Landbrugsejendom – Værd at vide

Går du med tanker om at erhverve en bolig på landet? I så fald er du ikke den eneste. Flere og flere danskere flytter væk fra byerne og ud på landet, hvor de kan være i tættere kontakt med naturen og nyde roen og freden.

Men vidste du, at der findes en række regler omhandlende landejendom og landbrugsejendom, som det er vigtigt at være opmærksom på?
Disse regler kan have stor betydning for, hvordan ejendommen må benyttes.

Hvad er en landbrugsejendom?

En landbrugsejendom er en ejendom, hvor der landbrugspligt og derfor er den omfattet af landbrugslovens regler. Dette betyder at særlige regler gør sig gældende for ejendommen og dette viser sig f.eks. ved køb og salg.

Ejendomme der er over 2 hektar / 20.000 m2, er for det meste landbrugsejendomme. Ved køb af en landbrugsejendom forpligter man sig til, at tage bopæl på adressen senest 6 måneder fra købet. Bopælspligten gælder i 10 fra købet. Man kan eventuelt leje bopælen ud på landbrugsejendommen, hvis man ikke selv ønsker fast adresse der.

Der findes ikke et krav til at der skal udarbejdes en tilstandsrapport, ved køb af en landbrugsejendom. Derfor køber man reelt set ejendom som beset. Da der heller ikke kan tegnes en ejerskifteforsikring, kan det være en god idé, at få en kyndig person til at gennemgå landbrugsejendommen for fejl og mangler, med henblik på at få udarbejdet en byggeteknisk rapport. Dette står i stærk kontrast til køb af normale boliger, hvor der skal udarbejdes en tilstandsrapport.

Vedligehold af arealet

Man er som ejer ligeledes forpligtet til at vedligeholde arealet. Dog behøves man ikke dyrke jorden, men den skal vedligeholdes, så den ikke gror. Her kan en idé være at forpagte jorden til en landmand, der så varetager jorden for dig.

Få boligrådgivning og slip for besværet

Da der er en lang række regler, der gør sig gældende ved køb af landbrugsejendom, kan det være en fordel at tage en boligrådgiver med til råds. Derudover findes der en lang række skattemæssige forhold, man skal være opmærksom på ved købet, og som kan være svære at overskue.

Udfyld formularen herunder for at få en dygtig boligrådgiver med på sidelinjen. Du indtaster blot dine kontaktoplysninger og beskrivelsen, hvorefter der indhentes tilbud fra 3 forskellige rådgivere. Det er selvfølgelig fuldstændig uforpligtende.


sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

Rådgivning ved køb af landejendom

I modsætning til en landbrugsejendom, foregår købet af en landejendom typisk som ved købet af en normal bolig. Der gælder de samme vilkår og betingelser og der skal udarbejdes tilstandsrapport, som ved et ordinært boligkøb.

Ejendommen er ikke omfattet af landbrugspligt, da grundarealet er mindre end 2 hektar, og derfor heller ikke omfattet af landbrugsloven.

Man kan derfor sige at en landejendom er en helt ”almindelig” ejendom, der blot er placeret på landet i stedet for i byen. Man skal dog være opmærksom på, at mange gamle landejendomme ikke opfylder de nuværende krav til forskellige installationer og isolering. Derfor bør man altid få gennemgået hele boligen, så man har helt styr på landejendommens tilstand, inden man foretager købet.

Beskatning af landejendom

Det er vigtigt at være opmærksom, inden man foretaget køb af en ejendom på landet. Der kan nemlig være forskel på beskatning af landejendommen, alt efter om der er landbrugspligt eller ej. Derudover afhænger mulighederne for lån også af dette. Det er nemlig ikke muligt at få tegnet et normalt realkreditlån, hvis ejendommen er indbefattet af landbrugsloven.

Det kan derfor være en jungle at finde rundt i de forskellige salgsannoncer fra ejendomsmæglerne, der oftest benytter fraser som ”idyllisk nedlagt landejendom” eller lignende. Derfor bør man søge rådgivning hos en sagkyndig, der kan gennemgå papirerne, for at sikre sig at der er styr på alt, inden man skriver under på en aftale.

Hvis man køber en landejendom med landbrugspligt, der har under 2 hektar jord, kan man søge om at få ophævet pligten. Man skal blot henvende sig til Geodatastyrelsen, der administrerer denne info.

Du kan nemt og hurtigt indhente tilbud fra 3 boligrådgivere, ved at benytte vores formular herunder. Det er gratis, helt uforpligtende og tilbuddet vil være dig i hænde inden for kort tid.


sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

Bag denne artikel..

Comments are closed.