Det vil danskerne have i deres testamente efter ”Arvingerne”

Serien ”Arvingerne” kører for tiden på DR1. Det har fået mange danskere til at tænke over, hvad der sker med deres formue, når de dør. Det kan stifter af den juridiske portal JUF.dk, Halfdan Timm se:

”Henvendelser vedrørende oprettelse af testamenter er mangedoblet i forhold til en helt almindelig uge i forbindelse med de første par afsnit af arvingerne”.

JUF.dk lader brugerne indhente op til 3 tilbud fra advokater på oprettelse af testamente. Formålet er at skabe overblik og at undgå at finde den dyreste advokat til opgaven.

”I forhold til at sende arven i den forkerte retning, er det ikke meget at betale en advokat et par tusinde kroner for oprettelsen af et gyldigt testamente” forklarer Halfdan Timm, der har cirka 50 advokater spredt over hele landet tilknyttet systemet.

Halfdan Timm, JUF.dk

Halfdan Timm, JUF.dk

Det vil danskerne have

Halfdan Timm har taget et kig på de ønsker, JUF.dk får ind fra de mere end 15.000 månedlige brugere af sitet.

Det er især tre ønsker, der går igen:

”Først og fremmest vil folk gerne have et testamente, der sikrer, de kan sidde i uskiftet bo. Det er dog allerede en ret for de alene med fællesbørn” forklarer Halfdan Timm og fortsætter:

”Dernæst har vi mange henvendelser vedrørende særeje for livsarvingerne – det vil sige folks børn. Vores brugere ønsker at sikre, at arven ikke bliver delt med en svigerdatter- eller søn, de ikke kan lide, og som kan tage halvdelen af formuen ved en skilsmisse”.

Og den tredje handler om at begrænse arven til en given person:

”Vi har i Danmark tvangsarv for livsarvinger og ægtefæller. Men vi har flere brugere, der ikke har kontakt med et barn, er raget uklar med et barn eller lignende og derfor ønsker at begrænse arven til alene tvangsarv” afslutter Halfdan Timm.

Stor stigning i antallet af besøgende

”Arvingerne” har også betydet, at flere danskere sidder og søger på Google efter arveretlige termer.

I en normal uge har JUF.dk cirka 3.200 besøgende.

Anden uge i januar sendte hele 6.108 besøgende ind på JUF.dk. Over halvdelen af disse kom ind efter at have søgt på arveretlige termer som fx ”testamente”, ”arveregler”, ”særeje for barn” og ”beskæring til tvangsarv”.

besøgende på juf i januar

Også chatten har glødet:

”Jeg og mine tre medarbejdere tilbyder at chatte med alle vores besøgende. Vi er blevet bombarderet med arveretlige spørgsmål i kommentarerne og på chatten, og vi har været nødt til at finde flere arveretsbøger ind på kontoret for at kunne svare på det hele” fortæller Halfdan Timm.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar