Købsaftale

Ingen handel uden en købsaftale (tidligere slutseddel). Købsaftale er uden sammenligning det vigtigste dokument i en bolighandel. For langt størstedelen af”almindelige mennesker” – mennesker der ikke arbejder med kontrakter/dokumenter/ejendomme til dagligt vil købsaftalen være stort set umuligt at gennemskue og have styr på. Lige præcis derfor bør man alliere sig med en boligadvokat.

Købsaftalen binder køber og sælger retligt ved underskrivelse. At kende reglerne for oprettelse af og konsekvenserne af en købsaftale er vitalt førend sedlen underskrives.

JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig advokat til at hjælpe med købsaftalen. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

sep

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

Indholdet af en købsaftale

For at kunne støtte retligt indhold på en købsaftale, er det helt nødvendigt, af købsaftalen inkluderer følgende:

 • Dato for overtagelse af boligen
 • Købspris, udbetaling, finansiering og lign.
 • Mangler
 • Evt. medfølgende løsøre
 • Andre forhold aftalt mellem køber og sælger. I købsaftalen er der mulighed for at forpligte sig overfor hinanden med forskellige typer af aftaler

Sagt med andre ord bør man i købsaftalen notere alt der er aftalt mellem parterne. Skabeloner til almindelige købsaftaler kan nemt findes på nettet og sådanne kan med fordel benyttes som et udgangspunkt for aftalen, men den endelige købsaftale bør afspejle de ting, der af køber og sælger er diskuteret i løbet af forhandlingsforløbet også.

Køber? husk boligadvokaten

Ofte vil sælgeren stå for at lave første udkast til købsaftalen da det er denne part der har ansvaret for at der kommer en købsaftale. Fordi at sælger laver udkastet er det super vigtigt for køberen at alliere sig med en boligadvokat, så man er sikker på at man forstår købsaftalen. Bemærk at advokaten ikke som udgangspunkt er den decideret køberrådgiver, han/hun fokuserer på at dokumenterne er i orden og ikke om prisen du betaler for boligen er.

Det anbefales at man altid får indskrevet både advokatforbehold og bankforbehold i købsaftalen, da det gør at chancen for at man ender i en af de mange faldgruber der nu engang bare findes ved bolighandel, meget mindre.

Læs evt. mere om gennemgang af købsaftale her.

Undersøg selv hvad du kan, før du sætter din underskrift

Det giver nok sig selv, men du bør selvfølgelig undersøge alle de dokumenter og rapporter der findes om boligen, inden du underskriver du kan finde om huset. Dette kan f.eks. være; energimærkning, tilstandsrapport og jordbundsrapport.

En af de andre ting du bør få skrevet ind i købsaftalen er en acceptfrist, som er kort og fair. På denne måde undgår man at sælger forsøger at sælge boligen til en anden, til en endnu højere pris, fordi sælger nu kan fremvise en – af køber – underskrevet kontrakt. Hvor lang tid en fornuftig accept er lidt svært at sige generelt, da der kan være flere ting der spiller ind. Men 1-2 uger burde kunne gøre det.

Kan en underskrevet købsaftale fortrydes?

Du har faktisk en lovbestemt fortrydelsesret på 6 hverdage. De 6 hverdage begynder først når sælger har underskrevet købsaftalen. Det koster dog 1% af købsprisen hvis du fortryder. Så ved en bolig til 3 millioner vil det koster 30.000 kr. Dette kan dog oftest undgås ved at indsætte et advokatforhold i aftalen.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (11)
 1. Peder Hansen

  Hvor meget skal det koste at få en advokat til at lave en købsaftale?

 2. Hans Weber

  Er det sælger eller ejendomsmægler der bliver tilgodeset ved fortrydelse af en ejendomshandel ? (1% af købesummen indenfor 6 dage)…

  • image description
   Ageras

   Hej Hans.

   Det er sælger, såfremt køber springer fra aftalen.

   Med venlig hilsen,
   Halfdan Timm

 3. marianne

  Jeg vil gerne spørge om.hvad man skal gøre når det aftalte løsøre ved ejendomshandel er blevet fjernet inden overtagelse og sælger ikke vil levere det tilbage.

 4. Ib Morten Hansen

  Hej Thimm !!
  Jeg har lige solgt en grund til 275.000 kr. Jeg har givet 408750,00 kr.
  grundværdi 326.600,00 kr. Den diff. mellem salgspris , købspris og
  grundværdig, er der nogen skattemæssige forhold på tabet ved salget??
  MVH
  Ib Morten Hansen

  • image description
   Ageras

   Hej Ib

   Der er desværre intet fradrag at hente her (ligesom en eventuel fortjeneste ikke havde været skattepligtig).

   Mvh. Halfdan

 5. Jan Nielsen

  Vedr.salg af sommerhus.Har fået godkendelsesbrev til købsaftale retur med følgende tekst som købers advokat kræver godkendt/underskrevet.
  Sælger indestår for,at de i sælgers ejerperiode udførte arbejder på ejendommen er udført fagmæssigt korrekt samt i overensstemmelse med gældende offentlige bestemmelser og forskrifter. Der er lavet tilstandsrapport/eltjek uden anmærkninger + tilbudt ejerskifteforsikring med betaling af 50% af præmien

 6. Jørgen

  Hi Halfdan,
  vi er ved at sælge vores hus (NU) Køber har fremlagt ønske om overtagelse 15.09.. Dette passer os dårligt idet vores hus I USA er udlejet til slut 2015. Mægleren finder dette “urimeligt” og udtrykker at hvis vi “ikke accepterer 15.09. (som passer ind i købers formål) kan det forstås som en afvist fuld pris handel, og vi skal således betale mæglers fulde salær / omk., med videre.
  TAKSOM HVIS DU KAN VEJLEDE.
  PF TAK : Jørgen, Vedbæk

 7. Camilla Dalgaard

  Vi har modtaget et salgstilbud vedr en villa. Fortrydelsesretten på de 6 hverdage tæller fra den dat vi som køber har fået kendskab til aftalen, gælder det også bank- og advokatforbeholdet?
  Mvh.
  Camilla

 8. Sune Kring

  Hvis der er et bankforbehold i købsaftalen, slipper man så for at betale de 1 % af købesummen, hvis man springer fra?

 9. anne kjeldsen

  vi har en overdragelsesaftale med dato den 25/9 men vi som sælger vil gerne flytte dato til 31/12 eftersom betalingen i banken ikke er blevet frigjort endnu 11/1 og vores husforsikring stadig er gældende, da køber ikke har fået en aftale endnu. ejendommen har ikke været beboet siden overdragelsen, er det muligt?