Tinglysning af skøde

I en ejendomshandel skal skødet, dokumentet om den nye ejer, tinglyses for at være juridisk gældende. De fleste får hjælp af en advokat eller en jurist til selve skødeskrivningen og den efterfølgende tinglysning.

Hvis ikke skødet er tinglyst, er handlen om fast ejendom ikke gennemført, og sælgers kreditor kan stadig gøre indlæg i ejendommen. Det er køber (købers advokat), der står for at tinglyse det nye skøde.

Står du og mangler skødeskrivning og tinglysning af skødet?

Med JUF.dk kan du nemt og hurtigt indhente op til 3 tilbud på tinglysningen fra advokater, der står klar til at hjælpe dig videre her og nu. Du skal blot læne dig tilbage og vælge den, du ønsker skal løse opgaven for dig.

Udfyld den gratis og uforpligtende formular herunder – vi ringer dig op og du er hurtigt videre:


[jufform type=”bolig” link=”Få skrevet og tinglyst skøde nu”][/jufform]

Hvor meget koster tinglysning af skøde?

At få en advokat eller jurist til at hjælpe dig med at tinglyse dit skøde koster typisk mellem 2.000 kroner og 3.500 kroner.

Prisen afhænger af, hvilken advokat, du vælger. Advokater i Danmark bestemmer selv deres priser, og der kan være stor forskel alt afhængigt af, hvem du vælger.

Når du bruger JUF.dk til at finde en advokat til at hjælpe dig med skødeskrivningen og tinglysningen heraf sikrer du, at du ikke kommer til at betale mere end højest nødvendigt for skødet. Du får flere tilbud og kan herefter blot vælge det billigste af dem.

Du skal også betale penge til staten. Læs længere nede.

Hvor tinglyses skødet?

Siden 2009 har al tinglysningen foregået over internettet. Tinglysningen sker i praksis på Tinglysning.dk.

Selve tinglysningen er dog ikke en nem affære – derfor vælger de fleste at alliere sig med en advokat eller en jurist og betale de par tusinde kroner, det koster at få skødet tinglyst.

Hvad er afgiften for tinglysningen?

Det koster afgift til staten at tinglyse skødet til din nye ejendom.

Skødetinglysning koster et fast beløb på 1.660 kroner (1. juli 2013) samt 0.6 % af det tinglystes værdi.

Skal du købe en ejendom, der koster 2 millioner, skal du altså betale både 12.000 kroner + 1.660 kroner samt de par tusinde kroner, en advokat eller jurist kræver for at hjælpe dig.

Vælg en boligadvokat

Vælger du en boligadvokat til at hjælpe dig med hele hushandlen er udarbejdelse og tinglysning af skødet en del af pakken.

At vælge en boligadvokat til alt papirarbejdet kaldes en komplet berigtigelse.

En sådan komplet berigtigelse koster mellem 7.000 kroner og 13.000 kroner afhængigt af, hvem du vælger. Her er det kun endnu mere vigtigt at sende din opgave i udbud fx på JUF.dk og derved få den laveste pris.

Vi anbefaler på JUF.dk at vælge en boligadvokat og få en komplet berigtigelse af hele handlen.

Læs mere:

Har du spørgsmål til eller omkring tinglysning af skøder? Skriv dem gerne i en kommentar til indlægget herunder.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar