Selvsalg af bolig

For rigtig mange af os danskere er køb af bolig en af de største beslutninger vi tager i vores liv, ofte den største økonomiske beslutning. At sælge sin bolig igen efterfølgende, føles ofte ikke som en lige så ”stor” beslutning, primært fordi man ikke skal ud og låne en masse pengene, men at der derimod (i de fleste tilfælde) kommer penge ind på kontoen i stedet for.

Står man og overvejer at sælge sin bolig og tager ud og snakker med nogle forskellige ejendomsmæglere og får lidt information og priser og pakker, så bliver mange (førstegangs)sælgere noget overraskede over hvad det rent faktisk koster at få en ejendomsmægler til at stå for salget af ens bolig.

Det er nemlig ikke unormalt at en ejendomsmægler skal have 100.000 kr. for at sælge en villa, 60.000 kr. for at sælge en ejerlejlighed og 50.000 kr. for at sælge andelsbolig eller et sommerhus. Dertil kommer så diverse ”opgraderingsmuligheder”, du om boligsælger har mulighed for at investere i. Dette kan f.eks. være markedsføring i lokalavisen, markedsføring på Facebook eller lign., elementer som mange egentlig regner med blot indgår i ejendomsmæglerens ”service” som standard.

Så lige meget hvordan og hvorledes man vender og drejer den, så vil de fleste føle at ejendomsmægleren er en høj udgift og det er lige præcis der at selvsalg kommer ind i billedet. Med selvsalg skipper man nemlig ejendomsmægleren og står for (det meste af) boligsalget selv.

De fleste der benytter sig af selvsalg, vælger dog at de ikke vil stå for det hele selv, men derimod benytte en boligadvokat til nogle af de vigtige juridiske dele af boligsalget. Det er meget anbefalelsesværdigt at gribe et selvsalg an på denne måde, da man uden den juridiske hjælp potentielt set kan ryge i en del faldgruber, der kan få alvorlige konsekvenser. – Hvis noget i handlen går galt – du fx ikke fik oplyst køber om alt, og han derefter har mulighed for at rette et erstatningskrav mod dig – er det dig selv personligt, der kan ende med kravet.

Dette erstatningsansvar tages af en advokat, der hjælper alene med det juridiske. DR1-programmet Kontant satte i efteråret 2013 fokus på selvsalg og anbefalede i din forbindelse at bruge en advokat til salget for at sikre, man ikke sad med ansvaret.

Udgiften til en boligadvokat der skal assistere én med et selvsalg af sin bolig er lidt svært at komme med et helt præcist bud på, fordi det kommer an på hvor meget man vil stå for selv og hvor meget man ønsker hjælp til. Men regner man med 10.000-15.000 kr. for standardløsningen, går man nok ikke helt galt i byen.

Hvis du vil have 3 helt uforpligtende og gratis tilbud fra en boligadvokat på selvsalg af lige præcis din bolig, så kan du med fordel benytte vores service nedenfor. Udfyld blot felterne også vil du indenfor kort tid stå med tilbuddene. Vil du læse endnu mere om selvsalg kan du gøre det på selvsalg-bolig.dk.


sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

Bag denne artikel..

Comments are closed.