Boligadvokat til andelsbolig

Uanset at prisen er en anden er købet af en andelsbolig at sammenligne med købet af en almindelig lejlighed på flere punkter – du køber stadig ret til at bruge en given lejlighed i et fællesskab.

Derfor skal du stadig bruge en boligadvokat til købet af andelslejligheden.

På JUF.dk har du mulighed for at finde en boligadvokat til at hjælpe dig med købet af en andelsbolig / andelslejlighed. Det sker ved, at du udfylder formularen herunder. Efter at have udfyldt formularen vil du få tilbud fra op til 3 boligadvokater nær dig, der har mulighed for at hjælpe dig videre med købet af din andelslejlighed.

Du får også en fast pris med fra hver advokat, så du har mulighed for at sammenligne og finde den bedste og billigste boligadvokat til andelslejligheden.

Udfyld den gratis og uforpligtende formular herunder:


sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

aarhus en sommerdag i juni 2013 med udsigt over guldsmedegade

Fordele og ulemper ved at købe en andelslejlighed

Der er både fordele og ulemper ved at købe en andelslejlighed fremfor en almindelig ejerlejlighed.

Den største fordel er selvsagt prisen. Prisen på almindelige ejerlejligheder er, især i de store byer Aarhus og København, eksploderet i de seneste år. Modsætningsvis er prisen på en andelsbolig låst fast, og andelsboligen fremstår derfor i dag som et billigt alternativ til en almindelig lejlighed i de store studiebyer.

Der skal ej heller foregå tinglysning i forbindelse med købet af en andelslejlighed. Prisen for selve anskaffelsen og udgiften til en boligadvokat i den forbindelse er derfor lavere end med en almindelig lejlighed.

Men der er også store ulemper.

Du ejer ikke din andelslejlighed som du går med din ejerlejlighed. Derfor er det ikke muligt at få et realkreditlån med en rente på 3-4 % til køb af din andelslejlighed. I stedet for skal du ud at have et dyrt boliglån for at købe lejligheden – og det sker nærmere til en rente på 10-12 % alt afhængigt af konkjunkturerne. Har du ikke de rede penge stående til at købe en andelslejlighed, kan det derfor i forhold til renter blive til en dyr fornøjelse.

Et andet problem er andelsforeningens økonomi. Mange andelsforeninger har haft risikable lån, som har medført stærkt stigende boligudgifter i forbindelse med den nuværende recession. Det har jeg andelslejlighederne stærkt uattraktive og praktisk taget umulige at sælge.

Det er sket ad flere omgange, at andelsboligejere har forsøgt at sælge deres anpart blot for en krone, men stadig uden held.

Andelsboliger kan ej heller anvendes til forældrekøb, da de færreste andelsboligforeninger tillader udlejning. En forudsætning for forældrekøb er altså, at man køber en decideret ejerlejlighed. En decideret boligadvokat vil udøve rådgivning herom.

Pris for boligadvokat til andelslejlighed

Du skal regne med at betale fra 7-8.000 kroner for rådgivning og praktisk hjælp i forbindelse med købet af en andelsbolig af en boligadvokat.

Det giver dig en sikker handel – du har købt en andelslejlighed, du kan bruge, og det er sket under sikre, juridiske rammer. Boligadvokaten vil rådgive om finansiering, forhandle med banken, undersøge andelsejerforenings gæld m.v. og lave en risikovurdering samt gøre det praktiske i forbindelse med salget i form af salgsaftale og eventuelt forhandling af pris med sælger.

Med andre ord det, der skal til for at foretage et sikkert køb af en andelslejlighed.

Når du køber en andelslejlighed, der skal der ikke skrives et skøde, så prisen hertil slipper du for – men resten af elementerne i en komplet berigtigelse fra en boligadvokat har du stadig behov for.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (4)
 1. Lotte

  Bor i et halvt dobbelthus i Kbh. Har før været 2 fam.bolig. Vi har i sin tid søgt kommunen om sammenlægning af boligerne & huset har haft status som enfam. bolig i ca 33 år Har nu pga skilsmisse brug for at sælge 1.+ 2. sal fra så det bliver 2 fam. bolig igen. Der er givet tilladelse fra Teknik & Miljø til opdeling, når brandsikring er gennemført. Vil spørge om det er muligt at få egen matrikel til begge lejl. da jeg ikke ønsker at blive/være økonomisk afhængighed af de der køber de øverste etager. Det vil jeg være hvis det bliver andel/anpart..? Hvis nye køber ikke betaler ind til termin/ejendomsskat kommer jeg vel til at hænge på regningen..? Ved godt at man gør noget med pantebrev, men et pantebrev på x antal kroner rækker jo ikke langt hvis det bliver et langt tovtrækkeri med de priser der skal betales alene til ejendomsskat i Kbh. kommune…kan du evt henvise til en der ved noget om dette..?

 2. Katrine Johansen

  Hej JUF.
  Hvor er det et fantastisk initiativ med denne hjemmeside, chatfunktion osv.

  Tak og hatten af for jer!

 3. Jonas Bladt Sönnichsen

  Jeg har det problem at sælger ikke har overdraget papirerne:
  1) Byggetilladelser
  2) Dokumentationen for at installationerne er udført af en autoriseret installatør, el/vvs.

  Vurderingen er udført i overensstemmelse med paragraf 5 i Lov om andelsboligforeninger, Lejeloven og ABF’s retningslinjer og i øvrigt efter bedste skøn. Skjulte installationer og bygningsdele er ikke vurderet. I forbindelse med vurderingen foretages de r ej heller indgreb i konstruktioner eller overflader.
  Sælger bærer det fulde ansvar for manglende oplysninger samt skjulte fejl og mangler, som konstateres efter sælgers fraflytning. Hvor der er foretaget bygningsmæssige ændringer, som kræver byggetilladelse og ibrugtagningstilladelse er det sælgers ansvar, at disse foreligger – er dette ikke tilfældet, anses det for en mangel, forholdet er ikke lovligt. Tilladelser skal overdrages til den nye andelshaver.

  Hvor der er foretaget ændringer af el-, vand- og afløbsinstallationer er det sælgers ansvar, at arbejdet er udført af autoriseret installatør. Dokumentation herfor skal foreligge. Foreligger dokumentationen ikke, anses det for en mangel. Forholdet er ikke lovligt. Dokumentation skal overdrages til den nye andelshaver.
  Hvor der konstateres ulovligt udført arbejde, påhviler udgiften til lovliggørelse sælger. Sælger har ret til selv at udbedre fejl og mangler eller få lovliggjort ulovlige forhold inden overdragelsesdagen.

 4. Christina Ejby Windfeld

  Vil gerne vide og evt have hjælp at lave et dokument der kan indsættes i købskontrakten, hvori køber skriver under at de er gjort bekendt med et mulig fald i Andelskronen og at de frasiger sig retten til at komme efter mig(sælger), bestyrelse og adm. med krav om betaling af faldet. Er det muligt? Mvh Christina