Testamente pris

I Danmark er der mulighed for at lave flere forskellige typer af testamenter. Flere af disse har ingen formelle krav som sådan og koster derfor intet at lave – men at betale en mindre pris for testamentet, er nu ikke en dårlig idé alligevel.

Med et gratis testamente står du nemlig selv med risikoen for, at testamentet ikke bliver fundet efter din død. Har ud i stedet valgt et købt testamente til en lav pris, er du sikker på, at det bliver fulgt, når støvet har lagt sig.

Den danske arvelov har fra 1. januar 2008 opstillet 3 forskellige testamente muligheder:

 • Vidnetestamente: Et vidnetestamente underskrives af 2 uafhængige vidner samtidigt, men koster absolut intet at lave. Du skal blot i testamentet skrive, hvem der skal have hvad, og derudover sikre dig, at du ikke er på kant med reglerne om tvangsarv, testationskompetence og des lignende opstillet i arveloven.
  Testamente pris på et vidnetestamente: Fra 0kr
 • Notartestamente: At få en notar til at underskrive og tage vare på et testamente koster typisk et par tusinde kroner. For prisen kan du dog være sikker på, at det juridiske i testamentet er sikret, og at dette desuden vil blive fulgt ved din død, da notaren drager omsorg for testamentet og sikrer en kopi af dette.
  Testamente pris for notartestamente: 2-3.000kr
 • Indbotestamente: Du kan lave et mindre testamente blot for dit indbo helt uden omkostninger eller andre formelle krav. Skriv på et papir, hvem du ønsker skal have et specifikt møbel, og lig dette papir i møblet – så har du lavet et indbotestamente.
  Testamente pris for denne type: 0kr


JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig advokat til at hjælpe med at oprette et testamente. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Nævnt i:

Der er umiddelbart store fordele at hente ved ikke at vælge det billigste testamente, men i stedet for at tage eksempelvis et notartestamente, da dette er den sikre løsning. Testamenteprisen er et engangsbeløb, da der ikke er løbende udgifter til opbevaring af dine sidste ønsker eller noget i denne stil.

Får høj pris? Få et nyt tilbud

Et testamente kan sagtens koste 2.000kr et sted og 5.000kr et andet sted. Som en tommeldingerregel vil det som regel være muligt at finde en bedre testamente pris ret nemt, hvis du bliver præsenteret med at skulle betale over 3.000kr for dit testamente. I så fald kan du med fordel ringe rundt og søge efter andre muligheder, da der ingen grund er til at betale mange tusinde kroner mere for den samme ydelser.

En advokat er ikke forpligtet til at komme med et overslag for en testamente pris, men hvis din advokat prompte nægter at komme med en sådan en, kan du med fordel søge efter en ny advokat.

Meget dyrt at “glemme” testamente

Så godt som alle danskere vil enten gerne stille deres ægtefælle bedst muligt, lade arven til deres børn falde som særeje eller lade en bestemt genstand gå til en bestemt arving – men langt fra alle opretter et testamente.

For mange er det et spørgsmål om lige at tage den endelige beslutning.

For mange andre handler det om, at de gerne vil spare de få tusinde kroner.

Det kan dog ende med at blive en meget dyr besparelse, hvis det viser sig, at sønnen mister arvepengene i en skilsmisse, hvis genstanden går til en anden arving end tilsigtet eller hvis ægtefællen har problemer med at sidde i uskiftet bo efter førstafødes død.

Et testamente koster, hvis du bruger formularen herover, få tusinde kroner. Det er billigt for at kunne sove trygt om natten.

Pas på med at gå på kompromis med kvaliteten

Du kan finde testamenter til under 2.000 kroner på nettet i dag – men der er også en grund til, at prisen her er sat så lav. Disse testamenter er nemlig typisk ikke oprettet af en advokat, men blot en jurist, eller endnu værre en person uden den nødvendige juridiske baggrund.

En jurist er en person, der har en juridisk uddannelse på universitet – som udgangspunkt. Jurist er ikke en beskyttet titel i modsætning til advokat, og alle kan derfor kalde sig “jurister”.

En jurist har ikke samme forudsætning for at oprette et testamente som en “ægte advokat”, der har specialiseret sig inden for feltet. En jurist er heller ikke nødvendigvis ansvarlig for den rådgivning og hjælp der ydes, hvilket igen er tilfældet med en advokat.

I forhold til testamentets pris er en advokat derfor en lidt dyrere, men samtidigt også en langt bedre løsning end en “almindelig jurist”. Derved ikke sagt, man ikke kan få et ringe resultat med en advokat, der ikke til daglig beskæftiger sig med testamenter – men det er sikkert, at man står bedre, når man vælger en advokat til at oprette testamentet. Uanset at det koster et par hundrede kroner ekstra.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (5)
 1. Helle Hansen

  Jeg er samboende siden 1998 i hus som vi købte. Huset står i mit navn, men min samlever er medunderskriver på lån. Vi er ikke gift. Jeg har to voksne børn, min samlever har ingen børn; men en forælder og to søskende.
  Vi vil sikre hinanden, men er ikke helt enige om hvad der skal til. Hvad vil du anbefale? Mvh. Helle Hansen

  • image description
   Ageras

   Hej Helle

   Både en ring på fingeren eller underskrift på et testamente vil medvirke en god sikring af hinanden.

   Derfor skal I blot gøre op med jer selv, hvad I helst vil – blive gift eller skrive et testamente?

   Hvis svaret er det sidste (den billige og hurtige løsning) kan I indhente tilbud fra 3 advokater, der kan hjælpe med at udfærdige testamentet.

   Se her: http://juf.dk/testamente

   Mvh. Halfdan

 2. Susanne Lundgreen

  Kære JUF
  Jeg er i tvivl om, hvad og hvordan jeg gør i forhold til at sikre, at det bliver de rigtige værger, der tager sig af vores søn i tilfældet af, at min mand og jeg skulle dø.
  Min søn har arvet nogle ting fra hans oldemor. Dem bevarer vi for ham til han bliver 18 år. Skulle det ske, at vi går bort før tid, kan disse ting vel ende i en “delepulje” mellem ham og hans to halvsøskende uden et testamente?
  Hvad koster det at få sådan et udfærdiget?

 3. Erik Nielsen

  er gift og vi har skrevet et testamente og ægtepagt med særeje. Vi har hus som fælleseje. Vi er i tvivl om testamentet er helt ok, det er skrevet 2007.
  Ønsker tilbud på rådgivning, og evt. udarbejdet et nyt testamente

 4. Alice Aaskov

  Jeg har en faster der gerne vil lave et testamente, hun har ingen børn. Hvad koster det at få lavet et testamente.
  Med venlig hilsen
  Alice Aaskov