42 % stifter selskab med 1 krone

Iværksætterselskaber er blevet meget populære siden stiftelse blev muliggjort i januar 2014. Hele 42 procent har stiftet et iværksætterselskab med minimum 1 krone i capital viser data fra udbudsportalen JUF.dk.

Anpartsselskabet (også kaldet ApS) er stadig den mest populære læsning med 58 % af alle stiftelser, men den høje indskudskapital på 50.0000 kroner der følger med ApS’et, er en væsentligt factor for at IVS’et, som iværksætterselskaberne forkortes, står for næsten halvdelen af alle stiftelser efter blot 1 år ‘på markedet’.

42 % af selskabsstiftelserne indsendt til JUF.dk i andet halvår er iværksætterselskaber.

42 % af selskabsstiftelserne indsendt til JUF.dk i andet halvår er iværksætterselskaber.

Udbudsportalen JUF.dk har gennemgået alle de indsendte selskabsstiftelser for andet halvår af 2014. Ud af det tre-cifrede antal stiftelser stod iværksætterselskabet for 42 %.

Du kan stifte et iværksætterselskab med en indskudskapital på 1- 49.999 kroner. Når du opnår 50.000 kroner I selskabskapital, kan du så omregistrere til et anpartsselskab. For nystartede iværksættere især har selskabsformen vist sig populær, mens de mere etablerede erhvervsdrivende I højere grad vælger anpartsselskabet fortæller adm. Direktør Halfdan Timm i JUF.dk.

Vejen til de 42 % har ikke været problemfri for iværksætterselskaberne, der blev mødt med kritik fra flere sider fra januar af. Blandt andre iværksætteren Casper Blom revsede selskabsformen for ikke at være gennemtænkt (kilde), mens direktør fra Experien Frank Papsø frygtede flere svindelsager med IVS’et (kilde).

På den anden side har bl.a. skatteminister Benny Engelbrecht omtalt iværksætterselskabet som en god løsning. Engelbrecht mener at det er urimeligt at kritisere iværksætterselskaber og i en artikel på Business.dk skriver han at formålet er ”godt og simpelt” (kilde).

Ifølge adm direktør på JUF.dk Halfdan Timm er antallet af omdannelser fra iværksætterselskaber til anpartsselskaber steget gradvist i løbet af hele året:

halfdan timm author“Eftersom flere og flere er kommet i gang med et selskab med begrænset indskudskapital ønsker de at omdanne, når den fornødne selskabskapital er opnået og derved fremstå mere seriøse og kreditsikre ud ad til.”

JUF.dk står for at give kunder tre tilbud på advokater, revisor eller bogholder. Mere end 400 månedlige tilbudshentere henvender sig til på www.JUF.dk for at sætte deres opgave I udbud til et netværk bestående af mere end 400 advokatvirksomheder, revisorvirksomheder og bogholdervirksomheder over hele landet. Læs mere om JUF.dk her.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar