Momsafregning – Har du styr på din virksomheds momsafregning?

Få styr på momsafregning i jeres virksomhed.

Sælger eller indkøber jeres virksomhed tjenesteydelser eller varer, skal der afregnes moms. Moms er den afgift, der pålægges disse produkter og ydelser.
Der findes to former for moms og det er vigtigt at skelne imellem disse. De to former er indgående moms og udgående moms.

Indgående moms:
Denne postering omhandler en virksomheds købte varer eller ydelser. Har virksomheden et overskud på indgående moms, bliver dette beløb tilbagebetalt af SKAT. Hvis der modsat er underskud på den indgående moms, bliver virksomheden opkræves dette af SKAT.

Udgående moms:

Denne postering omhandler virksomhedens solgte varer eller ydelser.

Det kan for mange være forvirrende med at skulle holde styr på virksomhedens momsafregning. Der skal reelt ses laves to regnskaber i virksomheden, hvor det ene vedrører indtægter og omkostninger, og det andet vedrører momsen.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste revisor

arrow

Momsafregning – forskelligt fra virksomhed til virksomhed

Der er stor forskel på hvornår virksomheder skal foretage deres momsafregninger. Denne forskel er baseret på virksomhedens omsætning og alder. Herunder kan du se, hvornår der i jeres virksomhed skal afregnes moms:

  • Nystartet virksomhed

Som nystartet virksomhed skal der foretages en momsafregning hvert kvartal. Derudover skal momsen indberettes og betales senest 2 måneder, efter kvartalets udløb.

  • Små virksomheder

I denne henseende er små virksomheder defineret ved at have et salg, der lyder på højst 5 mio. kr. om året. I disse virksomheder skal der foretages momsafregning hvert halve år. Derudover skal dette indberettes senest første hverdag i september for det første halvår, og første hverdag i marts i det efterfølgende år, for det andet halvår.

  • Mellemstore virksomheder

Ved mellemstore virksomheder menes der virksomheder, der har et salg på mellem 5 mio. til 50 mio. kr. årligt. Her gælder samme regler som ved nystartede virksomheder. Det momspligtige salg skal indberettes hvert kvartal og indberettes højst 2 måneder efter kvartalets udløb.

  • Store virksomheder

Store virksomheder defineres ved et salg på over 50 mio. kr. årligt. Disse virksomheder er underlagt de ”strengeste” regler for momsafregning. Der skal afregnes moms hver måned og denne skal indberettes senest 25 dage efter månedens udløb.

Hos JUF.dk har vi udviklet en, hvis vi selv skal sige det, smart service lette jeres momsafregning. Alt du skal gøre er at benytte vores formular, som du finder på denne side. Indtast blot de påkrævede oplysninger, udfyld dine kontaktinformationer og send afsted til os. Opgaven bliver herefter sendt i udbud blandt vores store netværk af verificerede revisorer, der kan byde ind med et tilbud. Vi udvælger automatisk de 3 billigste og bedste tilbud, som du herefter kan se igennem og vurdere. Det er ganske gratis og du er ikke forpligtet til at godkende et tilbud.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste revisor

arrow

 

Bag denne artikel..

Comments are closed.