Advokatklage – Sådan klager du over en advokat

En gang imellem sker det beklagelige, at forholdet mellem advokat og klient ender i uenigheder og stridigheder. Af den grund er det muligt i Danmark at klage over en advokat til et specielt advokatklagenævn, der tager sig af klagen og undersøger sagen. I denne tekst stiller vi skarpt på, hvordan du kan klage over en advokat.

I Danmark er det Advokatklagenævnet under Advokatsamfundet, der tager sig af advokatklager. På deres hjemmeside er det muligt at finde en blanket og yderligere hjælp til at klage over din advokat.

Du kan klage både over din egen advokat, men du kan også klage over modpartens advokat.

Hvad kan jeg klage over?

Grundlæggende kan du klage over 2 ting i forhold til din advokat og Advokatklagenævnet:

 • Advokatens salær: Mener du, at din advokat har taget sig for godt betalt i forhold til den opgave, han har udført? Eller har advokaten givet dig en endelig regning langt over det overslag, du fik til at starte med?
  Du har mulighed for at klage over din advokats salær, hvis du mener, at dette er for højt. Advokatklagenævnet vil herefter tage stilling til, om din påstand er rigtig og hjælpe dig videre i systemet, hvis dette er tilfældet.
 • Advokatens adfærd: Har din advokat opført sig behøvet, lækket fortrolige informationer eller i det hele taget ikke levet op til de standarder, en advokat burde?
  Du kan klage over din advokats adfærd til Advokatklagenævnet. Dette vil tage stilling til, om din advokat har overholdt de etiske regler, danske advokater er underlagt fra Advokatsamfundets side. Hvis du får ret i din klage, vil du også blive hjulpet videre i systemet.

Hvis du i det hele taget har haft en dårlig oplevelse med din eller modpartens advokat, kan det ofte betale sig at indsende en klage til Advokatklagenævnet. Langt de fleste klagegrunde vil også være dækket af ovenstående to grunde.

Kan jeg få erstatning?

Hvis din advokat har taget sig for godt betalt eller har modsat sig de etiske regler advokaterne er underlagt, vil det i nogle tilfælde være muligt at få tilkendt erstatning. Dette kan Advokatklagenævnet dog ikke gøre!

Advokatklagenævnet kan udelukkende tage stilling til, om der er foretaget en handling i strid med almindelige regler. Hvis du ønsker erstatning, skal du føre sagen igennem en almindelig retssag i landets domstole. Disse vil kunne tilkende dig erstatning, såfremt du får medhold i din klage.

Advokatklagenævnet vil typisk kunne hjælpe dig videre på vej med din klage i systemet, hvis du får medhold og ønsker at søge muligheden for erstatning. Her vil du have brug for juridisk hjælp i form af en erstatningsadvokat.

Hvad bør jeg ellers vide om at klage over en advokat?

Der er frister forbundet med det at klage over en advokat. Får såvel salærklager som adfærdsklager har du op til et år efter, at begivenheden har fundet sted eller regningen er modtaget til at klage til Advokatklagenævnet. Venter du længere tid end dette bortfalder dine muligheder for at klage over advokaten.

Du bør ikke indsende fortrolige papirer med din klage. Din klage over en advokat vil som udgangspunkt også blive vist for modparten og andre uafhængige parter, og derfor kan det blive noget forfærdeligt rod, hvis du har vedhæftet fortrolige og private papirer. Vær specifik med din klage og giv alle relevante informationer, men undlad at indsende fortrolige oplysninger om dig selv med undtagelse af de, du bliver bedt om.

Den normale behandlingstid for en advokatklage er under 6 måneder. Dette kan variere kraftigt. Du kan være heldig at have et svar i postkassen efter en måned, men har du klaget over en kompliceret sag kan det også tage mere end det halve år, Advokatklagenævnet forsøger at holde sig under.

Hvis du får medhold i en klage over advokatens salær, skal advokaten som udgangspunkt betale den del af salæret, han ikke har gjort sig fortjent til, tilbage. Advokaten kan dog nægte dette og tage sagen videre til de almindelige danske domstole. Når sagen hertil er det retten, der afgør advokatklagen fremfor Advokatklagenævnet.

Har du spørgsmål relateret til det at klage over din advokat, er du meget velkommen til at stille det i brevkassen til højre her på siden. Vi bestræber os på at have en svartid kortere end 6 måneder! 🙂

Gå til Advokatklagenævnet her.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (26)
 1. Hans Tage Jungløv

  Kommenter: ang. Niclas Bendtner straf m. m. ønsker jeg at han bliver straffet lige så hårdt
  som Hans Engel blev det, er uenig med adv.
  Micael Juul Eriksen

 2. Peter Nerenst

  Vi havde en kunde der ikke betalte 200.114kr for en kælderrenovering med henvisning til at arbejdet ike var udført som aftalt.
  Kunden stod selv som bygherre og havde hyret folk af os i timebetaling og intet andet. Hele byggeperioden var der daglig dialog om hvad de skulle laves dirigeret af bygherre der yderligere selv stod instrukstioner samt levering af alla tegninger samt materialer.
  På afsluttende byggemøde var bygherre yderst tilfreds men betalte bare ikke en øre af de fremsendte regninger. Vi kontakter advokat firmaet Valdal og de mente vi havde en god sag og anslår at det vil koste mellem 15-20000kr at køre sagen i retten.
  Bygherre laver tre forskellige vurderinsrapporter der ikke er ens og sagen trækker ud. vi betaler løbende advokatens omkostninger nu 75.000kr hvor sagen kommer til retten og vi vinder sagen.
  Da Bygherre indbetaler det skyldige beløb svarer advokaten at hans sidste omkostninger er 115.000kr ekstra som han så tager direkte fra Bygherres indbetaling før han fremsender restbeløb til os.
  Vi var målløse. Er det rimeligt at en sag skønnet til 15-20000kr samlet kan koste 190.000kr idet advokaten selv bestemmer omkostningerne samt inddrager pengene i det beløb som taberen i sagen indbetaler til os.
  Vi står tilbage som et lille firma det for første gang har kørt en sag i retten , vundet sagen i retten ,og reelt tabt alt på advokatomkostningerne igen.

  • Ageras

   Hej Peter

   Jeres mulighed er at lave en salærklage til advokatsamfundet. Dette skal ske inden tre måneder efter sagens domsafsigelse. Advokaten har muligvis ikke handlet efter de advokatetiske regler. Sådanne sager er dog svære at komme igennem med.

 3. Recep ozkan

  Kan advokaten trække ud over sin salær plus moms.

  • image description
   Ageras

   Hej Recep

   Jeg er ikke helt sikker på, om jeg forstår dit spørgsmål.

   Advokaten kan ikke trække penge udover sit salær eksklusive moms.

   Mvh. Halfdan

 4. Stina Bargmann Toft

  Hej
  Jeg vil klage over både min advokat og modpartens advokat. i forbindelse med mit biluheld. føler at de begge har brugt min mangel på viden og at de har samarbejdet og delt i porten.

  • image description
   Ageras

   Hej Stina

   I denne artikel står der en guide til, hvordan du kan klage og hvilke klageinstanser, du skal kontakte. Dette kommentarfelt duer desværre ikke til formålet. Jeg vil anbefale dig at kontakte Advokatsamfundet og klage direkte til dem.

   Mvh. Halfdan

 5. Elizabeth

  Hej, kan jeg få Jeres svar direkte til mig, jeg har opgivet min mail adresse.
  Ønsker ikke svar under INDSENDE

  Mange hilsener
  Elizabeth

 6. Judith Petersen

  Hvis man synes et advokatsalær af en advokatfuldmægtig er helt og fuldstændig ude af proportioner, er det så bedst at klage til selve hans overordnede eller til advokatklagenævnet? Hans salær er på 45.000, for en bodelingssag som var simpel, og resulterede i en fælles overenskomst..

 7. Orhan

  Jeg havde en advokat på min sag vedr. fugtighed dermed skimmelsvamp i min ehvervs lejemål.
  Da udlejeren og ejendomsdadministrationen for min lejemål er en advokat firma, gæv det mig skylden for fugtigheden og der jeg ikke enig med min udlejer fændt jeg så en advokat.
  Min advokat opnået at få lavet min gulv og svampbekæmpelse maler arbejde u.b. for mig fordi han foreslåg at jeg skulle sæt en kloak service på for at bevise årsagen til problemet og det bliv bevist.
  Sagen startet den 6. november 2012 dato fra jeg sæt advokat på og skred meget langsamt frem og min gulv samt malerarbejde bliv færdig i april 2013, min advokat ringet eller skrev en mail hver gang jeg rykkede.
  Til sidst valgt min advokat at stoppe fordi han syntes vi ikke kunde opnår mere, det var jeg ikke tilfreds med, jeg kunne måske forstår det var sværet at bevise driftstab på grund af den langsomme måde håndtere sagen på man jeg kunne ikke forstår at han ikke kunde få min husleje reducering for perioden selv om han har rykket flere gange. Jeg fortalte min advokat jeg vil fortsætte rettens vej og vis han ikke hjælpe mig så vil jeg finde en ny advokat.
  Min advokat sendt mig hans regning på 10.000 Kr. den 11. novembe 2013 jeg skrev til ham at den regning vil jeg ikke betale få min sag er ordenligt afsluttet.
  Da gik noget tid med at jeg fand en advokat som vil hjælpe mig biligt med en fæst slær på 3600 kr. inkulsiv moms. Min ny advokat læste alle min bilag vedr. min sag og lavet en små sags stævning imod udlejeren og vejledte mig i telefonisk møde med retten m.v.
  i mellem tiden har min tidligere advokat sendt mig en rykker for første gang
  4. februar 2015 beløb 10.000 Kr. + 100 Kr. i rykkergebyr og til den rykker brev skrev jeg min sag er godkendt af retten i Odense og jeg skal til telefonisk retsmøde den 20. februar 2015 kl. 11 herefter vil jeg give svar igen.
  Den 4. marts indgik, udlejeren og mig forlig om udlejer betalte mig 5549,65 Kr. for reduceret husleje.
  Den 23. april 2015 skrev jeg at til min advokat at den regning jeg har modtaget er alt for høj fordi han ikke har løst min sag helt og jeg syntes han skal komme med en ny forslag til regningens størrelse, han svarede igen den 30. april 2015 ” Min opgave er løst, og jeg insisterer på at modtage betaling, ellers vil jeg indlede retslig skridt herfor. ”
  Til sidst vil jeg oplyse mig og min advokat har ikke indgået noget skriftlig aftale vedr. min sag eller hans sæler. Mit spørgsmål til Dem er, da mig og min advokat ikke kan når til enighed, kan jeg går til advokat klage nævnet med hans arbejde og hans regning ?
  Jeg håber at jeg har formukeret min sag forståligt. På forhånd Tak.
  Venlig hilsen
  Orhan Karasu

 8. halimeh

  hej kære ansvarlig
  jeg vil klage på vejen af en anden person, han ventet på hans penge fra sin advokat i mere end seks måneder, hvor han siger at han skal nok indsæt penge om bare dage, og vi venter stadig, det penge re tilbage betalt fra en forsikring til kunden på 8000kr og lidt mere og kunden vil have sin penge, man advokaten holder ikke sin aftaler, hvad gære vi, kan i hjælpe den mand tak.

  mvh
  halimeh

 9. Ole Kristensen

  Hejsa
  står med en sag, hvor jeg ringer rundt til et par advokater for at høre om hvad det vil koste at tage min sag, som bisidder i statsforvaltningen, første mæglings møde
  jeg kontakter Kyed og Jybæk advokater
  vi taler kort sammen sender ham en email omkring sagen og beder om et tilbud han sender tilbuddet som en ordre bekræftelse og oplyser at jeg skal regne med 30.000 kr plus
  jeg vælger ikke at benytte mig af tilbuddet da det er alt for dyrt, han sender så efterfølgende en regning på 5.100,00 for rådgivning
  den det være rigtigt han har ikke oplyst op at det kostede penge at få udarbejdet et tilbud
  håber i kan hjælpe mig hurtigt da

 10. Helga Petersen

  min datter var flyttet men ikke skilt fra hendes mand,en måned efter begår han selvmord. Han havde jo to drenge sammen med mig. Vi havde hver vores advokat da vi ikke var enige om bodeling. Da han så dør er jeg og drengene jo ene arving . Min advokat får så en regning fra min mands advokat hvor han selvfølgelig skal have penge for det han har gjort for min mand. Men jeg ser så han udført arbejde om der var testamente og rådgivning til min svigermor og hendes mand, skal jeg betale for det? Har ikke bestilt ham til det og kan ikke forstå han må give dem oplysninger.
  Med venlig hilsen Helga Petersen

 11. Ernst Peter Boesen

  Jeg har i en dødsbosag, i Vestre landsret, fået en advokat dømt til at tilbage betale 37.500 kr i for meget beregnet salær
  Den selv samme advokat har nu stævnet min søn 3 gange i en boligsag, 2 gange er sagen faldet ud til min søns fordel i Vestre Landsret nu er sagen tredje gang i byretten i Sønderborg ( som i den grad er partisk )
  Sagen er efterhånden meget kmpliceret og komplex og jeg overvejer at gå til dagspressen med sagen idet retten i Sønderbor ikke vil svare på lovligheden af det der foregår…….hvor får jeg hjælp til at komme videre …dette har varet 3 år, har også klaget til advokatrådet…det hjælper heller ikke ( nipotisme )

  Venligst
  Peter Boesen
  Advokaten er Jens Jepsen fra Åbenrå !!

 12. Dorthe Holm

  Hejsa
  For tre år siden, tog jeg kontakt til en advokat for at få hjælp i en bodeling hvor jeg var blevet lås ude af min ex. fra vores fælles ejede hus. Da han havde skiftet låsene, kunne jeg ikke få fat i mine eller børnenes effekter, tøj mv. Derfor advokat. Hun gav mig en ca. pris på kr. 25.000,- og et prov. på ca. 500.000,- når boet var endeligt. Nu tre år efter har jeg fået en forløbig regning på kr. 125.000,- fra advokaten, venter på dato for endnu en tur i retten, har skylder kr. 500.000,- fra tab i ejendommen. HJÆLP !!! Jeg har forsøgt alt men kan ikke komme ud af sagen og få den afsluttet. Hvad gør jeg ?

 13. Mihriban

  Hvad skal jeg gøre hvis jeg bliver uenig med advokaten om en sag hvor jeg involere mig personligt når jeg er en advokatsekretær

 14. Sylvia Mrukot

  Håber at i kan vejleder mig i den rigtige retning.

  Jeg har hyret en advokat, til at vejledning og hjælpe vedr en indkaldelse i statsforvaltningen.
  Jeg har efterfølgende snakket med 3 forskellige indenfor det juridiske område, der har gjort mig opmærksom på at min daværende advokat, ikke har haft nok kendskab til den udvidet paragraf 20 i forældreansvarsloven. Og grundet hans sparsomme viden har der ydeligere ,som konsekvens af hans vejledning om ikke at deltage til et møde, været behov for hans timer således at jeg fik en regning for knap 20.000kr.
  Havde han vejledt mig korrekt og haft sat sig ind i paragraf 20 og hvem der kan søge samvær efter de nye regler, havde der ikke været behov, og slet ikke i det omfang af timer som han har skrevet på for at lave svarskrivelse, ydeligere korrespondance med statsforvaltningen mm.

  Jeg føler mig røvrendt for at sige det ærligt.

  Han rådet mig til at blive væk fra et møde i statsforvaltningen, som har været noget så uhænsigtsmæssigt og efterfølgende omkostningsrigt, idet han så skulle skrive skrivelser mm som jeg så skulle betale ham for.

  Hvad kan jeg gøre?

  Hilsen
  Sylvia M.

 15. René

  Hej Halfdan Timm
  Tak for din artikel. Jeg har sendt en adfærdsklage til advokatnævnet, og venter på en afgørelse. Jeg skal have kørt en erstatnings sag mod advokaten. Jeg ved ikke om jeg har tid til at vente på nævnes afgørelse inden jeg starter erstatningssagen. Sager i nævnet stopper ikke den tidsfrist der på sagen. Er det korrekt at tidsfristen på at køre erstatningssag mod advokat er 3 år?

  De bedste hilsner

  René

 16. Pia vestergaard

  Hej
  Jeg vil klage over min advokat, som trækker min skilsmisse i langdrag
  Kontaktede ham i nov 2015,og han sagde jeg havde ret til det halve af huset, selv om min eks. Har fuldstændigt særeje,når jeg står på skødet. Nu kommer jeg til at betale min 40000 kr uden at få nogetbudcaf dette.
  Hvad kan hegnstolper op med det

 17. Gunvor

  Jeg vil godt klage over
  2 advokater vedr. hhv. salær og adfærd.
  Det drejer sig om en fogedretsag ved sagsbehandling og salær til beskikkede advokat, og adfærd hos modparts advokat

 18. Tom Mørch

  Hej med jer.
  Hvis man en del år efter ens huskøb opdager, at skødet er behæftet med fejl såsom forkert matrikelnummer, hvad gør man så? Advokaten, som forestod tinglysning, fik ikke rettet skødet til, og dermed er vores hus´ matrikelnummer nu forbyttet med vores nabos matrikelnummer. Dvs. alt omkring huset er forkert registreret. Skøde, BBR, kreditforeningslån mv. Det er forbundet med større omkostninger at korrigere alt dette. Hvem kan man holde ansvarlig? En helt unik sag, som ingen, vi har kontaktet, har tidligere erfaring med. mvh Tom Mørch

 19. Jimmi Thomsen

  Hej,

  Min kone har siden 2013 haft en arbejdsskade sag kørerne, i den forbindelse har vores advokat nu opkrævet en a conto beløb for ders ydelse, problemet er bare vi ikke kan få oplyst hvad vi skylder advokaten, til trods for vi har bedt om en opgørelse, er det lovligt at sende en regning uden man faktisk ved hvad man skylder?

  Mvh Jimmi

 20. Niels Erik Kristensen

  Min søn anlag en sag mod en bonde om vold og hærværk. Han fik en beskikket sagføre, og sagføren bad om dokumentation, for alt. DVS fotos af ødelagt tøj, skader på kroppen ( hudafskrabninger) og flere fotos af den ødelagte modelflyver som bonden brækkede, samt en erklæring fra en hobby forhandler om at modellen ikke kunne repereres. Aftnen inden vi skulle i retten, ringede den beskikkede sagføre og fortalte at hun havde erfaret at bonden have en sagføre fra samme firma, og hun derfor alligevel ikke kunne føre sagen!! Om forn´middagen ringede den nye sagføre of sagde at han ikke havde tid til at komme, men ville sende en 3 sagføre!! 5 minutter inden min søn skulle i vidneskranken ankom den nye beskikkede sagføre. Men hun kendte kun sagen sporadisk, og havde ingen af de dokumentationer , fotos osv. med. Derfor kunne min søn ifølge den anklagedes forsvare ikke bevise hverken vold eller hærværk. Han var endag fræk nok til at nævne at vi ikke havde gidet fremskaffe dokumentation for nogen af anklagerne og det derfor var noget min søn havde fundet på. Og bonden blev frikendt!! Er der noget vi kan gøre ved dette-Vi var 3 vidner som alle havde set overfaldet og hærværket, men vi blev afvist da forsvaren mente at når vi fortalte det samme var det fordi vi havde aftalt historien. Min tillid til dansk retsvæsen har lidt et alvorligt nederlag!!!

 21. Noha Nyborg

  I need your help because my Lawer did something very bad for me and my two kids Adam and Noah in the court without I know.

  My number is 24252853

 22. elena steffensen

  Hej .Jeg bor og er ejer i en ejerforeningen.
  Foreningen har betalt en regning på 25.000 til en advokat salærer.
  Det dreje sig om en stævning personlig. Og ikke ejerforeningen.
  Sagsøgte er (formand) han er stævner personlig. Det stå i ret bog.
  Min spørgsmål går på. Kan advokaten sende regningen til foreningen?
  Det er desværre betalt af kærre administrator.
  M.v.h.
  Elena Steffensen

 23. Søren

  Hej.
  Jeg har været indkaldt til en retssag der tog 8 dage. Der var 7 anklagede inkl.. mig. Der var 35 forhold m. underforhold i denne sag. Jeg var anklaget i forhold 1a og 1b. Så der var 34 forhold tilbage der intet havde med mig og gøre Det var en stor sammenblanding af sager. Min advokat skulle møde i retten 4 dage ud af de 8. Jeg spurgte ham om det ikke var lidt voldsomt, at han var indkaldt til 4 dage, når min sag kunne have været behandlet på 1 til 1 1/2 dag max. Det var han helt enig med mig i og det skulle han nok ordne, for mine sagsomkostninger skulle ikke være så store når der var så få sager der vedrørte mig.
  Nu ca. 5 måneder efter (ankesag) finder jeg ud af at han ikke har bedt om nedsættelse af mine omkostninger som aftalt.
  Hvor og hvordan klager jeg over dette?
  Jeg har fundet det her inde på krim
  Særligt om sager med mange tiltale
  I nogle sager, for eksempel store narkotikasager, rejses der ofte tiltale mod mange på en gang, således at alle sagerne behandles under samme straffesag. Hvis sagerne mod dig kun udgør en lille del af alle de sager, der behandles ved retten, skal du kun betale for en del af sagsomkostningerne. Hvis det meste af sagen drejer sig om de andre tiltalte i sagen, skal de andre betale en større andel af sagsomkostningerne end dig.