Oprettelse af ApS

Oprettelsen af et ApS, et anpartsselskab, kan ske på to måder: enten ved at tage kontakt til en advokat og lade denne gøre arbejdet eller ved selv at udfylde de nødvendige dokumenter. Det sidste er kun anbefalelsesværdigt i det omfang, du selv har erfaring med juridisk arbejde i forvejen. Selv ved relativt ukomplicerede ApS-oprettelser kan det betale sig at betale få tusinde kroner for at få en advokat til at hjælpe.

Et ApS kan i dag oprettes online ved hjælp af Erhvervsstyrelsens onlineportal Webreg.dk. Fra her kan man indsende de nødvendige oplysninger og de nødvendige papirer til oprettelsen og samtidigt betale stiftelsesgebyret. Det koster et gebyr på 670kr at stifte et anpartsselskab online, mens det koster lidt over 2.000kr at gøre offline – det kan derfor kun anbefales ydermere at anvende internettet til stiftelsen.

Typisk benyttes en advokat til oprettelsen af et ApS, da man skal bruge en række juridiske dokumenter, Erhvervsstyrelsen ikke hjælper med.

Få 3 gratis tilbud fra advokater herunder til oprettelsen af dit ApS:


[jufform type=”selskabsstiftelse” link=”Få 3 tilbud på oprettelse af dit ApS”]

Gør som mange andre hver eneste dag:

JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig advokat til oprettelse af ApS. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud. [/jufform]

Advokat eller ej til ApS-oprettelsen?

Vi anbefaler, at du vælger at få advokathjælp til stiftelsen af ApS. Dette er der flere grunde til:

Først og fremmest skal der en vis juridisk grundviden til for stiftelsen af især anpartsselskaber med mere end blot en anpartsejer. Der skal indsendes papirer til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, blandt andet end ejerbog, der angiver de præcise andele i anpartsselskabet.

Dernæst koster det i dag meget lidt af hjælp til oprettelsen af ApS. Tilbud på mellem 1.5000kr og 2.000kr for advokatens hjælp alt inklusive er ikke usete online. Dette hænger sammen med, at der for en advokat med erfaring indenfor feltet er tale om en relativt standardiseret ydelse, og at det derfor ikke vil tage denne mange timer at hjælpe jer videre. Det vil det til gengæld for en person uden den samme juridiske grundviden, der skal lave et ApS for første gang.

Og tiden er netop det tredje gode argument. Man kan spare mange timer og meget besvær ved at lade advokaten bruge en time eller to på at ordne alle nødvendige papirer. Timer, man kan bruge på ens reelle forretningsaktivitet. Der kan være tale om en reelt god investering ved at lade andre hjælpe en med oprettelsen af ens anpartsselskab.

En advokat kan også hjælpe med at oprette en juridisk gyldig ejeraftale mellem to eller flere ejere i et anpartsselskab.

Hvordan opretter jeg selv et ApS?

Du kan også vælge at oprette dit ApS selv, hvis du ikke ønsker at betale for advokatens hjælp eller blot gerne vil ordne det hele selv.

I givet fald skal du gå ind på førnævnte Webreg.dk og angive, du ønsker at starte et anpartsselskab. Herefter vil du blive ført gennem processen på websitet indtil betaling af gebyret. Processen indeholder blandt andre følgende skridt:

 • Efter Selskabslovens §§ 26 og 27 skal der laves et stiftelsesdokument til anpartsselskabet. Dette skal indeholder følgende informationer:
  Navn, bopæl og CPR-nummer for alle stiftere af selskabet
  Kapitalandelens tegningskurser
  Fristerne for tegningen samt fristerne for stifternes indbetaling af kapitalindskud
  Fra hvornår anpartsselskabets stiftelse træder i kraft
  Også hvilken dato regnskabet starter fra
  Om selskabet skal afholde udgifterne til selskabsstiftelse (evt. til advokathjælp)

Hvis der ydermere er tale om særlige fordele til stifterne efter Selskabslovens § 27, skal dette også angives i stiftelsesdokumentet.

Indskud til oprettelsen

For at stifte et ApS er det nødvendigt at betale et vist indskud. Dette er delvist med til at sikre, at ApS’er ikke har samme status som “svindlerselskab” som et SMBA har og delvist for at sikre en fortsat likviditet i selskabet.

Man skal indskyde minimum 50.000kr i forbindelse med oprettelsen af et ApS, og selskabsbalancen skal herefter altid være over 50.000kr. Det er muligt for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at igangsætte en tvangsopløsning af selskabet, hvis der i længere tid ikke er minimum 80.000kr i det.

En ofte set misforståelse i forbindelse oprettelsen af et ApS er, at man skal betale de 50.000kr. Det skal man ikke. De skal blot være til rådighed for selskabet. Det betyder, at man i og for sig kan lave en ny bankkonto, indsætte 50.000kr på denne og derved have likviditet til at stifte anpartsselskabet.

Det er også muligt at indskyde andet end kontanter i selskabet. Indskyder du værdier, for eksempel en bil eller et produktionsapparat, kaldes dette et apportindskud. Det er lige så gyldigt som kontanter.

Oprettelsen af et ApS kan med fordel varetages af en advokat. Har du spørgsmål i forbindelse med teksten, er du meget velkommen til at stille dem i en kommentar herunder.

Fra 1.1.2014 er det muligt at stifte et iværksætterselskab. Læs mere om stiftelsen af IVS her. Iværksætterselskabet minder meget om ApS’et i sin opbygning.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (24)
 1. Verner Sørensen

  Hvor gammel skal man værer for at stifte et aps.

  • image description
   Ageras

   Hej Verner,

   Man skal være myndig – det vil sige minimum 18 år.

   Du kan dog lade ApS’et stifte i dine forældres navn, men stadig med dig som funktionel ejer. Tag kontakt til en advokat med formularen øverst i indlægget for at høre mere om denne udmærkede løsning.

   Mvh. Halfdan

 2. Christina

  Ang. De 80.000 kr i opstarts kapital, skal der altid være et overskud på 80.000 kr eller kan man “hive” dem ud af virksomheden på et senere tidspunkt?

  • image description
   Ageras

   Du kan udmærket bruge de 80.000 kroner til drift af virksomheden.

   De 80.000 kroner er blot, hvad du hæfter med i dit ApS som minimum. Det låser ikke pengene fast på en støvet konto i virksomheden. Du skal blot bevise, du har de 80.000 kroner for SKAT ved oprettelsen af dit ApS.

   Held og lykke med virksomheden!

 3. Christina

  Ang. De 80.000 kr i opstarts kapital, skal der altid være et overskud på 80.000 kr eller kan man “hive” dem ud af virksomheden på et senere tidspunkt?

  • image description
   Ageras

   Du kan udmærket bruge de 80.000 kroner til drift af virksomheden.

   De 80.000 kroner er blot, hvad du hæfter med i dit ApS som minimum. Det låser ikke pengene fast på en støvet konto i virksomheden. Du skal blot bevise, du har de 80.000 kroner for SKAT ved oprettelsen af dit ApS.

   Held og lykke med virksomheden!

 4. Karina

  Kan man oprette et APS til opkøbe jorden fra en udstykket landejendom?

  Overvejer at købe en landejendom (ca 18 ha), men derfter at udstykke noget ca. at jorden fra, således, at den resterende del kan belånes som et almindelig parcelhus (under 10 ha). Vil derefter benytte et APS til at købe jorden. Således den nuværende sælger vil kunne beholde jorden selv om han ikke længere vil være ejer af en anden landejendom. Undertegnede vil så ligeledes være andelshaver og derfor opfylde bopælspligten. Skal andelshaverne indskyde lige meget i et APS?

  • image description
   Ageras

   Hej karina,

   Det er et sæt ret specifikke spørgsmål – endda hvor der kan være flere aspekter, du har glemt.

   Jeg vil anbefale, at du tager kontakt til en advokat, der kan hjælpe dig videre med din selskabsstiftelse. Jeg tør desværre ikke svare her, da spørgsmålet er meget konkret.

   Med venlig hilsen,
   Halfdan Timm

 5. ramu

  Jeg vil gerne spørge om..Kan et ApS oprette et ApS?

  • image description
   Ageras

   Hej Ramu,

   Ja, det kan det godt. I givet fald er der tale om et holdingselskab (ejer) og et driftsselskab.

 6. ramu

  Jeg vil gerne spørge om..Kan et ApS oprette et ApS?

  • image description
   Ageras

   Hej Ramu,

   Ja, det kan det godt. I givet fald er der tale om et holdingselskab (ejer) og et driftsselskab.

 7. Claus

  Jeg vil gerne spørge om..Kan man bruge værdien af de varer man har feks. i en butik, som indskud?

 8. Dennis

  Hej, kan du forklare mig fordelene ved ApS fremfor enkeltmandsvirksomhed? Desuden vil man kunne udbetale feriepenge når man er direktør og den eneste ansat i et firma? På forhånd tak for svar og en god hjemmeside.

  • Ageras

   Hej Dennis

   Feriepenge er intet problem. Det er faktisk påkrævet ved lov.
   Mht. ApS vs. EV kan du gå ind på juf.dk/selskabsformer

 9. René Kjær

  Hej Halfdan.
  Jeg skal til at omdanne min personlig ejet virksomhed til et Aps. Kan du fortælle hvad det vil koste mig i advokat, og er det lige til at ændre fra dag til dag uden det får betydning for mine kunder.
  Mvh.
  René

  • image description
   Ageras

   Hej René

   Hvor meget det koster afhænger af størrelsen af din enkeltmandsvirksomhed lige nu – men jeg vil blive overrasket, hvis det skal koste over 10.000 kroner at få klaret.

   Når alle papirerne først er udfærdiget sker det næsten øjeblikket og dine kunder vil ikke føle nærmere. 🙂

   Mvh. Halfdan

 10. Ole Jensen

  Jeg påtænker, at starte et holdingselskab og et APS som driftselskab med et indskud på kr. 50.000,-. Der ud over vil jeg låne virksomheden kr. 300.000, som skal afdrages løbende – feks. med kr 5.000 om måneden. Skal der udfærdiges et lånedokument (og hvordan skal det se ud) og skal det udfærdiges samtidig med oprettelse af virksomheden og skal dette dokument fremgå af vedtægter eller lignende?

 11. image description
  Ageras

  Hej Ole

  Tak for dit spørgsmål.

  Der skal oprettes et lånedokument, ja. Dette er af hensyn til SKAT. I praksis skal der oprettes et gældsbrev mellem dig og virksomheden.

  Det bør oprettes samtidigt med, at lånet ydes fra dig til selskabet. Er dette fra selskabets stiftelse, bør gældsbrevet udfærdiges samtidigt med. Dokumentet skal ikke fremgå af selskabets vedtægter, men bør opbevares, hvor resten af selskabets dokumenter opbevares. At have alt samlet fra starten gør alt nemmere.

  Vi kan hjælpe dig med at indhente 3 skarpe tilbud på både oprettelse af gældsbrevene samt stiftelse af dine to selskaber her:

  http://juf.dk/start

  Med venlig hilsen,
  Halfdan

 12. Henrik Kjaergaard

  Hej,

  Jeg er udenlansk Dansker og paataenker at koebe en bolig I Danmark som investering (og som bolig for min voksne datter som bor I Danmark). Vil det vaere en fordel at koebe denne bolig igennem et Aps? I saa fald hvilke fordele /ulemper er der forbundet med det?

 13. Nicolai

  Hej,

  Hvis jeg vil opløse et ApS, hvis det fx. ikke går godt med virksomheden, vil jeg kunne trække min 50.000DKK ud uden noget bøvl?

 14. SMBA - Selskab Med Begrænset Ansvar

  […] iværksættere, der ønsker en begrænset hæftelse, men som ikke har råd eller mulighed for at oprette enten et ApS eller et A/S. Overvej også siden 1. januar 2014 at stifte et […]

 15. henrik svendsen

  hej jeg har fået lavet et aps og lagt 50.000kr men kan åbenbart ikke få en erhvers konto så mine 50.000kr står på en kilient konto lige nu.kan jeg ikke få dem over på min konto igen så