Oplevelsen med en boligadvokat fra Tjenestetorvet

Jeg har fået lov til at stille et par spørgsmål til Kasper Kammersgaard, der for nyligt har benyttet sig af boligadvokat-tilbudshenteren, jeg sammen med Tjenestetorvet opstiller på JUF.dk.

At finde en boligadvokat kan gøres på mange måder i dag. En af de smartere måder er ved at udfylde et enkelt skema på Tjenestetorvet.dk for så at modtage tilbud fra flere forskellige advokater. Fordi at advokaterne er i konkurrence med hinanden, er det muligt at få et bedre tilbud end normalt.

Det har Kasper Kammersgaard fra Kammersgaard Development benyttet sig af. Jeg fik lov til at stille et par spørgsmål om hans oplevelse, du kan læse herunder:

Hvad var dine overvejelser i forhold til en boligadvokat – var pris det vigtigste, eller andre faktorer?

Efter at have ledt efter en ny lejlighed i et par måneder, havde jeg selvfølgelig gjort mit hjemmearbejde, da en forestående bolighandel ville være den første af slagsen. Jeg var igennem flere mennesker blevet rådet til, at anvende en boligadvokat som kunne berigtige købsaftale, salgsopstilling samt stå for udarbejdelsen af skødet. Da det ikke lige var noget jeg selv havde erfaring med, tænkte jeg at det ville være en god idé.

Et af de værktøjer som der blandt andet fik mig til at beslutte for at have den ekstra udgift, var JUF.dk’s egen side om valg af boligadvokat, hvor jeg så blev enig med mig selv om, at jeg ikke ville kunne overskue at varetage al det juridiske arbejde der ville være ved et køb.

Da jeg så endelig havde besluttet mig for at anvende en advokat, udfyldte jeg kontaktformularen og indhentede tilbud på opgaven. Efter at svarene så småt var begyndt at tikke ind, skulle jeg jo til at beslutte mig for hvem jeg ville anvende, og jeg valgte blandt andet på baggrund af førstehåndsindtrykket – som jeg vil kort vil gennemgå:
Jeg fik tre svar – det første var fra en advokat som ordret skrev, at han var “specialist i bolighandler, og står parat til at hjælpe“. Resten af mailen var også venlig og indbydende, som allerede fra start af gav et godt førstehåndsindtryk.

Den anden svarede med “Det forstår jeg ikke lige. Du vil have hjælp til at berigtige handlen men ikke til at lave skøde. Hvordan skal det lige forstås.” som den eneste linje i e-mailen. Det var – i min optik – ikke en person jeg havde lyst til at handle med. Det var som sagt første gang at jeg skulle handle med ejendomme, og derfor kendte jeg ikke så meget til det. Allerede efter den første mail valgte jeg ikke at anvende nummer to.

Den tredje der kontaktede mig, var som sådan også fin nok og skrev også et professionelt svar – men i og med at jeg skulle bruge en advokat “her og nu”, og der gik en halv dag før jeg fik svar, så havde jeg allerede valgt en anden til jobbet.

At mit valg så også faldt på den billigste, var jo et heldigt tilfælde.

Har du tidligere benyttet dig af boligadvokater, eller var Tjenestetorvet din første oplevelse?

Det var første gang jeg nogensinde havde haft brug for en boligadvokat i mit endnu korte liv, og derfor var jeg lidt i vildrede efter hvordan man nemmest fandt frem til den rette mand/kvinde til jobbet. En søgning på Google viser de første mange – rigtig mange – forslag, og det kan hurtigt være svært at få overblik i en meget stor branche og se skoven for bare træer.

Derfor passede det meget godt for mig, at jeg kunne indsende en formular med informationer om hvad jeg er ude efter, og derfra kommer “bjerget til Jeppe” med informationer om sig selv, deres kompetencer samt salær for arbejdet. Det er en rigtig god måde, synes jeg, at indhente 3 gratis tilbud fra forskellige boligadvokater. Det er især for en førstegangskøber som måske ikke lige har en advokat i familien eller hvor man skal til at anvende udefrakommende advokater for første gang.

Hvor lang tid gik der, fra du havde udfyldt skemaet, til du havde fundet en boligadvokat?

Det var faktisk utroligt hurtigt.. Nu har jeg lige kontrolleret det i min indbakke for at være sikker, men jeg kan sige at jeg modtog kvitteringen på min indsendte formular klokken 15:48.
Det første svar på min forespørgsel fik jeg retur klokken 15:50, det næste kom 16:06 – og det sidste tikkede så ind næste dag klokken 09:45, hvor jeg allerede havde valgt en af de første til at klare opgaven.

Jeg tog straks kontakt til de to første som vendte tilbage på min tilbudsindhentning, og efter telefonsamtaler med begge advokater valgte jeg at gå med den første af dem umiddelbart efter. Valget var, som jeg også beskrev ovenfor, baseret på at han virkede professionel, lød meget reel, og jeg fik et godt førstehåndsindtryk af, at han havde godt styr på tingene i forbindelse med køb af ejendom.

Så jeg må sige at det var over al forventning, at jeg ville få svar på så kort tid, og samtidig have en fagperson til at stå for gennemgang af købsaftale m/ bilag, drøftelser og rådgivning ved boligkøbet, godkendelsesprocedure samt berigtigelse med skøde.

Hvis du skal give et godt råd til andre, der søger efter en boligadvokat, hvad skulle dette så være?

Det vil helt sikkert være, at hvis du står overfor at skal købe eller sælge en ejendom og ikke lige har nogen i dit netværk som ville kunne klare jobbet – så gør som jeg og brug værktøjet som automatisk sender din forespørgsel rundt. Det gik nemt og smertefrit, og jeg fik svar kort tid efter. Jeg indså efter lidt research, at jeg hellere ville betale mig fra at få læst alle dokumenterne for ejendommen igennem af en fagperson, frem for at skulle sidde og bruge min egen tid og kræfter på at få det hele til at give mening.En god ting kan dog være, at ringe til de advokater som kontakter dig og tage en snak med dem over telefonen. Det kan mange gange være en god idé at forventningsafstemme og rent fantisk høre, at den anden part lyder fornuftig og til at tale med.

Sørg desuden for, at have alle aftaler, informationer og tilbud på skrift – og hvis der bliver aftalt noget telefonisk, så sørg for at få en ‘kvittering’ på jeres samtale. Det kan eksempelvis gøres ved at du selv sender en email til advokaten efter endt samtale, og skriver “I forlængelse af vores telefonsamtale, bedes du bekræfte at vi drøftede xx og blev enige om yy.”

Kasper Kammersgaard skal have en meget stor tak for de gode og uddybende svar på spørgsmålet – og held og lykke med Kammersgaard Development i fremtiden!

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (1)
  1. Palle Lilleøre

    skøde og advokatgennemgang ved boligkøb (lejlighed i Vejle)