Pensionsdelingsægtepagt

For blot få år siden blev loven ændret således, at pensioner ikke længere som udgangspunkt bliver delt, hvis et ægteskab afbrydes af separation eller skilsmisse.

Og det udgangspunkt holder også, hvis I har fælleseje i jeres ægteskab – selvom I intet har aftalt i en ægtepagt.

Det strider imod, hvad mange ønsker i deres ægteskab. Mange danskere tror, at alt deles i forbindelse med en skilsmisse. Og det gør alt også – undtagen pensionen. Pensionen tilhører som udgangspunkt den, hvis navn pensionen er tegnet i.

Det er dog muligt at ændre ved hjælp af oprettelsen af en pensionsdelingsægtepagt. Med en sådan ægtepagt kan du med din ægtefælle aftale, at også pensioner skal deles i tilfælde af skilsmisse.

Med JUF.dk har du mulighed for at få op til 3 tilbud fra advokater, der kan hjælpe dig videre i forbindelse med oprettelsen af pensionsdelingsægtepagten. Vi sender dig videre til vores advokater, når du har udfyldt den gratis og uforpligtende formular herunder:

[jufform type=”familiearveret” link=”Find advokat nu”][/jufform]

Især kvinder rammes

Som loven er skruet sammen lige nu, er det især kvinder, der rammes af loven. Det er nemlig oftest mændene, der har gået på arbejde hele livet og har haft et højtlønnet job med en dertilhørende opsparing, mens kvinderne i højere grad er gået hjemme (selvom denne tendens vel at mærke er ved vende sig).

Med færre og mindre pensionsopsparinger rammes kvinderne skævt, når pensionerne ikke opdeles ligeligt i forbindelse med skilsmisse.

Før eller under ægteskab

En ægtepagt om pensionsdeling kan oprettes både før indgåelsen af et ægteskab og under samme. Det forudsætter blot, at parterne er enige og begge underskriver ægtepagten.

I praksis oprettes ægtepagten ligesom en almindelig ægtepagt. Det betyder, at en advokat typisk står for oprettelsen og at ægtepagten efter at være underskrevet af begge parter bliver tinglyst i Personbogen. Dette gøres online og koster et gebyr på 1.660 kroner til staten.

Den advokat, der opretter din ægtepagt vil som udgangspunkt også stå for den dertilhørende tinglysning. Den digitale tinglysning er ikke venlig at arbejde med for de, der ikke har vænnet sig til systemets finurligheder.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar