Hvad tjener en advokat og advokatfuldmægtig

Jobbet som advokat er blandt de best betalte i Danmark. Det er også årsagen til, at mange indledningsvis overhovedet vælger jurastudiet.

Der er ikke en fast rate for, hvad advokater tjener. Det afhænger af hvor i landet, man er ansat. Lønningerne er generelt højere i hovedstadsområdet end resten af landet – men det er leveomkostninger til gengæld også.

Samtidigt afhænger det også af, i hvilket advokatkontor, man ender med at blive ansat.

Som advokatfuldmægtig – hvilket er hvad du skal være i 3 år før end du kan få din advokatbestalling efter endt jurastudie – kan du regne med at starte på mellem 35.000 kroner og 39.000 kroner eksklusive pension. Det er allerede her væsentligt højere end den gennemsnitlige indtægt i Danmark.

Bliver man efter de 3 år ansat som advokatfuldmægtig sker dette til en løn på cirka 50.000 kroner og op afhængigt af hvilket advokatkontor, man er ansat i.

Lønnen stiger des længere, man har været advokat.

Bliver man først partner i et advokatselskab er en årsløn på et stykke over en million kroner – hvis ikke mange millioner kroner – ikke uset.

Den høje løn, advokater får ind, hænger sammen med, at det er svært både at blive og være advokat.

Først og fremmest skal man gennemføre jurastudiet – og det med tilpas høje karakterer til, at man overhovedet bliver ansat som advokatfuldmægtig i et advokatkontor bagefter.

Derudover arbejder advokater meget. Arbejdsugen er sjældent under 50 timer – ofte over 60 timer.

Dette betyder, at det er få mennesker, der kan være advokater – og at værdien for den enkelte advokat derfor stiger.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (6)
 1. gert

  hvor meget tjener den bedste advokat i danmark

 2. Fatima

  Hej Halfdan Timm, jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive advokat. Jeg er en 14 årig pige som går i folkeskole, med store ambitioner i fremtiden. Jeg er god til alle fag i skolen, og har ikke rigtig svært ved noget. Jeg er specielt god til dansk, grammatik, at læse osv. Når vi har test i dansk, har jeg tit 0 fejl, sjældent har jeg fejl i testen. Jeg vil gerne vide hvad jeg skal tage på efter 9. eller 10. klasse? Jeg går i 7. klasse lige nu. Hvad jeg så derefter skal videre til, hvor mange år det tager osv. Jeg er meget god til at uddybe, formulere og til at forsvare. Hvad skal jeg så vælge, at blive anklager eller forsvarsadvokat? Jeg er ret forvirret, med alle de ting. Kan du forslå et godt universitet? Når man så bliver advokatfuldmægtig i et advokatfirma, hvilke ting og sager laver man så? Jeg har så mange spørgsmål, men her var nogle af dem. Tak på forhånd.

  Hilsen: Fatima.

 3. Benjamin

  Hej anholde jeg

 4. saja almadhi

  Hej.
  Jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive advokat. Jeg er en 14 årig pige som går på byskolen, med store ambitioner i fremtiden, Jeg er god til næsten alle fag i skolen, og har ikke rigtigt svært ved nogle ting, jeg er specielt god til Dansk, tysk, Grammatik,Engelsk og jeg er virkelig god til at læse og når vi har test i dansk, har jeg så tit 0 fejl, sjældent har jeg fejl i test. jeg vil geren vide hvad jeg så skal videre til, hvor mange år det taer osv. jeg er meget god til at formulere, uddybe og til at forsvare. hvad skal jeg så vælge, at blive anklager eller forsvasadvokat? jeg er ret så forvirret, med alle de ting. Kan du forslået godt universitet? når man så bliver advokatfuldmægtig i et advokatfirma, hvilke ting og sagder laver man så? jeg har så mange mange spg men her var et par stykker af dem.

  Hilsen Saja Almadhi

 5. amira

  hvad tjener man hver måned fra banken når man er advokat? ville nemlig gerne det når jeg bliver stor☺

 6. amira

  Hej :))
  jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive advokat. Jeg er en 12 årig pige som går i folkeskole, med store ambitioner i fremtiden. Jeg er god til Dansk, nogenlunde matematik, engelsk og fransk. Jeg er virkelig god til at læse synes jeg selv. Når vi har test i dansk, har jeg tit 0 fejl, sjældent har jeg fejl i testen. Jeg vil gerne vide hvad jeg skal tage på efter 9. eller 10. klasse? Jeg går i 5. klasse. 6. efter en måned. Hvad jeg så derefter skal videre til, hvor mange år det tager osv. Jeg er meget god til at uddybe, formulere og til at forsvare. Hvad skal jeg så vælge, at blive anklager eller forsvarsadvokat? Jeg er ret forvirret, med alle de ting. Kan du forslå et godt universitet? Når man så bliver advokatfuldmægtig i et advokatfirma, hvilke ting og sager laver man så? Jeg har så mange spørgsmål, men her var nogle af dem. Tak på forhånd.

  Hilsen: Amira