Skilsmisseskøde

Fraflytning i forbindelse med separation eller skilsmisse forudsætter et nyt skøde, såfremt det er en permanent løsning.

I dette nye skøde overtager den ene ægtefælle den faste ejendom og de gældsforpligtelser, der her hører med. Et sådant skøde, hvor den ene ægtefælle overtager den anden ægtefælles del, kaldes også et skilsmisseskøde.

Der gælder særlige regler for skilsmisseskøder kontra almindelige skøder.

Med et almindeligt skøde betales der 0.6 % af det overdragnes værdi i såkaldt tinglysningsafgift – udover et fast gebyr på 1.660 kroner. Begge ting betales til staten.

Med en kopi af skilsmisse- eller separationsbevillingen fra Statsamtet er skødet fritaget den variable afgift på 0.6 % – og der skal altså alene betales det faste gebyr på 1.660 kroner til staten.
Derudover skal der påregnes et honorar på et par tusinde kroner til den advokat, der tager sig af selve skrivningen af skilsmisseskødet.

Med JUF.dk har I mulighed for at finde en advokat til at hjælpe jer med skilsmisseskødet. Det sker med den gratis og uforpligtende formular herunder. Når du udfylder denne vil du få op til 3 tilbud fra advokater, der står klar til at hjælpe med at skrive skødet – her og nu.

Ved at bruge formularen sikrer I, at det er advokaten, der henvender sig til jer og ikke omvendt – det betyder, at I får en god pris på jeres skilsmisseskøde og samtidigt har mulighed for at komme videre nu.

Udfyld blot den gratis og uforpligtende formular herunder og få et billigt skøde:


Trustpilot

Skal jeg bruge en lokal advokat?

Der er ingen grund til at gå efter en advokat i nærområdet, når der skal skrives et skilsmisseskøde.

Dokumenter kan fremsendes per mail og kommunikation kan klares per telefon – det skaber både den hurtigste og billigste behandlingstid for jeres skødeskrivning. Oftest vil det være en fordyrende affære rent faktisk at skulle tage et fysisk møde med advokaten – og det er der ingen grund til med et relativt standardiseret dokument som et skilsmisseskøde.

Det letter ekspeditionen af et skilsmisseskøde betydeligt, såfremt begge ægtefæller har nemID. Her kan det være et spørgsmål om få dage før end skilsmisseskødet både er skrevet og tinglyst – og ægtefællerne altså har mulighed for at komme videre i deres hverdag.

I forbindelse med et skilsmisseskøde er det sjældent nødvendigt at udfærdige en såkaldt tilstandsrapport. Ej heller er det nødvendigt at udforme en ejerskifteforsikring, som ellers er kotume i forbindelse med normal køb af fast ejendom, hvor en boligadvokat står for den komplette berigtigelse.

Ved andre aspekter af en skilsmisse, såsom bodeling, bør du tage fat i en skilsmisseadvokat for professionel hjælp.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (2)
 1. Pia Bjerning

  Jeg står i den situation at min mand er ved, at købe mig ud af vores fælles hus ifb. med en skilsmisse.
  Og han har fået udfærdiget en overdragelseserklæring og der er et punkt i dette som jeg er bekymret for, det lyder således:
  Sælger(som vel er mig) er således over for køber ansvarlig for mangler ved ejendommens fysiske tilstand efter dansk rets almindelige regler herom.
  For mig lyder det som om jeg så for evigt skal betale hvis han finder nogle fejl ved huset.?
  og hvad så hvis han skal sælge, så står der, at han skal få lavet tilstandsrapport osv. men hvad så hvis de finder fejl der som kan spores tilbage til før bodelingen?
  På forhånd tak for hjælpen – hilsen Pia

 2. John sørensen

  Vi har brug for hjælp til at få lavet en korrekt bodeling ved skilsmisse.
  Vi er fuld enig om det økonomiske, børnebidrag osv.
  Vi er på fin talefod og skal have det kørt glat igennem .