Stiftelsesomkostninger ved selskab

Det er gratis at stifte en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab i Danmark – men hvis du ønsker begrænset hæftelse med et selskab koster det et mindre beløb til at starte med.

Stiftelsesomkostninger ved et selskab kan deles op i 2 dele – det, der går til staten og det, der går til enten den advokat eller revisor, du får til at hjælpe dig med stiftelsen.

Til staten skal der betales e gebyr på 670 kroner ved online stiftelse. Offline-stiftelse koster det tredobbelte – men langt majoriteten af alle selskaber i dag stiftes online. Til sammenligning koster det intet at stifte et selskab i England til staten, mens det i Sverige koster lidt over 3.000 svenske kroner.

Derudover får de fleste hjælp af enten en advokat eller en revisor til stiftelsen. Her afhænger omkostningen af, hvorvidt der er tale om kontant stiftelse eller apportindskud.

Ved kontant indskud er omkostninger få. Kontant indskud er hvor du har de 50.000 kroner, der kræves i selskabskapital til stiftelse af et ApS, i kontanter og derfor skyder disse ind. Her er udgiften til en advokat sjældent mere end to tusinde kroner. Udgiften til advokaten er den samme, hvis du i stedet vælger at stifte et IVS.

Ved apportindskud skal der bruges en revisors signatur på, at den indskudte genstand eller de indskudte genstande i hvert fald er de nødvendige 80.000 kroner værd. Dette koster fra 5.000 kroner og op. Derfor anbefaler jeg også, at kontant indskud vælges, hvis det er en mulighed.

Vælger man at stifte såvel et holdingselskab som driftsselskab er udgiften cirka 2-2.500 kroner per selskab inklusive gebyret til staten, hvis man finder den rigtige og billige advokat.

JUF.dk kan hjælpe dig med at finde den rigtige og billige selskabsadvokat til selskabsstiftelsen. Det sker med formularen herunder, hvor du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater.

På den måde er du hurtigt videre – og så holder du stiftelsesomkostningerne ved et selskab nede:
sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow

Har du fundet vej herind, men står derimod i den uheldige situation, at du skal lukke dit selskab? Det kan du læse mere om her.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar