Kombinationssæreje

Kombinationssærejet er en populær variant af skilsmissesæreje. Med kombinationssæreje er det ene og alene den førstafdøde ægtefælles ejendele, der deles, og både i tilfælde af skilsmisse og for længstlevende ægtefælles vedkommende sker der ingen deling.


[jufform type=”familiearveret” link=”Få 3 tilbud på din ægtepagt”]

Gør som mange andre hver eneste dag:

JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig advokat til at oprette en ægtepagt med kombinationssæreje. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud. [/jufform]

Hvis de to parter bliver skilt, deles ingenting. Og hvis ægteskabet brydes op af død, beholder længtlevende alle sine ejendele. Kombinationssærejet, som også går under navnet ægtefællebegunstigende kombinationssæreje, er for mange par den rette vej at vælge, da den sikrer længstlevende optimale vilkår.

Eksempler på kombinationssæreje

Eksempler forklarer bedre end noget andet, hvorledes kombinationssæreje fungerer:

Eksempel: Jeg gifter mig med Eva. Jeg har 800.000kr og Eva har 300.000kr. Vi opretter hos en advokat en ægtepagt med kombinationssæreje. Efter 20 års ægteskab dør Eva. Mine 800.000kr bliver nu mit fuldstændige særeje og jeg beholder dette, mens Evas 300.000kr indgår i fællesboet, hvilket jeg får halvdelen af. Jeg får derfor samlet 950.000kr. Havde vi ikke ægtefællebegunstigende særeje, havde jeg fået ((800.000 + 300.000) / 2) 550.000kr.

Eksempel: Jeg gifter mig med Camilla. Jeg har 1 million kroner og Camilla har 2 millioner kroner. Efter 10 års ægteskab dør Camilla. Vi har forinden oprettet en ægtepagt med kombinationssæreje online, og mine 1 million kroner bliver derfor mit fuldstændige særeje, hvorimod Camillas 2 millioner indgår i fællesboet, hvilket jeg trækker 1 million ud af. Jeg ender derfor med 2 millioner kroner.

Med kombinationssæreje er det muligt at stille den længstlevende ægtefælle bedst muligt samtidigt med, at man er sikret mod at dele ens værdier i tilfælde af skilsmisse.

Eksempel: Jeg gifter mig med Johanne. Jeg har 2 millioner kroner og Johanne har 3 millioner kroner. Vi bliver skilt efter 4 års ægteskab. Vi får takket være en ægtepagt med kombinationssæreje begge fuldstændigt særeje over vores værdier og deler ingenting efter de fire års ægteskab.

Sådan får I kombinationssæreje

At oprette kombinationssæreje for ens ægteskab kan både gøres inden ægteskabet indgås (evt. som en betingelse for sammes indgåelse) og under ægteskabet. Betingelsen er at begge ægtefæller er enige og underskriver ægtepagten. Selve ægtepagten kan enten oprettes af en advokat eller af en selv, om end det naturligvis anbefales at lade en advokat ordne det, da denne er garant for et juridisk vandtæt resultat. Konsekvenserne ved en “utæt” ægtepagt kan være fatale i tilfælde af skilsmisse og bør undgås, nu det er så  relativt billigt at hyre et advokat til at udforme ægtepagten.

Oprettelsen af en kombinationssærejeægtepagt ved en advokat koster typisk mellem 3.000kr og 5.000kr. Hertil skal lægges et gebyr på 1.400kr til staten, denne kræver i forbindelse med tinglysningn af ægtepagten. Særejet er ikke gyldigt før end ægtepagten også er tinglyst. Advokaten vil typisk være i stand til også at hjælpe med tinglysningen af ægtepagten som en del af pakken.

Læs mere om særeje her og ægtepagter her.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar