færdig istandsat, men da hun ikke var blevet genhuset og derfor har boet ved venner og familie i forløbet gjorde hun dette, nu forlanger udlejer så fuld husleje fra næste måned til trods for lejligheder ikke er færdig istandsat.

  kan han dette ?

 88. Patrick jensen

  Hej jeg skriver pga jeg er blivet smidt ud af min lejlighed uden jeg fik noget af vide om det jeg kom en dag der op hvor det havet sat lidt af mine ting over i et hjørne. jeg har haft ringet til dem og høre hvor alle mine andre ting er siger den ene at det sår i skuret men det gøre de ikke. så har jeg snakket med en af de andre som sidder på kontoret og hun siger der ikke var andre ting end dem der står der op nu. der for spøger jeg så om det er noget man kan sagsøge dem for. at jeg bliver smidt ud uden og for noget af vide og at det så bare smider haldelen af mine ting ud. jeg syns ikke det er okay og vil gerne prøve og gøre noget ved det.

 89. john karstens

  jeg vil spørege da den ene af mine forælder er ved at dø dsv og vi er 4 søsskne mender de 3 andre at de at det har krav på noget arv selv om min far lever og de er stadig gift jeg mender at de ikke kan gøre krav før min far dør

 90. Karen Gade

  Hej. Jeg er midt i en skilmisse, som desværre begynder at trække tænder ift bodelingen. Ingen umiddelbare problemer med hussalg og to biler. Men han har nogle heste (fra tidligere) og jeg et enkeltejet firma (som sidegesjæft), hvor hesteudgifter er kørt ind over.
  Jeg ville helst undgå at trække hestene med ind i al det her, men det er et dilemma, når de kun figurerer som udgifter i firmaet – og der ingen aktiver er.
  Skal og kan jeg gøre krav på de heste?
  Mvh Karen

 91. Karin Andersen

  Hej Halfdan, jeg skriver på vegne af min søster, idet hun i oktober 2008 fik hjerneblødninger og derfor har svært ved selv at rette henvendelse.
  Sagen drejer sig i korthed om, hvorvidt en personskade erstatning eller værdi af en sådan ved skilsmisse bør tages ud inden bo deling. På et øjeblik bliv min søsters liv ændret jf. hjerneblødningerne,bl.a. korttids hukommelse forsvandt. Hendes mand varetog derfor alt vedr. økonomi, og investerede erstatningsbeløbet i en luksuscampingvogn. Få år efter ville manden så skilles, tingene blev delt og gjort op udelukkende af ham.Campingvognen beholdte han. Erstatningsbeløbet var kr. 125.000. Vort spørgsmål går på, om vi kan gøre indsigelse mod opdelingen og kræve at erstatningen bør følge personen, som den er udbetalt til ? På forhånd tak for svar. MVH Karin Andersen

 92. Allan Fischer

  Kære advokater
  Jeg har nyligt arvet en lejlighed på Frederiksberg som jeg bor i, samt et “sommerhus” i Nordsjælland. Vil gerne undgå at betale skat ved et evt. salg af sommerhuset. Hvordan kan jeg det? Skal jeg flytte min adresse (har hørt tre mdr.) til huset i Nordsjælland?
  Skal skift af folkeregisteradresse være inden for samme år som evt. salg?
  På forhånd tak
  mvh. Allan Fischer.

 93. Jørgen Lynggaard Larsen

  Vi børn har lige været oppe i min afdøde mors lejlighed på Bakkebo, i den forbindelse har jeg et spørgsmål til Advokaten. Mor havde en Lyngbyvase, et dørslag af kobber samt en topersoners grøn sofa.

  Min brors kone tog både Lyngbyvasen, dørslaget og den topersoners grønne sofa med hjem. Min anden bror kom om til mig, og sagde de skal til Sjælland og aflevere det til min brors kones mor.

  Kan det passe at min brors kone kan arve efter vores mor, når hun ikke en del af mors familie?
  Jeg ved at mor gik meget op i at få skrevet testamente, er det muligt for os børn og se hvad der står i det testamente?
  Jeg har skrevet til den Advokat, som mor brugte, men han kan desværre ikke hjælpe mig og beder mig kontakte et andet advokatfirma.

  Med venlig hilsen

 94. Daniella Andersson

  Hej.. Jeg har følgende spørgsmål…
  Vi har aflyst en Konfirmationsfest på en Restaurant 14 dage før festen skulle finde sted. Nu opkræver de en bod på 16.000 kr,som vi skal betale inden 8 dage,men vi har ikke på noget tidspunkt skrevet under på noget eller bekræftet på mail. De 16.000 er en beregning som de er kommet frem til via et ca tal på det antal som de mener vi har sagt vi blev. Kan de det??…

 95. Bjarne Knudsen

  Hej, jeg har en spørgsmål.
  Min mor har underskriv en kontrakt med at leje en privat lejlighed, men hun få ikke hjælp til indskud så må hun bare droppe lejligjeden. Men hun få alligevel 2 måneders husleje + elregning også på 2 måneder, som de svarer til 16000kr regning bare li’ at dum nok underakrive en dokument. Hun har aldrig bo der. er der noget håb på sådan noget situation til min mor?
  Mvh ældste sønnen af Offer

 96. Valentina Stanciu

  Hej Halfdan
  Jeg har en bror og han arbejder på køer gaard.Han vil blive fyret på 31 maj.
  Han underskrev afskedigelse papir,men vidste ikke, hvad det betyder.
  Han underskrev fordi arbejdsgiveren sagde at underskrive. Arbejdsgiveren skrev et papir, der har problemer med samarbejde og det er hans skild. Hans kontrakt er gyldig indtil august.Mit spørgsmål er:Hvad skulle han gøre i dette tilfælde?Han ønsker at arbejde indtil august.
  Mvh.Valentina

 97. Erling petersen

  Hej,

  vedr. Kviklån hos ekspess bamk, min datter har optaget et sådant, er der en øvre grænse for hvor høj renten må være?
  Mvh Erling

 98. Flemming Faltz

  Hej. Min kone som er dansk statsborger (i ca 15 år) har lige fået en regning fra Polen hvor hun er født. Det drejer sig om en onkel som nu er død som har lånt penge som ikke er blevet betalt tilbage. Onklen har to børn og en fraskilt kone som ikke vil betale. Det er så gået videre til onklens to søskende som heller ikke vil betale og nu sender de det altså videre til min kone. Min kone har ikke haft kontakt til onklen i mange år og har ikke skrevet under på noget så spørgsmålet er , hvad gør vi. Med venlig hilsen Flemming Faltz

 99. Henny pedersen

  Hej .drejer sig om min kærestes x kone hun lyver over for alle om os og deres fælles børn .har brugt min kærestes navn osv til bestille ting så vi står med regningen .har varet i over 2 år nu tror du nogen sinde det høre op .Hun vil slet ikk sammenarbejde .De har fællesforælder ret .kun kræver ind men får børnepenge .ved snart ikk hvad vi skal gøre

 100. Peter

  Hej

  Jeg har blevet bortvist fra min arbejde i Dansk Supermarket og til mødet jeg var i fik jeg at vide, at der er tavshedspligt. Men jeg har nu fundet ud af at nogle af mine tidligere kollegaer har fået af vide hvorfor jeg er blevet bortvist. Er dette ikke brug på tavshedspligten og kan jeg gøre noget?

  Mvh

 101. Troels Busk

  Hej

  Min kone og jeg købte sammen med resten af familien, en Mac Book Pro til hendes datter Josefine, til hendes konfirmation, hvilket hun havde ønskede sig. Josefine bor til daglig hos sin far. Der er delt forældremyndighed. Josefine ønskede sig 2 gode fester, frem for 1 dårlig. Det blev naturligvis indfriet og det er så her Pc`en kommer ind I billedet. Josefine skal hjem til sin far 2 dage senere. Hendes far er direktør med stort D og er meget manipulerende. Han får overtalt Josefine til, at sælge hendes nye pc, velvidende, at vi ligger inde med emballagen, kvitering samt garatibevis, samt købt I min kones navn. Han har henvendt sig til Bilka´s elektronik afdeling og fået dem, til at udstede et nyt garantibevis og kvittering.

  Vores spørgsmål går så på, hvorvidt dette overhovedet er lovlig og kan vi på nogen måde hjælpe Josefine?. Retfærdighedvis skal det dog nævnes, at han har sat pengene fra salg af computer ind på en lukkede konto til Josefine, med henblik på senere selv, at købe en computer til hende for pengene, en konto som kun han kan råde over.

  Venlig hilsen
  Dorthe og Troels Busk

 102. allan christiansen

  jeg har købt inventar i en butik af den forige forpagter men kan ikke få lov til at hente det for den nye forpagter da hun mener at det er hendes jeg har regninger og kviteringer på inventaret og den gamle forpagter som vidne hvad kan jeg gørre m.v.h allan

 103. Jesper Stensen

  Jeg har solgt mit hus og medsolgt min i 2001 for kroner 9.000,- købte garage, der er opført på grundejerforeningens fælles-parkeringsareal (kvittering haves).
  Carporten eller brugsret er ikke tinglyst min matrikel, og intetsteds (lokalplan, grundejerforenings-vedtægter, generalforsamlings-referater etc.) står der nævnt, at jeg ikke kan videresælge min garage. Huset har været til salg i 2,5 år og først da solgt-skiltet kom op, blev jeg af et bestyrelsesmedlem gjort opmærksom på, at “din garage ikke kan sælges”, hvilket i dén grad er kommet fuldstændig bag på mig, da jeg jo i god tro købte den i 2001 og min hus-køber i god tro har købt den af mig. Det stiller os begge i en akavet situation. Har bestyrelsen uden skriftlige generalforsamlings-vedtagelser lovhjemmel til at “ulovliggøre” mit salg? Andre har før mig købt eller fået overdraget garager ved køb af deres hus. Hvordan stiller jeg mig?
  Med venlig hilsen
  Jesper Stensen

 104. Tinna

  Hej
  Min tidligere ægtefælle er af statsamtet dømt til at betale Ægtefællebidrag, han har tabt ankesagen da sagen ikke var rettidig anket, han har aldrig betalt bidraget og har nu meldt sig konkurs, er pengene nu tabt for mig. Med venlig hilsen
  Tinna

 105. lone herskov

  vi sad lige og snakkede om vores fælles nye bil Min samlever er enkemand og jeg fraskift . Vi er 63 og 53 år. vi har købt en fælles bil til 150.000kr. Begge har skrevet under på lånet og købskontakten, men i følge skat stå den i hans navn. Kun en kan stå som ejer siger de. Hvad nu hvis han falder om, står jeg så kun med gælden og ingen bil ? og omvendt falder jeg om, kan mine børn så ikke gøre grav på noget ?
  med venlig hilsen lone

 106. Michael S

  Hej jeg står i den situation at jeg skal giftes med en Thailandske kvinde. Men vil gerne have lavet en særeje på engelsk over det jeg ejer først. Er det noget jeg selv kan gøre? Eller skal jeg bruge en advokat til det?
  På forhånd tak.

 107. Ole

  Kan en gælds sag via fogderetten blive forældet , hvis , efter hvor mange år ?

 108. Conni

  Hej Halfdan. jeg står mit i en skilsmisse og vores hus står til salg. Min mand er amerikaner og amerikansk statsborger og har fast opholdstilladelse i Danmark. Jeg opdager nu, at han tænker at rejse til USA og har fået job der, hvordan står jeg stillet mht salg af hus ? Håber på hurtigt svar.
  Mvh Conni

 109. Vicki Søgaard

  Hej Halfdan.
  Jeg står i den situation at, jeg skal igennem en klage og erstatningssag, med mig som den klagende part. Men jeg er ikke lige er så stærk i sådanne papirsager, og i den forbindelse er nødt til at have lidt hjælp til det, men desværre ikke, som førtidspensionist har så mange penge at gøre med til advokathjælp. Hvad kan jeg gøre ?
  Med venlig Hilsen Vicki

 110. Nete

  Hej
  Vi har underskrevet skilsmissepapirerne og lavet bodeling. Vi mangler nu at få samværsaftalen på plads. Jeg skal være samværsforældre. Problemet er nu at jeg har lejet et rækkehus fra den 1. august og har flyttet mine ting derover. Jeg har ikke flyttet folkeregister adresse endnu da min advokat siger at jeg ikke må gøre det endnu før samværsaftalen er på plads, da jeg ellers vil miste alle rettigheder. Mit spm er nu om jeg må overnatte i rækkehuset indtil samværsaftalen er underskrevet eller om jeg skal blive boende i nuværende hus med min eksmand indtil den er underskrevet. Min advokat holder desværre ferie indtil mandag og aftalen er til gennemsyn hos advokaten. Aftalen får jeg nok senest retur tirsdag. Mvh Nete

 111. Preben Hansen

  Hej.
  Vi vil høre hvordan min kone er stillet, hvis jeg falder væk. Vi har fælleseje, huset er bygget i ægteskabet, men står i mit navn, overgår det til min kone? Vi har ingen gæld, og har været gift i 41 år.
  Mvh.
  Preben

 112. hansjørn jepsen

  Kan man få hele arbejdsmarkedspensionen udbetalt

 113. Josephine Nyubeyu

  Hei,
  Jeg har en venninne som har samboer de er veldig forelske men han har ikke oppholdstillatelse i Norge. Han har fått tre avslag men han bor fortsett i norge og hun lurte på om de kan gifte seg utland og søker om familieforeninger i Norge? De har et barn fra før og hun er gravid.

 114. Merete

  Hej.
  Min mor på 72 år har været nødt til at sælge sit hus pga. at hun ikke kunne betale afdragene på de afdragslån som udløber d. 31.12.15. Hun kommer fra huset med en gæld på min. 150.000 kr. Hun er pensionist og får udbetalt 9500.00 mdr. Kan banken forlange at hun sælger sin bil (som ikke har nogen værdi da den er gammel) ifb. afbetaling af gæld.

  På forhånd tak for hjælpen.

  Med venlig hilsen Merete

 115. Anne Svensson

  Jeg har en datter på 21 år, der er autist og retarderet i middelsvær grad. Hun bor på institution. Jeg er personlig værge, og ønsker at varetage hendes helbredsmæssige interesser, inden opstart af medicinsk behandling endsige alternative behandlinger, så min datter sikres det frie valg i sundhed. Er det muligt, at udfærdige et juridisk dokument? Med venlig hilsen Anne Svensson

 116. fadil kucuk

  hei jeg er gjört asyl söker ı norge etter jeg fikk Arbeidstillatelse og jeg jobbet to arr ı norge.mellom den tıd jeg treffet med mın kona.vi först pröve gift ı norge men ekteskap kontor sag dere kan ıkke gifte ı norge fordı jeg har ıkke tyrkısk pass den tid. etter jeg spörte til udi hva kan vi gjöre udı sag du kan gaa til dın land og du kan gıfte deg etter p du kan kommer tıl norge mellom kort tid.jeg spörte udi hvıs jeg gaa til mın land selv jeg skal faa fem arr utvisning farbud?udi sag tıl du skal ıkke faa fem aar utvisaning farbud men etter jeg reiste tıl tyrkıa jeg fikk fem aar utvısnıng farbut.jeg reiste til tyrkia 2011 men naa udi sier at du kan ıkke kommer för 2018.jeg ıkke forstor hvorfor jeg fikk 7 arr utvisnıng farbud. jeg har en datter i norge og barnavern tatt mın barn agso.hvordan jeg kan slutte mın utvısnıng farbud ?hvis jeg kommer illegalt det skal blir problem? du eller dere kan gi en meg sevare?

 117. Steen

  Jeg fik en hårtransplantation i 2014. I forbindelse med indgrebet, som kostede kr 39,000, fik jeg en skriftlig garanti på, at såfremt resultatet ikke var tilfredsstillende 8-9 mdr senere, ville klinikken tilbyde et nyt indgreb gratis. Uheldigvis blev klinikken solgt imellemtiden, og de nye ejere foretager ikke hårtransplantationer, og den tidligere ejer, som har underskrevet min garanti, vil ikke hjælpe?
  Hvordan er reglerne for erstatning, når garantien er udstedt i klinikkens navn og personligt underskrevet af den tidligere ejer?
  Jeg er egentlig ikke parat til at skulle igennem endnu et indgreb med et potentielt utilfredsstillende resultat. Jeg er mere interesseret i at få en økonomisk erstatning.
  mvh. Steen

 118. Charlotte Knudsen

  Hej Halfdan og co.
  Jeg ved ikke hvordan jeg skal forholde mig til den situation som jeg føler mig klemt i.
  Jeg har en datter på 8 år som ikke har lyst til at skulle hjem til sin far om 14 dage, da han blev sur sidste gang hun var der og denne episode har skræmt hende. Jeg vil ikke tvinge hende til at skal hjem til ham men det mener han man skal, for han har den indstilling at når han skal have hende så skal han have hende lige meget hvordan hun har det og hvor trist hun bliver, som sagt vil jeg ikke tvinge hende, hvad skal jeg gøre?
  Hilsen Charlotte

 119. Stiig Larsen

  Hej …
  Har et problem som i forhåbentlig kan guide mig i.
  Har en bolig / lejelejlighed med en uopsigelig lejekontrakt frem til 1.2.2016.
  Grundet diverse udfordringer med udlejer har vi besluttet at fraflytte før tid. Vi er i den situation at vi har fundet ny bolig pr. 1.dec 2015 og vil gerne fraflytte d. 30. nov. 2015.

  Hvorledes forholder vi os i forhold at komme ud af kontrakten pr. 1 dec. 2015 ?
  Vi har et depsositum på 3 måneder som i princippet er nov. dec & jan måned – hvorfor der ikke betales yderligere husleje i kontraktperioden.

  Vi har allerede en ny lejer som gerne vil flytte ind pr. 1 dec. 2015.

  Hvorledes er vi stillet overfor udlejer – således vores 2 sidste måneders husleje ikke bare forvinder ned i lommen på udlejeren ?

  Mvh
  Stiig Larsen

 120. Ricco Røgild

  Hej med jer. For ca 3 år siden købte min kæreste og jeg et hus. Banken ville at vi tegnede krydsforsikring og det gjorde vi jo så men vi har også en krydsforsikring igennem vores pensionsordning. Vi er pt ikke gift så hvordan forsikrer vi os bedst og vores børn i tilfælde af dødsfald.
  Jeg har du drenge på 9 og 12 år og hun har 2 piger på 18 og 23 år.
  Vi føler at vi bare betaler for noget som vi ikke ved om det hjælper os i den sidste ende.
  Jeg håber i kan hjælpe os. På forhånd tak Kasia og Ricco

 121. Bjarke Andresen

  Hej. Er lige nu i behandling hos fysioterapeut. Inde i forløbet mr scannes mit knæ. Det viser sig at i 2011 fik jeg en skade i mit knæ som jeg nu skal opereres for. Skaden opstod ved at jeg faldt ned i et dybt hul. Hullet er der faktisk stadig( på kommunens grund), hullet er fra da man fjernede gadebelysning. Kan jeg søge erstatning så mange år efter, og hvordan skal jeg forholde mig? Mvh Bjarke Andresen

 122. John W. Sørensen

  Jeg har noget gammelt anpartsgæld som har plaget mig i 23 år – jeg får et brev en gang imellem fra et firma der kalder sig intrum justitia – jeg går ud fra at det er et firma der har købt gælden ?.
  Nu truer de mig , at hvis jeg ikke underskriver en skyldnererklæring smider dig mig i Fogedretten og til sikkerhed for tilgodehavende gives samtykke til transport i overskydende skat for indkomståret 2012 2013 og 2014 – kan de det ?
  Jeg kan oplyse, at jeg ikke ejer noget som helst.

 123. brian nielsen

  hej jeg skriver til jer fordi jeg har nogen spørgsmål til jer….

  jeg gik ned med stress og svær depression igen i oktober i år. og lå på glostrup psykiatrisk center…har været syg siden 2012 pga svær depression….i den forbindelse via min arbejdsgiver fik jeg pga tab af erhvervsevne 216000 kr…men kommunen har stoppet min kontanthjælp da de mener det er en formue…så er det jeg spørger om de kan det.for jeg har selv læst og snakket med forsikringselvskabet som også siger det ikke er en formue.da det er en godtgørelse for min sygdom.det er udbetalt på check og sat ind på en anden konto for sig selv…det bliver kaldt invaliditet sum…men håber i kan hjælpe så jeg kan bruge jer til og kører sagen for mig…

 124. Kenneth Alsted

  Til rette vedkommende

  Jeg sidder i en uholdbar situation, som jeg er bange for kan føre til en tvangsauktion.

  Jeg blev i 2011 skilt fra min mand. Vi havde et sommerhus sammen, som jeg siden juni 2013 har stået 100% for både praktisk og økonomisk…. Jeg fik i januar 2014 dispensation til bruge det som helårsbeboelse, da jeg er indvalidepensionist efter en arbejdsulykke.

  Jeg har ingen kontakt overhovedet med min eksmand, men er heletiden angst for “hans næste træk” i det han som medejer jo har nogle rettigheder.

  Da min indkomst er førtidspension, kan jeg ikke få lov til at købe huset selv af lånegiver.

  Kan jeg overhovedet stille noget op?

  Vh. Kenneth Alsted

 125. elahe

  hej
  jeg er meget problem med min nyt live, det er så lange historie, derfor jeg vil bede jer , at hjælpe mig hurtig ,
  det er så vigtig , hjælpe mig hurtig , jeg her mist mit børn , o de har flyttet hos deres far , min eksmand har gjort masser probelm til mig , jeg har ikke mulige at få hjælpe, jeg er så ensom , og alene i danamrk , uden familien , og penge ,
  min mobil 715 9423

 126. Jan Thomsen

  Hej mig og min ex har besluttet at hvis jeg kunne overtage gælden i huset, ville hun hjælpe økonomisk i en periode har det på skrift med begge vores underskrifter, samt har hun skrevet under på at der er lavet en bodeling det forlangte BRF er sådanne dokumenter gyldige.
  hilsen jan

 127. Birgitte Hvid

  Hejsa!
  Min ægtefælle har netop vundet ankesag mod kommunen vedr. stop af sygedagpenge. Hvor lang tid må der gå, før kommunen skal indbetale pengene til os?
  Med venlig hilsen
  Birgitte Hvid

 128. Cecilie Geisler

  hej.
  jeg har fået 2. graders forbrændinger på min ryg af at falde i søvn op ad min radiator. jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, for det er noget der kommer til at være der for livet da man sjældent heler pænt efter sådan en skade. er der noget i kan hjælpe mig med i den her situation?

 129. lasse

  Hej. jeg har et firma som har en pakkeaftale med GLS. Jeg har d.9-11-2015 sendt en pakke til en værdi af 6000 kr. jeg har et dokument som er stemplet og underskrevet d. 13-11-2015 for den indleverede pakke hos den lokale GLS pakkeshop. Pakken er blevet væk og GLS vil ikke yde erstatning for denne pakke da de siger at underskriften først er sat d. 13-11 og ikke d. 9-11 hvor pakken er indleveret. Hvad kan jeg gøre for at gøre krav på erstatning for den manglende pakke som de ikke vil erstatte? Mvh. Lasse

 130. Katrinr langgaard

  Jeg er en pige på 18 år, og da jeg var 17 indgik en lejekontrakt med 2 andre.
  Jeg har aldrig betalt husleje igennem min konto.
  Jeg vil gerne flytte nu, og vi skal alle underskrive at jeg skal flytte, men det vil de 2 andre ikke, kan jeg gøre noget ved det

 131. Sascha Pedersen

  Halløj 😊
  Jeg har fået brev fra fogedretten mht gammel lejlighed.. Jeg har fået besked om at jeg skal betale 8.000 noget kr til min gamle udlejer for oprydning osv.
  Det hele startede med at han lovede at tømme kælderrummet efter 14 men gjorde det ikke, det var så hvad det var men så lidt efter gik mit køleskab i stykker og jeg ringede og ringede uden held, jeg mistede mad for omkring 2.000kr 😕 Så jeg prøvede at tilbageholde husleje i forsøg på at han ville kontakte mig men jeg hørte først noget efter 2 måneder, hvor han så fortalte han havde været inde i min lejlighed og kigget i min post, UDEN tilladelse.. Jeg forklarede ham at jeg havde prøvet at kontakte ham og at det ikke var iorden at han gik igennem min post og ind i min lejlighed men han virkede bare ligeglad og jeg fik af vide at jeg skulle flytte med det samme og jeg blev virkelig nervøs og bange, for hvad f*nden gav ham ret til at luske rundt i min lejlighed, heldigvis havde jeg været hjemme ved min far om aften for der har han også været inde og luske og rodet mine ting igennem.. Jeg valgte så at flytte den første weekend jeg kunne… Jeg hat prøvet at snakke med fogedretten men de lytter ikke rigtig men jeg har virkelig brug for hjælp i sagen eftersom jeg også er gravid og ikke kan klare presset..

 132. Charlotte Skovbak Jensen

  Har et spørgsmål.

  Min kæreste og jeg er ikke gift og vi bor sammen.

  Han tjener meget mere end jeg gør. Vi har derfor lavet en samlivskontrakt. I den står der han får alle tingene i lejligheden til gengæld for at jeg får 25000.

  Hvis vi går fra hinanden nu vil han så kunne forlange jeg betaler for de julegaver vi allerede har købt? Jeg er meget presser økonomisk da jeg er på sygedagpenge. Så jeg ville aldrig have haft råd til så dyre julegaver hvis ikke han var der. Jeg har sagt han kan beholde dem. Men vil trække dem i de 25000. Hvilket jeg på ingen måde kan have råd til hvis jeg skal finde lejlighed og møbler og det hele for 25.000 uden jeg får noget med overhovedet. Må han godt det når vi har den kontrakt og gaverne er købt inden forholdet er afsluttet?

  På forhånd tak

 133. Henry Kuus

  Jeg er 64 år, jeg er teknisk insolvent ca 400000,-, hvis jeg lader mit hus gå på tvangsauktion, kan de rører ved mine pensioner?????

 134. Camilla

  Hej! Min eksmand skylder mig efterhånden over 100.000 kr i forhøjet børnebidrag da han ikke har betalt en krone i de sidste 3 år, det har været gældende. Udbetaling Danmark har bedt SKAT om at inddrive men jeg var offer for EFI, hvilket gjorde at min sag ikke kom med i den løn-indeholdelse der var på ham. Nu er han så flyttet til Norge og efter det jeg kan forstå vil det tage lang tid før SKAT vil have mulighed for at kræve på mine vegne hos den Norske SKAT. Min eksmand er fuldstændig ligeglad med aftaler osv. så af erfaring tænker jeg at det kun er SKAT der duer da de kan lave en lønindeholdelse….for det kan man vel ikke som enkeltperson, vel?
  Jeg ved, at han inden længe arver nogle penge i Norge og overvejer om jeg da skulle sætte en advokat på sagen. Jeg har dog ikke økonomien til at betale for en advokat uden at jeg får nogle af de penge han skylder mig og spørgsmålet er vel også om det kan betale sig?
  Jeg har forsøgt at Google mig til et svar men har ikke kunne finde noget tilsvarende mit problem…
  På forhånd tak for hjælpen
  Mvh

  Camilla

 135. sofie

  Hej

  Jeg er gift og har fuldstændig særeje min kone har været mig utro og solgt hendes bodel nemlig huset vi bor i . Må hun det derudover har hun solgt alt indbo ( Ting jeg har gået og købt for de penge jeg selv har tjent. kan jeg ikke kræve at handlen med indbo skal gå tilbage . glemte at nævne at vi har børn sammen

 136. Helle S B L

  Jeg har fået en skrivelse på at jeg kan få min alderspension udbetalt d. 4/3 -2016, hvor jeg fylder 60. Jeg får førtidspension. Min alderspension står i Nordea, hvor jeg skylder ca 600.000 kr. Jeg har min konto i Handelsbanken. Jeg betaler ikke på gælden, da jeg har skrevet under på at det ikke er muligt for mig. Kan Nordea forlange at få de penge jeg kan få udbetalt, til at betale af på gælden ?

 137. jan m sørensen

  Hej jeg har lige været i foged retten vedr fælles bank gæld er blevet skilt og ex kan ikke betale nu har de taget pant min indskud hvid jeg flytter de vil tage pant i min løn hver til den førsteret har 7000 til mig og mine 3 børn jeg har 7 -7 . når det har gået fogedens vej jo kan de det ?? Jeg har jo desvære ilke mulihhed for og hyre en advolat Jeg har sagt jeg gerne vil lave en aftale hvid de deler gæld men det vil de ikke for så er de ringer stillet jo Det dreje sig om 350000 i banken men så skylder vi også brf 940000 kr efter en tvangsaktion ?? . Hvornår kan man søge gælds sanering og ville jeg kunne få det når Jeg har job?? Håber at høre fra jer mvh jan

 138. K.Jakobsen

  Håndværkerfradrag.
  Jeg bor i en andelslejlighed og vil spørge, om andelshaverne kan gøre brug af håndværkerfradraget for arbejde/vedligeholdelse (kun arbejdslønnen) betalt af foreningen? Således at det samlede beløb bliver delt mellem alle andelshavere.Hver især indberetter selv beløbet til skat.Betalingen for arbejdet tages ud af vores budget, som vi indbetaler til via vores husleje. Arbejdet er f.eks.: udskiftning af punkterede ruder, rep. af elevator osv. Mvh K.Jakobsen.

 139. Frede Nielsen

  Hej
  Er ved at flytte hjem til dk igen under eu reglen..min kone er fra Kenya men få opholde efter eu reglen da hun har ophold efter denne regln i holland sammen med mig og vores børn…Mit spørgsmål lyder… Må hun være den som køber vores hus vi har særeje Det har vi lavet for at sikker vores børn og min kone mod problemer skulle jeg dø på den måde skal der jo ikke laves noget om eller betales noget til staten osv…Kan ikke findet andet end at statsborge fra eu godt må købe samt at man må købe hvis man har opholdsbevis som eu borge… mener jo at reglerne siger at man som familie medlem til en eu borge er at opfattes som værende eu borge og derfor godt må købe helårs bolig i Danmark..
  Mvh
  F,Nielsen

 140. Hedda Raun

  Vi har opsagt vores lejemål. Jeg har sendt opsigelsen pr anbefalet post og kan se at udlejer ikke har hentet brevet på postudleveringsstedet. Hvordan står vi i en sådan situation. Brevet er sendt den 22.1.2016 med opsigelse til 30.4.2016. Kan vi regne med at det er rettidigt hvis ikke han henter brevet?
  Mvh Hedda

 141. Hanne

  Jeg står i den situation at vi har fået en kæmpe stor vand regning på 20.000kr for 1 år . regnet ud sammen og det passer ikke til vores 2 personers forbrug . vandforsyningen påstår det er pga en dryppende vandhane eller toilet med det fungere fint intet drypper . jeg bor idag boligselvskab og min ejendomsmester har tjekket vores række hus på alle måder . jeg og ejendomsmesteres mener at det er en fejl på den måler/ det tekniske , eks et tal der hopper på måler viseren . det påstår at jeg skal betale for at få en ny aflæsnings måler installeret til ca 3000-4000 kr . det er fuldstændig urealistisk . de priser , og detter forbrug . Mit spørgsmål hvor står i forhold til de regler der er inden for jeres område i en sådan sag ? hvordan gør jeg … min situation e rligeledes at jeg er ledig pædagog på kontanthjælp .
  mvh Hanne 😉

 142. Morteza

  Hej

  jeg bor i valby – næsten 10 år — nu selskabet vil renovere lejligheden …

  den renovering vil forgår når jeg bør der .. og de vil renovere min soveværelse og min køkkenet og wc —

  og de peresser på mig og ture mig med bød og økonomisk konsekvenser — men jeg synes det er skadelig og mig og min kærester som er gravid 6 måneder skal bor i lejligheden under renovering … og problemet er her …

  de siger at jeg bør i stue .. men min soveværelse stå i min stue ….og alt forgår i stue ..lam og støv og dørene o vindurene stå i stue —– hvordan vi kan bør i den stue med den lam og støv og medarbejderne kom og går i stue ??

  jeg vil ikke adgang til den skadelig arbejder i lejligheden ….

  hvad i synes om det ?? hvad jeg kan gøre ?
  de ture mig .. de vil adgang til min bolig ,, om 2 time ,,, vil høre fra jer hurtigt muligt … 🙂

  mvh Morteza og Lisbeth

 143. Ove Mortensen

  jeg har lige betalt noget gæld ud og jeg har rykket flere gange gennem de ca 10 år jeg har afdraget min gæld, for at få at vide hvad det er for gæld jeg her afdrager og da jeg havde betalt min gæld vil jeg gerne vide hvad det er for gæld og så får jeg at vide at det kan jeg få at vide om 5 år det er et advokat firma som har overtaget en gæld som et andet advokat firma fik mig til at afdrage, men da jeg rykkede det firma sendte de den gæld de påstår til et andet advokat firma ,de kunne åbenbart ikke bevise den gæld de havde sendt til mig og nu har jeg betalt det gæld ud som de ikke kan bevise og mit spørgsmål er nu da jeg har betalt gælden ud, vil jeg jo gerne vide, hvad det er jag har betalt og så modtager jeg en mail hvor der står at det må de ikke sige før om 5 år undskyld men kan man sende en gæld ud uden at sige hvad det er og så vente 5 år med at få at vide hvad det er, jeg har sendt til flere myndigheder for at få at vide, hvordan jeg skal forholde mig, men har først lige sendt det så har ikke hørt noget endnu
  med venlig hilsen Ove Mortensen

 144. Inger Lise Boysen

  Hej.
  Mit spørgsmål er: en person, der får tilbudt gratis Bolig, Elforbrug, forbrug af Varme og Vand, får denne person stadig fuld Folkepension.
  Hilsen Inger Lise
  Tak for at I vil svare

 145. Annemette Andersen

  Hej jeg har en bil finansieret dog mistede jeg mit kørekort i februar 2015 har forsøgt at tage det men dumpede det skruen uden ende jeg ser mig ikke- i stand til at spare op til et nyt kørekort eller andre ting , samtidig jeg afdrager på en bil jeg ikke bruger. Det skal siges jeg har været i dialog med finansierings selskabet fordi jeg ved der findes en gammel regel om at man bare kunne aflevere nøgler bil og papirer tilbage og man var gældfri dette blev afvist af finansierings selskabet , så langt så godt kanni hjælpe ? Mvh Annemette Andersen

 146. Anette Hansen

  Jeg skal giftes om ikke så længe. Vi taler en del omkring vores pensioner – dem vi betaler til via arbejdet, vil den anden få udtalt dem hvis en af os dør og i så fald over hvor lang tid får man det.
  Skal man begunstige den anden hvis det ikke skal tilfalde vores børn? vi har ikke fælles børn.
  Håber på et hurtig svar.
  På forhånd tak.

 147. kirsten karvits

  da min mor gik bort sidster år betale jeg bedmaden 13,330 og har en rest på 13,400,90 han bliver ved med at kontak mig på t.l.f jeg følger mig troden af ham han skiver at han vil hente mig så vi kan køre i banken
  derfor vil jeg høre om han må det
  jeg vil godt betale ham men nu har jeg se mig sur på ham da han bliver ved med at skiver til mig
  jeg er på kontanhjælp
  på forhånd tak
  v.h
  kirsten karvits

 148. tina

  God aften jeg sidder og snakker med min veninde om hvis nu man har et misligholdt banklån om den så har ret til at tage pengene hvis personen arver. Banklån er mere end 10 år gammel og er et fælles lån med hendes e mand.

 149. Chris.

  Hej,

  Jeg har et spørgsmål, som jeg meget håber, at I kan hjælpe mig med at svare på.

  Min mand og jeg har for et par uger købt (skrevet under på) et hus, som vi skal overtage d. 1.7.. Vi har ikke solgt vores andelslejlighed i indre by endnu, da den stiger i værdi om en uges tid og vi af banken har fået lov at vente med salget ind til dette er sket.

  Problemet er,, at vi af forskellige afgørende årsager, desværre virkelig har fortrudt vores køb af huset!!! Det er rigtig, rigtig hårdt og frustrerende!!!

  Derfor er mit spørgsmål til jer følgende:
  Ved I om der på noget som helst måde, er en vej, hvorpå vi kan komme ud af købet af huset ? Eller kan vi allerede nu (fx. via selvsalg) selv sætte den til salg, selvom vi ikke har overtaget huset endnu? (det skal ske den 1.7.) Og hvor meget vil det evt. komme til at koste, giver af komplikationer mm?. Det skal i den forbindelse siges, at der var rigtig mange som gerne ville købe huset udover os…. så forhåbentlig ville der hurtigt være en meget interesseret køber!

  På forhånd mange tak for hjælpen!

  Mvh. Chris.

 150. Laila Mikkelsen

  Hejsa vil høre kan min mand lave særeje vi har været gift i snart 14 år for tre år siden startede han eget virksomhed nu snakker han om at han vil have særeje på virksomheden kan han det uden jeg skriver under

 151. Malene hansen

  Jeg har købt en tlf hos elgigant den 30/11 15 .den 10/02 16 sender jeg den til Rep hos elgigant , der er dårlig lyd i tlf jeg får den afhentet da jeg ik selv har mulighed , der går 3 uger før jeg har tlf i hænderne og ser den er skadet mere end ved første Rep .så den 18/03 16 sender jeg den til Rep og forklar hvad der galt med tlf jeg har faktisk bare tændt den og kan se at den flakker i farverne ved brug af home knappen og at glasset er løst i højre hjørne . Jeg mailer jævnligt med værkstedet som vil sende tlf tilbage i samme stand ,jeg er ik enig ,men det er deres beslutning da den har lidt overlast siger de ( men det jo ik mig der har lidt den overlast ) den 14/ 04 16 modtager jeg en SMS at min tlf bliver sendt tilbage fra værksted jeg spørg ind til om den er lavet , da svar de på mail d 140416 til at tlf har fysisk skade og derfor at rammen er skæv og skaber fejl ,jamen rammen var ikke skæv da den blev sendt ind jeg svare hov den var ny de har på intet tidspunkt nævnt at rammen er skæv ny skramme elgigant har påført min tlf ,hverken kundeservic eller værkstedet har nævnt skævhed i rammen , den 16-04-16 skal jeg afhente min tlf der ik er lavet eller nogen fejl er udbedret på den ,jeg nægter at tag imod tlf og vil har sendt den ind igen da der er opstået den ny fejl /skramme på min tlf at den nu er skæv i rammen og det er der for den fejler ,jeg får direkte afvise at de godt kan sende den ind men da jeg ik har indlevet fra første Rep til anden Rep inden for 48 timer og fejlen min egen men det har jeg ik haft mulighed for og jeg mener ik man kun man har 48 timer de kan så heller ik bevis det der oppe i elgigant kan det være rigtig at man intet kan gøre da den bliver sendt ind tredje gang nævnes heller ik at rammen er skæv vh Malene

 152. Hans Friis Lund

  Min mor er lige død på plejehjem. Hun er ugift og alene. Hun har ‘en søn (undertegnede). Kan jeg blive fritaget for at arve hendes landhus der er usælgeligt og ubeboeligt.

 153. Salgseleven

  Hej Halfdan.
  Hvis man ikke har mulighed for at få hjælp fra HK i forbindelse med en ikke-gældende ophævelse af ens elevkontrakt, er der så andre muligheder for at få gratis advokathjælp ved sådanne sager?

 154. Gitte Andersen

  Hej

  Jeg har bare et generelt spørgsmål.

  En retsag vedrørende retten til bl.a. privat fællesvej, og hvorvidt hæk er plantet i vej.

  Såfremt afgørelse lyder på at sagsøgte skal åbne den private fællesvej og ligeledes flytte hæk i vej, og de så ikke overholder rettens afgørelse, hvad sker der så? Får de dummebøder eller hvordan foregår det?

  Her taler vi jo om en sag som i forvejen har stået på i et år, inden retsagen, som er nu her den 5. og 6. juli. Det ville derfor være ulideligt med tanken om, at sagen skulle trække ud yderligere…

  Mvh. Gitte

 155. Elisabeth Larsen

  Jeg har boet til leje i 10 mdr.og nu blevet sagt op med 1 års varsel-det er jeg frygtelig meget ked af…men husværten begrunder det med at det er et anpartselskab der ejer det og det skal nu opløses da de er blevet uenige…Er det opsigelses grundlag i orden????

 156. Afra

  Hej
  Jeg vil gerne have jeres hjælp , fordi jeg var i arbejde i ca 12 år og lige pludslig fik jeg brystkræft for to år siden og blev operede og så var jeg på sygdagpenge Efter ca to år fik jobcenter i hvidovre hvor jeg bor tilbudet mig jobafklaringsforløb og nu skal de sende mig til jobprøvning for at vende mig tilbage til arbejdsmarket , men det er hårdt for mig og jeg kan ikke finde mig i jobbet lige som før
  Vil gerne ved hvis der er en lov eller en mulighed at søge førtidspension og hvordan????
  Håber at hørrer fra jer
  Med venlig hilsen Afra mohamad

 157. Yvonne Seibt

  For “mange” år tilbage var jeg au-pair i USA. Jeg mødte manden derover (Amerikaner), som jeg troede jeg skulle dele resten af mit liv med. Jeg blev gravid og rejste hjem til Danmark. Han kom kort tid efter til Danmark og var med til fødslen af vores datter. Han havde kun 3 mdr opholdstilladelse og rejste hjem igen. Mange ting skete, som gjorde at vi sluttede forholdet. Jeg startede på uddannelse på SU og søgte derfor om børnebidrag gennem kommunen. Dette fik jeg, indtil vores datter blev 18. Hendes far, som bor i USA har aldrig betalt noget, ej heller har de haft kontakt. Min datter er i dag 22 år og har fået kontakt med sin far, hvilket er rigtig dejligt for hende. Hun er ringforlovet og planen er at hende og hendes forlovede skal giftes næste år. Hun vil gerne have sin far med til brylluppet- hvilket jeg jo godt kan forstå. Men hvad sker der hvis han kommer til Danmark og skylder børnepenge fra hele hendes opvækst? Bliver sådan noget forældet eller hvad er konsekvensen? Håber du kan give mig et svar. Med venlig hilsen Yvonne

 158. susanne

  kære advokathjælp
  jeg vil høre ad om flg.: min kæreste gennem 20 år, har bygget et sommerhus med sin søster. jeg står ikke på skødet men de to på skødet er søsteren og min kæreste. jeg har været samboende med min kæreste i 7 år, og vi har et barn sammen og bor stadig sammen i et fælles hus. hvordan er jeg stillet rent juridisk mht. til sommerhuset hvis min kæreste dør i morgen ? vi skal have papir på hinanden(giftes men vi er ikke så hurtige :-)) så mit spørgsmål gælder både i forhold til at vi lever som kærester papirløst og hvis vi bliver gift ? arver jeg sommerhuset eller skal jeg stå på skødet for, at arve ? mvh. susanne.

 159. Mia Gade

  Hej.
  Mit spørgsmål lyder:
  Min x mand og jeg er i gang med at få mig skrevet ud af vores fælles hus. Vi gav i sin tid 1,7 mill for huset men det er for nylig vurderet tii 1,5 (ifølge min x mand).Vi har gæld i kreditforeningen på 1,4 mill. Resten skylder vi i banken. Lånet i banken er et kombineret bolig- og forbrugslån. Mit spørgsmål går på om vi skal dele restgælden i banken 50/50 eller om det er mere rimeligt at han overtager en større andel, da noget af gælden jo har med huset at gøre. Han mener vi skal dele al gæld 50/50. Jeg er bare ikke sikker på det er rimeligt da det jo er ham der sidder i huset.
  Håber i kan svare
  Vh. Mia Gade.

 160. Henrik

  En ejendomsmægler vurderet vores hus og skulle i samme omgang have indsigt i vores økonomi. Han er også mailer for en familie der har hus tilslag, vi kender familien men det ved mailer ikke…. vi har så fundet ud af mailer har videregivet vores privat økonomiske oplysninger til denne familie. Må han det…?

 161. Marianne Jensen

  Hej. Københavns kommune har henvendt sig da de mener de mangler en færdigmelding og 0,5% af byggeomkostninger på en ejerlejlighed vi solgte maj 16. I 2006 købte vi tørreloftet over lejligheden af ejerforeningen og fik lavet tagterrasse og større boligareal. Stadskonduktørembedet blev i byggeperioden nedlagt og kommunen sendte ingeniørfirma ud og opmåle arealet da ombygning var færdigt. BBR i orden med det ekstra areal. Vi vær færdige ned ombygning i 2008. Kommunen jan ikke finde færdigmelding og oplyser at gebyr ikke er forældet hvis ikke vi har færdigmeldt for mere end 3 år siden. De har sågar kontaktet det firma der byggede overetagen men de gemmer ikke fakturaer i mere end 5 år. Vi er flyttet i hus og på loftet har vi tegninger og ingeniørberegninger osv. men hvordan står vi hvis vi ikke har en kopi af færdigmelding? Det en 9 år siden og de spørger om navne på sagsbehandlere og tilsynsfolk og det husker vi altså ikke. Mails har vi ikke da vores pc ikke overlevede flytning men har kontaktet formanden for ejerforeningen da meget blev sendt cc til hende. Vi lavede en drejebog til foreningen en slags tidslinie indeholdende hvornår og i hvilken rækkefølge gør man hvad i sådan en process hvor hverken kommune, ejerforening, arkitekt eller advokat helt vidste hvor man startede på sådan en sag. Hvordan står vi ift. kommunen i denne dag? Vi har færdigmeldt og vi kan huske at vi skrev byggeomkostning på blanket men hvordan vi fremsendte husker vi ikke og hvid vi ikke har en kopi hvad så? Kan kommunen efter så mange år virkelig bebyrde os at de har rod i systemet? Mvh. Marianne

 162. René Tandrup Hansen

  Hej

  Jeg har et spørgsmål, jeg som sikkert andre fatter ikke ens skat oplysninger, nu skal jeg af med “12000kr” og et eller andet og jeg er på fagforening “3F” og har været det snart 2 år, hvad kan jeg gøre som alm person for at finde ud af hvad der er rigtig.

  Med venlig hilsen
  René T Hansen

  • image description
   Ageras

   Hej René

   Jeg vil opfordre dig til at kontakte en revisor, for at få styr på dine skatteoplysninger.
   Du kan med fordel, få 3 uforpligtende tilbud fra revisorer ved at klikke her:

   Med venlig hilsen
   Malte, Ageras

 163. Tina Nyrup Nielsen

  Hej.
  Tænker, at hvis jeg kan få tildelt flexjob, som stadig er uvist. Har flexjobydelsen, så noget at gøre med, at jeg ved fagforeningen, kun er deltidsforsikret, dvs. at jeg ikke har ret til den fulde dagpengeret længere.
  Vh. Tina Nyrup Nielsen.

 164. Thomas Heldtberg

  Hej
  Jeg har opdaget at jeg har betalt licens for min ex kone i 4 år. Hvilke muligheder har jeg for at få mine penge tilbage, da det jo er rendt op i mange penge ? Kan hun nægte at betale dem tilbage til mig ?

  Jeg har i de 4 år så ikke selv betalt licens, da jeg troede jeg betalte for husstanden, men licens indehaveren står i min exkones navn, som selvfølgelig ikke bor i hustanden mere.
  Mvh Thomas

 165. Møllwr

  Hej
  Jeg har eksmand der ikke vil udlevere billeder af børnene som betyder meget for mig baby billeder det er nu 4 år siden han kommer med dårlige undskyldning i 4 år nu
  Kan jeg får hjælp til får kopi af børnenes baby billeder ?

 166. Harry

  Hej jeg har gammel gæld 45.000kr og har ikke modtaget anbefalet brev .om krav det er fra 1985. Har godt nok modtaget almindelig brev men har ikke lavet aftale…er det forældet vi harry

 167. Anda christensen

  Har to døtre, den ene skal arve mest mulig, den anden tvangsarv har selv meldt sig ud af familien.

  Men er det kun penge hun skal have en lille del af ? hvordan med indbo ?

  Kan vi selv skrive testement, og så få det gennemgået hos en advokat ?

  • image description
   Ageras

   Hej Anda
   Det er det samlede efterladte bo, hvoraf der skal udregnes og udbetales tvangsarv – dvs. både likvide midler samt indbo.
   Det kan I sagtens, men økonomisk set vil der ikke være den store forskel mellem at få en advokat til at udarbejde jeres testamente, sammenlignet med at få en advokat til at gennemgå et testamente i selv har udarbejdet.

   Med venlig hilsen
   Ageras

 168. Jens

  jeg har 2 pensionsopsparinger, som jeg ikke længere betaler til. jeg er hos den ene dog stadig omfattet af visse forsikringer, men vil gerne have min pension samlet hos den anden – jeg har så foreslået den ene at jeg skal have ca. halvdelen overført til den anden, men de tillader ikke at man splitter sin pension op – kan de det?
  vh jens

 169. Joan

  vi købte hus i 1976 været gift i 50 år af hvilken grund har kun min mand skrevet
  under på skødet jeg har muligvis været på arbejde nu har jeg erfaret hvis min mand
  kommer på plejehjem falder meget hjælp til mig fra økonomisk?skal jeg få mit navn på skødet eller skal vi lave testamente?

 170. Henriette

  Kære jer

  Jeg har en sag hvor en kreditorer har gjort udlæg i min hus depositum på ca 21 000 kr . Problemet er at indskydsbeløbet er lånt via privat lån og der blev ved indflytning udformede skriftlig aftale om at beløbet tilbagebetales til långiver ved flytning . Min udlejer ønsker dog på skrift at det er juridisk korrekt at depositum penge tilbagebetales til långiver og ikke til kreditorer . Jeg vil gerne vide hvad sådan skrivelse vil koste mig ?

  Hilsen Henriette

 171. Wolfgang tempel

  Jeg har en ven han doede i philippinen den 4 01 2014 han er gift med Lordes b Berg hans navn er Jorgrn Berg var Radio operator i Maersk line i over 45 Aar saa hans enke gaa her i Philippine fra Hus til Hus og spoere om Mad jeg forsoege hjelp hun vi har skrive til udbetaling Danmark og senern til Ankestyrelsen men foet inte svar den vie ved hun kan inte foet pension her men hun kan foet engangs beloebet fra 50000DKR de staa i loven og dene erstatning vente hun paa vie jeg ringte til udbetaling Danmark aviste meg en Dame henvente meg til dem de maske forstaa hun are over 70 Aar og kan inte arbjede mer saa kan en enke var mange aar gift med en danske soemand en hjelp fra staten bara hun bo i philippine jeg daenke hun har en regt til en smule erstadning var saa venlig og hjelp hun dem kan kontakt meg i dene e mail eller ringe til meg 00639397786073 jeg er her til ny aar den jeg rejse hjem til hamburg jeg vil bare hjelp hun venlige hilsen wolfgang Tempel cpr 0605391885

  om dem har spoersmaal kontakt meg tak

 172. Pernille AAkerman

  Kan min udlejer med 3 mdr. Varsling opsætte min husleje med 1300 kr (boligreguleringslovens paragraf 29 C jf.lejelovens paragraf 47) og samtidigt opkræve udligning af indbetalt depositum og 3 mdr. forudbetalt leje. det er jo en stigning på næsten 25% Der er ikke lavet forbedringer af udlejer i de næste 7 år jeg har boet i lejemålet. Dog har ejendommen fået nye vinduer sommeren 2016. Dette under den tidligere ejer. Nuværende ejer fremsendte ikke varmeregnskab for 2016, trods flere henvendelser fra både Kredit ankenævet (lejere i stue etagen) eller mig. Jeg forsøgte også at få regnskabet tilsendt fra aflæser.Huset er fra 1932 og det er mit køkken også….Al indvendig vedligeholdelse påhviler mig. mvh Pernille

  • image description
   Ageras

   Hej Pernille. Jeg vil anbefale dig at kontakte LLO (lejernes landsorganisation) eller den mobile retshjælp på 72119077.
   God dag.

   Mvh Ageras-teamet

 173. Ahmed Shakeel

  Dear Sir/ Madam
  My case is a bit complex. We have been in barsel so we decided to travel from mid July to end of December to spend time with family in Pakistan. So we decided to have a couple to stay in the house while we are away to avoid any bulgary if the house is vacant and to take care of the garden while were are away. On the basis that they would contribute with some of the house cost (so we had an oral agreement that they will stay until end of December we have a month security deposit transferred to my bank account).
  First of all they moved in immediately after we left the house ( on 19 of July without our consent) even though we agreed that they will move in from 1st of August.
  Now they informed us on 1st October that they are leaving on 1st of November and they are not going to pay the expenses for October month and we should utilize the security deposit of one month as the contribution for the house cost. Now we are outside Denmark and we wonder what actions can we take as now we want them outside the house and we would like to cancel their CPR registeration and fearing they may vandalize the house or steal goods from the house before leaving.
  Your kind response will be highly appreciated
  MVH
  Shakeel

  • image description
   Ageras

   Hi Ahmed

   You can try to call “den mobile retshjælp”. Thats free legal advice. They can be contacted on 72119077

   Mvh Henrik fra Ageras-teamet

 174. Johanna

  Hej
  Jeg bor i 6 år i Danmark med min mand og 3 børn.Min mor er pensioneret,og har sklerose, men bør i Rumænien.Jeg vil gerne tag hende hos mig,hun kan få gratis lægehjælp her i Danmark?har brug for økonomisk bevis?kan hun bor med os?
  Med venlig hilsen
  Johanna

 175. Dorthe Nielsen

  Må man gerne yde sin søn et familienlån med 10000 kr/måneden i en periode eller skal lånet udbetales som en engangs udbetaling.
  For at overholde reglerne om familienlån.

  Mvh
  Dorthe Nielsen

 176. ingelis stougaard

  Hvis min mand bliver enke og han så dør efter mig, hvem skal så arve efter ham?
  Jeg har to voksne piger, men min mand er ikke far til dem – arver de efter ham eller
  er det hans familie. Skal vi til at skrive testamente for at pigerne kommer til at arve ham?

 177. solveig øhlenschlæger

  Hej Halfdan.
  Jeg er blevet smidt ud af min mand, og er flyttet for mig selv. Han har hus og fast arbejde. Jeg er førtidspensionist. Vi har levet sammen siden 2005, hvoraf de de 9 år som ægtepar. Nu har jeg så hørt, at jeg har krav på halvdelen af huset’s værdi, da jeg har været med til at låne penge til fornyelse af huset, såsom nyt tag og køkken.
  Venlig hilsen Solveig Øhlenschlæger

 178. Helle Nielsen

  Hej
  Vil høre om man kan kræve en gave tilbage, efter at et forhold ophører..?
  Hilsen Helle

 179. Helle

  Hej. I går købte jeg nogle møbler online. Jeg havde en rabatkode fra en portal vi har adgang til via arbejdet. Efter at have lagt varerne i kurven, indtaster jeg denne kode og rabatten trækkes fra. Varene jeg køber var på udsalg. Efter købet modtager jeg også en ordrebekræftelse.
  Efterfølgende sender sælger mig en mail, at rabatten ikke kan bruges på udsalgsvarer. Denne oplysning fremgår via portalen hvis man trykker ind på et link. Ved andre butikker på portalen fremgår det tydeligt, at rabatten ikke kan bruges på udsalgsvarer. Dette er ikke tilfældet her – man får først oplysningen hvis man klikker på linket. Jeg handler i god tro. Oplysningen var ikke synlig, rabatkoden på 10% virker og jeg modtager ordrebekræftelse. Hvordan skal jeg forholde mig. Har sælger ret til at annullere handlen?

 180. Nadia

  Jeg har lånt 300.000 til min kæreste, nu er forholdet ved at blive opløst og han nægter self. At betale pengene tilbage. Jeg har fået lavet gældsbrev men han har aldrig fået det skrevet under. Hvordan inddriver jeg mine penge?

 181. Lennert Nielsen

  Kan man få tilbagebetalt børnepenge, når man fraskriver retten som far i en adoptionssag?

 182. Claus

  Hej, jeg er kommet i det problem at jeg i snart i en periode på ca. 4 år har haft kontakt med en kvinde fra Rumænien. som tiden gik blev jeg mere og mere glad for hende og begyndte at sende hende penge, vi har haft daglig kontakt i alle disse år. Men så begyndte det at gå skævt, hun var sammen med en anden mand og dette førte til at jeg har skrevet til hende at jeg ville kontakte familie og venner og sende dem videoer og billeder fra hendes gamle arbejde og hvad hun ellers havde sendt til mig. Jeg har dog aldrig lagt noget materiale af hende op nogle steder og har fortalt hende at det aldrig vil ske, men jeg har bedt hende sende mine penge retur, og så ville hun aldrig hører fra mig igen. Hun har nu skrevet at hun går til politiet og hendes advokat, og melde mig for chikane og afpresning, så jeg vil hører om jeg nu skal frygte at politiet kommer og sætter mig bag lås og slå. og sandheden er at jeg har skrevet meget for at få hende til at sende pengende, og nok presset lidt for hårdt på, men jeg har aldrig lagt noget op nogle steder selvom jeg sagde jeg ville

 183. Inge Bay Jørgensen

  Nu har jeg udprintet en pårørende fuldmagt verørende fast ejendom. Vi ejer et hus og det er min mand der står som underskriver af skødet. Så er det jeg gerne vil sikre mig i tilfælde af at min mand skulle blive syg. Vi er et ægtepar der har været gift i 51 år.
  Venlig hilsen Inge Bay Jørgensen

 184. Majbrit Jørgensen

  Jeg har et spøgsmål, det faktisk om omhandler mine forældre, jeg har bare lovet at finde ud af svaret.. mine forældre har været gift i 48 år, de har ud over mig en dreng, ( samt en der er død ) da de købte deres hus for mange år siden nu, blev min mor ikke skrevet på skødet, men hun står på lånet.. det jeg har brug for at vide hvordan står min mor idag ( ang huset ) hvis der sker imod alle odds skulle ske min far noget, ?
  de er jo i en alder hvor alt efter hånden kan ske..
  hvordan står hun med huset imod os børn, ?
  jeg har sagt at jeg tror at hun står bedst når hun er skrevet på skødet, hvis det bliver aktuelt, kan i oplyse hvad det vil koste,med det hele ?
  håber at i kan hjælpe med spørgsmålene, så der kan komme ro på 🙂

 185. Annika

  Hej
  Jeg vil høre om I kan hjælpe mig at finde ud af hvor langt tid en frist en kommune/sfo skal have for at lave en ændring.
  En kort fortælling
  Sfoen skriver et brev 6 dage før skolen starter at de laver en ændring i morgen pasningen.
  Min datter har fuldtid pasning, jeg vil ikke benytte mig af den ændring de har lavet så jeg vil lave min tid om til deltid.
  Kommunen hjemmeside/lov siger at man skal gøre det inden den sidste mdr. Det vil sige at min datter kan først komme på deltid den 01/10. Men jeg vil ikke betale for september mdr, da jeg ikke vil have hende på fuldtid.
  Kommunen siger at lovgivningen kan kan ikke sætte hende på deltid før.
  Det jeg så er sur over er at jeg har ikke haft mulighed før at ændre det. Hvis jeg har vidst det før at de vil lave denne ændring så har jeg også rette det før.
  Men så kommer mit spørgsmål.
  Kan det passe at de bare kan lave en ændring uden at have en frist og at vi skal betale for en hel mdr som ikke er vores skyld. Hvis kommunen har meldt det ud før så har vi haft mulighed for at ændre det.
  Jeg kan ikke finde et styk lovgivning om kommunens varsel. Kan I hjælpe mig med det? Så jeg kan få mine penge tilbage.

 186. Kirsten Børsting

  Ved vores skilsmisse i 2016 blev vi enige om, at jeg skulle modtage ægtefællebidrag på 20.000 kr. Jeg var ikke klar over,at dette er skattepligtigt. Jeg købte et hus i oktober sidste år og fik et banklån på ca. 2 mill hertil. Min bankrådgiver gennemgik mit budget med ovenstående ægtefællebidrag og min pension, der beløb sig til godt 13.000 med lærernes pension.
  Nu er der imidlertid sket det, at jeg er blevet kontaktet både af skat og udbetaling Danmark vedr. pensionsudbetaling fremover.
  Jeg skal betale 38% i skat af mit ægtefællebidrag uden fradrag og min pension bliver nedsat til 6.700 udbetalt. Da jeg således mister 15.010 i ægtefællebidrag og 3.331 i pension, har jeg nu 20.790 udbetalt sammenlignet med at jeg tidligere havde ca. 30.000 kr. Hvad gør jeg nu??? Jeg har faste udgifter for ca. 20.000 kr. pr. måned.
  Mvh Kirsten Børsting

 187. Rikke Pfeil Hauptstein

  Jeg mener jeg er blevet ulovlig friheds berøvet. Jeg blev gennem banket af 1 betjent. Jeg slæbt uden for liggende på ryggen i håndjern i 7 timer. Der blev tilkaldt en læge der overhovedet ikke ville tilse eller tale med mig på nogen måde. Lægen stod 3 m fra mig. På læge rapporten står der Iflg Politiet og så noget løgn, som jeg har bevist er løgn. Jeg blev Frihedsberøvet i 12 timer og mine dyr solgt fordi jeg blev Frihedsberøvet og ingen spurgte til mine pårørende. Jeg mener ikke der forefindes en lægefaglig vurdering da politiet ikke er læger. Rikkr

 188. Lene Sørensen

  Jeg har solgt hus for 3 md siden køber har opdaget der var rotter under badekar og forlanger nu at jeg skal betale det halve af udgifter for skader jeg har tegnet ejerskifte forsikring men de betaler ikke når der ikke er brud på kloak rør da jeg boede der hørte jeg ikke noget til rotter hvad siger i skal jeg betale? Vh. Lene sørensen

 189. Z

  Hej, jeg har nogle spørgsmål. Jeg blev fjernet hjemme fra som 16 årig, hvor jeg blev tjekket psykisk for min tilstand, der vurderet de mig til at jeg ville udvikle skitzofreni, hvis jeg i ikke kom i behandling. Den dag, idag er jeg 25 og har her for nogle måneder siden fået diagnosen skitzoreni, kan jeg sagsøge kommunen for dette. Da de ikke gjord nogle som helst for min tilstand den gang?

 190. Per Hansen

  hej, jeg er kontaktperson for en borger på kontanthjælp. Mit spørgsmål går på om borgerens bank må opkræve 2800 kr. på et kontantlån i borgerens hus, hvorfra borgeren er kondemneret. Huset er i dårligt stand, genopbygningen vil være for omfattende og urealistisk. udfordringen er at borgerens rådighedsbeløb bliver minimal når banken kræver deres, derved er etablering af ny lejlighed nærmest umuligt.
  1.Kan borger stoppe betalting indtil videre og hvad er konsekvenserne?
  2.Skal kommune hjælpe hvis borger ikke ønsker i RKI?

 191. Lisbeth madsen

  Hej
  Jeg er blevet valgt som et vidne i en sag i mellem et familie medlem og min datters far kan man trække sig som vidne i den sag eller skal man deltage? Da jeg ikke vil stå i mellem en fra min familie og min datters far

 192. Nesa Haji

  Jeg fik supplerne dagpenge siden jan. 2018. På grund af mangel dokumenter HK A kasse besluttede som at jeg betaller tilbage alle dagpenge, jeg modtog siden jan,
  Jeg vil klage over afgørelsen. Hvor meget har jeg chancen? Skal jeg har en advokat eller jeg kan selv klare? Hvor meget må jeg betale til en advokat ?
  På forhånd tak

  Mvh.
  Nesa
  Tlf. 21260464

 193. Finn Grimstad

  Vi er et ægtepar med 1 fællesbarn og 2 særbørn (mine). Min hustru og jeg ønsker at vore børn (alle 3) ligestilles arvemæssigt ved testamente.

  Min hustru ønsker at sidde i uskiftet bo, såfremt hun måtte bleve den længstlevende. Mine særbørn ønsker dette, og har underskrevet en samtykkeerklæring herom.

  I fald min hustru senere måtte gifte sig igen og dø før sin nye mand, vil størstedelen af arven tilfalde den nye mand, hvilket ingen af os ønsker.

  Hvordan kan dette via testamente forhindres, således at vore børn forsat ligestilles i forhold til hele arven, når min hustru dør.

 194. Knud Bjarne Nielsen

  Hejsa
  Vores datter Malene Bjerre Nielsen, er desværre endt i et brud med drengens far, Malene og undertegnede er i tvivl, hvilken felt hun skal sætte sit kryds, er det punkt 1 og er det 1, er det så med tillæg af 100% af grundbeløbet osv. Malene ønsker ikke statsforvaltningen indblandet.
  Er det noget i vil hjælpe med.
  På forhånd tak

  Sæt kryds ved det aftalte:
  1.
  1.) Bidragsbetaleren skal betale det til enhver tid gældende normalbidrag til barnet/hvert af børnene
  (bestående af et grundbeløb og et tillæg. Bidraget reguleres d. 1/1 hvert år, se beløbets størrelse på
  http://www.statsforvaltningen.dk)
  med tillæg af 100% af grundbeløbet
  med tillæg af 200% af grundbeløbet
  med tillæg af 300% af grundbeløbet
  tjener ca. Navn kr./årligt
  tjener ca. Navn kr./årligt
  Indtægtsforhold:
  2.) Bidragsbetaler skal betale et fast beløb, der ikke reguleres løbende, og som ikke er øremærket
  til bestemte formål:
  Bidragsbetaler skal betale kr. om måneden til barnet/hvert af børnene
  3.) Vi indgår en specifik aftale eller har aftalt særlige forudsætninger for aftalen (beskrives herunder):

 195. Aladdin

  Jeg har fået en parkeringsbøde fordi jeg holdt udenfor parkeringsbåsen. Båsen er på den ene side delvis usynlig grundet slitage. Jf. bekendtgørelsen om vejafmærkning gælder det, at parkeringsbåse afmærkes med salle ubrudte linjer eller markeres med væsentlig afvigende belægning. Kan man slippe for bøden ved at sige at der ikke var tale om parkeringsbåse da den ene linje er delvis forsvundet?

 196. Solveig Andersen

  Til advokaten.
  Jeg ville gerne på et kursus. På hendes hjemmeside er oplyst at tilmeldingsgebyret ikke betales tilbage ved afbud.
  Jeg ønsker ikke at deltage og vil gerne have mine penge retur.
  Er det lovligt ikke at betale det tilbage?
  Der er en måned inden kurset skal afholdes.
  Mvh Solveig Andersen

 197. Sanne

  Hej.
  Jeg har et spørgsmål vedr. bilulykke.
  Min mand er selvstændig malermester og en morgen er han på motorvejen, alle bremser for kø, han når at stoppe, men den bagved når ikke at stoppe og banker min mand op i den næste.
  Ham som rammer min mand får skylden for ulykken, men nu er vores firmabil og eneste mulighed for at køre forretningen, totalskadet.
  Leasingfirmaet siger at den blev vurderet til kr. 60.000,-m men vi skylder stadig kr. 74.000,- i den og får derfor et girokort på kr. 14.000,-, så nu står vi med en gæld for en bil som vi ikke længere har og uden mulighed for at købe en ny bil.

  Kan det virkeligt være rigtigt at vi står så dårligt når vi ingen skyld har i skaden/ulykken??
  Vi står til at måtte lukke vores virksomhed, da vi ikke igen har råd til udbetalingen på en ny bil eller køb af en gammel.
  Hvordan kan det være fair??
  Kan man forlange at modpartens forsikring betaler for en ny udbetaling så vi igen kan få en bil og køre videre med vores firma?.

 198. Pia Ilselil Ortkaer

  Hej,
  Min mor solgte et faerdigbetalt parcelhus I 2001 til en vaerdi paa ca. 1.5 mio. Dk. I 2005 doede min mor og skifteretten behandlede boet som ‘boudlaeg’, da der ingen aktiver var I boet! Min mor boede I en lejet bolig efter salget af parcelhuset. Min soester stod for det hele og havde kontakten til Skifteretten – jeg er den anden datter bosiddende I udlandet! Mit spoergsmaal er, hvor forsvandt formuen hen, og derfor bad jeg Danske Bank om kontiudskrifter af min mors 2 bankkonti, saa at jeg kan se saldo og bevaegelser I perioden 2001 til 2005.
  Men de vil kun gaa med til det, hvis jeg har en saakaldt ‘editionskendelse’ fra Skifteretten,
  som ikke vil give den, da boet var et ‘boudlaeg dvs. ingen aktiver I boet!
  Det er meget vigtigt for mig at vide sandheden ogsaa fordi, at jeg tidligere er blevet misinformet af min soester!!!
  Haaber, at jeg paa en eller anden maade kan se min afdoede mors kontiudtog.
  Paa forhaand tak for din tid.
  Mvh. Pia Ortkaer

 199. Else J Fjerdingstad

  Min mor er blevet diagnosticeret med cancer, malign, men laegen har ikke fortalt det til hende. Laegen oenskede at hun blev opereret med det samme og sendte hende i ambulance til et andet hospital, men der naegtede de at operere og sagde at hun var for svag til at blive opereret og faa straaleterapi. Jeg foreslog til min far at tage kontakt til overlaege Svane ved Herlev Hospital’s Center for Immunterapi mod kraeft, men denne overlaege sagde at min mor var for svag og at de ikke havde saa megen plads. Det andet hospital har ogsaa tvunget (sagde han) min far til at gaa med til at min mor ikke skal genoplives dersom hun faar et hjertetilfaelde. Hvad der foregaar er mord. Min mor har ret til behandling samt til genoplivning, og til at blive informeret. Hun ville selv oenske at blive opereret og det er svaert se hvorfor det skulle vaere bedre at min mor doer af kraeft end at hun maaske doer af behandlingen. Jeg bor i udlandet, derfor er det lidt svaert for mig at handle direkte. Jeg har brug for advokathjaelp saa at min mor kan blive behandlet, i al hast, samt brug for at patientforeninger hoerer om sagen.

  Else Fjerdingstad
  PhD Biologi

 200. Lena Jensen

  Min datter skal skilles. Hun vil gerne være bopælsforælder for sin søn på 8 år, og det vil faderen også. Min datter flytter fra den fælles bopæl, hvis faderen kan overtage den fælles ejerbolig, Vores spørgsmål er:
  Skal de være skilt,de skal ikke separeres, inden hun søger om at blive bopælsforælder?
  Står hun bedre hvis hun bliver boende på den fælles adresse til hun får en afgørelse på bopælsforældersagen?
  Mvh
  Lena Jensen

 201. Inge

  Hej,
  Hvor kan jeg klage over bygningsrådgiver i forbindelse med en elendig og mangelfuld rådgivning og efterfølgende godkendelse af renoveringsarbejde?
  Jeg har klaget til bestyrelsen og via vores generalforsamling. Jeg har også talt med direktøren i bygningsrådgivningsfirmaet. Han medgiver at det er problematisk, men siger samtidig at det ikke er ansvarspådragende. Dette på trods af at vi nu er i gang med en større og dyr renovation efter en skade opstået pga. indtrængende vand som følge af dårlig byggerådgivning.
  På forhånd tak for hjælpen.
  Med venlig hilsen
  Inge

 202. Hanne Kejlskov

  Hej
  Bor i en andelsbolig forening.
  Ved ordinær generalforsamling var der
  kampvalg til kasserposten
  Vedkommende der blev valgt,blev næstformand /sekretær.
  Den afgåede kasser fortsatte som kasser.Han er ikke i bestyrelse mere.
  Foreningen er ikke orienteret.
  Mener ikke dette er rigtigt
  Venlig hilsen
  Hanne Kejlskov

 203. Niels Christian Jensen

  Hej jeg ville høre om hvordan jeg skal takle min brors død for snart 4 måneder siden bede om hjælp han var på vej ned til mig da han blev dårlig og måtte hentes af ambulance og køres på Nykøbing Falster sygehus hans puls var nede på 20 og efter en time kom den første læge og sagde at de ville lægge ham i kunstig koma og 5 til 10 minuter efter kommer hjertelægen og fortæller at han er afgået ved døden og at det var hans læges skyld at han døde fordi han havde fået 2 slags piller som ikke kunne sammen 14 dage før han døde fik han nogle blodtryksmedicin og han fik betablocker samtidig og de 2 slags piller kunne ikke sammen og han havde været hos lægen 5 til 6 gange efter han var blevet meget dårlig men lægen var ligeglad og sendte ham hjem igen hjælp mig

 204. Henriette Hald

  Privat ang kolonihave .. har nogle spørgsmål kan i ringe ? 27854994

 205. Helle

  Min far døde d 13.7, og jeg har intet hørt før, denne mail fra en advokat i dag:
  “”Jeg kan nu oplyse, at boet efter din far er blevet udlagt som boudlæg til Linda (enken ikke min mor) . Det et boet er udlagt som boudlæg, betyder at boets aktiver efter fradrag af begravelsesudgifter kun er af en beskeden størrelse, hvorfor det udlægges til nærmeste efterladte, som i dette tilfælde er Linda. Når boet kan udlægges på denne måde, skal det ske. Det er således ikke en valgmulighed, men det skal ske.

  Dette betyder tillige, at der ikke kommer arv til udbetaling til nogen andre end enken””

  Er det i orden at gøre det, skal der ikke være en opgørelse over boet?? Skal det ikke i statstidende??

 206. Daniel

  hej jeg har en udfordring med en forhandler. vi have en afdrags ordning på en elscooter som var på 1000,- dsv ku vi ikke afdrage så meget så vi har lavet en aftale på 200,- som vi så har afdraget de sidste 8 mdr. nu vil de have 1000,- igen ellers vil de hente elscootere. kan de det ? det skal sige at vi ikke har være for sent med betaling.

 207. Lars Krogsgaard Thomsen

  Hej!

  Undertegnede bor på Kollegiet Gammel Køge Landevej. Jeg er et §107-tilfælde ifølge serviceloven. To spørgsmål.

  1. Er det tilladt at gå ind på beboerens værelse, når vedkommende ikke er til stede?

  2. Er der en lov, som siger noget om forplejning? Der er meget begrænsede muligheder på stedet for at købe mad.

  Venlige hilsner

  Lars Krogsgaard Thomsen
  Gammel Køge Landevej 137 A, 1.101
  2500 Valby.

  Telefon 91 86 30 96.

 208. Lisa Culmsee

  Jeg har lige fået bygget et hus, som jeg flyttede ind i d. 1.5.2018. Der har været nogle problemer i forhold til, hvad byggefirmaet har ment de skulle stå forog hvad de ikke skulle stå for. Vi er ikke enige i det endnu, men jeg har kastet håndklædet i ringen på de punkter. Jeg har simpelthen ikke energi til flere kampe. Sommeren er gået med at forholde sig til disse uenigheder, men da vi så når frem til eftersommeren opstår der problemer med luft til vand varmeanlægget, det lægger vand. Det viser sig, at det er en fabrikationsfejl og hele Panasonic anlægget bliver udskiftet. Der går så 14 dage og anlægget lækker vand igen, også denne gang er det en fabrikationsfejl, og hele anlægget bliver udskiftet igen. Det viser sig så nu, at gulvvarmen ikke fungerer som den skal. Gulvvarmen i stue og køkkenalrum er ikke-eksisterende. Jeg har kontaktet dem, der har sat anlægget op og Panasonic som stod for sidste udskiftning, og dem der lagt rørene til gulvvarmen, men ingenting sker. Jeg bliver kastet frem og tilbage mellem de involverede parter uden der sker noget som helst. De mener hver især, at det ikke er dem, der skal se på det. Nu er firmaet som har bygget huset for mig også kommet på banen – men ingenting sker. Jeg får lidt mails, hvor der står, at hvis ikke den og den henvender sig, må jeg lige ringe til den og den. Jeg er så træt og føler mig kastet rundt mellem uansvarlige håndværkere og føler mig mildest talt magtesløs. Skal jeg få fat i en boligadvokat eller hvad tænker i jeg skal gøre? Jeg kan ikke bo i huset i vinterhalvåret, hvis ikke der kommer varme i stue og køkkenalrum.
  Vh
  Lisa Culmsee

 209. Alex Broen Sørensen

  Kan man gøre sådan, at ens kæreste ikke hænger på den gæld man har, som er fra et andet ægteskab. Så ens eks kone ikke slipper for gælden. Ved at indgå ægteskab med den nye kæreste!

 210. Kirsten Juel Grand

  Jeg vil på min datters vegne høre,om det er lovligt at fyre hende, da hun ikke har kunnet arbejde de 32 timer om ugen , da hendes søn er autist og har været hjemme i over 10 mdr. uden hjælp fra Roskilde kommune . Hun arbejder i et stort ingeniørfirma nu bliver hun fyret pga. at kommunen ikke har hjulpet med at få hendes søn i skole og nu skal hun leve af a-kasse og hendes husleje er 9.000 kr og det er en ganske alm lejlighed på knap 80 m2 . Hvordan skal hun kunneklare at leve af ingen penge. Hun bor uden for Roskilde og hendes datter går i skole i en anden lille landsby ,så hun har brug for en bil. og hvad med mad, tøj, ja alting det kan man da ikke og må det firma godt fyre hende, når hendes søn er handicappet ? bare skriv til mig om det er lovligt eller ej.. Kirsten Juel Grand

 211. Inge Borre

  Jeg har en datter, som er Canadiisk statsborger og bor i Toronto. Kan hun arve et hus fra sin danske mor, der er dank statsborger?
  Hilsen
  Inge Borre

 212. Birgitte

  Hej, kan jeg i mit testemente testere mit hus til min veninde og aktier i depot til min mands veniende ?

 213. Ehsan

  Hej
  Jeg søger efter hjælp til problem fra mit job.
  Hilsen
  Ehsan
  Mobil 30133062

 214. Lene Mathiasen

  Hej min mand er ene barn, og hans far er død, og hans mor bor i en ejerlejlighed, hvor offentlig ejendomsvurderingen er på 670000.00 og nuværende salgsværdig er ca.
  1,43 millioner. Min mand siger, at vi tjener bedst ved at flytte i ejerlejligheden, og jeg mener ikke at der er så stor forskel på, om man sælger den, eller om man flytter i den.
  Håber i kan hjælpe os, lidt på vej med nogle udregninger.

  Venlig hilsen
  Lene Mathiasen

 215. Jimmi Nielsen

  Hej.
  Jeg bor i en grunejerforening hvor der bliver udført en masse ting, bla. på vores varmecentral.
  Har jeg ret til at se en kopi af faktura på udført arbejde, hvor jeg har en fornemmer der forgår noget ulovligt.
  Det ulovlige er at der bliver udført Vvs, El samt kloak-arbejde hvortil der kræves autorisation og den der udføre dette har ikke autorisation
  Mvh.
  Jimmi

 216. Birgitte Rosenberg

  Jeg har et spg ang arv. Min mor er døende og hun vil efterlade sig mig og min storebror, som har fraskrevet sig arv. Jeg har desuden to niecer , efter min afdøde søster. Mit spg er , arver mine niecer min afdøde søsters del ? Og kan min bror frasige sig sin del ? Han har skrevet det ned og der er vidner der har skrevet under på det .

  Mvh Birgitte Rosenberg
  Tlf 22522268

 217. Lene kirchheiner

  Da jeg arbejder tirsdag og torsdag til kl 23 er der så mulighed for at få gratis advokathjælp i nærheden af Tåstrup evt Roskilde eller andet sted jeg står og har brug for hjælp til hvordan jeg kan få visum til USA da jeg ikke kan få Esta venlig hilsen Lene kirchheiner

 218. Birgitte stender

  Min søn har købt en brugt bil. Det viser sig at der måske er gæld i bilen. DVS der står registreret gæld i bilen, men han ved ikke om gælden er betalt og det ikke er rettet. Der er nogle ting der skal laves på bilen, men det er bilen ikke vær. Hvis han vælger at skrotte bilen, hvor står han så og hvad sker der med rest gælden. Er det noget han kommer til at hæfte for?
  Venlig hilsen
  Birgitte

 219. Torben gress

  Jeg ejer 1/2 af et hus som jeg vil blive boende i også herefter min kærestes død. Huset er af mig blevet vurderet for 2mdr.siden. Bobestyren acceptere ikke de 2 ejendomsmæglere jeg allerede har haft til at vurderer og vil nu have 2 nye hvor arving også skal være tilstede. Spørgsmål: Hvis de to nye vurderinger ligger væsentlig højere end de allerede kendte, kan jeg så forlange at alle 4 vurderinger lægges sammen og deles med 4..? Eller har bobestyrer alene ret til at fastsætter prisen efter SINE mæglere?

 220. Michael

  Hej.
  Køberen af min lejlighed har lavet en indsigelse omkring tilstanden af badeværelset til boligforeningens administrationskontor.
  Vurderingsmanden skal nu atter vurdere badeværelset.
  Hvis køber ikke er enig med vurderingen og vil foretage et sagsanlæg hvem vil skulle betale Sagsomkostninger?

  Vh. Michael

 221. Oskar Verdoner Møller

  Hejsa, jeg er selv jurastuderende og har ved siden af min egen blog (https://oskarvm.dk/). Tænker nogle gange på, hvordan jeg bedst kan hjælpe, ud over at være tilknyttet en Retshjælp. Måske I har nogle forslag? Venligst Oskar

 222. Jens Nørskov

  Vores nabo er en gammel dame som bor i Kbh til hverdag. Hun bruger kun huset som ferie bolig, men grundet helbredet har hun ikke været herover i 5 år. Hus og have bliver passet af en. For det første vil vi gerne købe det, for det andet er det træls det står tomt, men hun vil ikke sælge. Kommunen har bopælspligt, men de vil ikke gøre noget selv om hun ikke opfylder kravet. Har vi på nogen måde mulighed for at gøre noget, for at købe huset. Hun har ingen familie tilbage. På forhånd tak.

 223. Finn Kusk

  Kan internetudbyder forlange 6 mdr. opsigelse, når de skriver at de kan opsige med 30 dages varsel.
  MVH Finn Kusk

 224. Christina Bøgelund Andresen

  Hej. Jeg er en enlig mor. Som kæmper for min ret til at få bopæspligt til min datter i statsforvaltningen. Men hendes far bliver ved med at komme med alle mulige løgne.
  Håber at I kan hjælpe mig.

 225. Gitte Olander

  hvor lang ned i % kan man komme i tvangsarv, jeg har en halvbror der er død og han har to sønner, og nu er min halvbror og min mor død, så er spørgsmålet hvad er % arven når der står i hendes testamente:( 4.2 i det omfang Karsten Lorentsen er arveberettiget efter mig Ruth Olander Jensen, begrænses hans arv til tvangsarven)

 226. Kate Gedde Nielsen

  I dag d. 11 /1 2019 Blev min sag endelig afgjort med Kerteminde kommune og en udlejer fra EL- SCOOTER FIRMAET Fønix U FREDERICIA, Sagen har kørt i 17 md.
  Jeg lejede i juni 2017 en el scooter fordi kommune ikke ville låne mig en, Min mand skulle opereres SPIINAL ‘ STENOSE, FORSNÆVRING AF RYGMARVEN,
  Her hvor vi bor kan jeg ikke bare lige gå ind til cebtrum. teledtaxi kst jo hver gang et beløb.
  Så da jeg lejede scooteren og søgte tilskud var svaret nej 3 . 4 gang. Her i dag endte det med at de penge jeg endelig fik ved juletid 2018 10.500, skullweforhandleren så ha ve pga rente osv..KERTEMINDE KOMMUNE HAR VÆRET 27 MD OM DET. jEG BETALTE 2000 UD, 1000,. PR MD. DERT BLEV TIL 19,000.- SÅ REGNEDE JEG MED AT DER BARE MANLEDE 4000.- OG SÅ VAR SCOOTERN MIN.
  mEN PGA DEN LANG V ARIGE PROCES SER JEG IKEK EN KRONE,
  dERFOR KLAGER JEG G VIL FORSØGE AT SØGE ERSTATNING. dET HAR VÆRET EN MEER HÅRD KAMP FOR MIG ALENE.
  Jefg fylder s nart 77,
  Skal z borgerne især som pensionist. Skal jeg bare sådan uden videre finde mig at alle mine penge er pist væk.
  mvh KATE GEDDE NIELSEN

 227. Maj-Britt

  Jeg vil gerne lave en virksomhed hvor kunderne skal købe et abonnement. I det abonnement skal der være vareprøver fra forskellige leverandører.
  Er det lovligt at videresælge vareprøver, som en eller flere leverandører giver gratis til min virksomhed (altså lev. trækker omkostningerne fra som reklamegaver)?
  Selvfølgelig med leverandørens samtykke.
  Idéen er at opbygge hele virksomheden omkring salg af vareprøver fra forskellige leverandører af den samme type vare.

 228. Nanna

  Hej
  Jeg ville høre om det er rigtigt der skal stå ens cpr nr og de 4 sidste cifre hvis man laver en bodeling på skrift?
  Mvh Nanna.

 229. Federico Castaño Strand

  I’m Federico Castaño Strand. I am writing to you because I am married to my Danish husband and we are going through the situation that I can not reside in Denmark.
  The drawback we have is that my husband has been under “Kontanthjælp” and that makes it impossible for us to apply to the residence for family reunification, since in this way my husband should have lived with me in another EU country, but even if we wanted to do it, he can not leave Denmark if he is claiming the benefit, so it seems that no law supports that we can live together in Denmark.

  I am now living in Berlin, Germany with a visa (permit) for 5 years, is there any way that I could process a residence in Denmark with my permission from Germany?

  I would greatly appreciate it if you can advise us on how we could proceed.

  All the best,

  Federico and Jacob.

 230. Peter Ulrik Röder

  Hej

  Det har ikke haft mit samtykke at blive groet som menneske og knyttet til denne organisme. Kan jeg sagsøge mine forældre for denne forbrydelse imod mig?

  Kh
  Peter

 231. Rikke

  Hej 🙂

  Jeg ar i december måned på en skønhedsklinik, jeg blev tilbudt et fødselsdagstilbud køb 3 behandlinger få 4. Det har indtil nu kun været muligt, at få en af mine behandlinger, min tid er blevet aflyst tre gange nu, de ringer ikke tilbage eller svarer på mine beskeder. Hvordan er jeg stillet som kunde? jeg har betalt for to behandlinger, det ikke ser ud til jeg kan få ??

  BH Rikke

 232. Jette

  Hej. Må der evt modregnes gæld i en patient erstatning ? Og hvis så fra hvem ? Mvh Jette.

 233. Pernille

  Har et sommerhus, som skal sælges meget billigt og vil derfor gerne sparer ejendomsmægler mm.
  Er det muligt at sælge huset som beset og ikke hænge på evt fejl og mangler ? Eller skal der laves tilstandsrapport og egerskifteforsikring ?

 234. kenneth

  Hej
  Jeg har en virksomhed, som indgik en aftale om en ny hjemmeside, jeg ville i første omgang ikke skrive under, da det for kom mig, jeg havde en binding på det jeg havde, sælgeren sagde, at det var der ikke og hvis der var fandt vi ud af det, derfor skrev jeg under, 4 timer senere fandt jeg ud af, at jeg var bundet i 2 år endnu, derfor skrev jeg, at jeg gerne ville annullerer vores aftale, det vil de ikke
  så mit spørgsmår er, om jeg ikke kan fortryde mit køb ?

 235. ayse

  Jeg er næsten nygift. 13 oktober 2018 og vores bryllup 27 oktober.Der var næsten ingen problem inden brylluppet, der kune vi godt enes og smilte til hinanden. Men problemerne opstod til min bryllupsdag. Det var en lørdag og efterfølgende. Problemet startede med at vi ikke kunne enes om, hvem der skulle holde guldet efter brylluppet. Min man sagde ,at han havde lejet en box i begge vores navne. Jeg stolede på ham. Så sagde han ,at vi kan sammen tage til banken i åbningstiderne. Der jeg sove, tog han selv til banken med guldet. Han gave mig en nøgle og sagde, at den tilhørte bank-boxsen. Der jeg kiggede på nøglen, var det en lille nøgle uden nogle nummer eller noget, kun i at der stod made in china. Der tænkte jeg ,at han lavede sjov. Men fik ikke andre nøgler og han to det seriøst, det jeg sagde til ham.

  Han har fået mig til at skriver under i banken, i at vi begge er ejeren af hans hus. Jeg spurgte efter om at jeg skulle skrive under på skøde, når men det skulle han nok klarer. Men gjorte aldrig. Mine forældres hus, der havde de skrevet på skødet begge to. Han ville kunne have at jeg var med til at betale hus regningen og ikke andet.
  Hans forældre er i Tyrkiet, men han selv har en del familie her, der siger hvad han skal holde øje med. I starten sagde de at det var en god og ærlig familie, men har opdaget det omvendte.
  Hvad kan man gøre for at løse problemet?
  Jeg forstår ikke, hvad han er ude på. Er selv studeren økonomi med jura. Kan se andres problemer og hjælpe, men kan bare ikke se mit eget problem.

  Håber at høre fra jer ,så snart det er muligt.
  Vh. ayse

 236. Claus Schmidt

  Må min kone arbejde, mens vi søger familiesammenføring, for anden gang. hun har iforvejen opholds tilladelse. til 25. Oktober 2019.

 237. Jeanette Simonsen

  Hej jeg er blevet snydt for lån i udlandet det vil sige har betalt ca.8000.kr i gebyr med lovning på lån hvilket ikke har fået men kræver yderligere omkostninger af mig som jeg Ikke vil indfriet så spørgsmålet er hvor kan jeg få hjælp til at sagsøge dem har rigtig mange beviser på svindel og bedrageri via mail som har gemt håber på hjælp til Dette
  Mvh Jeanette Simonsen

 238. Ester Andersen

  Vi er blevet skilt og vil gerne giftes igen gælder vores testamente så igen
  Hilsen Ester Andersen

 239. Maja Møller Pedersen

  Jeg har i 5 måneder boet til leje hos en der midlertidigt var ude og rejse. Jeg har her skrevet under på en lejekontrakt, hvori der stod; “inventar: Lejligheden udlejes fuldt møbleret. Møbler skal afleveres ved lejemålets ophør i velholdt stand, borset fra forringelse ved ælde og almindelig slid.”
  efter lejemålets ophør, krævede lejer ca. 700kr for planter der var døde (det var de da vi overtog lejligheden, men vi har ingen billeder eller bevis på dette)
  lejer mener at planter går under “inventar”. kan dette passe?
  Derudover kræver lejer 120kr for rengøring, da lejer ikke mener, at der er blevet gjort godt nok rent inden udflytning. hvordan med dette?

 240. Anders Christiansen

  Vi har taget udlæg hos en skyldner i hans depositummet men udlejer udbetaler til lejer og ikke betaler mig

  Hvad skal jeg gøre???

 241. Beti

  Jeg vil gerne skilles fra min mand men vi har problem da vi begge ejer lejligheden og muligheden for at en flytter fra den er lille. Er det muligt at vi bliver skilt med det samme men forsat ejer samme lejlighed og bor sammen i samme lejlighed.

 242. Annette Møller

  Hej. Jeg har fået en ekstra regning fra en ejendomsmægler 6 mdr efter at handlen er afsluttet og opgjort. Hun siger det er en menneskelig fejl og vil have jeg skal betale 17000kr ekstra. Kan du godt det ? Skal jeg virkelig betale den regning så lang tid efter. Vh Annette Møller

 243. Dagny Riis Bisballe

  Vedrørende varmetillæg fra “Udbetaling Danmark” vil jeg gerne ha, at vide om et el- opvarmet hus er opvarmet kollektiv eller individuel. Det har indflydelse på det tillæg, som jeg er berettiget til.
  mvh.Dagny

 244. JAKOB JONKER

  Købelovgivning
  jj/
  61419094

 245. Ruth Nielsen

  Jeg bor i et bofællesskab for seniorer. I vedtægter står at man skal være tinglyst som ejer for at være medlem af bestyrelsen.
  Et af husene er købt af børn til forældre, som bor i huset. Bestyrelsen har indtil videre været foreningens administrator.
  Kan manden, der bor som lejer vælges til kasserer?
  Eller kan vi vælge ham som administrator og på den måde trække på hans regnskabmæssige kunnen?

 246. Mohammad

  kan jeg anmeld en for indirekte trusler på livet dvs han ringede til en jeg kender sender trusler den vej til mig

 247. Kirsten Mogensen

  Jeg er modtaget en mail fra Nordea bank om at jeg skal betale mit resterende skyld beløb, det er nok 30 år gammel, jeg er villig til en lille afdrags ordning da jeg er pensionist og har et meget lille rådigheds beløb.

 248. Sandie

  Hej.
  Min søster står i den situation, at hun har problemer med at få sit indskud tilbage fra en privat udlejer. Da både hun og hendes Eks står på lejekontrakten. Men hvor længe kan udlejer tilbage holde pengene? Når ikke at ekskæresten underskriver flytte aftalen? Han ejer ingen af pengene, så han er ligeglad med indskudet.

 249. Kim Nygaard

  I Oktober 2018 sælger Nordea 12.000 kunders gæld til et Incasso bureau.

  Er der ingen regler (etiske/juridiske) for at man som udgangspunkt burde tilbyde kunderne fordringen til samme pris som den fordringen handles til?

  Det lyder lidt urimeligt at Nordea er villig til at sælge “1 kr for 10 øre” til A men ikke til B!

 250. Arshad

  Hei

 251. Charlot Bengtson

  Jeg hjælper gerne: https://www.advokatbengtson.dk/?s=advokat

 252. Henrik Nymand-Larsen

  Hvor finder jeg noget lovgivningen omkring, lejligheder på et plejehjem, må personalet lukke op, før skifteretten?

 253. Lone Christensen

  Hej jeg står i en siteration hvor min mand er meget sur på mig da jeg har et lån uden han viste noget om det jeg forstår ham godt med han har råbt af mig og skæld mig ud og nu vil han ikke tale med mig det har været sådan i 2 uger. Jeg hved god at det ikke er ok det jeg har gjort og at det er mange penge at skylde væk. Men hvad gør jeg så nu ang min mand? Hilsen Lone Christensen

 254. Karen frederiksen

  Jeg har to fastre begge ugifte og barnløse. De har lavet testamente til hinanden og derefter til mig.altså når den sidste faster dør er jeg eneste arving..Nu er den ene desværre meget syg.og den anden taler om at fraskrive sig arv. Der er ingen gæld. Vil arven så gå til mig. ..der er mange niecer nevøer som fasterne og jeg aldrig har set.derfor testamentere mine fæstere er 85 og 90 år på forhånd mange tak for svar

 255. Grethe rasmussen

  Jeg har vand skade i stuen på grund af en defekt tagplade, bor i en andelsbolig, skal jeg selv betale udbedringen af loftet i stuen

 256. Majbritt hansen

  Hej min søster har overtage hele min mors økonomi min mor har en slags dement det vil sige at hun husker ikke hvad is vi spørger om noget så går der måske fem minutter så har hun glemt men når en søster overtages min mors økonomi skal der så ikke lægge en fuldmagt ja min mor ved jo ikke hvad hun siger ja til det var den ene ting min mor har taget et større beløb fra min Mors konto og flytte pengene til Tyskland jeg vil gerne vide om det her er lovligt du kan ringe til mig vh Majbritt

 257. Majbritt hansen

  Hej jeg har skrevet at mine søskende har taget et større beløb fra min Mors konto og at min søster styrte hendes økonomi min mor kan ikke sige ja til det idet hun ikke husker hvad hun siger ja og underskrive noget når hun ikke kan huske noget jeg vil gå videre hvis du mener alt det her er ulovligt for jeg synes ikke de skal slippe af med det de har gjort vh Majbritt

 258. Kirsten petersen

  Min svigersøn er død og min datter forsøger at sælges sit hus da hun sidder i skiftet bo

  Mit spørgsmål
  Hvis ikke hun kan sælge huset inden et år er det så statens ejendomsvurdering som skal i boet eller skal ny vurdering fra mægler

  De udgifter min datter har nu mens hun bor i huset, kreditforeninger el. Vand mv er arvingerne ikke en del af deres udgifter?.. hvis hun flytter fra huset hvem er så forpligtet..

  På forhånd tak
  Kirsten petersen

 259. Bruno Bjerre Nielsen

  Kort fortalt:
  Jeg er på en stiftende generalforsamling i en lokalpolitisk parti blevet valgt til medlem af bestyrelsen. Min opgave er bl.a. kontakt til partiets medlemmer.

  På den stiftende generalforsamling valgte en del af deltagere at blive medlem af partiet ved personligt at udfylde en indmeldelsesblanket. På blanketten er der tydeligt gjort opmærksom på at de vil modtage en mail med oplysninger om bl.a. kontingentbeløb samt indbetalingsmuligheder.

  Efterfølgende har nogle kontaktet partiet på mail, og udtrykt ønske om at blive medlem af partiet.

  Mit spørgsmål er nu følgende:
  Må vi som lokalpolitisk parti nu sende disse personer nyhedsmails. Jeg tænker her på reglerne i markedsføringslovgivningen. Alle har jo som udgangspunkt, udført en aktiv handling for at blive medlem af partiet.

  Til orientering vil nyhedsmailene blive udsendt på Mailchimp (mailrobot), hvor der er mulighed for at afmelde fremtidige nyhedsmails med blot et enkelt klik.

  På forhånd tak for svaret.

  Med venlig hilsen
  B.B.N.

 260. Lis Frøsig

  Jeg er 75 år, gift i 55 år. Vi bor i en muremestervilla i Brønshøj også i 55 år.
  Vi har 2 børn. Hvis min mand døde før mig.
  Kan jeg så sidde i uskiftet bo, der kun min mands underskrift på skødet?
  En ven har sagt, at det ville få betydning hvis jeg skulle sælge huset.
  Venlig hilsen
  Lis Frøsig

 261. Majbritt hansen

  Hej vil vide om det er lovligt at tage et større beløb fra min demente mor og sende hedes penge til en bank i Tyskland håber du svare mig vh Majbritt

 262. Katja

  Jeg står til at fraflytte min gamle lejlighed. Varmemesteren ringer og fortæller mig at jeg skal sørge for at ovnen ser helt ny ud (den er 4 år gammel), og hvis ikke den ser ny ud skal jeg betale for rengøring (1000 kr). I indflytningsrapporten står der ikke noget om ovnens tilstand. Jeg vil selvfølgelig rengøre ovnen så godt jeg kan, men jeg tvivler på at jeg kan gøre den ren så den ser HELT NY UD. Kan han godt kræve at jeg betaler for rengøring af en ovn, som var 3 år gammel og ok brugt (men ren), da jeg overtog den?

 263. Mads

  Hejsa

  Jeg skriver til her i forbindelse med at jeg og min Eks er gået fra hinanden hun har sine ting stående i min lejlighed hvor det har stået den sidste måned..

  Hver gang hun har sagt hun ville hente det er der ikke sket noget som helst og så har hun også en tendens til at tage ting der ikke tilhører hende..
  jeg vil gerne videre i mit og have hendes ting ud så nu skriver jeg til jer i håb om at i måske kan hjælpe mig med svar på om jeg må flytte hendes ting væk fra min lejlighed da jeg ikke ønsker mere kontakt med hende…

 264. susanne vesti

  Hej, jeg kan først få nøglen til min lejelejlighed den 3 juni men skal betale fra den 1 er det lovligt ??

 265. Lin

  Jeg er blev snydt 100000 kr for en lejlighed fra en bekendte og hun vil ikke giv min penge tilbage da jeg ikke kan overtage lejlighed. Jeg har ikke noget på hende, kun udskrift fra bank som viser at jeg har overført penge til hende. Hvad skal jeg gøre. Det er 4 års nu, jeg har venter på at hun vil give mig min penge som hun har lov. Hun har kun giv min 8000 kr. tilbage.
  Mvh
  Lin

 266. Hanne Schmidt

  Kan min nabo bare uden videre, og uden samråd med mig bare sætte et trådhegn oven i et hegn som er der i forvejen, for at forhøje det. Det står ind mod mig, naboen siger at det står på hans grund, så han mener at det har han lov til.

 267. Michael Andersen

  Hej

  Kort fortalt.
  Jeg har som privat person leaset en bil igennem Nordleasing Aps.
  Der har været rigtig meget i vejen med bilen.

  Da jeg så nu her står til at skulle sælge bilen videre for en restværdi på 40000 kr, opdager en’ forhandler at km standen på bilen er forkert og der er skrevet en forkert km stand på min leasingskontrakt.
  Dvs. At jeg nu ikke kan sælge bilen da km standen er forkert og ingen ved hvad bilen har kørt.

  Dette her er efter min mening dokumentfalsk uanset hvordan man vender og drejer den.

  Jeg har prøvet at kontakte Nordleasing men de nægter at ændre restværdien og holder fast på deres krav om en restværdi på 40000 kr. da de henholder til deres vilkår i deres kontrakt.

  Pt betaler jeg til en stilstandskontrakt til Nordleasing.
  Jeg tænker jo så også at alt hvad jeg indtil nu har betalt har været på grundlag for den værdi bilen har været sat til men hvis denne har været sat forkert pga forkert km tal, så har jeg vel betalt alt forkert, og efter min mening for meget.

  Jeg får pt rådgivning og hjælp fra FDM af. Udover hjælp fra FDM er der så andet jeg kan gøre, Da FDM oplyser mig om det er begrænset hvor meget de kan hjælpe.

 268. elena christensen

  Hej!
  ER husejer , som udlejes aktuelt. Lejer har ikke betalt sin forbrug, betaler hudleje forsinket og ikke vil flytte fra huset.
  Hvad gøre jeg efter lov forslag som de første skridt?
  Mvh: Elena Christensen

 269. Marianne Aagaard Dørge

  Hvad er konsekvenserne, hvis jeg sælger min bil og den senere bliver konfiskeret i retten i.f.m. spirituskørsel??

 270. kim eriksen

  jeg har fået nogle inkasso papir fra et firma der hedder C-date
  om jeg skylder dem penge og hvergang annuller de aftalen med inkassofirmaet 8 dage før betalingens fristen hvis man ikke betaler en inkasso vil det så ikke komme for en domstol og hvor lang tid fra inkassoen vil der gå der

 271. Anita

  Kære…Jeg er mor til tre små børn. Jeg bor i Danmark med børn i min ex-kæste lejlighed. Han flyttede ud af lejligheden, indtil vi flyttede ud. I en måned skal jeg og mine børn flytte. Jeg søgt om hjælp fra kommunen. Men de sagde, at de ikke kunne hjælpe mig. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg forstår dansk, fordi jobcentret siger, at jeg ikke kan gå i skole. Jeg bor med børn i Danmark i 2,5 år, og vi har svensk statsborgerskab. De siger at de ikke har en lejlighed til os, og at vi skal vente fra 5 til 8 år. og de sagde, at hvis jeg ikke kan vente, kan jeg flytte mine børn til Jylland.Mvh Anita Sandor

 272. Bruno stapf

  Hej har et spørgsmål, jeg har en veninde boende i min lejlighed, hun bor her uden at skulle betale husleje hun har adresse her, nu har jeg bedt hende siden start maj om at finde et andet sted at bo for kan ik have hende boende mere, hun vil så ik flytte og så er mit spørgsmål, hvad er mine muligheder? Kan jeg godt bare sætte hende ud? HJÆLP