Hvordan får man særeje?

Du får særeje ved at oprette en såkaldt ægtepagt. En ægtepagt er et juridisk bindende dokument, hvori du og din ægtefælle har mulighed for at bestemme en anden formueordning end det formuefællesskab, man helt automatisk får, når man bliver gift i Danmark.

En ægtepagt oprettes typisk af en advokat. At oprette ægtepagten vil sige at skrive ægtepagten ned som et almindeligt dokument.

Herefter underskrives dokumentet af begge ægtefæller med nemID, hvorefter ægtepagten tinglyses ved at blive uploadet til den digitale tinglysning.

Efter at ægtepagten er tinglyst gælder det nye vilkår aftalt i ægtepagten, såfremt denne ikke strider mod lovgivningen. Det er fx ikke lovligt at bestemme varierende særeje, der afhænger af en virksomheds værdi på ethvert givet tidspunkt. Til gengæld er det lovligt at gøre virksomheden som et hele, eller værdien tilsvarende virksomheden på et givent tidspunkt, til særeje.

Har du brug for at få oprettet særeje?

Find en billig advokat, der kan oprette din ægtepagt med JUF.dk herunder.

Når du udfylder formularen får du op til 3 tilbud fra familieretsadvokater, der kan hjælpe med at oprette og tinglyse ægtepagten samt komme med almindelig rådgivning om jeres situation.

JUF.dk er den nemmeste måde at finde en dygtig advokat på til jeres kommende særeje:


[jufform type=”familiearveret” link=”Få oprettet særeje nu”][/jufform]

Læs mere om fælleseje og særeje her.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar