Kan jeg selv udfærdige et skøde?

Som udgangspunkt er der ikke noget, der forhindrer dig i selv at udfærdige et skøde. Et skøde er en for­kortet version af købsaftalen og indeholder helt basale oplysninger, f.eks. købers og sælgers navne samt oplysninger om ejendom­mens adresse, købesum og pantehæftelser, den offentlige ejendomsvurdering, servitutter og over­tag­elses­dagen.
sep

JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig advokat til at hjælpe med udfærdigelse af skøde. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

Små fejl giver store konsekvenser

Med hjælp fra forskellige hjemmesider kan du sagtens skrive et skøde selv, men medmindre du er meget sikker på de juridiske aspekter, bør du få en professionel rådgiver til at kontrollere, at alle for­muler­inger og oplysninger er korrekte. En lille fejl i skødet eller købsaftalen kan få meget store konsekvenser på længere sigt. Du kan også vælge at lade en advokat udfærdige skødet. Advokaten, der udfærdiger skødet, er dækket af en ansvarsforsikring, og det er købers sikkerhed, hvis noget går galt. Hvis køber lader en privatperson skrive skødet, er det derimod for købers regning og risiko.

Siden 2009 foregår al tinglysning i Danmark elektronisk. Tinglysningskontorerne ved byretterne findes ikke længere, og al tinglysning er samlet ved Tinglysningsretten i Hobro. Skøder tinglyses i dag digitalt på www.tinglysning.dk, og hvis du har en digital signatur kan du selv gøre det. Fra medio 2012 kan du dog udelukkende anvende NemID. Du kan også vælge at give din boligadvokat, bankrådgiver eller ejendomsmægler fuldmagt til at gøre det på dine vegne. Fordi tinglysningen foregår elektronisk, får du øjeblikkeligt svar på, om tinglysningen er gennemført, eller om den er sendt til Tinglysningsretten, f.eks. fordi der er rets­an­mærk­ninger.

Husk et advokatforbehold i skødeaftalen

Et advokatforbehold i din skødeaftale kan redde dig i sidste ende, hvis der rent faktisk gemmer sig juridiske fejl, du ikke har opdaget. Hvis du indskriver et advokatforbehold i købs- eller salgsaftalen og skødet, betyder det, at din advokat skal godkende det juridiske før, at aftalen får gyldighedskraft. Din boligadvokat kan ikke ændre priser eller detaljer, men blot bekræfte, at de juridiske og formelle krav for aftalen er opfyldt.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar

Kommentarer (4)
 1. Peer Høegh Toftdahl

  Min kone og jeg er helårsbeboere i vort sommerhus og ønsker at gøre vor datter til medejer med halvpart i huset. Der er ingen hæftelser på ejendommen og købesummen udredes med halvdelen kontant og resten som et anfordringslån.
  Kræver dette nyt skøde eller er en påtegning på det eksisterende skøde tilstrækkelig..
  Med venlig hilsen
  P. Toftdahl

 2. Erik Dinsen

  Vi ejer halvdelen af et sommerhus. Den anden part ønsker nu at sælge sin del og vi har 3 købere, som vi gerne vil indgå partnerskab med 3/6 til os samt 3 X 1/6 til de 3 partnere.

  Vi er klar over at der skal laves en samejeoverenskomst og andet papirarbejde men hvordan laves et sådan skøde. Kan det eksisterende skøde (1991) bruges med tilføjelser eller skal der oprettes et helt nyt.

  Hvilke omkostninger vil der være ved et sådan og kan jeg selv lave tinglysningen efter godkendelse af en advokat.

  Med venlig hilsen
  Erik

 3. Søren mortensen

  Hvad er jeres pris (inkl. moms) for digital tinglysning af et auktionsskøde på et sommerhus.
  Der er ingen ingen gæld i sommerhuset.

 4. Dina Antoinette Holst Sommer

  Min kæreste er skredet fra vores nedlagte Landbrugsejendom som han er medejer, og det blev han sidste år, men han fortrød åbenbart, så han skred her d. 1/6 – 2015, og jeg har skrevet til Kredit forening Danmark, at jeg vil overtage ejendommen i mit navn. Jeg ved ikke hvad jeg ellers skal gøre, og kan ikke få noget billigere at bo i andre steder :-)Kredit foreningen sige at JEG skal finde ud af hvad min x- kæreste skal betale for at komme ud af det. Men er blevet fortalt af en dame jeg snakkede med fra Robinhus, at kreditforeningen har deres egen ejendoms mægler, men det tyder ikke på at de ikke vil gøre brug af ham, og at vi selv skal få det vurderet og selv finde ud af hvad min x- som sagt skal betale for at komme ud af det. imens min x bare har overladt det til mig. Det har været ret hårdt også på grund af andre ting i mit liv. Jeg har blandt andet mistet min far som jeg ikke er kommet over endnu selvom det var sidste år i april. Og jeg har faktisk ikke råd til en advokat, da jeg også er førtidspensionist, men jeg syntes da min x kæreste skal betale noget for man kan da vel ikke bare stikke af 🙁 Hilsen Dina Sommer. Du er velkommen til at ringe til min mobil hvis du vil :-)…På forhånd tak Mit tlf. 61 99 48 92.