Udvidet samlevertestamente

Et udvidet samlevertestamente har sin berettigelse i, at ugifte samlevende ingen arveret har efter hinanden – heller ikke selvom de har børn, har boet sammen i lang tid eller lignende. Den eneste måde, at samlevende har arveret efter hinanden, er ved at blive gift eller at tegne et testamente, eventuelt i form af et udvidet samlevertestamente.

Arveret efter hinanden er det mest fornuftige valg. Udfyld formularen herunder og modtag tilbud fra 3 advokater, der kan hjælpe jer videre med oprettelsen af et udvidet samlevertestamente – det er gratis og uforpligtende.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Nævnt i:

Med et udvidet samlevertestamente skriver I som samlevende under på, at I ønsker arveret efter hinanden præcis, som hvis I var gift. Et udvidet samlevertestamente behøver ikke at koste noget, men kan i fordel tegnes sammen med en advokat for at sikre dets gennemførelse.

Hvad medfører et udvidet samlevertestamente?

Alle arveretlige fordele ægtefæller har for hinanden vil samlevende opnå med et udvidet samlevertestamente. Ikke alene arveretten, men også muligheden for suppleringsarv, forlods udtagelse og lignende vil man have adgang til. Man vil blive stillet præcist som gifte mennesker i forhold til arveretten med alt, hvad dette indebærer – med to undtagelser i form af uskiftet bo, der fortsat er forbeholdt gifte mennesker, og at den anden ægtefælle ikke bliver en tvangsarving (læs om tvangsarv her).

Den bedste løsning, hvis man bor sammen, vil fortsat være at gifte sig. Men af den ene eller den anden grund er dette ikke altid en mulighed, og derfor vil et udvidet samlevertestamente også være en udmærket mulighed.

Betingelser for et udvidet samlevertestamente?

Det er ikke muligt for alle og enhver at lave et udvidet samlevertestamente. I stedet for skal følgende krav være opfyldt:

  • Man skal være i stand til at gifte sig, men blot ikke ønske det. Man må altså ikke være gift med andre, sidde i uskiftet bo eller lignende. Ej heller må en af parterne fx. have et udvidet samlevertestamente med en anden person.
  • Det udvidede samlevertestamente skal naturligvis være gensidigt.
  • Ved førstafdødes død skal parterne leve sammen.
  • Parterne skal enten have børn, have haft børn, have børn på vej eller have levet sammen i minimum 2 år.

Det er vigtigt her at notere, at det at leve sammen i 2 år alene ikke giver parterne arveret. Det giver blot mulighed for at tegne et udvidet samlevertestamente, hvilket giver denne vitale arveret.

Vigtigt er det samtidigt at notere, at det udvidede samlevertestamente bortfalder, såfremt parret flytter fra hinanden. Flytter personerne fra hinanden mandag, og førstafdøde dør den efterfølgende onsdag, har parterne altså ikke arveret efter hinanden. Men var parret flyttet sammen igen tirsdag, er det i udvidede samlevertestamente igen i kraft!

Hvordan oprettes et udvidet samlevertestamente?

Et udvidet samlevertestamente skal underskrives af varetages af en notar. Efter oprettelsen af testamentet, der kan gøres både ved hjælp af en købt standardformular fra internettet eller ved hjælp af en professionel advokat, skal en notar drage omsorg for det nye testamente.

Det koster typisk fra et par hundrede kroner, hvis man gør det meste selv og blot skal betale notaren, til et par tusinde kroner, hvis man ønsker professionel hjælp fra en advokat til at undgå alle problemstillinger at skabe et udvidet samlevertestamente. Læs mere om testamente pris her.

At skabe et udvidet samlevertestamente anbefales til alle, der har levet sammen i et par år eller har børn sammen, men af den ene eller den anden grund ikke ønsker at blive gift. Det er ærgerligt at stå i en situation, hvor man lever sammen som ægtefæller og har samlet økonomi, men alligevel ved førstafdødes død pludseligt kan miste ens eksistensgrundlag.

Et ofte anvendt alternativ til at oprette et udvidet samlevertestamente er at oprette et testamente, hvor de to samlevende testamenterer mest muligt til hinanden.

Scroll op øverst i dette indlæg for at finde hjælp til at oprette et udvidet samlevertestamente.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar