Bobestyrer pris: Hvad koster en bobestyrer? 25% af dødsboets værdi

DR og Politiken m.fl. satte i 2018 fokus på, hvor lidt konkurrence, der er mellem bobestyrer – og hvordan det fører til urealistisk høje priser for de efterladte til en afdød. I gennemsnit kostede det 25 % af boets værdi; en fjerdel, i udgift til bobestyrer-advokaten at få denne til at hjælpe med afviklingen af dødsboet.

Bobestyrer pris

Denne meget høje pris, ofte mange hundrede tusinde kroner, er resultatet af for lidt konkurrence mellem bobestyrer i Danmark. En bobestyrer er udnævnt af Skifteretten, og Skifteretten udnævner kun så og så mange i en given retskreds. Dette giver reelt arvinger meget få muligheder at vælge imellem – og hvis ikke man aktivt gør noget for selv at vælge en bobestyreradvokat, vælger Skifteretten blot en advokat for en.

Hvad koster en bobestyrer udpeget af Skifteretten så?
Det kan være svært at svare på, da Skifteretten ikke tager højde for pris ved udvælgelsen. Derfor kan man lige så godt få den dyreste som en, der tager en fair og overkommelig pris.

Hvad koster en bobestyrer, som ikke er udpeget af Skifteretten så? Du har som efterladt mulighed for selv at sikre dig den laveste bobestyrer dødsbo pris. Se mere herunder.

Få den billigste pris på en bobestyrer

Herunder finder du en gratis og uforpligtende formular, som tager dig 1-2 minutter at udfylde. Når du har udfyldt den, modtager du 3 gratis tilbud fra advokater, der kan agere bobestyrer i dit dødsbo. Du derfor nemt vælge den billigste og bedste advokat til opgaven – eller helt lade være med at vælge nogle – det er, som tidligere nævnt, 100% uforpligtende for dig at indhente tilbuddene.

Du har altså i princippet mulighed for at spare mange tusinde kroner på din bobestyrer pris, da du kan udvælge den rigtige og billigste bobestyrer til opgaven.

Muligheder med et dødsbo

Et bobestyrerbo er ikke den eneste mulighed, når en afdød person efterlader sig et dødsbo – herunder forudsat, at dødsboet ikke blot kan gå videre til en efterladt ægtefælle i form af uskiftet bo.

Bobestyrerbo er en mulighed. En anden mulighed er et privat skifte. Netop det private skifte vælges for over 80 % af de danske dødsboer – men det forudsætter, blandt andre ting, solvens og enighed blandt arvingerne om, hvordan arven skal fordeles.

Med et privat skifte er det frivilligt, om man ønsker en advokat til at stå i spidsen for boet, men det vælges dog af de fleste – advokaten vil her tage sig af alt det praktiske og arvingerne kan derfor bekymre sig om begravelse og des lignende for den afdøde.

Et privat skifte vil typisk kunne afvikles hurtigere, og derfor billigere, end et bobestyrerbo. Netop derfor vælges det også af 80 %. Et bobestyrerbo vælges som hovedregel kun, hvis en af betingelserne til et privat skifte ikke er opfyldt – normalt at boet er insolvent, at et privat skifte i et testamente er udelukket eller at arvingerne internt er uenige om, hvordan arven imellem dem skal fordeles.

Formularen øverst i dette indlæg kan også benyttes til at finde en advokat, der kan hjælpe med at stå i spidsen for afviklingen af et dødsbo med et privat skifte. Du vil her ligeledes modtage 3 tilbud, så du har mulighed for at vælge det billigste – eller ingen af dem, da formularen er gratis og uforpligtende.

Bobestyrer pris

Bobestyrer pris. Hvad koster en bobestyrer?

JUF anbefaler

Et privat skifte er at foretrække fremfor et bobestyrerskifte i alle tilfælde. Det er billigere, hurtigere og underlagt færre regler.

Samtidigt anbefaler jeg at benytte en billig advokat til at stå i spidsen for det private skifte. Boopgørelse, beregning af dødsboskat, skiftedatoer, skæringsdatoer og meget andet kan tage modet fra arvinger, der i forvejen er prøvet hårdt.

Et uskiftet bo er ikke altid en god idé – risikoen med boet er, at man kommer til at forrykke arvebalancen mellem eventuelle særbørn fra førstafdøde eller længstlevende. Dette kan du udelukkes ved hjælp af et propert konstrueret testamente.
Bobestyrer pris

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (5)
  1. Jette Madsen

    Vi har desværre mistet vores far – han sidder i uskiftet bo. Huset er sat til salg i foråret. Men vi kan bare se der måske ikke kan blive der store overskud ( og vi ved jo ikke hvornår huset evt. bliver solgt), så vi overvejer at fraskrive os arv og gæld. derfor har jeg lige følgende spørgsmål
    1. må vi få ting/fjerne fra huset ?
    2. når boet engang er gjort på får man så ikke alligevel hvis der er overskud?
    3. skal vi bare meddele skifteretten, at vi fraskriver os arv og gæld

    • image description
      Ageras

      Hej Jette

      Dine spørgsmål er ikke sådan lige at svare ja eller nej til – det afhænger i høj grad af fx den konkrete genstand, I ønsker at fjerne.

      Jeg vil anbefale, at I tager kontakt til en advokat for at få hjælp til dødsboskiftet. Alternativt kan I tage kontakt til en gratis retshjælp for en mere konkret vurdering.

      Mvh. Halfdan
      JUF.dk

  2. Annette Madsen

    Vi er 4 arvtager til min farmor. Tilsyneladende er der forsvundet omkring ½ million kroner indenfor de sidste 12 år.
    2 af os har en mistanke om, at der er “lånt” på vores farmor konto til dækning af et firmaunderskud. Højst sandsynligt ligger der ikke noget lånebevis ol. Så er løbet kørt eller vil en bobestyrer eller advokat kunne hjælpe med at udrede dette?
    Hvad vil du anbefale at vi gør? De to andre er en del af “lånet” og er meget optaget af, at tingene sluttes hurtigt.

  3. Lilian Sinkamba Damkjær

    Boet efter min mand har taget 5 år at blive opgjort. Det var et bobestyrer bo, idet Skifterretten mente at sådan skulle være. Det har været et mariedet for os pårøende. Bobestyrer har mod arbejdet os pårørende, været passiv, diskrimineret, løjet meget i forhold til brugt timer, osv.
    I dag har han taget så mange penge inklusiv indbo, hvor jeg som ægtefælle bo på gaden uden ejendele/minder. Det er barsk at oplive sådan noget. Han har ikke været ordentlige i sine sager. Skifterretten har ikke ført syn på ham, idet han presser dem at afgøre sagen til sin fordele. Han er så anbragt dødsboet i insolverens status, hvor han har taget næsten 900.000 kr.
    Efter dette har Skifterretten meldelt at jeg kan ikke klage over ham, da sagen er afsluttet. Hvad kan jeg gøre, da jeg har ikke nogen penge at hyr en advokat til den arvesag.

  4. René

    har lige at spørgsmål
    vores advokat der er bobestyrer udnævnt af skiftretten havde glemt regninger
    for op mod 165000 kr.
    som hun selv skriver
    Jeg er desværre blevet opmærksom på, at der lå en del ubetalte regninger på sagen, som ikke er medtaget i den tidligere fremsendte boopgørelse.

    hun har valgt at udbetale 80% til os det var hendes ide da vi ville høre hvornår vi kunne forvente at få vores arv
    så nu skal vi til at betale penge tilbage har hun ikke noget ansvar kan man bare det
    som hun også skriver det er jo ikke vores penge som hun har udbetalt
    har prøvet at sige de måtte tag noget af ansvaret nu det er så stor en fejl
    men det vil de ikke være med til
    så har vi nogen muligheder for syntes ikke det er en fair behandling vi har fået