Boligsalg uden mægler

Du kan spare ejendomsmæglergebyret ved selv at stå for salget af din bolig. Du kan enten sælge til en person, som du kender i forvejen, eller du kan annoncere din bolig til salg på internettet, på opslagstavler i lokalområdet, via sociale medier, en hjemmeside eller på andre måder. Vær kreativ.


sep

JUF gør det nemt for dig at finde en dygtig og billig boligadvokat. Udfyld formularen herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

1

Udfyld form
med oplysninger

2

Modtag 3 tilbud
pr. mail el. telefon

3

Vælg bedste og
billigste advokat

arrow
Trustpilot

Du prissætter din bolig ved at tjekke salgsannoncer for lignende boliger i lokalområdet og ved at tjekke op på fx Boliga.dk.  Husk at en udførlig beskrivelse og flotte billeder er med til at gøre potentielle købere interesseret. Din bolig skal fremstå indbydende og attraktiv, så det er en god idé at rydde op og foretage nødvendige småreparationer og udskiftninger.

BBR-meddelelsen, byggetilladelse og lokalplan

Inden handlen skal du finde en række dokumenter frem: BBR-meddelelsen, evt. byggetilladelse og lokal­plan, forureningsskema, informationer om grundejerforening, matrikelkort og ejendomskort samt den offent­lige ejendomsvurdering, som du kan se på www.netborger.dk, og den seneste ejendoms­skatte­opkræv­ning. En tilstandsrapport er en uforudsætning for at kunne tegne ejerskifteforsikring og den kan du få udarbejdet ved at kontakte en bygningssagkyndig. Han kan også indhente tilbud på ejerskifteforsikring. Energimærkning er lovpligtig, og en fornuftig energimærkning kan være et godt salgsargument. Som sælger er det desuden din forpligtelse at fremskaffe tingbogsattest. Det er en god idé at finde den seneste årsop­gørelse på dit realkreditlån frem ligesom en potentiel køber også vil vide, hvad du har haft af udgifter til vand, varme, el, forsikringer osv. Hvis der er pantebreve i ejendommen eller anden gæld med sikkerhed i ejendommen, skal du også finde disse frem.

Få hjælp eller opret selv skøde

Når du har fundet en køber, skal I blive enige om vilkårene for salget, først og fremmest pris og overtagelsesdato. I skriver en købsaftale, som er et ret detaljeret dokument med en lang række specifikke oplysninger. Detaljeringsgraden skal sikre, at alle aspekter af handlen er belyst, så der ikke opstår uenigheder siden hen. Hvis du har grundig erfaring med boligsalg, kan du selv udfærdige købsaftale, skøde og refusionsopgørelse. Hvis du ikke er meget erfaren og har juridisk indsigt, er det en god idé at få en boligadvokat til at hjælpe med at udfærdige doku­menterne (læs: http://juf.dk/boligadvokat/). Små fejl eller forglemmelser kan nemlig få store konsekvenser senere hen. Advokater skal være uvildige og må derfor ikke modtage penge for at formidle lån eller forsikringer. Det sidste dokument i hushandlen er skødet. Skødet skal tinglyses digitalt, og det kan du enten selv gøre eller få din advokat til at hjælpe dig med.

Bag denne artikel..

image description

Skriv en kommentar