Linke til ulovlige sider (livestreams)

Hej.

Kan I svare mig på, om det er ulovligt at linke til sider med ulovligt indhold? Jeg tænker især på at linke til eksempelvis livestreams på nettet – det kunne være streams til fodboldkampe eller filmstreaming.

Hvis man eksempelvis kører sin egen hjemmeside, er det så lovligt at linke ud til disse sider?

Andet eksempel: Hvis man kommer forbi et forum på nettet, hvor folk søger et stream af en bestemt kamp. Må jeg linke til en ulovlig side her? Hvem er ansvarlig, hvis dette link kommer til at ligge på dette forum.

Hvad med guides til benyttelse af fx sophcast til ulovlige streams?

Svar:

Hej,

Første spørgsmål; Er det ulovligt at linke til sider med ulovligt indhold?

Ja. Du kan godt blive straffet for med dybe links at linke præcist til ophavsretskrænkende materiale. Der er endnu ingen eksempler på, det er sket i Danmark, men der er i lovgivningen mulighed for at straffe for det med bøde.
Har du dit eget website, kan dybe links til websites med ophavsretskrænkende materiale derfor sagtens være et problem for dig, såfremt du bliver politianmeldt for det.

Andet spørgsmål; Hvem der er ansvarlig på et forum?

Det er både du og forummet. Forummet ifalder dog kun ansvar i det omfang, det ikke forsøget at fjerne det ulovlige link og den ulovlige omtale med det samme, de støder på det eller bliver gjort opmærksom på det. Du som bruger vil også være ansvarlig. Læs mere om ansvar online her.

Guides til at benytte ellers lovlige tjenester til ulovlige formål kan også være ulovlige alt efter den konkrete sag. Hvis du direkte guider til at omgå gældende lovgivning og at der ikke lægges skjul herpå,   kan det sagtens være medskyndelse til kriminalitet og hjælp til at omgå loven. Det er selvfølgeligt ikke tilladt.

For alle ovenstående scenarier gælder det, at der skal gøres et problem ud af det før end du vil komme i problemer. Alle tre ovenstående scenarier sker i det praktiske hver eneste dag – men det kan blive et problem for “synderen”, såfremt en person vælger at politianmelde det.

 

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar