ERHVERVSADVOKAT – Vælg den rigtige Erhvervsadvokat

Hvornår har du brug for en erhvervsadvokat? Hvis du drømmer om at blive iværksætter og starte din egen virksomhed, kan det tænkes, at du får brug for en erhvervsadvokat. Du kan også være etableret og søge hjælp til generationsskifte, virksomhedsovertagelse, kontraktfortolkning eller noget helt fjerde.

Måske vil du starte virksomhed indenfor et område, som er lovreguleret. Da kan advokaten hjælpe dig med at finde hoved og hale i de forskellige regelsæt, så du ikke kommer til at lave nogle dyre eller farlige fejltagelser.

Søger du en erhvervsadvokat kan du med fordel benytte formularen herunder og få 3 gratis samt uforpligtende tilbud. Det er advokater, der alle er i stand til at hjælpe dig med din problemstilling og som kan sætte en pris herpå:


Advokataftaler, handelsagentaftale, ansættelsesaftale osv.

Det kan også være, din virksomhed skal baseres på aftaler med andre virksomheder. En erhversadvokat kan da hjælpe dig med at udforme samarbejdsaftaler, så de dels er lovlige og dels indeholder alt, hvad du har brug for, hvis du skulle være så uheldig at komme ud i en tvist. Måske skal du have andre til at sælge de produkter, som skaber din virksomheds omsætning. Da kender advokaten den jura, der ligger bag en korrekt handelsagentaftale eller en regulær ansættelseskontrakt. Han kan for eksempel formulere en konkurrenceklausul på en måde, så en overtrædelse senere kan retsforfølges. Det kan blive mange penge værd for din virksomhed – især fordi modpartens advokat også kender reglerne, hvilket til en vis grad vil kunne afskrække din modpart fra at bryde dem.

Advokathjælp ved registrering af varemærke, patent

Hvis din virksomhedsidé er nyskabende, kan du have brug for at udtage patent eller registrere et varemærke. Under alle omstændigheder kan du komme ud for at skulle beskytte dine immaterielle rettigheder, og du skal sikre dig, at du ikke krænker andres. Det kan derfor være fordelagtigt at få advokathjælp, så alt er registeret korrekt.

Juridisk ekspert kan være gratis – alternativer til erhvervsadvokat hjælp

Men det er ikke sikkert at advokaten er den rette til at hjælpe dig i alle situationer. I mange tilfælde vil du kunne få hjælp hos den offentlige myndighed, som regulerer din virksomheds område. Du skal måske bruge en autorisation eller en dispensation. Den kan du sagtens opnå ved selv at kontakte de relevante myndigheder. Derved kan du spare dine advokatudgifter indtil du for alvor har brug for en uvildig juridisk ekspert.

Du kan også få hjælp på dit lokale erhvervsservicecenter.

I nogle tilfælde vil du måske kunne få tilskud til advokatbistand i din virksomheds opstartsfase, og en erhvervsadvokat, som andre betaler for, må da siges at være en billig advokat. Reglerne for disse tilskud ændres i takt med politiske udmeldinger, og der kan være særlige regionale og lokale regler og muligheder. Også derfor er det anbefalelsesværdigt at søge hjælp hos erhvervsservicecenteret før du søger advokatens råd.

Det er også muligt at få gratis hjælp fra advokater og andre juridisk kyndige på Startvaekst, som er oprettet som et samarbejde mellem staten og nogle private virksomheder.

Amino kan du stille spørgsmål til andre iværksættere, som gerne hjælper dig sikkert i gang med din forretning.

Skatteadvokat eller revisor? – hvem giver bedst juridisk hjælp?

Der findes advokater, som er eksperter indenfor skatteområdet,
men her er det nok mere naturligt at søge hjælp hos en revisor
som også fås i flere prisklasser. Men allerførst kan du skaffe dig et godt forhold til de lokale skattemyndigheder.
Du kan henvende dig med alle tænkelige spørgsmål om alt fra moms til regler for privat brug af firmabil.

Inkassoadvokat – hjælp til indrivelse af gæld

Som virksomhed risikerer du at støde ind i dårlige betalere. Ét af midlerne til inddrive gælden er, at få hjælp fra en advokat. Der er fuldstændig klare regler for, hvordan en inkassosag må køres – advokaten kender reglerne, og nogle advokatfirmaer tilbyder at håndtere inkassosager efter et no-cure-no-pay-princip, således at du kun skal betale advokatens salær, hvis det lykkes ham at inddrive gælden. Ofte vil advokatomkostningen endda kunne lægges over på din kunde, således at du ikke risikerer at miste noget som helst.

Fordelen ved at lade en erhvervsadvokat håndtere inkassosager er, at mange har mere respekt for et advokatbrev end for endnu en rykkerskrivelse.

En anden fordel er, at en erhvervsadvokat kan hjælpe med at vurdere, om det kan betale sig at køre en sag i retten. I det tilfælde kan advokaten jo selvfølgelig ikke garantere for udfaldet, og selvom din skyldner bliver dømt til at betale, kan det jo godt tænkes, at han ikke har noget at betale med. Derfor skal du sikre dig, at du på forhånd ved, hvor meget sagen i værste fald kan komme til at koste dig.

Hvis du bliver stævnet, har du brug for en erhvervsadvokat

Du kan også komme i en situation, hvor andre pudser en advokat på din virksomhed. Der kan f.eks. let opstå tvist om anvendelsen af et navn. Sørg for at den erhvervsadvokat, du vælger har erfaring på området. Det er faktisk vigtigere end nødvendigvis at finde den billigste advokat.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (8)
 1. emil bier

  Jeg søger en erhvervsadvokat som vil sagsøge et multinationalt firma der i mange år har brugt min opfindelse uden at betale noget ring 28390891

 2. Ageras

  Hej Emil
  http://www.amino.dk kan du stille spørgsmål til andre selvstændige. Der er mange, som diskuterer erfaringer med erhvervsadvokater og immaterialrettigheder. Der er også altid nogen, der er parat til at anbefale en god advokat – eller det modsatte.

  Siden er gratis at bruge, og du får masser af opbakning.

  Held og lykke med din erstatningssag.

  het

 3. helge

  hejsa jeg søger en advokat der kan hjælpe mig med en sag mod mit firma og min chef pga forkerte opsigelsesvarsler som funktionær
  Please help
  Helge

 4. Ageras

  Hej Helge

  Hvis du er medlem af en fagforening, vil de have en advokat eller just tilknyttet, der kan hjælpe dig.

  het

 5. Irina

  Hej.

  Hvis en ansat i Ilva sælger Ilva produkter på sin privat, ejen hjemmeside er det så ulovligt? Dvs. laver aftaler med kunder om at komme og hente skabe, sofaer der, hvor ansat arbejder?

 6. Ageras

  Hej Irina
  Tak for din henvendelse.
  Her på siden er vi ikke selv advokater, så vi tilbyder ikke juridisk rådgivning, men jeg kan godt give et overordnet svar.
  Om den forretningskonstruktion, du beskriver er lovlig eller ulovlig handler om mange forskellige forhold.
  Hvis den ansatte direkte forhandler produkterne uden sin arbejdsgivers viden, kan der være et problem i forholdet mellem den ansatte og arbejdsgiveren.
  Hvis den ansatte driver sin forhandling som en virksomhed eller noget der minder om det, kan der være problemer i forhold til SKAT.
  Hvis den ansatte giver indtryk af at være en selvstændig virksomhed, men ikke er det, kan der være problemer i forhold til forbrugersikkerhed.
  Men det kan også tænkes, at den pågældende har styr på alle formaliteterne, og så er der jo i sagens natur ingen problemer.

  mvh Hans Stokholm Kjer, Redaktør
  De

 7. Anton

  Jeg søger en erhvervsadvokat til at hjælpe mig med kontrakter til min kommende virksomhed. Det må gerne være en billig erhvervsadvokat.

 8. SOCIALADVOKAT - Sådan finder du en socialadvokat til din sag

  […] Erhvervsadvokat […]