Sag mod forsikringsselskab

Hvert år behandler de danske forsikringsselskaber hundrede tusinder af klager.

Men det er ikke altid at forsikringstager og forsikringsgiver er enige om udfaldet af en given sag. Og hvis de ikke kan nå til enighed (typisk i form af, at forsikringstager nægtes udbetaling af forsikringsselskabet) er en sag for de danske domstole eller Forsikringsankenævnet det næste skridt.

Her benyttes almindeligvis en advokat med speciale i forsikringsret, der skal tale forsikringstagers sag og skaffe en så høj udbetaling som muligt.

Forsikringer virker meget ligetil, men er det sjældent. En forsikring kan være betinget af grov eller simpel uagtsomhed, af svære méngrader og andre gummi-udtryk, der kan trækkes i den ene eller den anden retning.

Betal aldrig, hvad forsikringsselskabet beder dig om

Dit forsikringsselskab er kun interesseret i én ting: At undgå at betale erstatning i så vidt omfang som muligt. Det er det, selskabet tjener sine penge på. Ikke at udbetale erstatning.

Derfor vil du ofte opleve som forsikringstager, at dit forsikringsselskab enten nægter at udbetale din erstatning eller kræver regres for udbetalt forsikring.

Har du fx kørt galt i din bil går din lovpligtige ansvarsforsikring ind og dækker skadelidtes erstatningskrav med det samme. Også selvom du ingen skyld har.

Men hvis du var påvirket under kørslen gælder forsikringen ikke, og så har forsikringsselskabet et regreskrav mod dig som forsikringstager. Pengene er udbetalt til skadeslidte, og nu er det en sag mellem dig og forsikringen

Forsikringen vil ofte prøve at gøre et sådant regreskrav gældende – og her skal du som forsikringstager have is i maven til at få en vurdering fra en advokat på sagen.

Forsikringsselskabet har ikke altid ret – meget langt fra. Men de har en forretning at beskytte. Husk, at forsikringsselskabet ikke er en offentlig institution eller lignende og har pligt til at hjælpe dig – forsikringsselskabet er sat i verden for at tjene penge, og det er de rigtigt dygtige til.

Du skal ikke altid betale for advokaten

I nogle tilfælde skal du ikke betale for advokatens hjælp.

Har du en indtægt under et vist niveau, har du mulighed for at ansøge om fri proces. Får du fri proces, betaler staten udgiften til advokaten samt retsafgiften.

Har du en lidt større indtægt, vil du typisk have en retshjælpsforsikring som en del af din familieforsikring. Din familieforsikring vil typisk indeholde en indboforsikring, bilforsikring, ulykkesforsikring og altså også en retshjælpsforsikring.

Har du en sådan retshjælpsforsikring, vil advokatens salær indtil en vis grænse – ofte omkring 150.000 kroner – mod dit forsikringsselskab dækkes. Herved undgår du personligt at risikere et stort beløb for at tage kampen op mod forsikringsselskabet.

Forsikringsankenævnet

Rekursinstansen for forsikringsafgørelser hedder Forsikringsankenævnet.

Her har du mulighed for i første omgang at indklage afgørelser fra forsikringsselskabet.

At føre sagen for Forsikringsankenævnet er både hurtigere og billigere end at gøre en normal retssag.

Får du ikke ret i din sag for Forsikringsankenævnet er næste mulighed at tage den til de danske domstole. Dette tager længere tid og koster givetvis flere penge.

Får man ikke ret i byretten, har man mulighed for at føre sagen for Landsretten. Dette koster flere penge og tager endnu længere tid.

Taber man også i Landsretten, skal man have bevilling for at tage sagen videre til Højesteret. Dette kræver at sagen har en særlig status og fx har mulighed for at danne præcedens for andre sager i fremtiden.

Forsikringsselskaber ofte i årelange sager

Det er ikke uset, at sager mod forsikringsselskaber kan tage meget lang tid – 7-10 år er ikke uset.

Det sker, fordi at der fra tid til anden – fx i forbindelse med erstatning for personskade – er tale om meget store beløb på flere millioner kroner. Vinder forsikringsselskaberne blot en brøkdel af disse sager, kan det også betale sig for dem at tage sagerne.

Men når forsikringsselskaberne trækker sagerne i langdrag udsætter de forsikringstagerne for et hårdt pres. Psykisk er det hårdt, at sagerne føres over så lang tid, og det kan være svært for forsikringstagerne i den tid at betale advokatregningen.

Det er en praksis forsikringsselskaberne ofte kritiseres for – men det er svært at gøre noget ved.

Start med en vurdering af din sag

Står du med en potentiel sag mod dit forsikringsselskab bør du starte med at betale en advokat for en uforpligtende vurdering af din sag.

En sådan vurdering behøver ikke at koste mere end et par tusinde kroner, og for de penge får du advokatens ærlige svar på, hvorvidt der er noget at gå videre med.

På den måde undgår du at starte en stor og dyr sag, hvor du intet har at gå ud med – og samtidigt sætter du forsikringsselskabet under pres ved at alliere dig med professionel juridisk hjælp allerede fra starten af.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (15)
 1. Keld Villadsen

  7 forbindelse

 2. Keld Villadsen

  I forbindelse med ferie har jeg lige tjekket bagagen ind for at rejse hjem og bliver dårlig den 29/7.
  De kører mig på hospitalet og så starter et mareridt.
  Hospitalet lyver. Siger jeg har høj feber og kaster op. Lægen i Danmark ønsker mig i telefonen og jeg fortæller, at jeg holder øje – sidste temp måling er halvanden time før vi taler sammen og er 36,2 og jeg har ikke på noget tidspunkt kastet op.

  Men de 8 dage hvor jeg holdes som gidsel på hospitalet, der giver de mig ikke mad – de vil fjerne min galdeblære, forsikring siger klogt nej.
  Men døgnets 24 timer går der ikke en time imellem, at de kommer ind på min stue. Tager blodtryk, skifter poser med ting de putter i drop, medicin med sprøjte ned i drop, bare tænder lyset og når jeg er vågen så slukker de igen…

  Er der nogle erstatningsmuligheder for at jeg nu ligger på et værelse fremlejet hos familie og ser på køer, hvor jeg ellers skulle have fortsat på den højskole hvor jeg gik hele foråret – men jeg kan ikke overskue for mange indtryk. Jeg er 52 og førtidspensionist.

  På tirsdag skal jeg til tjek ved den læge jeg lige har fået i Randers, hvad koster – mindst 6 mdr hvor jeg står stille, ramt af flashback og mareridt, hvor jeg ikke tror jeg er kommet væk der fra?
  Håber ro kan gøre mig klar til højskole fra januar.

  Jeg har ALDRIG kontaktet først, til min overraskelse ringede forsikring selv og tilbød erstatning

  “Besked fra SOS International
  17 08 18 KRP

  Ref……..: GFS-081165-004 VILLADSEN KELD

  Vi har behandlet din anmeldelse ud fra forsikringsbetingelserne på
  din GF Årsrejseforsikring, vilkår Europa inkl. Tyrkiet.

  Eftersom at du har været syg på rejsen, er du berettiget til
  feriekompensation i henhold til gældende vilkår.

  Forsikringen yder feriekompensation for de dage, hvor sikrede
  bliver lægeordineret ro og hvile i ferieboligen (pkt. 3.9.1).

  Kompensationen ydes som en dagskompensation.

  Af den indsendte sag kan vi se at Keld den 17.7 bliver indlagt
  med diarre samt efterfølgende indlagt den 29.7.2018 med nyresten.
  SOS arrangerer hjemtransport og den planlagte hjemrejse
  forpasses.

  Ud fra den stillede diagnose og behandlingen vurderer vores
  lægekonsulent den ordinerede “ro og hvile”-periode til 4 dage på
  første forløb (17.7 – 20.7 samt efterfølgende den 29.7.2018,
  hvor Keld bliver genindlagt) = 5 dage i alt.

  Rejsens pris (Keld):

  Flybillet: 1576 DKK
  Flybillet: 2729 DKK
  Hotel: 3912 DKK
  Rejsens pris i alt: 8217 DKK

  Erstatningsopgørelse:

  Rejsens pris: 8217 kr.
  Antal rejsedage: 16
  Rejsens pris pr. dag: 513,56 kr.
  Antal sygedage: 5
  Erstatning i henhold til betingelserne: 2567,80 kr.

  Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til sagen, er du velkommen
  til at kontakte mig.

  Venlig hilsen

  Kristine Guldager

  SOS International
  Skadeafdelingen
  Direkte tlf: +45/38488673 Tlf:+45/38488642

  BESVARreply”

 3. Alaa

  Hej jeg vil gerne have en advokat ringer til mig angående en forsikrings skade mvh Alaa

 4. Henrik søndergaard

  Gogmorgen
  Jeg ligger i Caribien på 11. Dagen efter et formodet hjerte tilfælde.
  Har været 3 sygehuse igennem, 2 ambulance flyvere adskildige ambulancer og 2 sygehuse i 3. Verdenslande.
  Jeg undre mig over at jeg forsat er strandet, uden synderligt indtryk at der arbejdes særlig hårdt på at få mig hjem. Men at man fra forsikringsselskabet har mere travlt med at fralægge sig ansvar for forløbet og i særdeleshed flyvningen hjem over.
  Jeg har været på job herude og er derfor dækket SF arbejdsgivers forsikring.
  Hvilket medvirker til at jeg ligger og venter, uden nogen mulighed for at havde indflydelse i egen sag.
  Kan jeg gøre noget, jo længere jeg ligger jo støre er sandsynlighed for at jeg bliver arbejdsløs efterfølgende.
  Er der nogen der har forslag til hvad jeg gør som patient på den anden side af kloden uden muligheder. Og med en meget påvirket familie i dk som ingen info heller for.

  Med venlig hilsen

 5. Michael Petersen

  Jeg mangler en advokat vedrørende et forsikringsselskab, der ikke vil dække en syg person uden for Europa. Vi skal have vurderet deres begrundelse

 6. Martin Dahlmann

  Hej!!

  Kort fortalt:
  Jeg har været i Kenya, og skulle på safari, med min mor og 2 børn.
  Rejsen blev desværre afbrudt af, min mor blev indlagt på intensiv afd. efter 2 dage, og rejsen skulle havde været 11 dage.
  Nu er jeg og børnene kommet hjem og talt med TJM/TRYG, og har fået at vide, at jeg ikke kan få erstatning for tabt ferie, da min mor ikke bor husstanden.
  Kan det passe?
  Mvh.
  Martin Dahlmann

 7. Ronni risagwr

  Jeg har skiftet forsikringselvskab da de blev voldsomt dyre efter jeg havde et par skader på bilen.
  Nu opsiger alm brand mig fordi jeg åbenbart ikke har talt sandt. Jeg har oplyst alt hvad der har været af skader. Samt det er en forsikringsagent der har fundet den her forsikring til mig og har kendt min fortid. Nu står jeg med en bil der er skadet for 155000kr siger værkstedet og alm brand vil intet dække. Derimod sender de regninger til mig som var dækket

 8. Arif Mahmood

  Hej jeg er selvstændig bilforhandler jeg har haft indbrud på mit værksted for ca 2 mnd siden og sendt alt hvad forsikringselskabet krævet men har kun udbetalt 12000 kr ud af 365.800 kr søger en dygtig advokat som kan hjælpe har betalt alle mine forsikringer til tiden hos ALM BRAND

 9. Arif Mahmood

  hej har sendt for 7 dage siden men ikke blevet kontaktet søger advokat til forsikringssag

 10. Nadja

  Jeg har fået vandskade i mit køkken fordi min overbo – på trods af hul i hans badeværelse, varslinger både mundtligt og skriftligt og badeskure i haven – valgte at gå i bad, hvilket betød at hans hul gik direkte ned til mit køkken og da rørføringen ikke ve færdig var der vand over alt! (Hele foreningen var igang med at få skiftet radiatorer og ordnet vores vandsystem af firmaet Enco. Min overbo har ikke nogen forsikring men har lejer lejligheden af andelsejeren som har forsikring hos Tryg. Skadebahandleren Brian fra Tryg sagde først til mig de ikke ville dække det men efter jeg fandt faragraffer fra lejeloven osv kunne han godt se de dækkede juridisk. Men nu vil BriN have flere beviser for at Enco har skrevet/sagt til min overbo at han ikke måtte bruge badet .. og Brian vil have at JEG skal kontakte Enco og selv undersøge om det er dem der har lavet en fejl? Det skal lige siges at det er over 3 måneder siden skaden skete og jeg har brug for hjælp for Brian fatter ikke en skid, for at være ærlig og jeg er SÅ træt af, at Tryg ikke får betalt mine skader og selv undersøger tingene.

 11. Michael Sonne-Schmidt

  Jeg har tegnet en sygedrifttabs dækning og min skade er blevet afvist af forsikringsselskabet. Jeg har klaget gentagne gange, da jeg mener at jeg har en fornuftig sag. Selskabet finder konstant “smuthuller” som de afviser på. Jeg er blevet syg, men er åbenbart ikke dækket da dækningen er blevet oversolgt.

 12. Aeman Ali Moraad

  Hej.
  Min bil er blevet stjålet og jeg var usikker på om der var kasko. Men jeg ringede så ind og fik afvide at kasko er gældende, men jeg har det ikke på skrift. Så jeg vil gerne have en advokat til at hjælpe mig med sagen. Er der mulighed for jeg kan komme og tale om det allerede på mandag, hvis ikke før? Er villig til at betale for det.

  Venlig hilsen
  Aeman Ali Moraad

 13. Øzlem

  Hej
  Jeg søger en advokat til forsikringssag det skal være en med erfaring. Det haster meget så håber at høre fra en hurtigst muligt.
  Vh
  Øzlem

 14. Berit Christiansen beritchristiansen64@gmail.com

  Jeg er kommet til skade med begge mine knæ. Kort fortalt. Danske forsikring har sagt det skulle gå et år inden der skete noget. Nu er der gået yderligere 3 mnd. Og jeg får den ene historie efter den anden. Intet sker. De har sendt de forkerte papirer til min egen læge. Jeg tror de vil lave en studehandel med lægerne på hospitalet og snyde mig for pengene.

 15. Karoline

  Mangler advokat hjælp til en afvist erstatnings sag om personskade