Tips til at starte som internetiværksætter

Internettet har de sidste 20 års tid ændret den måde vi lever på, drastisk, på mange måder. Det har givet os rigtig mange muligheder, også når det kommer til iværksætteri og opstart af virksomheder. Især når det kommer til at starte en internetvirksomhed, har internettet selvsagt medbragt rigtig mange muligheder. De mest kendte former for internetvirksomheder er webshops, her har man har en butik på internettet og sender varerne til sine kunder.

Men der er faktisk flere måder at starte op som iværksætter på, uden at man behøves bruge penge på at indkøbe et lager af varer, emballage, forsendelse mm. Man kan opstarte en hjemmeside der lever af kommissionssalg. Hvis man f.eks. ved en masse om træningsudstyr starter man en hjemmeside hvor man skriver om forskelligt træningsudstyr, laver guides og anmeldelser også anbefaler nogle produkter fra forskellige virksomheder.

Når en af bloggens læsere så klikker sig ind og køber et af de anbefalede produkter, får man en lille kommission, gerne mellem 2 og 10% af varens pris. Et godt eksempel herpå er hjemmesiden senge-testeren.dk, som har lavet en guide til valg af seng. Hver gang en af de besøgende på guiden køber en seng hos en af de anbefalede virksomheder, får senge-testeren.dk omkring et par hundrede kroner.

Et andet eksempel på en internetvirksomhed man relativt nemt kan komme i gang med er – meget lig ovenstående – fokuseret omkring en hjemmeside, hvor man laver noget indhold/skriver nogle tekster. I stedet for at lave det produktfokuseret og modtage kommission per salg, så tjener man herimod penge ved at have bannere på hjemmesiden, lidt ligesom magasiner og medier gør det i dag. Et godt eksempel herpå er kondition.dk, som skriver mere generelle artikler omkring kondition og sundhed og som så har indsat bannere fra forskellige virksomheder.

Med en af disse 2 typer af internetvirksomheder kan man altså nemt og billigt komme i gang med et iværksættereventyr. Det oplagte valg af virksomhedstype er en enkeltmandsvirksomhed, da du så slippe for at have en revisor indover. Bogføringen er det også muligt at klare selv, i starten går det super nemt fordi man vil have meget få bilag og der findes flere forskellige online regnskabsprogrammer, som også har gratis versioner. Når/hvis virksomheden så vokser sig større og man får mere at se til, kan man overveje at hyre en bogholder til at stå for bogføringen og evt. omdanne sin enkeltmandsvirksomhed til et anpartsselskab.

Bag denne artikel..

Comments are closed.